среда, 30. мај 2018.

Šta je zajedničko za Edwarda VIII, Wallis Simpson, Princa Harrya, Meghan Markle i Princezu Dianu? Tri najpoznatija kraljevska venčanja i osa Urana - 11º Bika/11º Škorpiona Objavljeno 30. Maj, 2018. I Autor: Smiljana Gavrančić

Šta je zajedničko za Edwarda VIII, Wallis Simpson, Princa Harrya, Meghan Markle i Princezu Dianu?

Tri najpoznatija kraljevska venčanja i osa Urana - 11º  Bika/11º  Škorpiona

Objavljeno 30. Maj, 2018. I Autor: Smiljana Gavrančić


Priča o Wallis Simpson i Edvardu VIII jeste jedna od najlepših priča XX veka - priča o žrtvovanju i „igranju“ sa društvenom reputacijom, o razdoru sa porodicom i prkosu čitavom svetu. Edvard se odrekao britanskog trona zbog ljubavi prema dami koju monarhija nije želela da prihvati kao kraljicu.
Ljubavna bajka Wallis  i Edwarda VIII duboko je uzdrmala svetsku javnost tridesetih godina prošlog veka, poljuljavši iz korena temelje na kojima je tada zasnivana pristojna porodica. Uran je i tada, baš kao i sada, bio u Biku!

Njihova romansa promenila je formu dotadašnjeg shvatanja ljubavnih odnosa i sklapanja brakova, posebno u visokim društvenim slojevima. Edward VIII tada je važio za najpoznatijeg svetskog neženju - bio je popularan, mlad, plavokos i zgodan, modernih shvatanja i veoma emotivan. Bez pardona pokazivao je da je gladan ljubavi i da ga opterećuje svet nametnutih pravila, tradicije i prividne pristojnosti. On nije bio rob predrasuda i društvenih očekivanja, i zato možda izbor žene koju je zavoleo nikog ne treba da začudi - Wallis bila je Amerikanka slobodnih shvatanja, starija od njega, ne preterano lepa, nižeg socijalnog statusa, udata, i jednom već razvedena... , tj. bila je na putu da iza sebe ima dva braka. Za njega ništa od toga nije bilo bitno - za njega ona je bila fatalna, odmerena i beskrajno zanimljiva.

I dok se ceo svet zgražavao, on ju je voleo - jako, beskrajno i požrtvovano. Retkost je da se običan čovek odrekne bogatstva i „dobrog glasa“ zbog ljubavi jedne žene, a zamislite koliko je tek retko da se jedan kralj odrekne krune jer je želeo da pre svega voli... Upravo to uradio je Edward VIII.  

Wallis je bila udata za bogatog biznismena Ernesta Simpsona kada je upoznala Edwarda VIII na jednoj raskošnoj zabavi. Ljubavna iskra se nije odmah "zapalila", proćaskali su nekoliko minuta i svako je nastavio svojim putem u životu... Ali, prava ljubav uvek pronađe put. Četiri meseca kasnije oni su se ponovo sreli i međusobne simpatije su stidljivo, ali sigurno počele da "plamte". Princ od Velsa pozvao je bračni par Simpsons na krstarenje u avgustu 1934. godine, ali se pozivu odazvala samo dama. Ispostavilo se da je baš to bio trenutak koji je odredio buduće živote ovog para, ali i sudbinu britanskog kraljevstva. Na tom krstarenju prijateljstvo Edwarda i Wollis preraslo je u burnu aferu, koja je u narednim godinama često stajala na staklenim nogama, ali je „preživela“ sve brodolome i izazove.

U novembru iste godine, jedva tri meseca kasnije, Edward je Wallis, na opšte iznenađenje, pozvao u Bakingemsku palatu kako bi je predstavio svojoj porodici. Kralj George V bio je ogorčen i ljut i poslednje što je želeo jeste da njegov sin za partnerku ima američku socijalistkinju, i to i dalje zvanično udatu! Međutim, neodobravanje kralja nije poljuljalo Edwardovu odluku da bude posvećen svojoj dragoj - romansa je cvetala i zaljubljenost mladog princa graničila se sa opsesijom. Wollis je uživala u bogatstvu, poklonima, raskošnom nakitu i glamuroznoj garderobi - princ nije štedeo na izabranici svog srca. 

Međutim, vrlo bzo kralj George V je preminuo; već 1936. godine Edward je nasledio presto. Njegovo krunisanje, naravno, pratila je Wallis, što je bilo ravno skandalu, s obzirom da je ova dama i dalje bila u braku. Za članove dvora i kraljvske porodice Edwardov izbor bio je nepodnošljiv i potpuno nerazuman - žena koja je život delila već sa dva muškarca jednostavno nije mogla da bude kraljica Engleske. Mladi naslednik britanske krune ujedno je postao i poglavar Anglikanske crkve, pa je Wollis kao njegova izabranica rušila sve norme i pravila. Pred zaljubljenim parom postojala su dva puta - Edward je mogao da napusti ženu koju voli i nastavi da vlada ili da abdicira i oženi je.
 

Svi znate razloge koji su me podstakli da se odreknem prestola. Ali, želim da shvatite da ja nisam zaboravio svoju zemlju ili imperiju, kojoj sam kao princ od Velsa, a sada i kao kralj, pokušao da služim tokom poslednjih 25 godina. Morate mi verovati kada kažem da sam shvatio da je prosto nemoguće da nosim to teško breme odgovornosti i da obavljam kraljevske dužnosti, kao što bih to želeo, bez pomoći i podrške žene koju volim“, obrazložio je tada Edvard VIII britanskoj javnosti. Kralj Edward VIII abdicirao je 10.Decembra 1936 – ako pogledamo horoskop za taj trenutak (za podne) mi vidimo tranzitni Mesec na 10º -11º Škorpiona, što je stepen egzaltacije Urana. Zapamite ovaj stepen, jer se upravo oko ovog mesta u Zodijaku moja priča „vrti“, dole u tekstu...

Nakon abdikcije, Evdward i Wallis proterani su iz Britanije, a pripala im je titula vojvode i vojvotkinje od Vindzora. Na presto je došao njegov mlađi brat George VI, otac današnje vladarke, Kraljice Elizabethe II. Da Edward nije abdicirao – Elizabetha II danas ne bi bila na čelu monarhije...
Trećeg Juna 1937. par se zavetovao na večnu ljubav na intimnoj ceremoniji sa 16 zvanica. Venčanju nije prisustvovao niko od članova Edwardove porodice. Takođe, u godinama koje će uslediti, njegovi brat i majka nikada nisu posetili, niti su imali kontakta sa Wollis

 Par je život proveo u opuštenosti i luskuzu, boravili su u Parizu, Španiji, Lisabonu, čak i na Bahamima. Pripadali su samom kremu društva, a Wallis je važila za modnu ikonu svog doba. Kraj života proveli su u Francuskoj u privatnoj rezidenciji. Nakon 35 godina srećnog i stabilnog braka, razdvojila ih je Edwardova smrt. 

Veruje se da je Wallis imala uticaj na Edwardovo interesovanje za nacizam, kao da je i sama podržavala tu ideologiju tokom, ali i nakon Drugog svetskog rata. Pred sam početak rata, 1937. godine, vojvoda i vojvotkinja od Vindzora bili su u poseti Nemačkoj i Adolfu Hitleru, uprkos protivljenju britanske vlade.

Tada je nacistički vođa, upoznavši Wollis, rekao „Šteta, bila bi tako dobra kraljica!“ Inače, jedno od strogih pravila kraljevske porodice je da se članovi iste ne smeju mešati u politiku!

Nakon ovog incidenta, par je izmešten na Bahame, gde je Edvard bio u svojstvu guvernera, posvetivši svoj boravak tamo pomaganju siromašnima.

Kao što možemo videti, ova ljubavna priča je bila pravi potres za britansku monarhiju, nešto ravno planeti Uran koja je zadužena za revolucije, nepoštovanje pravila, "iskakanje" iz društvenih normi, tradicije. Uran pre svega znači sloboda, biti svoj, biti drugačiji. To je ujedno i veliki rizik, što sobom nosi samim tim i odgovornost. No, astrologija nam upravo potvrđuje zašto je nekadašnji kralj, Edward VIII, uradio to što je uradio, abdicirao... 

Venčanje 3. Juna, 1937 - Tranzitni Uran u opoziciji sa natalnim Uranom


Edward VIII ima Ascendent (podznak) na 0º  Vodolije, na samom početku revolucionarnog znaka, znaka koji voli slobodu pre svega. Uran, moderni vladar Vodolije, se u njegovom horoskopu nalazi na 11º  Škorpiona (što je i sam stepen egzaltacije Urana), i samo jedan dan nakon venčanja sa Wallis, 4. Juna 1937, Edward VIII je imao opoziciju tranzitnog Urana sa 11º  Bika na natalni Uran na 11º  Škorpiona. Kada nam se dešava prva Uranova opozicija na natalni Uran (i jedina tokom života), onda obično osoba prolazi kroz velike životne promene – naglo menja profesiju, interesovanja, oslobađa se starog, često se osobe i razvode u ovom trenutku ukoliko su u braku, ili generalno urade nešto što zaista šokantno i što se ne uklapa u opšte prihvaćene društvene norme. Baš kao i sada, Uran je bio u Biku, tačno pre 84 godina. Ako pogledamo 12. Harmonik Edwarda VIII (budući život), onda tu  nalazimo Saturna (tradicionalnog vladara njegovog Ascendenta u Vodoliji) na njegovom natalnom Uranu (11º  Škorpiona), što je samo znak da se njegova duša i u budućem životu opet opredeljuje za slobodu... No, i u Dwadasamsa chart (horoskop prošlog života) Edward VIII je imao Saturna na vrlo važnom mestu, na 11º  Bika, gde je stepen pada Urana, pa moguće da u prošloj inkarnaciji je „pao“ na ispitu slobode. No, svakako i tada je bila pokrenuta osa 11º  Bika/11º  Škorpiona, osa Uranovog pada i egzaltacije, te je ova osa ono o čemu želim da vam pričam u ovom tekstu, a sve vezano za tri najvažnija kraljevska venčanja kada je reč o britanskoj kruni. 


  
I nakon 84 godina, Istorija se ponavlja?

 
I dalje smo svi pod utiscima nedavnog venčanja bivše američke glumice Meghan Markle i Princa Harrya. Meghan je prva žena, Amerikanka, mešovite rase, koja ima brak iza sebe, i koja je primljena u britansku kraljevsku porodicu. Da se istorija ponavlja nakon 84 godina svedoči i ovo – Princ Harry ima drakonski Asc (sećanje duše na prošloživotnu inkarnaciju) ni manje ni više nego na 11º  Škorpiona , na stepenu egzaltacije Urana, što je mesto Urana Edwarda VIII! Kada kažem egzaltacija Urana – mislim na najveći stepen slobode. Izgleda da Harryeva duša nosi sećanje na ljubavnu priču Edwarda VIII. No, sada je neko drugo vreme, prošlo je 84. god. Princ Harry je poznat po svom humanitarnom radu ali i buntovništvu, što je sve simbolika 11º  Škorpiona. Sa 11º  Škorpiona mi „preskačemo“ pravila, mi šokirmao javnost, mi smo svoji! No, i sama Meghan Markle u drakonskom horoskopu (sećanje duše na prošloživotnu inkarnaciju) ima upravo Veneru (esencijalni signifikator za ljubav, pri tom i dispozitora svog Meseca u Vagi koji je bitan u njenom chartu jer je Meghan Rak na Asc, a Rakom vlada Mesec), preko puta, na 11º  Bika, tj. na stepenu pada Urana. Da li je to ona u prošlom životu „pala“ na ispitu „slobodne ljubavi“?! Bilo kako bilo, ali osa 11º  Škorpiona/11º  Bika je opet prozvana, i sad se postavlja pitanje šta će se dogoditi tokom 2021 (Maja i Juna) kada tranzitni Uran bude opet prelazio 11º  Bika?   

Kada je 3. Juna 1937 god. Uran prelazio 11º  Bika (što je ujedno i mesto Marsa u horoskopu Ujedinjenog Kraljevstva) – Edward VIII i Wallis Smith su se venčali. Mars je vladar 7. polja u chartu Ujedinjenog Kraljevstva, i nalazi se u 8. polju (sukobi, ratovi) – rekla sam gore u tekstu kako je ovaj par bio „etiketiran“ zbog podrške nacističkog vođe Adolfa Hitlera. To je bilo vreme Trećeg Rajha, vreme  pred Drugi svetski rat, a Mars  u Biku na stepenu pada Urana, u 8. polju -  može biti slika i samog Adolfa Hitlera. Mars na 11º Bika je „slab“ Mars, jer u Biku Mars je u izgonu, pri tom je još i na stepenu pada Urana, pa ovo jeste slika čoveka koji mora da „prospe“ svoju energiju u loše svrhe i pri tom pogazi  jedno od osnovnih ljudskih prava, pravo na slobodu (Uran), što Hitler jeste i činio...


Ako se vratiom 84 godina u nazad, onda vidimo da je Uran bio na Marsu Ujedinjenog Kraljevstva 4. Jula 1853. godine. Nekoliko meseci kasnije, 16. Oktobra te iste, 1853., počeo je Krimski rat,a Ujedinjeno Kraljevstvo je bilo na strani Otomanskog Carstva (zajedno sa silama Alijanse) protiv Ruskog Carstva. Sve ovo me podseća na trenutnu stav britanske premijerke Theresa May prema Rusiji, proterivanju ruskih diplomata iz Londona, nakon pokušaja ubistva bivšeg ruskog agenta, Sergeja Skripala, nervnim agensom. Naime, diplomatksi odnosi između Ujedinjenog Kraljevstva i Rusije su veoma loši trenutno, a  Uran se približava 11º  Bika, tj. Marsu u horoskopu Ujedinjenog Kraljevstva a Mars predstavlja diplomatiju, diplomatske odnose, jer je vladar 7. polja (diplomatija zemlje). Bilo kako bilo, kao zanimljiv detalj sam pronašla da je 1. Decembra 1809, kada je Uran bio na 11º  Škorpiona, i pravio opoziciju na 11º  Bika (Mars UK), britanski diplomata Benjamin Bathurst, misteriozno nestao u zapadnom Berlinu...  
  
Horoskop Edwarda VIII priča i dalje, iako nije živ, kao i tranziti na drakonski chart Princa Harrya i Meghan Markle, jer oni preko drakonskih chartova imaju probuđenu osu 11º  Škorpiona/11º  Bika. Zanimljiv je detalj da baš 15. Maja 2021 Uran će napraviti opoziciju na natalni Uran Edwarda VIII, jer ove, 2018. Godine, Uran je ušao u Bika 15. Maja! No, samo dan ranije, 14. Maja, 2021. Uran će da dotakne drakonsku Veneru Meghan Markle koja je, kako sam već rekla, na 11º  Bika, dok će 19. Maja, 2021., što će biti  ujedno i treća godišnjica venčanja Princa Harrya i Meghan Markle – tranzitni Uran biti na Marsu UK, tj. isto na 11º  Bika! Ako pogledamo i Solarni Povratak  2021 horoskopa venčanja Harrya i Meghan (19. Maj, 2018., 12:00, London, UK), onda vidimo MC na 0º  Vodolije, što je i sam Ascendent Edwarda VIII. Ovo su jako upečatljivi znaci da 2021 može doneti neki vid „potresa“, „šoka“ britanskoj kruni od strane Meghan i Harrya. Koja scenarija su moguća?  Ja sam već u svom tekstu „Kate i Meghan – Tradicija i Novo“, naglasila mogućnost da će brak sa Meghan Markle snažno uzdrmati britansku krunu, kao i mogućnost razvoda. Na primer, Prince Harry će tokom 2021 da ima svoje progresivno Sunce na 29º  Vage, na samom kraju znaka koji govori o braku, odnosima, tj. progresivno Sunce će mu uskoro dotaći 0º  Škorpiona što nije ni malo lako, jer se ulazi u svet Hada, što donosi puno transformacije. Ujedno će mu Neptun praviti opoziciju na natalno Sunce na 22º  Device (zanimljivo je da drakonska osa Asc / Desc Meghan Markle ide baš preko 22º  Riba /22º  Device, tj. „pomera“ Sunce od Princa Harrya što ide u prilog njihovoj prošloživotnoj vezi). Da li će mu opozicija Neptuna na natalno Sunce doneti mogućnost da stvari vidi realnije, da vidi ono što možda sada još ne  vidi? Ujedno će i tranzitni Uran sa 12º  Škorpiona 51’ da napravi opoziciju na   natalni Saturn Princa Harrya (vladar njegovog Asc u Jarcu), pa je i ovo veliki znak da se u tom trenutku Prince Harry naglo oslobađa, ali da može nekako zajedno sa Meghan i „šokirati“ javnost nekim događajem koji će biti van društvenih okvira. U istom momentu kada Uran bude napravio  opoziciju na natalni Uran Edwarda VIII, 15.Maja, 2021, samo 4 dana pre treće godišnjice braka Meghan i Harrya – tercijarni Mesec Harrya (natalni vladar 7.polja-brak) će biti na 7º  Bika, u opoziciji sa tercijarnim Plutonom na 7º  Škorpiona – ovo je slika velike, duboke transformacije kroz koji njihov brak tada može prolaziti. Kako se tercijarni Mesec pomera 1º  za oko 2 dana, onda vam je jasno zašto ga uzimam u obzir, jer će ubrzo aktivirati osu 11º  Bika/11º  Škorpiona, osu Urana koju pominjem svo vreme u ovom tekstu. Još jedan znak da će Harry biti u izazovnom momentu u proleće/leto 2021 je i pozicija tranzitnog Saturna na oko 13º  Vodolije, u kvadratu sa njegovim natalnim Saturnom na 12º  Škorpiona. Kad god imamo aktiviranje natalnog Saturna preko tranzitnog Saturna (konjunkciju, tj. povratak Saturna, kvadrat i opoziciju) – to su bitni preseci u vremenu. Pri tom, Saturn je vladar kod Harry njegovog Ascendneta, te je više nego važan. Na primer, 17. Juna 1999., Harry je imao prvu opoziciju tranzitnog Saturna na natalni Saturn, to je bilo vreme nakon smrti Princeze Diane, a poznato je kako se on jako teško nosio sa gubitkom majke. Sasvim je sigurno da ga je ta prva opozicija tranzitnog Saturna na natalni Saturn stavila na veliki test, kada je morao da smogne snage i nekako brže odraste...


Princeza Diana

Osvrnimo se konačno i na pokojnu Princezu Dianu, majku Princa Harrya, koja je i te kako „uzdrmala“ britanku krunu jer je bila drugačija, jer se nije uklopila u njihove norme, i koja se konačno i razvela od Princa Charlsa. Sve je ovo simbolika Urana. No, već sam trenutak njene veridbe sa Princom Charlsom, 6. Februar, 1981.god., je imao u sebi znak a ovaj brak neće opstati jer će neko tu imati veliku potrebu za slobodom. Naime, Solar Arc MC (reputacija Diane) se tada našao na 11º  Škorpiona, na stepenu egzaltacije Urana, što je ujedno i drakonski Asc njenog sina, Princa Harrya, ali i sama pozicija Urana Edwarda VIII!. Naravno, Solar Arc IC se našao preko puta,  na 11º  Bika – što je mesto drakonske Venere Meghan Markle. Nema sumnje da je brak Princa Harrya i Meghan Markle zaista brak u koji se „umešala“ Princeza Diana, i da će biti vrlo obojen njenim vibracijama. Moramo pomenuti i 12. Harmonik (njen budući život)  Princeza Diane, jer Mesec (njena duša) tamo pozicioniran ni manje ni  više nego na 0º  Vodolije-na Asc Edwarda VIII, što će biti i mesto MC –a u Solarnom Povratku 2021 za treću godišnjicu braka Meghan i Harrya! Čak i Asc Princeze Diane u horoskopu budućeg života je na vrlo važnom mestu, na 11º  Škorpiona! No, njeno drakonsko Sunce (sećanje duše na prošloživotnu inkarnaciju) je na 11º  Vodolije, što kvadrira osu pada i egzaltije Urana, pa očigledno da je tu postojao neki problem da se njena duša u sadašnjem životu izbori do  kraja za  potpunu slobodu... No, u horoskopu budućeg života mi vidimo znatno lakši „kanal“, jer joj je kako sam već rekla, sam Asc na 11º  Škorpiona, a Mesec na 0º  Vodolije! Konačno, ona živi i sada, uprvo kroz svog sina, Princa Harrya!Princ Charles nema u svom horoskopu naglašenu osu pada/egzaltacije Urana, pa se zato nije ni mogao nositi sa pokojnom Princezom Diaonom, tj. nije mogao razumeti potrebe njene  duše. Prince William i Duchess Kate – takođe nemaju naglašenu osu pada/egzaltacije Urana. Isti je slučaj i sa Camilom Parker, sadašnjem suprugom Princa Charlsa.

Bilo kako bilo, ali na kraju možemo reći da tri najvažnija kraljevska venčanja, tri najvažnije žene koje mogu doneti „oluju“ britanskoj kruni jesu upravo: Willis Smith, Princeza Diana i konačno – Meghan Markle. Biće jako zanimljiva ta 2021 godina kada tokom Maja i Juna, Uran bude aktiviraon osu 11º Bika/11º  Škorpiona u horoskopima pomenutih, kao i sam Mars iz horoskopa Ujedinjenog Kraljevstva. 

No, već od Maja naredne, 2019. Godine, Meghan Markle će imati Solar Arc Mesec na 11º  Škorpiona, i ovaj prelaz Solar Arc Meseca preko 11º  Škorpiona će potrajati do Maja 2020. Izgleda da već od druge polovine 2019 mi možemo naslutiti šta će to biti čime će Meghan Markle 2021 i konačno „uzdrmati“ britansku krunu. Meghan je Rak na Ascendentu, i baš kao što sam već, gore u tekstu, rekla – Mesec je jako bitan u horoskopu nove vojvotkinje.
 Ako se na kraju osvrnemo i na mundanu astrologiju, onda ne mogu a da ne pomenem Davison relationship chart (zajednički horoskop) Sjedinjenih Država i sadašnje Rusije, jer upravo osa Asc (SAD) / Desc (Rusija) ide preko ose 11º  Bika/11º  Škorpiona, što „pomera“ Marsa Ujedinjenog Kraljevstva sa 11º  Bika!  No, u svom višegodišnjem mundanom radu ja sam „mapirala“ Japan na 11º  Bika, a Kinu preko puta, na 11º  Škorpiona. 

Sabijki simbol za 11º  Škorpiona (čitati značenje za 12º Škorpiona) je: „Bal u ambasadi.“ Ponavaljam, mnogo je bitno za članove kraljevske porodice da se ne mešaju u politku!

Sabijski simbol za 11 º  Bika (čitati značenje za 12º Bika) je: „Mladi par seta prometnom ulicom i sa uzivanjem rado zastaje kod svakog izloga.“

Meghan Markle i Princ Harry su objavili svoju veridbu 28. Novembra 2017 - nećete verovati ali tranzitni Jupiter je prelazio preko 10 º-11 º Škorpiona, što je samo znak da su ovde afere i te kako moguće jer Jupiter samo "širi", uvećava...

 Sabijski simboli nam jasno upućuju poruku, ovo vrlo lako mogu biti upravo Prince Harry i Meghan Markle na nekoj od njihovih aktivnosti tokom 2021 koja i te kako može biti „uranovska“ tj. uzdrmati britansku krunu. Ostaje da vidimo...


Zanimljiv je i detalj da su se Edward VIII i Wallis Simpson venčali sa tranzitnom Venerom na 29 º Ovna, dok su Harry i Meghan sa Venerom na 29 º Blizanaca.  Poslednji stepen bilo kog znaka je tzv. „anaretic degree“ i ovde sudbina nije laka, ili  ukazuje na kraj brak, ili na poteškoće tokom braka, može biti i slika odlaska Edwarda i Wallis u izolaciju, daljinu (29 º), negde daleko...

 Ulazak Urana u znak Bika obeležio je i Mlad Mesec u blizini Algola, 15. Maja, 2018. U svom tekstu "Uran u Biku 2018 - Kuda Ide Ovaj Svet" mogli ste čitati kako sam zvezdu Algol (26 º Bika) vezala i za nastanak Trećeg Rajha, Drugi Svetski rat, ali s' druge strane ova zvezda je aktivna i u britanskoj kraljevskoj porodici- Prince William ima Veneru na Algolu, pa i sam Edward VIII, pokojna Diana je imala isto Veneru oko Algola, venčanje Harrya i Meghan je bilo sa Suncem na Algolu, itd. Kako god, Algol je uvek i "pad glave" ovde se lako gubi položaj, ugled, kruna, pa je meni vrlo zanimljiva eklipsa od 18. Novembra 1937, par meseci nakon što je Edward VIII i oženio Wallis, jer je bila lunarna i na Algolu. Slična će se ponoviti i 19. Novembra 2021, baš u godini koju sam označila kao bitnu gore u tekstu.

 Glava se vrlo često "gubi" i zbog ljubavi, a ne samo u ratu...
 

Нема коментара:

Постави коментар

Healing Old Wounds and Trauma (Uranus, Chiron and Prometheus) Webinar with: SMILJANA GAVRANČIĆ (Professional Astrologer ISAR CAP) RANKA BOSNIĆ (Lic I.S.H. Homeopath) Date:04. June.2022 (8pm -10.30pm GMT)

                                                     Healing Old Wounds and Trauma                                        (Uranus, Chiro...