недеља, 9. јул 2023.

Donja konjunkcija retrogradne Venere i Sunca 13. Avgusta 2023 & Pećka Patrijaršija Objavljeno: 9. Jul, 2023 I Autor: Smiljana Gavrančić Professional Astrologer ISAR CAP

 Donja konjunkcija retrogradne Venere i Sunca 13. Avgusta 2023 & Pećka Patrijaršija

Objavljeno: 9. Jul, 2023 I Autor: Smiljana Gavrančić Professional Astrologer ISAR CAP


 

 

Venera je rođena tako što je bog vremena, Saturn (Hronos) odscekao genitalije bogu Neba (Uranu) nakon čega je iz Uranove krvi potekla i sama boginja Venera (Afrodita) koja se potom smestila u carstvo boga mora, kod Neptuna (Posejdona), gde na 27°   Riba ima i stepen svoje egzaltacije (tu se ona, mogli bismo reći, oseća ushićeno, tu se ona raduje).

Kao što vidite, sve ono što mislimo da je Venera, i sve ono sa čim je primarno povezujemo – ljubav, estetika, osećaj za lepo, novac, diplomatija, sve je to jedno veliko ’ništa’ naspram njene praiskonske prirode koja jasno ukazuje na to da je ona nadasve – ćerka boga revolucije, boga Urana, pa se i sama i te kako vezuje za građanske ratove, proteste, svaku Jelenu trojansku, jer i sam asteroid Helena (trojanska) otkriven na 27°   Riba. Važno je napomenuti da je i građanski rat u Sjedinjenim državama počeo sa Asc na 27°   Riba.

Stoga, u ovom tekstu pričaću Vam šta nam donosi retro hod Venere 2023, a posebno njena ’donja’ konjunkcija sa Suncem na 20° -21°   Lava 13.Avgusta 2023, na stepenu pada Neptuna. To je uvek posebno vreme, vreme kada 'silazimo dole', na jug bukvalno, da bismo pronašli svetlo u tami, da bismo našli i razvili ljubav ka sebi, da bismo zavoleli sebe.

 Neptun predstavlja crkve, manastire, duhovnost, a kada se radi o aktiviranju ovog stepena preko ’donje’ konjunkcije retro Venere i Sunca (što uvek predstavlja u geografskom smislu jug), onda ovde jasno možemo naslutiti da je na pomolu nešto dramatično sa svetinjama (crkve, manastiri) na Kosovu i Metohiji sredinom avgusta. Kako, zašto?

 Vratimo se na horoskop pokojnog premijera dr Zorana Đinđića. On ima Venera/Pluton/Južni Čvor konjunkciju u predelu 19° -21°   Lava, u svom 10. polju. Svaka donja konjuncija je slika Persefone koja silazi dole kod Hada, na jug. E, vidite, Zoran Đinđić u svom horoskopu ima taj arhetip Persefone, ’silovane devojke’, jer Venera/Pluton kombinacija daje silovanje, a tu je još i Južni Čvor (gubitak). Venera je vladar njegovog Asc, pa pored toga što predstavlja njega samog,  koji je hteo da reši problem oko Kosova (ali doživeo da bude ’progutan’, jer Južni Čvor guta, tera nas da se odreknemo nečega, da pustimo od sebe), ta ista Venera je vladar njegove 4. kuće (teritorija) od njegove 10. kuće (on kao premijer), tj. predstavlja i samu Južnu pokrajinu, Kosovo i Metohiju, jer kad vidite Pluton i Južni čvor odmah znajte da je reč o jugu u geografskom smislu. Iako nije više živ, mi kroz njegov horoskop možemo da pratimo sudbinu Srbije i srpskog naroda u vremenu, jer je on produžena ruka kolektivnog nesvesnog.

Budući da je reč o stepenu pada Neptuna  na kojem će se desiti ’donja’ konjunkcija retro Venere i Sunca 13. Avgusta 2023, ja osnovano sumnjam da Srbija može doživeti da joj se otimaju svetinje. Da li je na pomolu ’pad’ (gubitak) Pećke Patrijaršije?!

 

Po meni, jedan od najvažnijih Mladih Meseca u 2023 za Srbiju biće sledeći, 17. Jula 2023. Zašto? Zato što se dešava na 24°   Raka, što je Asc (podznak) predsednika zemlje, Aleksandra Vučića. Nadalje, to je i poziija Sunca NJKV Aleksandra Karađorđevića, prestolonaslednika. Ako idemo još dublje – to je i pozicija sekundarno progresivnog Meseca (srpski narod) Zorana Đinđića 13.Avgusta 2023 (na dan ’donje’ konjunkcije retro Venere i Sunca), ali i mesto Solar Arc Meseca iz horoskopa ubistva pokojnog premijera Đinđića.  

No, ja moram da pomenem i Olivera Ivanovića, čiji je natalni Pluton isto bio na 21°   Lava (slično kao i Đinđićev, ali i u kvadratu sa Jupiterom (zakon, moral, Zevs koji maske navlači ne bi li iz jedne prevare išao u druge i tako non stop svoje žrtve držao u zabludi) na 21°   Bika (gde je sada tranzitni Uran), koji je u Solar Arc direkcijama baš tokom 2023 na 24°   Raka takođe!

Na oko 24°   Raka nalazi se zvezda Prokion (Telo malog psa) iz konstelacije Canis Minor (Mali pas) koje je povezana sa zaštitom, i to sa manjim sistemima zaštite. Dakle, ovde sistem zaštite može lako da zakaže.  Kada 17. Jula 2023 budemo imali Mlad Mesec na 24°   Raka, i mesečevi čvorovi će da zakorače  na novu teritoriju, Severni na 29°   Ovna, Južni na 29°   Vage. Sadašnji predsednik zemlje ima Marsa na 28° -29°   Ovna (u blizini magline Vertex iz Andromede (okovana princeza) koja zna da ukaže na postojanje paravojnih  formacija, pogotovo kada je tu i Mars), pokojni Oliver Ivanonović ima retro Veneru na 29°   Ovna, pokojni premijer Đinđić ima sekundarni Merkur (vladar 3-pokrajina, od 10-on kao premijer) na 29°   Vage, i ova osa 29°   Ovna/29°   Vage je već bila pokrenuta 20. Aprila 2023 sa solarnom eklipsom (pomračenje Sunca) na 29°   Ovna. Ovo su sve sami znaci da smo u izuzetno dramatičnom trenutku, trenutku koji kaže da smo na granici, i da je korak ka promeni neminovnost  (29°   je uvek slika granice, prelaska iz jednog sveta u drugi).   

 

U momentu ’donje’ konjunkcije retro Venere i Sunca  imaćemo i kvadrat sa Uranom sa 22°   Bika, pa je ovde svakako moguće da dobijemo neke neočekivane  momente, kada bukvalno preko noći  može doći do nekog vida revolucije, pobune, odvajanja svetinja  od matice, dole na jugu zemlje. U vreme ’donje’ konjunkcije retro Venere i Sunca često imamo i to da se dogodi neka smrt nekog velikog, važnog. Sekundarno progresivni Mesec (narod, teritorija) Aleksandra Vučića je 13. Avgusta 2023 tačno na 27°   Jarca, na mestu Venere (pobuna, revolucija) na dan ubistva Olivera Ivanovića 16. Januara 2018 (četiri godine kasnije, Srbija održava referendum o promeni Ustava 16. Januara 2022-treba povezivati ove datume). Sekundarno progresivni Mesec tzv nezavisne republike Kosova je Jula 2023 na 27°    Jarca, što znači da će za oko dva i po meseca biti na 0°   Vodolije i eto tada njihove potpune slobode, dakle, septembra na oktobar, nakon izalaska Venere iz senke i pred Plutonov zaokret u direktan hod sa 27°    Jarca.Sa istog mesta će Pluton krenuti direktno 11. Oktobra 2023, tik pred eklipsu na 21°   Vage koja se dešava 14. Oktobra 2023. Jako puno toga je u vazduhu, i jako puno toga opet miriše na gubitak, smrt, koji ovaj put može biti povod za pobunu, revoluciju, građanski bunt. Astrološki gledano, ovde je ugrožena naša vera na jugu zemlje (21°   Lava – pad Neptuna (vera) ).

Moram da ukažem i na to da je osa pada Neptuna/egzaltacije Neptuna, 21° Lava/21°  Vodolije, zapravo osa koju sam dodelila i samoj Velikoj Britaniji (pad Neptuna – protestanti, Džon Di, i njegova magija, daleke kolonijalne teritorije koje su izgubili, MI6, James Bond) i Francuskoj (egzaltacija Neptuna – grad glamura, mode, čarolije, čuvene katedrale). Stoga, ostaje da vidimo šta će se to dramatično dešavati i u ove dve bitne zemlje Evrope, jer sve miriše na smrt, građanske revolucije.Ali, osnovano možemo posumnjati na umešanost službe pomenutih zemalja u događaje oko srpskih svetinja dole, na jugu, na Kosovu i Metohiji.

Kada je Pećka Patrijaršija proglažena mestom svetske kulturne baštine na sednici UNESCO 13. Jula 2006, tranzitni Mesec za podne je bio na 21° -22°   Vodolije, dakle, preko ose egzaltacije (21°   Vodolije)/ pada  Neptuna(21°   Lava), što je još samo jedan znak da ’donja’ konjunkcija retro Venere i Sunca 13. Avgusta 2013 na stepenu pada Neptuna jasno upućuje na to da  Pećka Patrijaršija može da ’padne’.  Takođe, uočljiva je i osa mesečevih čvorova preko 27°    Riba (egzaltacija Venere-Severni čvor)/27°    Device (pad Venere-Južni čvor). Upravo sam ovaj tekst počela sa pojašnjenjem 27° Riba.

Venera će čak tri puta praviti kvadrat sa Uranom tokom njene senke i retro hoda.

Prvi kvadrat je bio nedavno,  1/2/3 Jula 2023, preko 21°   Lava/21°   Bika, sa zaokretom Neptuna (svetinje) upravo sa 27°   Riba (pobuna, revolucija, bunt građana) i u vreme Punog Meseca sa 11°    Jarca, sa Meseca Berlinske Srbije, no ovo je i mesto Sunca Ivice Dačića, koji je bio potpisnik Berlinskog sporazuma u proleće 2013 kada su Sunce i Mars pravili konjunkciju na gore pomenuti 29° Ovna, gde će 17. Jula da dođe Severni čvor.

Drugi kvadrat će se dogoditi u vreme reto Venere, bukvalno dva tri dana pred 13. Avgust 2023 (pred ’donju’ konjunkciju retro Venere i Sunca), i to  preko 22° Lava/Bika. I treći se dogoditi kada Venera bude direktna (ali Uran retrogradan), ali još u svojoj senci  oko Punog Meseca 29. Septembra 2023 na 6°  Ovna. Aleksandar Vučić ima opoziciju Hirona i Urana preko 5°   Ovna/7 °  Vage, preko ugaonih kuća 10/4, što je svakako jako loš znak, znak da je  ’ranjiv’, pa samim tim i narod kojim vlada.

Konačno, kada proverimo Solar Arc direkcije horoskopa Kosovske bitke iz 1389, nalazimo da je osa mesečevih čvorova (naše suprotnosti) baš tokom 2023 preko ose pada (Južni čvor na 21°   Lava ) i egzaltacije Neptuna (Severni čvor na 21 ° Vodolije), što je opet znak da upravo tema crkve, manastira, svetinja dobija na fokusu sredinom Avgusta 2023.

 Albin Kurti, kosovski premijer, je rođen 24 Marta 1975, vreme nepoznato, ali ako  stavimo podne, dobijamo Mesec upravo na 21°    Lava!

Da budemo još precizniji vezano za značaj 20° -21°  Lava po Srbiju Avgusta 2023-u solarnom povratku za 2023 predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, ima Mesec (narod, teritorija) upravo na 20° -21°  Lava!

Kosvo ima Veneru (pobuna, revolucija, sloboda), vladara 4 (teritorija) na 29°  Jarca, i ovo pitanje granice sa Srbijom je više nego sada važno, sada kada Pluton se šeta od 0°  Vodolije do 27°  Jarca počev od marta 2023 pa do Novembra 2024, sada kada čvorovi menjaju znak i aktiviraju 29°  kardinalnih znakova 17. Jula 2023 

14. Oktobra 2023 imaćemo solarnu eklipsu (pomračenje Sunca) na 21° Vage, a tog dana Pećka Patrijaršija proslavlja Pokrov Presvete Bogorodice kao svoju slavu. U tom momentu sekundarni Mesec predsednika zemlje je došao do kraja znaka Jarca, na 29 °, gde je i Venera (vladar 4 - teritorija) Kosova, i evo još jedne slike da se nalazimo na kraju jedne epohe i da će se upravo za vreme eklipsi oktobra meseca dogoditi nešto što će promeniti tok istorije, jer se sa 29° Jarca ide na 0° Vodolije (nezavisnost u punom smislu reči).

Moj tekst o Dr Zoranu Đinđiću možete pročitati ovde 

Moj tekst o značaju 29 Jarca/0 Vodolije ispričano kroz dinastiju Karađorđevića možete pročitati ovde 

Moj tekst o značaju ustaničke himne 'Vostani Serbije' autora Dositeja Obradovića možete pročitati ovde


Нема коментара:

Постави коментар

Pun Mesec u Škorpionu, Merkur kreće direktno i nije 'spaljen' od Sunca, Istina Je Tu – 24-25. April 2024 Pečurka kao simbol ’eksplozije’ ali i iscelenja.. Objavljeno: 21.aprila 2024 I Autor: Smiljana Gavrančić ISAR CAP

  Pun Mesec u Škorpionu, Merkur kreće direktno, i nije 'spaljen' od Sunce, Istina Je Tu – 24-25. April 2024 Pečurka kao simbol ’...