субота, 30. јул 2016.

Uran u Biku 2018 – Kuda Ide Ovaj Svet? Objavljeno: 30. Jul, 2016 I Autor: Smiljana Gavrančić

Uran u Biku 2018 – Kuda Ide Ovaj Svet?
Objavljeno: 30. Jul, 2016 I Autor: Smiljana Gavrančić

Sedmog maja 2016 se navršilo tačno 16 godina od kako je na čelo najveće države na svetu došao Vladimir Putin. Taj period se poklapa sa ponovnim usponom Rusije, njenog uticaja u svetu i vraćanja ugleda koji je nakon raspada SSSR-a i za vreme Jelcina bio ne tako sjajan.

Vladimir Putin je nekoliko dana pre nego što je zvanično izabran za predsednika 7. maja 2000. godine u intervjuu za BBC delovao kao čovek koji bi, u najmanju ruku, bio partner Zapada, otvoren za svaku saradnju. Tada je izjavio da je „Rusija deo evropske kulture", a nije isključio ni mogućnost učlanjenja Rusije u NATO, koliko god to danas delovalo kao naučna fantastika.


Ne mogu da zamislim moju Rusiju izolovanu od Evrope i onoga što se danas naziva civilizovanim svetom“ - rekao je tada novoizabrani predsednik.

 Zapadnoj štampi se na početku dopao dotad malo poznati funkcioner. Opisivali su ga kao čoveka koji kombinuje liberalnu orijentaciju sa čvrstinom koja se „izgleda dopada ruskom narodu".

 Nakon Jeljcinove Rusije u kojoj su vladali kriminal i bezakonje Rusije čiji je ugled u svetu bio srozan i na najnižim granama, Putin je uspeo da u potpunosti preokrene stanje u državi. Voleli ga ili ne, činjenica je da predstavlja jednog od najuticajnijih političara XXI veka, i čoveka koji predstavlja jako važnog igrača na šahovskoj tabli svetske političke scene.
Iz godine u godinu svoje vladavine, Vladimir Putin sve više povećava moć. To je počelo 2004. godine, kada je potpisao zakon koji omogućava predsedniku države da imenuje regionalne guvernere. Svojevrstan „politički ortakluk" koji ima sa Dmitrijem Medvedevim omogućio mu je da se nakon četvorogodišnje epizode na mestu premijera ponovo vrati u predsedničku fotelju 2012. godine. U međuvremenu, ruska Duma je usvojila izmenu zakona kojom se mandat predsednika povećava sa 4 na 6 godina. Ukoliko odluči da se ponovo kandiduje 2018. godine, i pobedi na izborima, Vladimir Putin postaće čovek koji je najduže bio na čelu Rusije. Preteći će Leonida Brežnjeva koji je na tom mestu proveo 18 godina, pa čak i Josifa Staljina.

 Fiksna zvezda Algol & 19º Vage (pad Sunca)

Posmatrano iz ugla horoskopa Boljševičke Rusije (koji i te kako vibrira u svesti ruskog naroda i dalje) za maj 2018 (kada će novi/stari predsednik započeti novi mandat u trajanju od 6 godina, tj. do 2024.) nalazimo Sunce (predsednik, vladar) u sekunarnim progresijama na 26 º Vodolije, dok će se Saturn u Solar Arc direkcijam naći na samom Asc Boljševičke Rusije, tj. na 26º Škorpiona! Saturn uvek priča o preuzimanju velike odgovornosti, a sama pozicija na Asc Boljševičke Rusije je i slika preuzimanja odgovornosti od starne zvanične Moskve kao glavnog grada ruske prestonice.  Sve ovo će da aktivira 26 º Bika, tačnije fiksnu zvezdu Algol za koju se vezuje i sama Moskva! Tačnije, 26 º fiksnih znakova  se vezuju za Rusiju (pogledati moj članak „Rusija i 26 º fiksnih znakova – predsednički izbori 2012, koji sam napisala 2011.) i oni su uvek nekako aktivni bili kroz istoriju kada je reč o najvažnijim događajima po ovu zemlju, jer su oni ti koji aktiviraju  malefičnu zvezdu Algol. Kada pričamo o zvezdi Algol, tu uvek imamo neki „pad glave“, baš kao što i sa 19º Vage (stepen pada Sunca) neka bitna figura, neki bitan vladar – „pada“, tj. „gubi glavu“ bukvalno, i ovo jeste takođe stepen na koji je Rusija kao zemlja „osetljiva“ (pogledati moj članak „Rusija i 19 º Vage“ koji je napisan oktobra 2014.). Iz ugla fiksnih zvezda, sama ruska prestonica,  Moskva,  ima naglašenu priču Algola, budući da je još  prvi ruski impereator, Ivan Grozni, ispred Kreljma postavio giljotinu gde su se sekle glave, što se iz ugla stepenova u Zodijaku uklapa opet u stepen pa da Sunca, 19º  Vage!U prilog stepenu pada Sunca idu i Staljinove posleratne tzv. "čistke". U ovoj zemlji ljudske glave (Sunce) su često „padale“, baš kao i poslednja carska ruska porodica, porodica Romanov, te nije slučajno da se baš 19º Vage (pad Sunca) unutar Zodijaka može pripisati ovoj zemlji...

 Zanimljiv je i horoskop SSSR-a. Mesec je gotovo na Algolu, dok se Saturn (vladar 10 – reputacija zemlje, sovjetski lideri) nalazi upravo na stepenu pada Sunca – na 19º  Vage! Iako je Saturn u Vagi egzaltiran, reč je ipak o stepenu pada Sunca!
Kada je 07. maja, 2000. došao na vlast prvi put, Vladimir Putin, u u sekundarnim progresijama Boljševičke Rusije Mesec (narod, biračko telo) se našao na 26 º  Lava. S’ druge strane, vladar 10. polja Boljševičke Rusije (reputacija zemlje, predsednik),  Venera je u sekundarnim progresijama bila retrogradna i našla se na 27º Vodolije 01’, tj. išla ka 26º  Vodolije. Retrogradnost Venere u sekundarnim progresijama je još tada bila znak da jedan isti čovek može više puta dolaziti na vlast, i to baš onaj koji je rođen sa Suncem u Venerinom znaku, u znaku Vage, što je i slučaj sa Vladimirom Putinom čije se Sunce nalazi na 13º Vage! Dodajem da su i tercijarne progresije Boljševičke Rusije za maj 2000. „prozvale“ fiksnu zvezdu Algol budući da se Merkur u tercijarnim progresijama našao na 26º Škorpiona, da je bio i retrogradan, a sobom nosi Jupiter sa 9º Blizanaca (jedna od 4 kraljevskih zvezda na Nebu - Aldebaran, „Čuvar Istoka“) kao i Marsa (sukobi, ratovi) iz Device u 9. polju (inostranstvo). Rusija kao zemlja ima snažnu, duboko nesvesnu (priroda kvadrata) potrebu da ide u akcije (kvadrat ima prirodu Marsa – akcija)  vođena nekom svojom pravdom (odlika zvezde Algol). Retrogradnost i ovde upućuje da je reč o pregovorima koji će se odvijati bar u dve runde, da pregovori vezani za sukobe u svetu neće biti postignuti iz prvog pokušaja.

Tog 07. maja, 2000. sekundarna Venera iz horoskopa Nove Rusije se našla upravo na 26º Bika, na fiksnoj zvezdi Alogl, što je najavilo dolazak na vlasti čoveka koji će biti mitološki Persej i koji će deliti pravdu u svojoj zemlji ali  i po svetu, budući da je Venera u horoskopu Nove Rusije vladar 9. polja (zakoni, inostranstvo).Dodajem da se i sekundarni vrh 9. polja našao takođe na 26º Bika, što dodatno upotupunjuje čitavu sliku! Vladimir Putin se zalaže za "očuvanje ruske kulture, moralnih i tradicionalnih vrednosti", i u skladu s tim je regulisao određene zakone. Gej parade su zabranjene u narednih 100 godina, a homoseksualizam se smatra bolešću. Poštuje se tradicionalna heteroseksualna porodica, kao i vrednosti ruske pravoslavne crkve. Zakon o zabrani homoseksualnosti u narednih 100 godina se uklapa u sliku fiksne zvezde Algol, koja pričao  Gorgoni Meduzi i  „blokiranoj seksualnoj energiji“.
No, ne smemo da zaboravimo Borisa Jelcina, prvog predsednika Ruske Federacije tj. Nove Rusije. Na dan stupanja na tu fuknciju (10.jul,1991) njegov tercijarni Mesec (najbrže se kreće jer „spušta“ događaj na nivo od 2 dana) se našao na 24 º  Vodolije 16’, što znači da se spremao da pređe upravo preko 26 º  Vodolije i da tako aktivira Algol!

Kada je na predsedničkim izborima maja 2004. godine osvojio drugi mandat, Putin je u svojim sekundarnim progresijama imao poziciju Meseca (narod, birčako telo)  na 19º Ovna (stepen egzaltacije Sunca), što je automatksi prozvalo 19º Vage (stepen pada Sunca) koji dovodim u vezu sa Rusijom! Te iste godine Putin je potpisao zakon koji omogućava predsedniku države da imenuje regionalne guvernere. Ovim činom Rusija se vratila opet ka putu centralizacije vlasti što je naišlo na oštru kritiku demokratski orijentisanih struja.

Putin je vladao u dva mandata, dakle, do 2008. godine, kada ga nasleđuje Dmitri Medvedov, a Putin odlazi na premijersku funkciju. U međuvremenu se menja Ustav, i jedan isti čovek može da se kandiduje više puta, tako da se na predsedničkim izborima 2012 Putin opet pojavljuje kao predsednički kandidat i ponovo postaje predsednik. Izbori su održani 04. marta, 2012. Solar Arc Mars (sukobi, ratovi) mu se našao tada na 26º Vodolije, što je automatski „prozvalo“ fiksnu zvezdu Algol (26º Bika). Zanimljiva je i pozicija Solar Arc Meseca (biračko telo, narod) iz horskopa Boljševičke Rusije u izbornoj 2012. Naime, vidimo da se radi o 26º Škorpiona, što je i sam Asc Boljševičke Rusije, i što isto „proziva“ 26º Bika (Algol). Konačno, ako pogledamo i Solar Arc Mesec (biračko telo, narod) iz horoskopa Nove Rusije isto pronalzimo 26º fiksnog znaka, ovaj put Vodolije, gde se našao i Solar Arc Mars Putina u tom trenutku. Sve skupa „proziva“ Algol (26º Bika)!

Kako je svaki vladar produžena ruka nacije, čak iako nije živ, kroz prediktivne tehinke njegovog horoskopa možemo pratiti događaje u jednoj zemlji i nakon njegove smrti. Pa pogledajmo horoskope nekih od najvažnijih lidera Rusije:

Vladimir Ilič Lenjin imau svom horoskopu naglašen 26º Bika, tj. fiksnu zvezdu Algol gde se nalazi njegov Jupiter. Jupiter sobom nosi Veneru sa 16º Riba koja je vladar 7.polja (odnosi sa drugim zemljama, svako ko stoji preko puta Moskve). U 2012 godini kada je Putin postao opet predsednik, upravo ta pomenuta Venera (diplomatski odnosi) se u seknudranim progresijama Lenjina našla na 26 º Lava, i aktivirala Algol (26 º Bika)! S’ druge strane, u trenutku stvaranja Boljševičke Rusije (čiji horoskop izuzetno dobro „radi“ i dalje budući da je svest ruskog naroda dosta ostala na tom nivou)  Lenjin je upravo  u trenutku Oktobarske revolucije, 07. novembra, 1917., imao u sekundarnim progresijama Mesec (ruski narod) pozicioniran baš na 19º Vage, na stepenu pada Sunca...  Sve ovo je bila jasna slika  ruskog naroda čija sudbina neće biti ni malo laka u SSSR-u. Sekundarni Mesec Lenjina je baš prelazio preko Saturna na stepenu pada Sunca (pad života) iz karte SSSR-a..., te kako je i poznato, Boljševiča Rusija je nastala tako što je jedna  carska porodica platila cenu, a cena je bila – život...

Josif Staljin je u svom horoskopu isto imao naglašen 26 º fiksnih znakova.Reč je o njegovom Marsu (sukobi, ratovi) koji se nalazi na 25º Škorpiona 51’, dakle, vrlo blizu 26 º Škorpiona! Kada je Putin drugi put postao predsednik Rusije (marta 2012), Staljinove Solar Arc direkcije su dale znak pored puta. Naime, Solar Arc Mesec (biračno telo, narod) mu se našao na 26º Vodolije, koji je bio aktivan i kod Putina preko Solar Arc Marsa, ali u samim Solar Arc direkcijama horoskopa Nove Rusije preko Meseca.Takođe, moram da dodam, da u trenutku kada postaje premijer SSSR-a (06.maja, 1941.), njegov Solar Arc Asc se našao baš na fiksnoj zvezdi Alogl, tj. na 26º Bika!!! Na ovoj funkciji ostaje sve do svoje smrti, 1953.godine, 05.marta.

Vođa SSSR-a nakon smrti Staljina postaje Nikita Hruščov. Na ovu funkciju dolazi 14.septembra 1953, kada je njegovo progresivno Sunce bilo na 25 º Bika 00’, dakle, u narednoj godini se približilo i bitnom 26º Bika (Algol)!

Leonid Brežnjev postaje generalni sekretar centralnog komiteta Komunističke Partije Rusije 16. Oktobra, 1964. Njegove Solar Arc direkcie jasno „prozivaju“ Algol, jer osa IC/MC ide preko 26 º Lava/26 º Vodolije, a i samo progresivno Sunce je na 25 º Vodolije 24’ i približava se 26 º Vodolije!


Poslednji predsednik SSSR-a

Sve je počelo sa Vladimirom Lenjinom, a završilo se sa Mikhael Gorbachevim. Poslednji predsednik SSSR-a, bio je Mikhail Gorbachev,  čovek koji je bio zaslužan za okončanje Hladnog rata. U trenutku kada je postao predsednik SSSR-a, 15. marta, 1990., njegov sekundarni Mesec (ruski narod) je bio upravo na 19º Vage! Sekundarni Mesec se inače kreće 1º za 1 mesec.
Uran u Biku – nekad i sad (1934 i 2018)


15. maja 2018, Uran će ući u znak Bika. Posmatrano za Grinič, što je slika za ceo svet, taj trenutak će obeležiti pozicija Meseca na 26 º Bika, u bliskoj konjunkciji sa fiksnom zvezodm Algol (iz konstelacije Persej) koja uvek nagoveštava neki vid borbe gde se taj neko rukovodi nekom svojom, samoproklamavanom, pravdom.  Asc će biti na 8 º Vage, Saturn na 8 º Jarca! Osmi stepenovi imaju u sebi škorpionsku prirodu (ratovi, transformacija). Biće dotaknut Mars iz horoskpa Nove Rusije sa 8º Ovna, u 7.polju (odnosi sa drugima), koji je pri tom vladar 8. polja (sukobi). Takođe, biće dotaknut i Uran sa 8 º Jarca u 4. polju (teritorija) u horoskopu Nove Rusije.  Sada moram da se vratim unazad, kada je započeta serija kvadrata Urana i Plutona, prvi se dešavao juna 2012, neposredno nakon toga što je Putin preuzeo predsedničku fotelju ponovo (maja 2012), i to baš preko 8 º Ovna / 8 º Jarca. Mesec je u tom trenutku bio na 27 º Lava, i prozivao je 26 º fiksnih stepenova! Usledio je potom Uran /Pluton kvadrat preko 13 º tj.tzv. Veliki Uskršnji Kardinalni Krst aprila 2014, a marta 2014 Rusija je izvršila aneksiju Krima. Kao da će ulazak Urana u znak Bika da stavi pečat, konačno definiše (Saturn)  pitanja vezano za teritoriju (Uran u 4-teritorija) sa zemjama sa kojima je Rusija u nekoj vrsti diplomatskih sukoba (biće pokrenut Mars iz horoskopa Rusije sa 8 º Ovna u 7 –diplomatksi odnosi, kao vladar 8 – sukobi).
Poznato je da Uran boravi u jednom znaku oko 7 godina, i da je ciklus Urana (7 x 12 ) – 84 godine, tačnije, 84 godina mu je potrebno da obiđe ceo Zodijački krug. Kada je poslednji put Uran bio u Biku, imali smo II Svetski rat (06.jun,1934). Čovek koji je pokrenuo ovaj rat, Adolf Hitler, u svom horoskopu ima Sunce na 0 º Bika. Zanimljivo je da će marta 2018. godine, kada se u Rusiji budu dešavali predsednički izbori, neposredno pred ulazak Urana u Bika (maja 2018 – kada novi/stari predsednik zvanično i stupa na presedničku funkciju) – sekundarni Asc Hitlera biti na 26º Vodolije što će „prozvati“ Algol (26 º Bika), zvedu koju vezujemo za Moskvu. Takođe, moram da dodam da Hilter ima Mesec/Jupiter konjunkciju u blizini zvezdane magline Facies (konstelacija Sagittarius) koja priča o stradanjima, smrti, što je već naznaka da puno ljudi (Mesec/Jupiter je uvek slika velikog broja ljudi, jer sa Jupiterom uvek imamo gomile) može stradati. Upravo se ova konjunkcija Meseca i Jupitera u Solar Arc direkcijama našla na 25/26 Vodolije 1.septembra, 1936, kada je počeo Drugi svetski rat!
Kada je osnovan Treći Rajh (30.januara 1933), podznak je bio ni manje ni više na Algolu - 26 º Bika! Solar Arc osa IC/MC Trećeg Rajha za trenutak kada Uran bude ušao  u Bika (maja 2018) ići će preko ose 19 º Vage/19 º Ovna! Kao što sam već rekla, ova osa je jako bitna za Rusiju, jer se radi o osi pada i egzaltacije Sunca (glava).No, ono što je ovde još važnije je pozicija same Venere (kao vladara Asc Trećeg Rajha). Naime, ona će se naći baš na 26 º Vodolije i „prozvati“ Algol (26 º Bika)! Ovo je i mesto gde u Antisci (ogledalo) Putin ima svoj Asc (o čemu će biti kasnije reči dole u tekstu).Zanimljivo je da i sam Uran bio na 19 º Ovna, što proziva 19 º Vage (stepen koji vezujem isto za Rusiju)!
Poznato je da je II Svetski rat počeo napadom na Poljsku 1. septembra, 1939. U horoskopu Poljske iz 966 imamo poziciju Sunca na 0 º Bika! U tom momentu u Solar Arc direkcijama Hiron (rana) se našao na 25 º Bika 46’ (što je bliska konjunkcija za Algolom – 26 º Bika). No, ono što je ovde zanimljivo je sledeće – kada Uran sad bude ušao u Bika, maja 2018, solar Arc Mars (sukobi) iz horoskopa Poljske 966 će se naći upravo na Aloglu (26 º Bika). Postavljam pitanje, da li će ulaskom Urana u Bika 2018 da nam se dogodi sećanje na II Svetski rat? 
Konačno, zanimjiv je i horoskop Antiscia Vladimira Putina, tj. „ogledalo“, jer su svi vrhovi kuća na 26º, a same ugaone kuće upravo preko 26º fiksnih znakova (Asc 26 º Vodolije, Desc 26 º Lava, IC 26 º Bika, MC 26 º Škorpiona) na koje je sama Rusija „osetljiva“.Prenatalna eklipsa je uvek neka vrsta nepoznanice za nas, jer se desila neposredno pred naše rođenje i tamo je neka vrsta mraka za nas, ali neko  jako sećanje ujedno postoji. Putinova prenatalna eklipsa je bila solarna (pomračenje Sunca), 20.avgusta, 1952, i to na 27 º Lava, što snažno aktivira 26 º fiksnih znakova i jasno ukazuje na vrlo bitnu ulogu ovog čoveka po Rusiju kao i ostatak sveta u vremenu ispred nas kada će Uran (promen) ući u Bika upravo sa pozicijom Meseca na 26 º Bika (Algol)!

Eklipse za vreme Urana u Biku koje prozivaju Algol!

U predizbornoj godini po Rusiju, 21.08.2017., imaćemo solarnu eklipsu (pomračenje Sunca) na 28º Lava 53’, što će prozvati 26 º fiksnih znakova. Potom će uslediti još jedno pomračenje Sunca manje od mesec dana od izbora (15.februara,2018-izbori se obično dešavaju marta). Ova eklipsa će biti na 27 º Vodolije 08’, što proziva Veliki Fiksni Krst preko 26 º!

19.novembra 2021, imaćemo pomračenje Meseca u blizini Algola, na 27 º Bika 14’, što opet može biti ključno po Rusiju. I konačno 16. maja,2022, deašava se pomračenje Meseca sa 25º Škorpiona 18’.

Evropska Unija

Sve će ovo biti vrlo izazovno vreme po Rusiju ali i ostatak sveta, budući da se u chartu EU Mesec nalazi na 24 º Bika20’, veoma blizu zvezde Algol, a da će na dan ulaska Urana u Bika (15.maja,2018), tranzitno Sunce biti baš na 24 º Bika 44’. Mesec u chartu EU je deo fiksnog T-kvadrata sa Mars/Plutonom iz Škorpiona, kao i retrogradnim Merkurom sa 19 º Škorpiona (koji sobom nosi Hirona – rana, povreda), dok je Saturn sa 23 º Vodolije u 7. polju (diplomatksi odnosi) vrh fiksnog T-kvadrata i predstavlja i samu Rusiju (zemlju koja se tradicionalno vezuje za znak Vodolije, gde je Sunca u oslabljenom dostojanstvu). Saturn ima jak aplikacioni trigon sa Venerom sa 19 º Vage iz 3. Polja (susedi), te ovo jeste slika Rusije u chartu EU. Stepen pada Sunca na kojem se našla Venera je slika samog Vladimira Putina, koji je Vaga u horoskopu i koji je bivši (pad Sunca – bivši) KGB radnik.


Pogledajmo sada kroz prognostičke tehinke kako se Putinov dolazak na vlast reflektovao kroz chart EU.

Kada je 07.maja,2000.god. Putin postao prvi put predsednik Nove Rusije, Solar Arc Merkur EU se našao na 26 º Škorpiona 22’ što je prozvalo fiksnu zvezdu Algol, dok je tercijarna osa Asc/Desc (pomera se za oko 1 º za 1 mesec) našla preko 19 º Vage/19 º Ovna! Ovo je osa pada i egzaltacije Sunce i jako je bitna za Rusiju! Takođe, moramo da dodamo da se u chartu EU upravo na 19 º Vage (stepen pada Sunca) nalazi Venera u 3.polju (susedi EU). Venera sobom nosi Mesec sa Algola , pa je i ovo jasna slika Moskve u chartu EU!  

Idemo dalje, kada je 04.marta,2012 Putin izabran opet za predsednika, Solar Arc Sunce EU se našlo na 26 º Škorpiona 58’, što jasno proziva Algol! Sunce je u chartu EU vladar Asc sa 18 º Lava, i prestavlja zvaničan Brisel, kao centralu EU. Da će Brisel i Moskve imati razmirice za vreme postojećog mandata Putina vidimo upravo kroz aktiviranjezvezde Algol preko ove opozicije.

Naime, kada je Putin izvšio aneksiju Krima 16.marta,2014 njegov sekundarni Mesec (narod) se našao na 25 º Lava34’(vrlo blizu 26 º Lava) što je dovoljno da 26 º fiksnih stepenova budu prozvani i samim tim fiksna zvezda Algol za koju je svojstveno, kao što sam već rekla – da se bori za neku svoju pravdu. Ovde imamo duboko nesvesne sadržaje koji su prisutni kako u liku i delu vodeće žene EU, Angele Merkel, koja jeste ovaj Mesec u 10.polju u chartu EU, ali i u liku i delu zvanične Moskve koje jeste u simbolici Algola. Veliki Fiskni Krst koji se formira preko 26º govori o tome da se oni sukobljavaju oko svog viđenja pravde! Konačno, u chartu Ukrajine Merkur (kao vladar Marsa iz Device – sukobi) se nalazi na 26 º Lava i retrogradan je što jasno upućuje da bi se ulaskom Urana u Bika sukobi u Ukrajini mogli nastaviti, jer će Mesec sa 26 º Bika iz charta za momenat kad Uran uđe u Bika i te kako prozvati Ukrajinu!  

Marta 2018, kada se u Rusiji budu dešavali izbori, sekundarni MC EU će biti već na početku 27 º Bika, dakle, samo što će završiti prelaz preko 26 º Bika (Algol), dok će pozicija sekunarnog Meseca biti na 19 º Ovna, što opet aktivira 19 º Vage (Rusija)!  

Angela Merkel 2017

Godinu dana pre ulaska Urana u znak Bika, u Nemačkoj će se održavati savezni izbori na kojima će se verovatno opet kandidovati Angela Merkel. No, ako se vratimo unazad, za trenutak kada je Putin prvi put izabran za predsednika Rusije, mi nalazimo da se Angelin Solar Arc Jupiter (natalni vladar Asc – ona) našao na 26 Lava 11’ što je automatksi „upalo“ u Veliki Fiksni Krst i prozvalo Algol (Moskva)!. Te 2018 kada se u Rusiji budu dešavali izbori, a Uran bude ulazio u Bika (15.maja), njen tercirajni Merkur (vladar natalne 7 – svako ko stoji preko puta nje) će se naći na 26 Škorpiona, dok će tercijanra Venera joj biti na 19 Vage (stepen sa kojeg takođe vibrira Rusija)! Vrlo je moguće da ova žena i dalje bude na vlasti i da bude uključena u bitne događaje po svet, zajedno da Rusijom.

Jupiter/Saturn Velika Konjunckija- 21.12.2020.

Dok Uran bude boravio u Biku (od 15. maja 2018 do 07. jula 2025), 2020 godina je vrlo bitna, jer će se tada desiti Velika Konjunkcija Jupitera i Saturna i to sa 0º Vodolije! Na istom ovom mestu se našao sekundrani Mesec Gavrila Principa kada je izvršio sarajevski atentat 28.juna 1914.god. čime je zvančni o počeo I Svetski rat.Zanmljivo da i Gavrilo u svom horoskopu ima Saturna na 19 º Vage (pad Sunca, stepen sa kojeg „vibrira“ Moskva), gde se nalazi Saturn i u horoskopu SSSR-a. Ujedno,njegov sekundrani Asc za taj momenat se našao na 8 º Jarca, gde će se naći Saturn kada Uran bude uplovio u znak Bika maja 2018. Sve ovo aktivira Mars sa 8 º Jarca iz horoskopa Nove Rusije. Dok smo imali ciklus Uran/Pluton kvadrata, od juna 2012 do marta 2015, dogodila se i 100-godišnjica I Svetskog rata, tačnije 28.juna,2014.

 Te 2020, Angela Merkel će da u svojim Solar Arc direkcijama da ima Mesec na 19 º Ovna, što pokreće 19 º Vage (Veneru iz charta EU – Rusija), stepen koji je bitan za Rusiju, dok ce Solar Arc MC Evropks Unije da se nađe na 0 º Bliznaca što će podržati Jupiter/Saturn konjunckija sa 0 º Vodolije. Ovo može doneti priluku da se sa lakoćom Evropska Unija poveže sa nekim novim zakonima i vrednostima. Ovo je velika promena koja će nastupiti u EU! I sama Rusija ima vladara Asc (zvanična Mosvka) a ujedno i vladara 10 (predsednik) na 0º Blizaanaca, pa se na istom mestu spajaju Rusija i vlasti EU, a sve podrža trigonom Jupiter/Saturn konjunkcija!  Na 0 Blizanaca se nalazio asteroid Hermes u trenutku otkrića, pa ovo jasno upućuje na promenu retorike koja može uslediti sa velikom Jupiter/Saturn konjunkcijom, budući da iza sebe se ostavljaju Plejade, tzv.“ Uplakane sestre“ (29 º Bika).

Ovaj ciklus je jedan od najvažnijih ciklusa u mundanoj astrologiji i stoga je potrebno na njega obratiti više pažnje. Veoma je bitan za određivanje faze u kojoj se čovečanstvo nalazi, jasan je pokazatelj društvenih struktura, stanja i promena u njima.

Ovaj ciklus se ponavlja svakih 20 godina, pri čemu provede oko 240 godina u svakom elementu. Ukoliko je, na primer, konjunkcija bila u Biku potrebno je da prođe 240 godina da bi konjunkcija prešla u, u ovom slučaju, Blizance. Za tih 240 godina desi se 12 konjunkcija u zemljanom elementu, po 4 u svakom zemljanom znaku.

Jupiter/Saturn ciklus od 20 godina - Minima ili Specialis - ciklus koji opisuje period od jedne do prve sledeće konjunkcije.

Ciklus od 240 godina u istom elementu - Media ili Trigonalis – od prve konjunkcije u jednom elementu do sledeće prve u narednom elementu.

Potpuni ciklus od 960 godina (prolazi kroz sve elemente Zodijaka) Maxima ili Climacteria.
Trenutak prelaska Jupiter/Saturn konjunkcije iz jednog elementa u drugi smatra se izuzetno važnim razdobljem, kada dolazi do promene usmerenosti čovečanstva ka određenim vrednostima. Ova promena (prelaz) se zove "Velika Mutacija".

Poslednja "Velika Mutacija" je bila 26.01.1842, kada je konjunkcija Jupiter/Saturn prešla u zemljani znak (ovo se smatra početkom materijalizma).

Prelazak u vazdušni element će biti 21.12. 2020. godine, kada će se odviti Velika Mutacija na 0°Vodolije što svakako govori o velikoj promeni koja će nastupiti.

Ovaj ciklus najviše utiče na zbivanja u Evropi, ali je veoma povezan i sa smrću američkih predsednika.

Sjedinjene Države – Sekundarni Mesec na 0º Vodolije 21.12.2020. i neka nova žena!


Moramo da se osvrnemo i na zemlju i simbolici Siriusa (najveća zvezda ne nebu), poznatije kao Čuvar Evrope. Naime, poznato je da ova velika svetska sila ima Mesec na 25 º Vodolije 28’(blizu 26º) što svakako „upada“ u Veliki Fiksni Krst preko čega je htela ne htela upletena u odnose sa Rusijom i EU. Posebno je zanimljiv momenat kada će 21.12.2020. se desiti Jupiter/Saturn konjunkcija na 0 º Vodolije! Uprvo će se Mesec SAD-a u sekundarnim progresijama naći isto na 0 º Vodolije i ja bih rekla da je ovo dolazak na scenu jako bitne žene koja će doneti Sjedinjenim Državama pa i čitavom svetu velike promene. Te iste godine se novembra dešavaju izbori u Sjedinjenim Državama, i ovo će biti jako bitan momenat! Prvo ko mi pada na pamet je žena predsenidka Obame, koji uskoro napušta Belu Kuću nakon 8 godina. Naime, on u svojoj karti ima Jupitera na 0º Vodolije, dok će se 21.12.2020. njegov Solar Arc Mesec (žena) naći na 0 º Lava što aktivira 0 º Vodolije! Nije li ovo možda znak da će Sjedinjene Države 2020, novembra, za predsednka dobiti ženu, i to prvi put druge boje kože, koja će Sjedinjenim Državama pa i celom svetu postaviti neke nove vrednosti i neki novi put... Ostaje da vidimo... Obama u svom chartu ima Mesec u trigonu sa Jupiterom, pa bi Solar Arc Mesec u opoziciji sa njegovim natalnim Jupiterom ovde označio akciju koja bi imala pozitivan ishod. 

Pogledati moj članak od 6.septembra,2015 gde sam dala prognozu da će novi predsednik Sjedinjenih Država biti Donald Trump Predsednički Izbori u Americi 2016 

Preporučujem Vam i ostale svoje tekstove gde je tema Uran u Biku 2018: Kate i Meghan-tradicija i novo , Persijsko Carstvo i prelaz sa 29º Vage ka 0º Škorpiona, Impičment u Američkoj Istoriji., Severna Koreja i SAD (lunarna eklipsa na 4º Vodolije 27. Jula 2018),  Izbori u Americi 2020 Donose Žensku Energiju?
, Caroline Kennedy-one to watch?Нема коментара:

Постави коментар

Healing Old Wounds and Trauma (Uranus, Chiron and Prometheus) Webinar with: SMILJANA GAVRANČIĆ (Professional Astrologer ISAR CAP) RANKA BOSNIĆ (Lic I.S.H. Homeopath) Date:04. June.2022 (8pm -10.30pm GMT)

                                                     Healing Old Wounds and Trauma                                        (Uranus, Chiro...