четвртак, 8. јануар 2015.

Srbija i 15º Lava Objavljen: 08. januar, 2015. | Autor:Smiljana Gavrančić

Srbija i 15º Lava
Centralni (15º) stepenovi fiksnih znakova (Bik, Lav, Škorpion, Vodolija) su poznatiji kao tzv. „Avatar degree“ („Avatar stepenovi“) jer formiraju 45º (polukvadrat) sa 0º kardinalnih znakova (Ovan, Rak, Vaga, Jarac). To su vrlo izazovna mesta unutar Zodijaka u smislu da zemlje koje „vibriraju“ sa 15º fiksnih znakova sasvim sigurno imaju teži put.

Pola veka pod Turcima

Kako živim u Srbiji, zemlji za koju se kaže da je „bure baruta na Balkanu“, bilo mi je od izuzetne važnosti da, kao mundani astrolog, mapiram svoju zemlju unutar Zodijaka. Istraživanje koje sam napravila me je upravo dovelo do 15º Lava, do „Avatar degree“, ni manje ni više do centralnog, „kraljevskog“, stepena kraljevskog znaka Lava! Kako je moja zemlja bila skoro pola veka pod Turskom vlašću, a kako sam nedavno Tursku mapirala unutar Zodijaka na 0º Vage (više o ovome možete čitati u mom članku Turska i 0º Vage), zaključila sam da i te kako ima smisla da je Srbija upravo smeštena na 15º Lava, jer je to 45º (polukvadrat) od 0º Vage (Turska)! Takođe, Srbija u svojoj istoriji ima i onaj deo gde je bila Kraljevina Srbija, što se isto uklapa u 15º („kraljevski“, centralni stepen) kraljevskog znaka Lava.

Nezavisnost

No, krenimo od početka, Srbija je svoju nezavisnost dobila na Berlinskom kongresu (13.jula,1878.), i horoskop za taj trenutak je jedan bitan presek u vremenu i treba ga koristiti kada je reč o Srbiji. Kako je u ovom horoskopu upravo Južni čvor (gubici) na 14º Lava, dakle, veoma blizu 15º Lava, onda nam je jasno zašto Srbija ima teži put... Ali, kad pričamo o Južnom čvoru tu uvek imamo i priliku za promenom, jer je simbolika Južnog čvora analogna seriji 11 koja „nudi“ promenu, nakon koje dolazi oslobađanje... No, upravo vladar 11. znaka, Vodolije, Uran – je u Lavu u izgonu, pa su za Srbe promene ujedno i neka vrsta problema...U znaku Lava Sunce (Svest o Ja, Kralj) je jako, ali ovde je Uran (avioni, bombe) u izgonu, pa je glavni grad Srbije, Beograd, u svojoj istoriji bombardovan čak pet puta. U Lavu je i Neptun (vera) u padu, pa je Srbija imala i onaj deo u istoriji kada se odrekla religije (doba komunizma, Josipa Broza Tita), ali ni to nije moglo večno trajati, budući da je Uran (komunizam) u Lavu u izgonu, kako sam već malo pre rekla. Danas je crkva opet jako prisutna i ima puno tzv. „novih vernika“ koji zapravo ni ne znaju u šta veruju, jer ne vide realno. Srbija očigledno ima problem i sa odgovornošću, prihvatanjem istine i potrebru da živi i dalje u prošlosti (Saturn je u Lavu u izgonu).

Dakle, u Lavu je najjače Sunce (kralj,vladari), ali kako je u blizini 15º Lava (Srbija) Južni čvor (gubici) u karti Berlinske Srbije, onda nam je jasno zašto je Srbija i gubila svoje kraljeve, vladare (Ubistvo Karađorđa u ranoj istoriji, zatim Majski prevarat 1903 kada je ubijen kralj Aleksandar Obrenović i njegova žena Draga Mašin, ubistvo srpskog kralja Aleksandra Karađorđevića u Marseju 1934. god., i u novijoj istoriji ubistvo prvog srpskog demokratstkog premijera Zorana Đinđića 2003. god.).

Po svemu sudeći Srbija bi trebalo da poradi na prihvatanju istine, preuzimanju odgovornosti, na ne opiranju promenama, na veri, ali onoj ličnoj, unutrašnjoj, koja nema veze sa religijom koju nam nameće crkva kao institucija. Srbija bi trebalo da u Isitini svakoj vidi Lepotu, a ne da samoprojekcijama (Neptun u padu) stvara unapred scenarija i donosi loše procene. Saturn je u Lavu oslabljen, te mi kao nacija bismo trebali i da prestanemo sa osudama svih drugih oko nas, i da zaista gledamo samo i isključivo sebe i svoje interese (Sunce i znak Lava)! U supotnom, mi propuštamo prilike, gubimo na vremenu, živmo „u mraku“ jer sami to biramo...

Sunce je ovde jako, ali ovde ne sme biti ega u negativnom smislu, ovde je potrebno osvestiti ko smo i šta smo kao narod, i konjunkciju sa Južnim čvorom (prošlost) iskoristiti kao nešto pozitivno, tako što ćemo se vratiti svojim iskonskim korenima...Najjednostavije rečeno, mi treba da naučimo da volimo sebe, da zaronimo duboko u sebe i iz Južnog čvora (prošlost) „oslobodimo“ samopuzdanje. Samopouzdanje podrazumeva postojanje ljubavi, i to pre svega ka sebi...

 Da li je možda povratak monarahiji spas za Srbiju? Moguće... To ne mora biti apsolutna monarhija, ali svakako da bi sama institucija kralja mogla poboljšati ugled Srbije u svetu...(u karti Berlinske Srbije Venera-diplomatija, je na 15 º Blizanaca, u 7. polju- odnosi sa inostranstvom, i u sekstilu sa 15 º Lava).
U svakom slučaju, i sam 15º Lava samo potvrđuje da je Srbiji oduvek trebao, treba i trebaće, jak lider, jaka muška figura koja će predvoditi zemlju, ali koja će iskoristiti simboliku Južog čvora (prošlost) u pozitivnom smislu i napraviti preokret.

Majski prevrat 1903

U proleće 1903.god., tačnije 29. maja, 1903. ubijen je kraj Aleksandar Obrenović i njegova surpuga, kraljica Draga Mašin. U tom trenutku progresivno Sunce (kralj) Berlinske Srbije je bilo na 14º Lava 44’ (dakle, bliska konjunkcija sa 15º Lava- „Avatar degree“) dok je progresivni MC bio na 0 º Vage, što je međusobno u polukvadratu (45 º) i što sasvim sigurno naglašava mogućnost nekih tenzija u zemlji.Ovaj čin je za posledicu imao povratak kraljevske porodice Karađorđevića na tron srpske monarhije.U Solar Arc direkcijama horoskopa Kraljevine Srbije vrh 8.polja (smrt) se tada nalazio na 14 º Vodolije 48’ (dakle veoma blizu 15º Vodolije) što je takođe pokrenulo 15º Lava (Srbija) opozicijom!


Prvi svetski rat

Poznato je da je povod za Prvi svetski rat bio Sarajevski atentat 28. juna,1914. kada je pripadnik organizacije „Mlada Bosna“, Srbin, Gavrilo Princip, ubio austrougarskog prestolonaslednika i njegovu suprugu. Nakon toga Beograd je bio bombardovan, 15. jula, 1914. Solar Arc Mesec (narod) horoskopa Berlinske Srbije je baš tada bio na 14º47’ Vodolije (avioni), vrlo blizu 15º (takođe „Avatar degree“) i pravio opoziciju sa 15º Lava (Srbija). Naredne godine, 06.oktobra, 1915. Beograd je bio bombardovan još jednom u toku Prvog svetskog rata. Tada je Solar Arc Mesec (narod) bio i dalje na 15º58’ Vodolije i pravio opoziciju na 15º Lava!

No, ovo nije bilo prvo bombardovanje Beograda. Pre toga, 05. juna, 1862. godine, Turci su takođe „prosuli vatru“ na Beograd.


Ubistvo  kralja u Marseju 1934

U oktobru 1934, ubijen je  kralj Aleksandar Karađorđević, u Marseju. Sekundarni Ascendent (prilike u zemlji) Kraljevine Srba Hrvata i Slovenaca (KSHS) je bio upravo na 15º Lava!Drugi svetski rat

Usledio je Drugi svetski rat i Hitler bombarduje Beograd, 06. aprila, 1941. Solar Arc Venera horoskopa Berlinske Srbije je bila na 15º Lava! Venera je u horoskopu Berlinske Srbije vladar 7. polja (svako ko stoji preko puta Srbije, odnosi sa inostranstvom), ali sobom nosi i Plutona iz Bika (vladara Ascendenta-Beograd, glavni grad), ali i Hirona (rana) iz Bika.

Tokom Drugog svetskog rata Beograd je bombardovan i od saveznika, i to 16. aprila, 1944.Poslednje bombardovanje Beograda dogodilo se u novijoj istoriji, 24. marta 1999, od strane NATO-a. Progresivno Sunce Savezne Republike Jugoslavije je bilo tokom period NATO akcija nad Srbijom upravo između 14º i 15º Bika, dakle, takođe se radi o „Avatar degree“, što je sve kvadriralo 15 º Lava (Srbija)!


Demokratske promene u Srbiji U januaru 2001, nakon 5.oktobarske revolucije 2000, Srbija je dobila prvog demokratskog premijera. Zoran Đinđić dolazi na čelo Srbije. No, sekundarna Venera Berlinske Srbije je tada bila na natalnom Marsu Zorana Đinđića, na 15º Škorpiona (takođe „Avatar degree“) i gradila kvadrat sa 15º Lava (Srbija), te je ovo još bio znak da put promena neće ići tako lako, i da se neke stvari ovde mogu prekinuti na pola puta, jer Venera iz karte Berlinske Srbije sobom nosi Plutona (smrt, opasnost) kao i Hirona (rana). Samo 2 godine kasnije, Zoran Đinđić je ubijen u atentatu ispred zgrade Vlade Republike Srbije – tercijarno Sunce (premijer) Berlinske Srbije je tada bilo na 15º Vodolije! Inače, Zoran Đinđić u svom horoskopu ima vrh 8 (smrt, opasnosti) upravo na 15º Bika („Avatar degree"). Kao što vidimo, aktiviran je bio Veliki Fiksni Krst i to preko 15º, što je vrlo izazovno i vrlo bolno...


Horoskop sadašnje Srbije

U horoskopu sadašnje Srbije (što je i trenutak donošenja Ustava iz 2006, 08.novembar, Asc- 3º Vodolije) Sunce (vladar) je upravo pozicionirano na 15º  Škorpiona („Avatar degree“) i gradi kvadrat sa 15º  Lava (Srbija), što samo naglašava još jednom značaj ovih stepenova po Srbiju i dalje.

Bivši predsednik Srbije, Boris Tadić, ima u svom horoskopu vladara 10.polja (on kao predsednik) na 15º  Vodolije, što opet aktivira 15º  Lava (Srbija).

Kada je Srbija 01.marta 2012. god. dobila status kandidata za članstvo u  EU, u Solar Arc direkcijama 9.polje (inostranstvo) pokojnog premijera Zorana Đinđića je bilo baš na 15º  Lava, naglašavajući zaslugu baš ovog čoveka za dobijanje  statusa kandidata za članstvo.2015

Zanimljivo je da baš ove godine, Srbija ima sekundarnu osu 1/7 preko 15º  Vodolije-15º  Lava što bi moglo naznačiti jako bitnu godinu. Kako je izborna godina, 2016, ovo bi možda mogao biti znak da se isti mogu dogoditi već tokom 2015, tj. da je moguće da dođe do prevremenih izbora u Srbiji? Ostaje da vidimo...

 No, s’ druge strane, u Solar Arc direkcijama Evropske Unije, ove godine Mesec (neka žena na vlasti iz EU, jer se u horoskopu EU Mesec-žena, i nalazi u 10. polju-vlast) je na 15º  Blizanaca što podržava 15º  Lava (Srbija) pa je ovo i dobra prilika za Srbiju da sa lakoćom (sekstil) bude u skladu sa Evropskom Unijom. Ovo je godina kada je Srbija preuzela i predsedavanje OEBS-om, što je isto veliki iskorak za našu zemlju.

Ako se osvrnem i na horoskop Kosova, onda baš ove godine nalazim u Solar Arc direkcijama Merkura (pregovori) na 15º  Vodolije, što isto aktivira 15º  Lava (Srbija), pa je i ovo i te kako znak da stvari i dalje neće ovde  ići tako lako... No, kako je ispred nas poslednji, sedmi, kvadrat Urana i Plutona preko 15º  Ovna-15º  Jarca, Srbija bi u ovome trebala da vidi šansu i da iskoristi 2015 za promene (sekstil sa  Uranom na 15º  Ovna) koje mogu uslediti samo ukoliko se iznutra transformišemo i pustimo istoriju i prošlost od sebe (inkonjunkcija sa Plutonom na 15º  Jarca), jer, Pluton je tačka gde sve nestaje, ali i tačka gde sve nastaje nakon što je sve nestalo...

Izvori:
"Knjiga Srpskih Horoskopa", Branka Stamenković
 "The Book of World Horoscopes", Nicholas Champion


Нема коментара:

Постави коментар

Healing Old Wounds and Trauma (Uranus, Chiron and Prometheus) Webinar with: SMILJANA GAVRANČIĆ (Professional Astrologer ISAR CAP) RANKA BOSNIĆ (Lic I.S.H. Homeopath) Date:04. June.2022 (8pm -10.30pm GMT)

                                                     Healing Old Wounds and Trauma                                        (Uranus, Chiro...