четвртак, 24. март 2022.

Vojnik kao sećanje kolektivno nesvesnog u Horoskopu Moderne Srbije i kao potreba sadašanjeg vremena Izbori u Srbiji 2022 i oživljavanje Horoskopa Srbije sa Berlinskog Kongresa Mitološka priča o ’Zmaju Ladonu’ i neophodnosti Kosmičke Svesti Sećanje na vožda Karađorđa... Objavljeno: 24. Mart, 2022 I Autor: Smiljana Gavrančić (Profesionalni Astrolog ISAR CAP)

 

Vojnik  kao sećanje kolektivno nesvesnog u Horoskopu Moderne Srbije i kao potreba sadašanjeg vremena

Izbori u Srbiji 2022 i oživljavanje Horoskopa Srbije sa Berlinskog Kongresa

Mitološka priča o ’Zmaju Ladonu’ i neophodnosti Kosmičke Svesti 

Sećanje na vožda Karađorđa...

Objavljeno: 24. Mart, 2022 I Autor: Smiljana Gavrančić (Profesionalni Astrolog ISAR CAP)

 

 

Izbori u Republici Srbije se dešavaju uskoro, 03.04.2022.god. Republika Srbija bira novi Parlament, novog (ili starog) predsednika, gradonačelnika Beograda. Takođe, u nekim opštinama Rebublike Srbije raspisani su i lokalni izbori.

Prvo od čega treba da pođe svaki mundani astrolog pri proceni, jeste sam horoskop države i procena arhetipa kroz 10. kuću (vlast, vladari) horoskopa.Šta je to što živi kao kolektivno nesvesno  u horoskopu Srbije vezano za njene vladare?  Samo ono što živi kroz 10.kuću kao kolektivno nesvesno – dobiće podršku od Univerzuma i na samim izborima. Mi vidimo znak Škropiona na vrhu 10.kuće, kao i Marsa, primarnog, tradicionalnog, vladara Škorpiona, u sedištu, u Škorpion, tačnije na 10º 43’ Škorpiona, veoma blizu stepenu egzaltacije Urana (11º Škorpiona). Mars u Škorpionu jeste slika jake vojničke figure koja živi kroz kolektivno nesvesno. Drugim rečima, uvek ćemo kao pobednika izbora imati onog kandidata koji ima jakog Marsa u svom horoskopu, jer srpski narod, jednostavno, voli te jake militarne, vojničke, borbene lidere. To bukvalno može biti i slika samog vojnika, generala, na čelu države. Pluton sa 25º Strelca, kao drugi vladar, i moderan vladar Škorpiona, nalazi se u blizini Centra Galaksije (26º Strelca), što isto priča o potencijalnom vladaru koji je planetarna ličnost na neki način (ali,o ovom arhetipu možemoo pričati u godinama ispred, sada je još rano za taj arhetip). Za sada, Srbija živi kroz taj Mars u Škorpionu.  

 

Moj drugi korak u proceni narednih izbora bio je taj da Solar Arc direktivni Mars (vladar 10 iz horoskopa Srbije – vlast, vladar) baš ove godine, po principu 1 stepen=1 godina, dolazi ni manje ni više na Jupiter Srbije, na 26 ºŠkorpiona 31’. Dakle, mi imamo arhetip Mars/Jupiter konjunkcije na 26º Škorpiona tokom izborne godine. Ovo je još jednom potvrda da mi ovde imamo vojnika, generala, jer kad vidite Mars/Jupiter konjunkciju to je slika vojnika i to jako bitnog vojnika, vojnog generala.Ovde postoji čin, titula. Kao prilog u tome i sami sabijski simboli su ’obojili’ dodatno priču. Naime, simbol za 26º Škorpiona (čitati u knjizi Sabijskih Simbola značenje za 27º Škorpiona) je: ’Vojni orkestar maršira’ (NEUSTRAŠIVOST). Ovo je zaista još jedan znak da je reč vojska nekako umešana u izbore 2022. Stepen koji dolazi posle, kao neka dalja slika dogaađja, iz ugla sabijskih simbola kaže:’ Kralj iz bajke se vraća kući’-dakle, ovo je neko od pre, ko se vraća opet u institucije vlasti, ne uzimati reč ’kralj’ bukvalno da se radi o lozi Karadjordjevića, jer se ne radi, bar ne za sada. Kako je preko puta malefična zvezda Algol, iz konstelacije Persej, onda je ovo definitivno neko kome je u prošlosti oduzeta titula a to je učinjeno na nefer način, nepravedno, sve u vezi Algola je slika nepravde sprovedene ’u ime zakona’.

 

 

 

Nadalje, biračka mesta se otvaraju u 7:00, sa kazimi konjunkcijom Sunca i Merkura na 13º26’  (41’) Ovna, što je opet slika da predsednik će biti onaj koji ima neki vojni čin (egzaltirano Sunce  Ovnu – militarni stepen militarnog znaka). Kazimi konjunkcija je nešto jako specijalno i mi astrolozi kažemo da je neka planeta ’U Srcu Kralja’ kada se nalazi u kazimi konjunkciji sa Suncem. Ovo je zaista samo još jedan znak da onaj koji nosi pobedu je onaj koji ima čin, ima neko ordenje na ramenima, ima titulu.Sam znak Ovna i ovnovski stepen (13.stepen je stepen Ovna) samo dodatuno potvrdjuje tu marsovsku (vojničku) energiju. Na istom mestu, na 13.stepenu Ovna , naći će se i tercijarni Mars Srbije (kreće se oko 1 stepen za oko  meseca) u trenutku izbora u Srbiji, što opet naglašava sliku vojnika sa činom.

 E sad, ono što je meni bilo jako zanimljivo je i sam horoskop vožda Karađorđa, onog koji je podigao Prvi Srpski Ustanak. Zašto? Pa njegov MC (ono po čemu je on poznat, njegov status, reputacija) je upravo na 13º Ovna, dakle, trenutak otvaranja biračkih mesta nosi i energiju Karađorđa, koji i te kako živi i uvek će živeti kroz narod kao produžena ruka kolektivno nesvesnog. Takođe, moramo da primetimo i njegov retrogradni Merkur (njegove reči) baš na 26º Škorpiona, gde se ove godine dešava susret Solar Arc direktivnog Marsa Srbije i Jupitera, tj. gde ona vojska maršira i svečano objavljuje uz muziku... Sam čin zatvaranja birališta 03.04.2022 nosi sledeću poruku: vladajući nam dolaze is 10.kuće, Sunce je vladar, i Sunce jeste egzaltirano, ali više nema kazimi konjunkcije koja je bila na početku otvaranja birališta, naprotiv, sad spaljenu konjunkciju Merkura i Sunca, dok je opozicioni kandidat na kraju zatvaranja birališta Saturn u sedištu, jak. Kasnije u tekstu pričam šta je jače, sedište ili egzaltacija i objašnjavam detaljnije...

 

 

 

 

 

E sad, svi oni koji prate moj rad preko moje lične Fb stranice (klikom na reč ovde možete ga pročitati), su upoznati sa ovom mojom prognozom još iz Novembra 2021, tačnije od 2.11.2021. kada sam rekla da bivši načelnik Generalštaba, general u penziji, Zdravko Ponoš, vrlo lako može biti taj kojeg ja ’vidim’ na čelu Srbije. U januaru ove godine, Zdravko Ponoš je i potvrdio da će se kandidovati ispred kolacije ’Ujedinjeni za Srbiju – Marinika Tepić’. 

 Zdravko Ponoš je rođen 03.11.1962. u selu Golubić, kod Knina, u Republici Hrvatskoj. Vreme rođenja je nepoznato, ali i bez toga mi možemo da damo prognozu. Zdravko Ponoš ima Sunce (ugled, status, reputacija) na 10º Škorpiona, na istom mestu gde je vladar 10.kuće (vlast) horoskopa Republike Srbije. To isto njegovo Sunce u sekundarnim progresijama (kreće se 1 stepen za 1 god.) baš tokom 2022 godine dolazi na 10º Jarca, gde se, gle slučajnosti ili ne, nalazi Mesec (narod) Berlinske Srbije, što je naš početni horoskop kada pričamo o Srbiji, budući da je na Berlinskom Kongresu Srbija (zajedno sa drugim državama) dobila svoju nezavisnost.  Ovo je tako veliki znak povezanosti ličnosti Zdravka Ponoša sa narodom Srbije, sa potrebom naroda Srbije koja živi kroz to kolektivno nesvesno. Drugima rečima, vladar Srbije koji ’dodirne’ Mesec (narod) Berlinske Srbije je baš po meri naroda. Zanimljivo je i da sam Zdravko Ponoš ima svoj Mesec u Jarcu (ne znamo tačan stepen, jer ne znamo vreme, ali on i te kako može da probudi to kolektivno sećanje našeg naroda iz tog doba, doba kada je

 Srbija dobila svoju nezavisnost). Na 10º Jarca, gde je ove godine progresivno Sunce Zdravka Ponoša, mi imamo i Solar Arc direktivni Pluton Srbije (Pluton je vladar 10.kuće ove naše sadašnje, moderne Srbije, koja ima 10.kuću u Škorpionu, i priča o vladaru zemlje). Sekundarno progresivni Mesec ove moderne Srbije će tokom avgusta na septembar ove godine, doći isto na 10º Jarca, dodirnuti progresivno Sunce Zdravka Ponoša, što će konačno biti i slika sjedinjavanja predsednika i naroda, a ujedno će biti oživljena i potreba kolektivno nesvesnog (naroda) iz horoskopa Berlinske Srbije.  

Takođe, moramo da primetimo da Mars Berlinske Srbije i Mars Zdravka Ponoša su gotovo na istom stepenu, 11-12 Lava, što isto priča o povezanosti Zdravka Ponoša sa potrebama Berlinske Srbije.