недеља, 12. март 2023.

Sećanje na Dr Zorana Đinđića – 2023 Dve Decenije Posle Objavljeno: 12. Marta, 2023 I Autor: Smiljana Gavrančić ISAR CAP Professional Astrologer

 

Sećanje na Dr Zorana Đinđića – 2023 Dve Decenije Posle 


Objavljeno: 12. Marta, 2023 I Autor: Smiljana Gavrančić ISAR CAP Professional Astrologer

 

 Kada je ubijen Dr Zoran Đinđić, prvi demokratski premijer moderne Srbije, 12. Marta 2003 (12:25), njegov progresivni Mesec je bio na 17 °  Vage. Sam stepen kao stepen ne znači ništa, osim što je blizu njegovog Asc na 18 °  Vage (a na 19 °  Vage Sunce već pada, pa ovde imamo sliku svakog vladara, kralja, koji gubi glavu, položaj, pada sa vlasti).

No, izgleda da je ipak 17 °  Vage bitan, i to baš u 2023 godini zato što je na današnji dan,dok pišem ovaj tekst, 20 godina od atentata, Zoranovo progresivno Sunce došlo na isti stepen, na 17 °  Vage. Ovo treba da nam bude ogroman alarm!

A tu je i sekundarno progresivni Saturn (natalni vladar 4. Kuće – kra života) na 17 ° Vage, koji se kreće sporo i koji nije neki reper osim kada se još nešto ne nađe tik pored njega i ako to nešto skupa još podržava i neki treći faktor kao što je to slučaj sada.

 Ja bih kao astrolog budno pratila već period oko 6. Aprila 2023 god. kada se dešava Pun Mesec na 16 °-17 °  Vage, i kada se pokreće puno toga odjednom. Kroz istoriju, 6. April je za našu zemlju često bio bolan datum.

Ako pogledamo Ingress chart za ulazak Sunca u znak Ovna, tj. za početak proleća, za Beograd, mi vidimo da taj chart kroz draconic chart ima Asc na 18 °  Vage, ni manje ni više nego na natalnom Asc Dr Zorana Đinđića! Ovo je isto jako veliki pokazatelj da mi započinjemo proleće 2023 sa sećanjem na našeg pokojnog premijera.  Iz nekog razloga, treba biti ’budan’ ovog proleća i videti znakove pored puta na svakom koraku.  

Nadalje, ako pogledamo horoskop ubistva, i to pre svega drakonski chart (koji opisuje sećanje duše na ovaj događaj) mi tamo vidimo MC ni manje ni više nego na 29°  Jarca, a Pluton je sada tu, na tom prelazu između 29 °  Jarca ka 0 °  Vodolije, što znači da je 2023 (ali i 2024) i te kako god kada evociramo uspomene na nemili događaj iz Marta 2003. Ovo je vreme kada možemo dobiti neke informacije iz podezmenog sveta vezano za njegovo ubistvo. Ovo je vreme kada se traži od nas da budemo dovoljno uzemljeni za ovaj prelaz između dva različita sveta, sa 29 ° Jarca na 0 ° Vodolije. Prelaz je bolan, jer su Jarac i Vodolija totalno dva različita znaka, dve različite vibracije.

Takođe bih pomenula i draco Sunce ubistva, na 19° Jarca-ovaj stepen je imao značj kroz našu istoriju ako pričamo o Tajnoj konvenciji iz 1881 kada se Srbija na čelu sa tada knezom Milanom Obrenovićem okrenula ka Austro – Ugarskoj a okrenula leđa Rusiji. Za uzvrat Milan je dobio titulu kralja, a Srbija je 6. Marta 1882 postala Kraljevina.  I ovome sam više pisala u okviru svog teksta o Dinasiji Karađorđević pod odeljkom – Tajna Konvencija.

Mi možemo da naslutimo, astrološki gledano, da je još ubistvo Zorana Đinđića u sebi imalo vibraciju koja je tražila zaokret srpske spoljne politike, njeno okretanje ka zapadu.

„Jugoslavija, nedovršena država“

 I kroz horoskope pokojnih vladara mi uvek možemo da pratimo sudbinu države i naroda kroz vreme. Ono što bih ja naglasila iz horoskopa Đinđića je pozicija njegovog natalnog Meseca (srpski narod) na 8°  Strelca, u blizini zvezde Antares, kraljevska zvezda iz konstelacije Škorpiona , poznatije kao Čuvar Zapad.  Poznato je da se Zoran zalagao za zapadne vrednosti. No, ako se sećate mog teksta o Kosovu (koji možete pročitati u sklopu mog teksta o Dinastiji Karađorđević – ovde), onda Vam je poznato da je naša zemlja sve svoje teritorije gubila upravo preko ose 8°  Blizanaca/8°  Strelca, počev od Hrvatske, Slovenije, pa sve do Rezolucije UN iz Juna 1999. Prosto, Univerzum sam odabere aktere koji treba da odrade nešto. U godini ubistva, Zoranov Solar Arc Neptun je bio baš na njegovom natalnom Mesecu, pa svakako da možemo posumnjati da je pozadina atentata svakako vezana nekako i za priču o Kosovu, ali i da je sama po sebi obavijena velom tajne i sumnjama, nepoznanicama.

Inače, budući da je astrologija nebeska azbuka, upravo u njegovom Mesecu preko pomenute ose 8°  Blizanaca/8°  Strelca mi imamo i sliku njegovg dela „Jugoslavija kao nedovršena država“, jer sve što je vezano za nas, i ovu osu – nije i ne može da bude dovršeno u vremenu, nažalost. Izgleda da mu je Neptun na Asc, na stepenu pada Sunca, i te kako dao vizionarski pogled.

Jul 2023

Ako progresiramo horoskop Đinđića za 2023 mi dobijamo sekundarni Mesec  na 24°  Raka na dan susreta retro Venere i Sunca i formiranja njihove 'donje konjunkcije' 13. Avgusta 2023.Solar Arc Mesec horoskopa ubistva isto donosi 24°-25° Raka tokom 2023. Baš tu, na 24°  Raka će biti Mlad Mesec  ovog leta, tačnije 17/18 Jula 2023, zajedno sa prelaskom mesečevih čvorova u nove znake, tj. njihov ulazak na 29°  Ovna (Severni čvor)/29°  Vage (Južni čvor) . To sve kvadrira draco MC horoskopa ubistva na 29° Jarca, plus tranzitni Pluton koji će da šeta oko istog stepena u svom retro hodu.

Avgust 2023 – ’silazak kod Hada’

 Potom, tokom Avgusta 2023, svi ćemo biti svedoci donje konjunkcije retrogradne Venere i Sunca, što je vrlo često i bukvalno silazak ’dole’, kod boga podzemlja, Hada. Ovaj susret se dešava na 20°  Lava 28’, tačno na Đinđićevoj konjunkciji Venere, Plutona i Južnog Čvora. Venera je vladar njegovog Asc u Vagi i opisuje njegovu ličnost, Pluton sam po sebi je bog Had, ali kod njega i vladar Marsa sa 15°  Škorpiona na zvezdi poznatoj kao ’u klještima škorpiona’ koji je i nače i u opoziciji sa Jupiterom (Bog) iz 8 polja (polje opasnosti, smrti). Ovaj Mars će biti pokrenut već majskom eklipsom (lunarnom) od 5. Maja 2023. Zapravo, Đinđićev fiksni T kvadrat će biti pokrenut. Za zvezdu ’u klještama škorpiona’ često se kaže da ona donosi opasnost u saobraćaju ako neko pravi tzv ’makazice’ tokom vožnje, pretiče  – setite se pokušaja atentata na autu putu kod Beogradske arene 21. Februara 2003, samo nekoliko dana pre ubistva... 

Dakle, Pluton iz horoskopa Đinđića će biti ’načet’ 13.Avgusta 2023 preko susreta donje konjnkcije retro Venere i Sunca, a taj isti Pluton u Solar Arc direkcijama menja znak  2023/24 budući da je trenutno na 29°  Vage 22’. Na 29°   Vage je trenutno i njegov sekundarni Merkur, vladar 12 kuće (tajne službe) od 10 kuće (on kao premijer).  Solar Arc Južni Čvor je već na 0°  Škorpiona.Tranzitni Južni Čvor (mesto naše lekcije, mesto gde moramo da svarimo nešto što ne prija našem egu, mesto gde moramo da priznamo da smo porešili, mesto gde treba da prihvatimo nešto i odrekneo se nečega, mesto gde prihvatamo poraz, gubitak). 

'Silazak kod Hada' je uvek silazak na jug, a u našem slučaju to može biti vrlo lako i samo Kosovo, naša južna pokrajina.

 

 I Venera, i Pluton i Južni Čvor su u chartu Zorana vrh T fiksnog kvadrata i predstavaljaju tu najvažniju tačku oko koje se sve ’vrti’ kod njega. Južni čvor je uvek mest našeg gubitka, lekcije, Pluton sam po sebi je kako sam već rekla – ’silazak dole, kod boga Hada’ a Venera je njegov vladar Asc i najvažnija planeta, svakako. Sve je to u blizini stepena pada Neptuna, pa je poznato i to da Zoran nije bio vernik u pravom smislu reči ali kao jedno svesno biće i te kako svestan značaja crkve po srpsko društvo i identitet – istu je vratio u život uvođenjem veronauke kao izbornog predmeta u naš obrazovani sistem.  Naime, poznato je da je Đinđić još u prvoj godini svog mandata porkrenuo i izgradnju Hrama Svetog Save, skupljajući novac na donatorskim konferencijama. Na fotografiji vidimo Zorana Đinđića i Patrijarha Pavla u Hramu Svetog Save.

Venera je vladar njegovog Asc, kako sam već rekla, ali je i vladar 4. kuće (teritorija) od njegovog MC-a (on kao premijer) i možemo reći da predstavlja i ovu sad priču oko Kosova, stoga zaista treba pratiti Avgust 2023 kada će se donja konjuncija retro Venere i Sunca desiti baš na Đinđićevoj Venera/Pluton/Južni Čvor konjunkciji. Venera/Pluton/Južni Čvor konjuncija je bukvalno slika 'silovane devojke'. Kosovo, kao teritorija Srbije može dobiti taj eptitet, sliku 'silovane devojke' koja u sebi nosi gubitak.

2024

 Kada 2024 progresivno Sunce dođe tačno na natalni Asc Zorana Đinđića, ovaj čovek može konačno da zasija u pravom smislu reči, jer za života, a i evo 20 godina nakon smrti, njegovo progresivno Sunce je putovalo nebeskim kućama (od 9 do Asc mi imamo nebeske kuće, a od Asc mi dobijamo život, naš prvi udah), i ovaj čovek  živeo kao ’senka’, počev od rođenja, za života, pa sve do sada, nakon smrti. Jednostavno, njegovo Svetlo nije moglo da zasija u punom smislu reči, njegova ličnost je nekako nedovoljno slavljena, njegova svest nije bila razumljiva masama.

Možda će počev od 2024 konačno lik i delo pokojnog premijera da zasija u pravom smislu reči, da bi već 2024/25 to isto progresivno Sunce došlo na natalni Neptun (film) na stepenu pada Sunca, na 19°  Vage, pa bismo mogli da možda imamo i na filmskom platnu neko oživljavanje bivšeg premijera, čoveka koji je izgubio glavu (19°  Vage) zbog ideala (Neptun), ali slobodno možemo reći i zbog naivnosti (Neptun). Vreme kristališe sve, potrebno je samo i uvek vreme.

I konačno, 8. Aprila 2024 imaćeo eklipsu na 19°  Ovna, tačno na vrhu 7. polja Zorana Đinđića, što će tačno pokrenuti Asc Zoran Đinđića, njegov Neptun sa 19°  Vage, što dodatno daje značaj pokojnom premijeru, i ide u prilog svemu što sam rekla malo pre.  

Нема коментара:

Постави коментар

Mlad Mesec na 18° Bika, 8.maj 2024, Manastir Fenek i ’’Zlatni Krst’’ Objavljeno: 5.maj,2024 I Autor: Smiljana Gavrančić ISAR CAP

  Mlad Mesec na 18°   Bika, 8.maj 2024, Manastir Fenek i ’’Zlatni Krst’’ Objavljeno: 5.maj,2024 I Autor: Smiljana Gavrančić ISAR CAP  Ia...