субота, 17. март 2018.

Kate I Meghan – Tradicija I Novo Venčanje Princa Harrya i Meghan Markle donosi „potrese“ britanskoj kruni? Objavljeno: 17. Marta, 2018 I Autor: Smiljana Gavrančić


Kate I Meghan – Tradicija I Novo
Venčanje Princa Harrya i Meghan Markle donosi „potrese“ britanskoj kruni?
Objavljeno: 17. Marta, 2018 I Autor: Smiljana Gavrančić 

Sve oči su uprte u kraljevsko venčanje 19. Maja, 2018 između Princa Harry-a i američke glumice Meghan Markle. Iz samog horoskopa venčanja mi već možemoo da naslutimo probeme koje će bivša holivudska glumica da donese britanskoj kruni svojim ulaskom u ovu porodicu. Venčanje je zakazano za podne, i kao podznak mi vidimo 26º  Lava, što proziva malefičnu zvezdu Algol (iz konstelacije Persej) na 26º  Bika, preko kvadrata. Kad god vidimo Algol mi možemo da posumnjamo na to da će neka „besna  žena da bude u centru pažnje. Međutim, to nije sve, i samo Sunce (vladar Asc) će biti pozicionirano na 28º Bika, veoma blizu Algola, ali u delu Zodijaka gde „žive“ Plejade, tzv. „uplakane sestre“. Sunce je pozicionirano u 10.polju, polju reputacije. Zanimljivo je da Princ William (najverovatnije budući kralj) ima Veneru i Hirona upravo na Algolu, a Venera mu je vladar 4.polja (porodica, koreni).  Kada imamo Algol, mi vema često imamo i borbu za fotelju, prevlast, neki sukob, gde obe strane stvari gledaju totalno drugačijim očima, po principu – moja pravda nije što je i tvoja pravda... Sa Algolom mi uvek imamo sukobe, i čini mi se da ulazak Meghan Merkal u kraljevsku porodicu jasno dovodi do sukoba unutra iste. 

 


 Vladar Sunca sa 28º  Bika je ujedno i Venera (brak, ljubav) na veoma lošem mestu, na 29º  Blizanaca, što već u startu nagoveštava vrlo moguć razvod Harrya i Meghan, ali i paralelne tajne veze... Ova Venera na 29º  Blizanaca, dovodi Sunce (vladara Asc iz charta venčanja) na veoma lošu poziciju unutar Zodijaka,na 29º  (anaretičan stepen). No i sama početna pozicija Sunca na 28º  Bika nije obećavajuća, kao što sam već rekla, jer se radi o zvezdanoj maglini Plejade („uplakane sestre“).  Mesec je pozicioniran u Raku, što je dosta dobro, jer je to znak sedišta za Mesec, no ipak je u 11.polju, što je polje Vodolije i ovde žena se nikako ne uklapa u tradiciju, ovde se ruše protokoli, tradicija, pravila... Meghan je već prekršila pravila, i kao verenica Princa Harrya...   






 U svom drakonskom horoskopu (sećanje duše na prošle živote) Meghan ima Urana na 24º  Raka (što je i mesto njenog natalnog Asc, ali i veoma blisko mesto Meseca na dan venčanja-22º Raka) u bliskoj konjunkciji sa Mesecom iz charta Ujedinjenog Kraljevstva. Mesec u chartu UK je više nego bitan, jer se nalazi u 10  kao vladar 10 (reputacija zemlje, vladarka- kraljica Elizabetha II). S ’ druge strane, Mesec je jedina planeta u chartu UK koja je „out –of – boudns“ (izvan granica) i stoga predstavlja vrlo senzitivnu tačku u chartu UK. Mesec u Raku u 10 jeste slika tradicionalne Engleske i tu se pravila moraju poštovati. No, nedavano, 20. Januara, 2018  tranzitni Pluton je prvi put napravio opoziciju na Mesec iz charta UK (19º  Raka 26’). Tradicija i protokoli su podložni promenama? U još par navrata Pluton će napraviti opoziciju na Mesec iz charta UK – tokom avgusta 2018 i potom novembra 2018. U julu 2018 imamo eklipsu na 20º  Raka, ,koja će  takođe prozvati Mesec iz charta UK, što samo prethodi još jednom prelasku Plutona preko Meseca UK (kroz opoziciju) ovog puta u retrogradnom hodu. Meni je zanimljivo što će i početkom decembra 2018, pre Božića, progresivni Mesec iz charta venčanja od 19. Maja, 2018 da dođe na 0º  Lava i da napravi kvadrat sa Uranom sa 0º  Bika iz tog istog charta – da li će Meghan Markle da šokira javnost pa i samu kraljevinu? Progresivno Sunce iz charta venčanja dolazi na anaretičan 29º  Bika, što isto nije dobar znak, dok progresivna Venera ulazi u znak Raka, tačnije dodiruje 0º  Raka, što može da bude mali pozitivni znak  (budući na ostale loše pokazatelje...). Taj isti progresivni Mesec će već za Božić sa 1º   Lava praviti opoziciju sa Marsom iz charta venčanja sa 1º  Vodolije – ovo isto može da bude veoma izazovan momenat za britansku krunu...   

 

Zatim, drakonska Venera Meghan Markle je na 11º  Bika, tačno na Marsu UK u 8.polju charta UK. Mars je vladar 2. Polja UK (finansije) i nalazi se u 8.polju (novac koji kruni stiže od drugih). Ako niste znali, kraljevska porodica živi od građana UK, tj. poreskih obveznika. Oni ne rade, tj nisu zaposleni. Iako će u svoj brak sa Harry-em da unese i svoje prihode koje je zaradila od snimanja u filmskoj industriji, Princ Charles će Meghan Merkla da godišnje isplaćuje tzv. džeparac (nekoliko stotina hiljada američkih dolara, tako kažu mediji), ali će Meghan bar još u narednih pet godina da porez plaća Sjedinjenim Državama – da li njena drakonska Venera (vladar natalne 4 – domovina) na Marsu UK u 8.polju (kao vladaru 2. Polja charta UK) ukazuje na to da će britanska kruna praktično da kroz porez koji Meghan bude plaćala Americi praktično da gubi, tj. građani UK praktično kroz Meghan će plaćati porez Americi? Meni je zanimljiv sam stepen na kojem se nalazi  ta konjunkcija, radi se o 11º  Bika (kako sam već rekla) a to je stepen pada Urana, što sa sobom nosi i velik rizik. No, Meghan može biti rizična i za samu imovinu kraljevske porodice, nevezano za ovaj džeparac koji će dobijati od Princa Charlsa, jednostavno, ona može u finansijskom smislu biti neki vid rizika za kraljevsku porodicu (sudeći da je po svemu moguć razvod u budućnosti, onda nam je ovo i te kako jasno). 

Konačno, drakonski Neptun Meghan je na Saturnu u 11.polju (parlament) UK charta, pa i te kako će ona ova bivša glumica da „pomuti“ (Neptun) tradiciju (Saturn) UK. 



Meghan je Lav u horoskopu ali je Rak podznak, i njen Mesec je u Vagi u aplikacionom kvadratu sa vrlo „slabim“ Marsom u Raku (pad Marsa) u 12.polju (imati Marsa u 12 nije uopšte dobar znak jer je osoba obično sklona nekim porocima koje uspšeno krije, a sam znak Raka dodatno otežava stvari). Mediji sada pišu kako je Meghan ugasila sve profile na društvenim mrežama, kao i svoj blog na kojem je otvoreno pisala o sexu. Sasvim je izvesno da se ona sa Mesec/Mars kvadratom preko kardinalne ose (Vaga/Rak) ne može iskontrolisati od nekih akcija a za monarhiju je i te kako potrebna disciplina. No, tu je i konjuncija Meseca sa egzaltiranim Saturnom u Vagi pa postoji i kod za poštovanje tradicije.

Vladar njenog Meseca (vladara njenog Asc-ona) je Venera na 13º  Device, što praktično znači da njen Mesec iz Vage odlazi preko disopozicije u znak Device. No, baš na 13º  Device se nalazi drakonski Saturn Princa Harrya (inače vladar njegovog natalnog Asc u Jarcu) – ova konjunkcija ukazuje jasno na karmičku ljubavnu priču gde Meghan ima neki dug prema kraljevskoj porodici i gde vrlo verovatno (kako vreme bude prolazilo, jer je to Saturn, on uvek pokazuje tek kasnije jasnoću i pravu istinu) ona neće moći da izdrži pritiske (Saturn) koji budu dolazili sa strane porodice Princa Harrya. To što su objavili veridbu u trenutku kada je tranzitni Neptun sa 13º  Riba pravio opoziciju na ovu tačku (13º  Device) je isto znak  da sve može pasti u vodu, jer Meghan u svom horoskopu ima Veneru u Devici u kvadratu sa Neptunom iz Strelca, tako da joj tranzit Neptuna iz Riba nikako ne pogoduje da ovu samo naizgled čarobnu vezu i živi kroz vreme. Magla postoji, i ona će postojati dok na scenu ne stupi Saturn (pravila, protokoli, tradicija, tj. britanska kruna).  

 


S’druge strane, imamo Kate (the Duchess of Cambridge) koja i sama u svom horoskopu ima Mesec u Raku i Sunce u Jarcu, baš kao i sam horoskop UK. Dok Meghan preti da uznemiri krunu, Kate je ta koja doprinosi tome da se pravila, tradicija-još više poštuju. Naime, drakonski Jupiter Kate se nalazi na 14º  Raka 50’ (gotovo na 15, što je stepen same egzaltacije Jupitera) i u veoma bliskoj konjunkciji sa Mesecom (kraljica Elizabetha II, reputacija zemlje) iz charta UK. Dok, da vas podsetim, Meghan ovde ima drakonski Uran (ona je ta koja sve ovde ruši, i unosi nemir i nered). Dalje, drakonski MC (reputacija) Kate se nalazi na 12º  Jarca 30’ što stavlja Sunce UK u žižu javnosti, pa sa Kate britanska kruna dobija još više na ugledu... Konačno, Južni Čvor (preci) iz charta UK je na 13º  Vage, gde se nalazi drakonska konjunkcija Merkura (13º  Vage) i retrogradne Venere (14º  Vage) Kate. Venera je vladar njene natalne 10. Kuće, tj. MC-a, što je i ugled same Kate u javnosti, dok Merkur sam po sebi predstavlja Kate u komunikaciji.  

 
  
Iako sada svi konstatuju kako postoje simpatije obostrane između Meghan i Kate, ja bih rekla da je još rano za takve zaključke, jer obostrano jedna drugoj stavljaju Marsa na Mesec – Mars Meghan je u konjunkciji sa Mesecom Kate i sa Mesecom UK ,dok je Mars od Kate u Vagi u konjunkciji sa Mesecom Meghan. Jedna drugu i te kako mogu povredit, jer ovde postoji neko sećanje. Naravno, osetljivija je Kate sa Mesecom u Raku, jer prirodno ovaj Mesec „ne voli“ Marsa (Mars u Raku „pada“).  



 Iako je za sada podržava, Camilla Parker, i te kako može kasnije biti iznenađena postupcima Meghan Merkal. Zašto? Pa i sama Camila ima Mesec u Raku (gde su joj i Venera, i Merkur, ali i Sunce i to na 23º  Raka – gde je drakonsko Sunce Princa Harrya, ali pre svega drakonski Uran same Meghan). Jedan od razloga zašto je Camilla dobila svoje mesto u kraljevskoj porodici je upravo jak znak Raka, dok je pokojna Princeza Dijana sa Mesecom u Vodoliji  i te kako „štrčala“ (iako je imala Sunce i Merkura u Raku ali i Veneru na izazovanom Algolu).  

Zanimljiv će biti dolazak Urana na 0º  Bika za britansku krunu generalno, budući da Princ Charles ima Mesec (majka) na 0º  Bika, dok sama kraljica Elizabetha II ima Sunce (muž) na 0º  Bika. Da li će se kraljica Elizabetha II povući nakon nekih iznendnih događaja koju mogu zadesiti njenog supruga? Ostaje da vidimo... Uran će čak tri puta prelaziti 0º Bika i sasvim je izvesno da su promene u kraljevskoj porodici na pomolu – maja 2018, oktobra 2018 i potom početkom marta 2019.

 



 Mesec je i vladar Desc (brak) Princa Harrya i nalazi se na 21º  Bika (gde je  Chiron od Meghan) – da li će ga ona isecliti ili pak povrediti? Oni se venčavaju sa Jupiterom koji je preko puta, u Škorpionu, što je znak da se jako puno ovde očekuje, i da su razočarenja i te kako moguća. Takođe, on se zaljubio u Meghan kada mu je Pluton napravio kvadrat na Venerau sa 17º  Vage (koja je ujedno i dispozitor ovog Meseca), i ona se nalazi u 8 (strast) pa  je pre svega on ovde fizički dosta privučen – konačno njen Mars iz Raka kvadrira njegovu Veneru, a njegov Mars iz Strelca kvadrira njenu Veneru u Devici). Drugim rečima, početna strast se pretvara vrlo lako u svađe i sukobe. Uran će i u godinam ispred da dođe na njegov Mesec na 21º  Bika (vladar 7), te su promene više nego izvesne... S' druge strane, drakonski Uran od Meghan je na 24º Raka 24' i 6. Marta, 2020 će se dogoditi prva opozicija tranzitnog Plutona (potreba za transformacijom) na njen drakonski Uran (potreba za slobodom, promena). Ujedno, i njena natalna osa Asc/Desc (24º Raka 17'/24º  Jarca 17') će biti "prozvana Plutonom", pa će njen brak sasvim izvesno prolaziti kroz duboku transformaciju.  



No,da li je britanska monarhija spremna za promene, da li je spremna da se odrekne tradicije? Jak je to Mesec, jer je u Raku (voli da živi u prošlosti) i u 10 (pa kao da je ujendo i u Jarcu, jer je Jarac prirodno deseti znak u Zodijaku)... I da se opet vratimo na Mesec iz charta UK, zašto? Zato što se upravo na dan venčanja dešava i Lunarni povratak za UK, nekoliko časova pre venčanja (07:32:59) koji opet nije obećavajući jer nosi sobom Sunce na Algolu, Veneru na kraju Blizanaca... No, taj isti Mesec sa 19º Raka, je vrh Yoda (svaki Yod ima prirodu Hirona) koji gradi sa Neptunom iz Škorpiona i Venerom iz Vodolije (vladarem Urana iz Vage). Svaka promena (Uran) je potencijalna "rak rana" za britansku monarhiju -sada ovde opet ponavljam to da je drakonski Uran (promena) Meghan na Mesecu UK. Rešenje je u osobi koji ima neku ličnu planetu preko puta 19º Raka. To je upravo Kate i njeno Sunce (inače i vladar Asc što ga ovde dodatno čini bitnim)  na 19º Jarca, pa je Kate zaista ta koja čuva stabilnost krune i doprinosi balansu koji, ulaskom Meghan u porodicu, može biti ozbiljno doveden u pitanje.

 


 Ako se osvrnemo na kraju i na chart venčanja Kate i Williama, 29. April, 2011 (12:00), vidimo totalno bolju sliku. Asc je isto bio u Lavu, ali je Sunce na 8º  Bika, dok je Venera (vladar Sunca) u Ovnu, što Sunce dovodi u egzaltaciju pa je ovo i slika verovatno budućeg kralje, u vremenu, jer dispozicija opisuje ishod  kroz vreme.  Venera (kao dispozitor Sunca) je u jakoj opoziciji sa egzaltiranim Saturnom u Vagi pa će ovde tradicija, forma, protkoli (Saturn u Vagi gde je Venera u sedištu) i te kako da imaju podršku u ovom paru. Mesec je na samom stepenu egzaltacije Venere, na 26º  Riba  46’ (na 27º  Riba Venera egzaltira). Na 26º  Riba 15’ se nalazi drakonski Mesec i same Kate (the Duchess of Cambridge) pa se njena duša i te kako ima sećanje na dan njenog venčanja... 
 

Ne smemo zanemariti i to da je tokom ove godine Solar Arc osa IC/MC UK preko 12º  Lava/12º  Vodolije, a sama Meghan ima na 12º  Lava Sunce , dok se tu nalazi i Mesec kraljice Elizabethe II, pa joj je kraljica Elizabetha II otvorila vrata. No, isto tako baš ove godine, Solar Arc Saturn (tradicija) UK došao je na 26º  Riba, gde se nalazi drakonski Mesec Kate, ali gde je bio i tranzitni Mesec na dan venčanja Kate i Williama – ove godine, Kate i William će dobiti treće dete i na taj način ispoštovati tradiciju krune. 

Ovde možete pročitati moj članak o Tri najpoznatija kraljevska  venčanja i osi Urana- 11 Bika/11 Škorpiona



 Svi chartovi su preuzeti sa www.astro.com

Нема коментара:

Постави коментар

The Third Temple and Jupiter/Uranus great conjunction on 21st April 2024 Red heifers from Texas Published: 15th April, 2024 I Author: Smiljana Gavrančić ISAR CAP

  The Third Temple and Jupiter/Uranus great conjunction on 21st April 2024 Red heifers from Texas Published: 15th April, 2024 I Author...