уторак, 13. фебруар 2024.

Mars/Pluton konjunkcija na 0 Vodolije kao poziv Univerzuma da načinimo promenu našeg nesvesnog Objavljeno: 13 Februar, 2024 I Autor: Smiljana Gavrančić ISAR CAP

 

Mars/Pluton konjunkcija na 0 Vodolije kao poziv Univerzuma da načinimo promenu  našeg nesvesnog

Objavljeno: 13 Februar, 2024 I Autor: Smiljana Gavrančić ISAR CAP

 


 

Mars/Pluton konjunkcija se dešava rano ujutru 14. Februara 2024, u 7:03:08, posmatrano za ove prostore (Beograd, Srbija). Obe planete pripadaju porodici duboko nesvesnog (što su ništa drugo nego preci u nama, tj i samo naše telo koje nas determiniše, čini blokiranim ukoliko ne osvestimo stvari), gde pored Marsa i Plutona, svoje mesto imaja i Saturn, ali i same fiksne zvzede (koje s’ pravom možemo nazvati ’svetlom u tami’)

 

Kako da sebi, kao pojedincima, pomognemo da stvari ovde učinimo što lakšim?

Pre svega, prvo se treba pozabaviti samom konjunkcijom, u kojoj kući je, pa tek u kojem je znaku, na kom stepenu, a konačno i fiksnom zvezdom koja je ispod tog stepena jer je upravo fiksna zvezda nosač određenog mita, a mitovi su osnova astrologije, oni nas determinišu. Osvešćivanjem mitova koji vibriraju u horoskopima svakog od nas – dešava se velika promena unutar svakog od nas – otvaraju se vrata za aktiviranje slobodne volje, unutar sudbine, jer, konačno, mi jesmo determinisani, sudbina postoji, ali se tok iste i te kako može promeniti ukoliko smo svesni. Tada se dešava promena i na niovu DNK zapisa u svakom od nas, tj osvešivanjem mi menjamo svoje telo, pretke u nama, pa samim tim i preventiramo nasledne bolesti, jer, nije tačno da morate da obolite od istih bolesti koje su bile karakteristične za Vašu genetiku. Svestan, budan pojedinac, svešću menja svoje Telo, i samim tim unpaređuje i svoje zdravlje. Telo je samo i uvek posledica naših misli, imajte to na umu, uvek!

Posmatrano za Srbiju, ali i za zemlje u regionu, Mars/Pluton konjuncija se dešava u uklještenom znaku Vodolije u 12. Kući. Ovo je već u startu pokazatelj da se radi o karmi vezanosti ovde, da je ovde veliki potisnut strah, agresija, da su stvari duboko nesvesne, jer 12 opisuje smrt u našem prethodnom životu ako posmatramo 5 kao Asc u prošlom životu, onda je 8 (smrt) od 5 zapravo danšanja 12. U 12 imamo u ovom životu podsvest, strahove koje guramo pod tepih, kao i naše lične mitološke arhetipove, ovo je kuća ličnog mita.

Za istoriju Srbije, 0 stepen Vodolije, gde se dešava ova konjunkcija, je uvek bila velika prekretnica. Sa tog stepena Gavrilo Princip je pucao na Vidovdan 1914, u Sarajevu, što je bio povod za Prvi svetski rat. Sa 0 Vodolije Apis je doneo promenu kraljevini Srbiji, tj likvidirani su kralj Aleksandar Obrenović i kraljica Draga Mašin, a na presto je doveden kralj Petar I Karađorđević. Sa 0 Vodolije se aktivira i osa Asc/Desc vožda Karađorđa, budući da mu je Asc na 0 Lava. Sve u svemu, kao što vidite, sa 0 Vodolije, zajedno sa ovom Mars/Pluton konjnkcijom za očekivati je da se naši mitovi vezano za prolivanje krvi – aktiviraju, nažalost. Ako dodamo da i Mars ide uskoro u kvadrat sa Jupiterom u Biku, gde Mars inače je slab, u izgonu, onda je za zaključiti da je na pomolu jedan veliki kolektivni zamor, jer se ovde preteruje sa delanjem.

Mars/Pluton konjunkcija sama po sebi donosi veliku mogućnost da ispadnemo iz svesti, ovde nismo uzemljeni, a niti fokusirani na sebe, jer ovde iz nas poteze preduzimaju naši preci koji bi da ratuju. Stoga, treba raditi na uzemljivanju, jer i sama planeta Mars predstavlja naše noge, anus, pa sve do peta, ispod peta je već teren Pluton čakre (jezgro zemlje). Mars čakra nosi sobom strahove, stoga i krećemo u sukobe jer se osetimo ugroženim, jer imamo strah i to pre svega za prežvaljavnjem, opstankom. Ovde je često prisutan strah da ćemo biti gladni, pa previše jedemo, ne bi li se uzemljili, ili nasuprot ne jedemo dovoljno (što vodi u anoreksiju) jer odbijamo da se uzemljimo. Drugi osnovni strah ovde je strah vezano za novac-da li ću imati dovoljno novca? Zanimljivo da i hrana i novac dolaze iz druge kuće Zodijaka, dakle, hrana je i te kako materija, baš kao i novac. Ukoliko su Vam noge i stopala hladne, i to je znak da postoji neki strah kao karma vezanosti. Dakle, izlaz potražite tako što će Vam kvalifikovani , profesonalni astrolog, pomoći da osvestite vaše lične mitove.

Merkur (naš Um) je takođe uklješten u 12, i trči u kvadrat aplikacioni sa Uranom koji je i dalje stacioniran, iako direktan, i ovo jete slika potisnutog (uklještenost i 12 kuća) stresa, šoka, nervoze.

Venera, planeta koja je simbol krvi za mene uvek, jer astrolozi često zanemare njeno izvorno značenje, budući da je u mitologiji ona nastala iz krvi Uranove (simbol slobode, revolucije), nakon što je Saturn (sistem, tortura, restrikcije) kastrirao Urana (boga neba), pa je ista na kraju našla svoju radost (egzaltaciju) na 27 Riba, gde je gle ne/slučajnosti baš otrkiven asteroid Helena, i to ona Trojanska! Dakle, Venera je ni manje ni više nego upravo ta koja je uzrok svakog rata. Otuda, za nju se kaže da predstavlja i diplomatiju, jer sam institut diplomatije je i tu da bi se neki rat okončao i da bi se stvari dovele u balans. Venera je simbol za hormone, hormonalni status.

Venera je takođe u 12 tj na vrhu 12, što  je odlična kuća za Veneru, budući da ona egzaltira u 12.znaku u Zodijaku. Preko Saturna, dispozitora, ide u Ribe,  znak svoje egzaltacije, pa ima nade ovde za nju ukoliko ispoštuje simboliku 12 (ostati tih).

Venera se  karti Mars/Pluton konjunkcije nalazi na samom stepenu egzaltacije Marsa, što je čini veoma militarnom, animalnom . Ista je u aplikacionom kvadratu sa Mesecom koji je na 24 Ovna, i eto nama slika jednog hormonalnog disbalansa, emotivne neispunjenosti, ako pričamo o ovom aspektu kao slici neke devojke koja je nekako više muškobanjasta ovde. Ovde su muški hormoni u nekoj devojci - naglašeniji. Ovde imamo i  sliku ljutnje, emotivne patnje, ljubomore.

Sunce (svesna planeta, pored Merkura i Jupitera) je ovde jako slabo, uklješteno, u 12, i u znaku Vodolije, znaku svog izgona. Ovde svaki pojedinac izuzetno ima problem sa svojim identitetom, i neretko je ’rob’ nekom preko puta ko ga ’gazi’, onako ’školski’, Lavovski. Ovde je potrebno poraditi na buđenju samopoštovanja prema sebi. Niko drugi nije važan koliko ste Vi sami sebi. Izađite iz svake organizacije, grupe, ne radite humanitarni rad, služite sebi!

Kako nam Bahove kapi mogu pomoći da svoje telo-um-srce dovedemo u red, transformišemo pretke u nama, pa i same nas?

 Cvetna esencija  Walnut bi nas mogla lepo zaštiti, jer orah zapravo nudi zaštitu od spoljnog sveta , svakog spoljnog uticaja, i jako je dobra za ovo vreme kada svi možemo biti preosetljijvi na duboke promene koje se dešavaju oko nas.

Zatim, jako je bitno da budemo ispunjeni ljubavlju, univerzalnom, a da sklonimo svaku mržnju, ljubomoru, potrebu za osvetom. Tu bi esencija Holly bila idealna.

Moja preporuka je da ostanemo uzemljeni, i fokusirani na sebe, da se ne kačimo na vesti koje mogu biti dramatične. Tu bi esencija Clematis bila lepo rešenje.

Iako je Honeysuckle za one koji žive u prošlosti , ja bih je isto ovde preporučila, jer upravo konjunkcija Marsa i Plutona pripada i te kako energiji prošlosti, precima u nama koji su ratovali, i koji sada kroz nas –nas oped pozivaju na rat, sukob. U Honeysuckle ja vidim uvek onu nostalgiju u svakom od nas, koja nas neretko sprečava da živimo ovde i sada.

Mars/Pluton konjunkcija može često biti slika nekontrolisane agresije, ljudi sa ovim aspektom često ne znaju da se iskontrolišu a ujedno se i plaše da ne budu nasilni. Stoga, Cherry Plum bi bila idealna esencija, ona je idealna za self-control

Treba ostati miran, ne reagovati, treba ovde i oprostiti, stoga, Impatients Bahova esencija je isto preporuka. Nemojte stvari požurivati, jer, napravićete kontra efekat

Vesti ovih dana mogu biti veoma šokantne, zastrašujuće, mediji nas mogu ’terorisati’ sa crnim vestima, a mi možemo biti u nekoj vrsti panici. Stoga, Rock Rose je sledeća esencija ovde koja se preporučuje. Strah može biti nepoznate prirode, jer nam ovde dosta toga neće biti jasno, budući da je stelijum u 12-nepoznanica

Navela sam Vam sedam esencija, što bi bilo neko pravilo za pravljenje Bahovog miksa. Ali, po Deitmar Krameru (knjiga: Healing the emotional and spiriutal causes of illness), i te kako je moguće imati više od sedam esencija u jednom miksu.

Šta bismo mogli ovde još da dodamo, shodno astrološkim aspektima?

Budući da će Mars/Pluton konjunkcija, gde Mars uskoro trči u kvadrat sa Jupiterom-mnoge da iscrpi, da proizvede osećaj umore, jer ćemo ’ratovati’ nesvesno, davati sebe energetski preko granica, preporučila bih i esenciju Olive, koja je idealna za stanje umora, kako fizičkog tako i mentalnog.Ova esencija se daje onima koji kažu – ’sagorela/sagoreo sam’.

Rekla bih da je ovde potrebno i očistiti se nekako, jer je jako naglašena 12 kuća, karma vezanosti, stoga, Crab Apple je idealna kada se osećamo ’prljavim’ od spoljnih energija

Kako se mnogi mogu osećati da ne znaju u kom pravcu njihovi životi idu, budući da se oko nas dešavaju sudbonosne mundane stvari, potrebno je oživeti veru u unutrašnje vođstvo i svrhu, upravo slabo Sunce u Vodoliji, uklješteno i u 12 ovde treba da ostvari kontakst sa unutrašnjim vodičem i da veruje u proces. Za ovo bi idealna bila esencija Wild Oat.

Šta kaže mitologija vezano za Mars/Pluton konjunkciju na 0 Vodolije?

 

Inače, konjunkcija Marsa i Plutona se dešava na zvezdi iz Orla, Tarazed, i radi se o leđima Orla, dakle, leđa kad vidimo kod fiksnih zvzeda znajte da je uvek reči o nekoj vrsti zaštiti, ko nam štiti leđa, ko nas čuva iz 12 kuće? Inače, 12 kuća i jesu naša leđa. Leđa simbolizuju stvarnu snagu onoga ko se pokazuje, to je dakle najveća snaga koja nikada nije u prvom planu. U lošoj postavci, leđa su slika neprijatelja, tajnog odnosno onog koji napada iza leđa. Ovde imamo vladare iz senke, državnu bezbednost, ili pak i samog kriminalca. Opisuje zaleđinu, kao i ono što u sebi nosi neprekinutu tradiciju moći baš kao što i kičma mora biti neprekinuta, kako bi održavala sve praktične funkcije čoveka. Na dnu kičme, nalazi se sedište upravo Mars čakre o kojoj sam gore u tekstu pričala kao mestu naših strahova, uzemljenosti/neuzemljenosti. Stoga, u simbolici leđa je sadržano sve ono što drugo traje i što je nasledno. Dakle, i te kako se sve ovo uklapa sa naglašenom 12 kućom u trenutku kada se Mars i Pluton nađu u konjunkciji, ovde imamo jaku karmu vezanosti, i jako je teško ovde da se prosečan pojedinac isčupa iz kolektivnog, naslednog, sećanja. Stoga, svaki rad na sebi, duboko energetski, je više nego dobrodošao.

Imajte na umu, da je dovoljno da svako od nas poradi na sebi, bez potrebe da bilo koga oko sebe animirate da radi isto, jer onog trenutka kada Vi u sebi načinite preokret, promenu – promeniće se i svi oko vas, kao i same mundane okolnosti

 

~

I, na kraju, naglašavam da ja nisam Bahov praktičar, ali sam neko ko godinama koristi Bahove cvetne esencije kao deo rada na sebi, stoga moje poverzivanje astrologije i konkretnih esencija je rezultat mojih uvida, povezivanja, a nadasve intuicije. Nadam se da ću neke i inspirasati da načine promenu sami, jer Vi to možete!

~

Konstulatcije sa mnom možete zakazati kontaktirijući me putem mejla: smiljana.gavrancic@gmail.com

Iste su moguće na srpskom i engleskom jeziku

 

 

 

Нема коментара:

Постави коментар

Mlad Mesec na 18° Bika, 8.maj 2024, Manastir Fenek i ’’Zlatni Krst’’ Objavljeno: 5.maj,2024 I Autor: Smiljana Gavrančić ISAR CAP

  Mlad Mesec na 18°   Bika, 8.maj 2024, Manastir Fenek i ’’Zlatni Krst’’ Objavljeno: 5.maj,2024 I Autor: Smiljana Gavrančić ISAR CAP  Ia...