понедељак, 6. фебруар 2023.

Dinastija Karađorđević I Prelaz Sa 29 º Jarca/0 º Vodolije "Sveti Andrija nas je proćerao, Sveti Andrija će nas i dovesti na presto" ... Jer, Pluton je tačka gde sve nestaje, ali ujedno i gde sve novo nastaje, nakon što je sve staro uništeno, i to iz korena... Objavljeno: 6. Februar, 2023 I Autor:Smiljana Gavrančić

  Dinastija Karađorđević I Prelaz Sa 29 º  Jarca/0 º  Vodolije

"Sveti Andrija nas je proćerao, Sveti Andrija će nas i dovesti na presto"

... Jer, Pluton je tačka gde sve nestaje, ali ujedno i gde sve novo nastaje, nakon što je sve staro uništeno, i to iz korena...

Objavljeno: 6. Februar, 2023 I Autor:Smiljana Gavrančić

@copyright Vesper Astrology Smiljana Gavrančić Professional Astrologer Isar CAP

Svako neovlašćeno preuzimanje ovog teksta podleže krivičnoj odgovornosti i stoga sankcionisanju

 

 Karađorđevići su srpska kraljevska porodica koja je vladala Srbijom i Jugoslavijom. Njen rodonačelnik je vožd Đorđe Petrović – Karađorđe. Na vlasti su bili od 1804-1813, 1842 -1858, i 1903-1945, kada je Jugoslavija postala republika. A da li će tokom 2023-2024 ponovo nekako dobiti na značaju? Ostaje da uskoro vidimo...

Osnivač i rodonačelnik dinastije Karađorđevića je vožd Đorđe Petrović - Karađorđe koji je podigao Prvi srpski ustanak (14. Februara, 1804). Po propasti Prvog srpskog ustanka (1813), Karađorđe se povukao iz Srbije. Srbija od 1804-1813 je bila poznata kao Ustanička Srbija, ili kao Karađorđeva Srbija. Prvi srpski ustanak je otpočeo kao lokalna pobuna protiv dahija, a prerastao je u prvu fazu srpske revolucije. Do sloma Prvog srpskog ustanka je došlo u periodu 1812-1813 iz razloga što su Rusi, inače saveznici ustanika, morali da se povuku nazad u Rusiju, jer ih je Napoleon napadao. Zbog toga su Rusi bili prinuđeni da potpišu i Bukureštanski mir. Po osmoj tački tog mira, Srbi bi dobili autonomiju, a Turci bi se ponovo vratili u Beograd i ponovo upravljali Srbijom. Ustanici na to nisu pristali.Turci su napali Srbiju sa juga, istoka i zapada i ponovo ulaze u Srbiju 7. oktobra 1813 i uspostavljaju upravni aparat i organizaciju kakva je postojala pre izbijanja ustanka 1804. Tako je Prvi srpski ustanak bio ugašen,a Karađorđe sa nekolicinom vođa ustanka beži u Austriju.

 

 

 

Karđorđe je rođen sa Asc/Desc osom preko 0 º Lava/0 º Vodolije, koja je vrlo specifična osa, jer ukazuje na to da je neko začetnik nečega (0 º stepen je uvek početak) što će uključiti hrabrost, borbenost (Lav) a nadasve slobodu, revoluciju (Vodolija). Ova osa će posebno biti bitna tokom 2023 u par navrata, budući da će Pluton (duboka transformacija, metarmofoza) doći na 0 º Vodolije 23. Marta, 2023. Već 2. Maja, 2023 (između dve eklipse) Pluton će krenuti retrogradno sa 0 º Vodolije, da bi se opet vratio na 29 º Jarca 59’ za malo više od mesec dana, 12. Juna 2023.   U oktobru će krenuti direktno sa 27 º-28 º Jarca, da bi ponovo prelazio 29 Jarca/0 º Vodolije krajem Decembra 2023/ početkom 2024 godine.

Kada je Karađorđe digao Prvi srpski ustanak, 14.Februara 1804, njegova sekundarno progresivna Venera je bila retorgradna i nalazila se na 29 º Jarca, na tom mestu tranzicije između 29 º Jarca-0 º Vodolije, na tom mestu prelaska između dva različita sveta, starog i novog, starog gde vlada strogoća, sistem, pokornost, strah (Jarac) i novog gde vlada sloboda (Vodolija). Venera je vladar njegovog Severnog čvora sa  2 º Bika u 10. Kući, te stoga predstavlja sve ono što Karađorđe ostvlja nakon sebe, za svoja buduća pokolenja, ne samo za svoje potomke, porodicu, nego i za srpski narod, jer svaki vladar živi kao prodžena ruka naroda, čak i nakon svoje smrti, kroz kolektivno nesvesno.

Moram da naglasim da Plutonov zaokret u retro hod, biće propraćen Mladim Mesecom 3. Juna 2023 na 13 º Strelca, što proziva osu Mesečevih čvorova Kraljevine SHS (Severni čvor 13 º Strelca/Južni čvor 13 º Blizanaca). Zanimljivo da je 13 º Blizanaca/13 º Strelca osa Asc/Desc mladog Princa Stefana Karađođevića, sina Princa Filipa i Princeze Danice, koji je nakon NJKV Aleksandra Karađorđevića, prvi u naslednom redu na mesto krune, budući da se Filipov stariji brat,Petar Karađorđević, 27. Aprila 2022 odrekao prestola u korist svog brata Filipa. Inače, mladi Princ Stefan Karađorđević je treći u naslednom redu na presto, i prvi rođeni Karađorđević u Srbiji nakon 90. godina. O značaju malog Princa Stefana (osa Asc/Desc ista kao osa čvorova Kraljevine SHS) govori i sledeće: naime, i Kralj Petar I Karađorđević (unuk vožda Karađorđa, sin kneza Aleksandra Karađorđevića), koji dolazi na vlast nakon majskog prevrata 1903, je imao identičnu osu mesečevih čvorova (baš kao i Kraljevina SHS čiji je tvorac i sam bio počev od 1.12.1918), preko 13 º Strelca (Severni čvor)/13 º Blizanaca (Južni čvor). Bez sumnje, kroz malog Princa Stefana, pričaju Kralj Petar I Karađorđević, otac njegovog čukundede Aleksandra I Karađorđevića (ubijenog u Marselju 1934. god.), kao i sam horoskop Kraljevine SHS

Da se vratimo na početak. Dakle, posle propasti Prvog srpskog ustanka, na vlast dolazi dinastija Obrenović, ubzro izbija Drugi sprski ustanak pod vođstvom Miloša Obrenovića 1815. Karađorđevići opet dolaze na vlast 1842-1858. Knez Aleksandar Karađorđević (sin Karađorđa) je došao na vlast uz pomoć Ustavobranitelja. Školovao se u Rusiji, pod pokroviteljstvom ruskog cara. 1830 godine oženio se Persidom, ćerkom vojvode Jevrema Nenadovića i Jovanke Milovanović sa kojom je imao devetoro dece: kćerke Poleksiju, Kleopatru, Jelenu i Jelisavetu, sinove Aleksije, Svetozara, Andreja (sva trojica umrla kao deca), Petra i Arsena.

Nakon majskog prevrata, 1903, i ubistva kralja Aleksandra Obrenović i kraljice Drage Mašin, na presto je pozvan  Petar I Karađorđević, sin kneza Alekasandra i knjeginje Perside, unuk vožda Karađorđa. Slava Karađorđevića je bila Sveti Klimentije, ali je upravo prestolonaslednik Petar I Karađorđević promenio slavu dinastije. Izabrao je novu slavu, Svetog Andriju Prvozvanog (13. Decembar) u spomen dana kada je njegov otac knez Aleksandar 1858. godine bio svrgnut sa prestola. Držao se reči svoga oca izgovorene tada: "Sveti Andrija nas je proćerao, Sveti Andrija će nas i dovesti na presto".

Srbija je pod dinastijom Obrenović proglašena kraljevinom, 6. Marta 1882,nakon Tajne Konvencije iz 1881 kada je orkenula leđa Rusiji. Čak i  u tom horoskopu, ako ga posmatramo iz ugla drakonskog (sećanje duše na prošloživotna iskustva) mi nalazimo drakonski Mars na 29 º  Vage, a drakonski Mesec na 28 º -29 º Jarca.

 

U drakonskom horoskopu, Kralj Petar I Karađorđević ima Mesec (narod) na 16 º Device, gde će, gle ne/slučajnosti biti pozicija sekundarno progresivnog  Meseca na dan solarnog povratka (25. Februara 2023) trećeg u liniji nasleđivanja na krunu – malog Princa Stefana Karađorđevića ove, 2023 godine.  Ubrzo nakon rođendana malog Stefana, već 7. Marta 2023, Saturn ulazi na 0 º Riba, a ujedno se dešava i Pun Mesec ni manje ni više nego baš na 16 º Device! Ovi datumi su sve sami ’okidači’ i svakako ukazuju na buđenje predaka dinastije Karađorđević unutar malog Stefana. Inače, kad je Petar I Karađorđević krunisan za kralja Srbije 11. Juna 1903, nakon majskog prevrata, njegovo sekundarno progresivno Sunce se našlo na 15 º 33’ Device što je u dozvoljenom orbisu sa 16 º Device gde se nalazi njegovog drakonski Mesec (narod) kao i pomenuti progresivni Mesec (narod) na dan solarnog povratka malog Stefana ove, 2023 godine.    

Petar I je bio kralj Srbije od 1903 do 1918, i kralj Srba, Hrvata i Slovenaca od 1918 do 1921. Oženio se 1883. godine crnogorskom princezom Ljubicom- Zorkom, najstarijom kćerkom crnogorskog knjaza Nikole. Venčani kum im je bio ruski car. Petar i Zorka su imali petoro dece, od toga tri sina: Đorđa, Aleksandra i Andriju, kao i dve ćerke: Jelenu i Milenu (koja je živela samo devet dana). Petar I je bio vrhovni komandant srpske vojske u Balkanskim ratovima. Zbog starosti je 24. juna 1914. preneo kraljevska ovlašćenja na svog sina, prestolonaslednika Aleksandra . U Prvom svetskom ratu povlačio se sa vojskom preko Albanije. Pošto je bio kralj Srbije tokom perioda velikih srpskih vojnih uspeha, u srpskom narodu ostao je zapamćen kao kralj Petar Oslobodilac (takođe poznat i kao Stari kralj). Stvaranjem Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca (Kraljevina SHS) 1. decembra 1918. postao je kralj Srba, Hrvata i Slovenaca, što je ostao do svoje smrti 16. avgusta 1921.  

Za vreme vladavine kralja Petra I  ono što je bio jedan od važnjih događaja je svakako Carinski rat 1906. U chartu za taj događaj (12.Januar 1906) uviđamo poziciju planete Saturn (restrikcije, ograničena) na 0 º Riba, a Saturn će upravo ove godine, uskoro, 7. Marta 2023 doći na 0 º Riba. Ovaj datum već pominjem u tekstu vezano za Pun Mesec koji se baš tada dešava na 16 º Device (što je pozicija drakonskog Meseca (narod) Petra I, a ujedno i pozicija sekundarnog Meseca malog Stefana na dan njegovog solarnog povratka ove godine). S’ obzirom da je danas Srbija pritisnuta od zapada vezano za Kosovo i da joj se navodno preti sankcijama od strane Evropske Unije(ukoliko ne prihvati Francusko Nemački sporazum), upravo sadašnja EU može biti neki vid produžene ruke tadašnje Austro Ugarske monarhije sa kojom je Srbija ušla u carinski rat. Ovo su sve znaci samo da se istorija ponavlja. Ali treba naglasati da se Srbije tada sjajno izborila sa tim ograničenjima, čak šta više okrenula je stvari u svoju korist na putu svog ekonomskog  osamostavljivanja. Tokom carinskog rata došlo je i do promene prestolonaslednika u Srbiji, ponašanje prestolonaslednika Đorđa je doživelo vrhunac i on je pod pritiskom javnosti odrekao se prestola u korist mlađeg brata Aleksandra 1914.god., koji će i biti budući kralj Jugoslavije čiji se život okončao tragično ubistvom u Marselju 1934.

Kralj Petar I preminuo je 16. Avgusta 1921 u 17h 30 min u Beogradu. U horoskopu smrti, koji svakako nosi poruku o sudbini naroda nakon njega, neverovatno kako opet uviđamo značaj 29 º Jarca/0 º Vodolije. Naime Asc i Mesec su imali tačno tačku srednjeg rastojanja, poznatiju kao midpoint, ni manje ni više nego na 29 º Jarca/0 º Vodolije.

U Solar Arc direkcijama za  momenat nastanka Kraljevine SHS vidimo osu Asc/Desc Petra I preko 29 º Vage/29 º Ovna što kvadrira 29 º Jarca /0 º Vodolije gde će se desiti prelaz Plutona počev od 23. Marta 2023 godine. Takođe bih naglasila značaj i Solar Arc Meseca ovde, jer se radi o 12 º Lava gde će ove godine Venera krenuti direktno, a to je ujedno i Asc Petra II Karađorđevića, sina kralja Aleksandra, ubijenog u Marselju, oca sadašnjeg prestolonaslednika Aleksandra, dede Princa Filipa, kao i pradede malog Princa Stefana.  O značaju 12 º Lava ću kasnije u tekstu...  

Inače, i kroz Solar Arc direkcije Karađorđa, začetnika dinastije Karađorđević, mi uviđamo Solar Arc Moon (narod) na 29 º Ovna, kao i Solar Arc Sunce na 0 º Bika u trenutku kada je nastala Kraljevina SHS na čelu sa njegovim unukom Petrom I. Sve to je pri tom u kvadratu sa 29 º Jarca/0 º Vodolije, tačkom prelaza koja će 23. Marta 2023 biti jako bitna za dinastiju Karađorđević, pa i samu našu zemlju, Srbiju.   

Kao što sam već spomenula, osa čvorova Kraljevine SHS je 13 º Strelca/13 º Blizanaca, identična sa osom čvorova Petra I Karađorđevića, što ukazuje na ogroman značaj baš ovog čoveka u lozi Karađorđevića. Prvi naredni sa ovom osom je mali Stefan, koji je ujedno i prvi Karađorđević rođen u Srbiji nakon 90 godina (budući da je njegova osa Asc/Desc 13 º Blizanaca/13 º Strelca, kako sam već pominjala kroz ovaj tekst). Ako pogledao Solar Arc direkcije Petra I za 25. Februar 2018 (dan rođenja malog Stefana), nalazimo Solar Arc Veneru (vladar njegove natalne 10 – status, on kao vladar zemlje, ono što postajemo kroz vreme) upravo na 28 º 50’ Jarca što je u dozvoljenom orbisu sa 29 º Jarca (dozvoljeni orbis za egzaktni aspekt je +- 30’).  

Budući da horoskop Kraljevine SHS i horoskop malog Stefana imaju kontakt preko ose čvorova/osa Asc Desc, onda svakako treba proveriti progresije Kraljevine SHS za momenat rođenja Stefana, 25. Februar 2018, i ja nalazim u tercijarnim progresijama osu Asc/Desc preko ose 12 º Vodolije/12 º Lava što je osa Desc/Asc Petra II Karađorđeviće, dede Princa Filipa (oca Stefana, sina od prestolonaslednika Aleksandra), što je pradeda malog Stefana. Kao što sam već rekla u tekstu, 12 º Lava će biti jako bitan stpen kada Venera ove godine krene direktno upravo sa tog stepena (o tome malo kasnije).

 

Meni zapada u oko i osa Asc/Desc Kraljevine SHS preko 3 º Lava/3 º Vodolije budući da je osa Asc/Desc sadasnje moderne Srbije upravo 3 º Vodolije/3 º Lava, dakle, kao da je današnja Srbija neka vrsta senke Kraljevine SHS. Čak i u drakonskom horoskopu Kraljevina SHS ima IC/MC preko 3 º Vodolije/3 º Lava.

I evo trenutka kada kralj Petar I umire i na presto zvanično dolazi Kralj Aleksandar I Karađorđević, njegovo progresivno Sunce (kralj) je bilo na 29 º Jarca! Još jedan pokazatelj u prilog značaja 29 º Jarca/0 º Vodolije vezano za Dinastiju Karađorđevića.

 

 

Solar Arc ugaone kuće su mu išle preko 3 º fiksnih znakova što automatski proziva Asc/Desc Kraljevine SHS, ali osu Asc/Desc sadašnje moderne Srbije, što je samo znak da je današnja Srbija zaista neki vid nastavka Kraljevine SHS i da zaista možemo prihvatiti tvrdnje pojedinih analitičara u kojima oni tvrde da je sadašnji predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, nekako ’ponesen’ idejom ponovnog ujedinjena, obnavljanja neke ’Jugoslavije’ verovatno kroz inicijativu Zapadni Balkan.  

 

Kraljevina SHS je 3.Oktobra 1929 zvaničnop promenila ime u Kraljevina Jugoslavija i zauzimala je teritoriju današnje Srbije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Crne Gore, i najveći deo današnje Hrvatske. U tom trenutku, sekundarno progresivni Asc kralja Aleksandra I Karađorđevića je došao na 0 º Škorpiona, završivši prelaz preko 29 º Vage, što sve zajedno kvadrira 29 º Jarca/0 º Vodolije. Zanimljivo je da je i njegov unuk, Aleksandar Karađorđević (sadašnji prestolonaslednik) prilikom rođenja dobio poziciju Meseca (koreni) baš na 0 º Škorpiona. Inače, kralj Aleksandar I je bio poznat kao ’Aleksandar Ujedinitelj’. Na njega je izvršen atentat u Marselju 1934. U tom trenutku, tranzitni Mesec (život) i Jupiter (često znak smrti, odlaska na nebo, Bogu) su bili na 28 º -29 º Vage, što kvadrira 29 º Jarca/0 º Vodolije.  Kruna je prešla na njegovog 11-godišnjeg sina Petra II. Aleksandrov rođak Pavle vladao je kao princ regent do 1941. godine, kada je Petar II postao punoletan. Kraljevska porodica prebegla je u London iste godine, nakon što su zemlju napale sile Osovine.   

 

 

Evo došli smo i do horoskopa Petra II Karađorđevića, dede današnjeg Princa Filipa,  pradede malog Stefana. Rođen je 6. Septembra 1923 u Beogradu kao prvorođeni sin kralja Aleksandra I i kraljice Marije, na Novom dvoru. Dobio je simbolično ime Stefan (obratite pažnju na ovo – Stefan)!!! Na krštenju 21. Oktobra 1923 dobio je ime Petar. Njegov Asc je na više puta u tekstu pomenutom 12 º Lava, gde će ove godine Venera krenuti direktno 4. Septembra, dva dana pred njegov rođendan. Ovaj isti stepen je nećete verovati i stepen drakonskog Asc predsednika Srbije Aleksandra Vučića.  MC (status, on kao vladar) mu je na 29 º Ovna (gde se nalazi Mars u horoskopu Aleksandra Vučića u njegovom 10. olju (on na vlasti) ), što sve skupa proziva 29 º Jarca/0 º Vodolije.   

U drakonskom horoskopu, Petar II ima Mesec na 29 º Jarca a Pluton na 0 º Vodolije, što je isto nevorovatan pokazatelj da tokom 2023 godine naša zemlja, vođena duhom dinastije Karađorđević može proći kroz tranziciju sa 29 º Jarca (staro) na 0 º Vodolije (novo). Kao da se duh Karađorđa zaista budi tokm 2023, a taj duh je svakako duh Slobode i novog početka.     

Inače, Petar II je rođen sa Mesecom u Raku, što naglašava značaj domovine za ovog čoveka, ali tu je i Pluton (rat) i eto slike njegove kratke vladavine nad Kraljevinom Jugoslavijom tik uoči drugog svetskog rata. Sledeći Karađorđević koji je imao Mesec u Raku je upravo mali Stefan, njegov praunuk, unuk njegovog sina Aleksandra, i sin njegovog unuka Filipa, što je takođe znak važnosti malog Stefana po budućnost ove zemlje.  

 

Povratak Karađorđevića  u Srbiju dogodio se 2001. godine. Zvanično su se uselili u Beli dvor 17. Jula 2001, na rođendan prestolonaslednika Aleksandra (koji ima Mesec (narod) na 0 º Škropiona kako sam već gore u tekstu pominjala, u kvadratu sa 29 º Jarca/0 º Vodolije).  I najličnija tačka svačijeg horoskopa, Fortuna, je u horoskopu Aleksandra na 29 º Ovna.

Zanimljiv je sekundarni Mesec njegovog dede, kralja Aleksandra I, na dan povratka Aleksandra Karađorđevića u Srbiju, ni manje ni više našao se na 0 º Lava, na Asc Karađorđa vožda, i preko puta 0 º Vodolije gde će Pluton ove godine, 23. Marta, doći takođe. 

U Solar Arc direkcijama za tu godinu, njegov otac,  Petar II, je upravo imao Asc na 29 º Vage, što samo opet potvrđuje značaj 29 º Jarca/0 º Vodolije.   

I došli smo do malog Stefana Karađorđevića, koji je kako sam rekla više puta u tekstu, prvi Karađorđević rođen u Srbiji nakon 90 godina. Osa Asc/Desc preko 13 º Blizanaca/13 º Strelca, ista kao osa čvorova Petra I i Kraljevine SHS, svakako da mu nameće teret i lekcije kroz koje će morati da prođe kao pripadnik loze Karađorđevića. Duh Petra I i Kraljevine SHS su snažno ukorenjeni u malom Stefanu. Čak mu je i vladar Asc Merkur na stepenu svog pada, na 13 º Riba, u jakoj konjunciji sa Neptunom u sedištu, na 13 º Riba, u kvadratu sa osom čvorova Petra I i Kraljevine SHS. Ovo dete se rodilo da završi nezavršeno, jer o tome pričaju kvadrati.  Ic/Mc osa mu ide preko 15 º Lava/15 º Vodolije, a ja sam u svom mundanom radu mapiranje Zodijaka iz uglova stepenova, pre par godina Srbiji upravo dala mesto na kraljevskom stepenu kraljevskog znaka Lava, na 15 º Lava (ovde možete pročitati moj tekst Srbija i 15 Lava) i ukazala na značaj povratka monarhije kao državnog uređenja u Srbiji. Kako nije poznato vreme rođenje Princa Filipa, prvog u liniji nasleđivanja krune, nakon njegovog oca Aleksandra,ali je poznato vreme rođenja malog Stefana, onda kroz Stefanov horoskop mi možemo posmatrati i sudbinu Princa Filipa, jer Stefanovo Sunce opisuje njegovog oca, Princa Filipa.

Stefan ima Sunce na 6 º Riba i jako je važna upravo 2023 godina iz ugla Stefanovog horoskopa za Princa Filipa. Zašto? Zato što će Saturn upravo stati na Stefanovo Sunce Maja 2023, a kako Stefan natalno ima jak aplikacioni sekstil Sunca sa 6 º Riba i jakog Saturna u sedištu sa 7 º Jarca, onda će prelazak Saturna u tranzitu preko Sunca Stefana doneti odrastanje,ali i  stabilnost i neki vid konkretne forme za Princa Filipa, u pozitivnom smislu. Moguće da Filip na sebe preuzme neki vid odogovornosti u društvu, i da bude veoma uspešan u tome. Takođe, Maj mesec je mesec kada se dešava lunarna eklipsa na 15 º Škorpiona, što  kvadrira 15 º Lava, stepen sa kojeg vibrira Srbija. Pre toga, 19. Aprila 2023 imaćemo i solarnu eklipsu na  29 º Ovna , na stepenu koji sam mnogo puta pomenula u ovom tekstu jer kvadrira 29 º Jarca/0 º Vodolije.

Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević je rođen sa osom Asc/Desc preko 7 º Device/7 º Riba, što je osa ustaničke himne 'Vostani Serbije' autora Dositeja Obraodvića (moj tekst o tome pročitati ovde- Vostani Serbije ), koja će biti aktivna počev od 17. Juna 2023  kada Saturn kreće retrogradno upravo sa 7 º Riba. Sekundarno progresivno Sunce Princa Filipa Karađorđevića je došlo na 7 º Riba, na Desc njegovog oca, što znači mu otac upravo nože dati značajnu ulogu od sredine 2023 do sredine 2024 god. Sekundarno progresivni Mesec (narod) NJKV Aleksandra Karađorđevića je juna/jula 2023 na 6 º -7 º Device na njegovom natanom Asc, što znači da je došlo vreme da i njegov uloga u 'Vostani Serbije' bude vidljivija. Sekundarno progresivni MC NJKV je ove godine na 12 º Lava, na Asc njegovog oca Petra II, na mestu sa koje će Venera započeti svoju senku 20.Juna 2023(5.Septembra 2023 sa 12 º Lava Venera kreće direktno).Tranzitni Mars je na 12 º Lava oko 11-12 Juna 2023, kada Pluto u retro hodu opet se vraća na 29 º 59' Jarca. 

Mlad Mesec na 24 º Raka, na Suncu NJKV(što je Asc Aleksandra Vućića) 17. Jula 2023, imaće Asc na 0 º Vodolije i Merkura na 12 º Lava-ovo je isto veliki znak o aktiviranju dinastije Karađorđevića. Ujedno to je i dan kada NJKV slavi svoj rođendan. Podsećanja radi-draco ASc Aleksandra Vućića je 12 º Lava,što je ujedno i Asc Petra II Karađorđevića.

Čak je i Stefanova osa čvorova vezana sa 15 º Lava (Severni čvor)/15 º Vodolije (Južni čvor), dakle, za stepen sa kojeg vibrira Srbija.

U svom drakonskom horoskopu, mali Stefan ima, nećete verovati, Asc na 29 º Jarca, na drakonskom Mesecu i Plutonu njegovog pradede Petra II, kao i drakonski Mars na 3 º Lava, na Asc Kraljevine SHS, tj na Desc sadašnje moderne Srbije.   

 


 

Sadašnji predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, će počev od Oktobra 2023 imati sekundarn progresivni  Mesec preko 29 º Jarca, a već tokom Novembra na 0 º Vodolije, što ga može dovesti u vezu, direktnu /indirektnu, sa dinastijom Karađorđević nekako. On će svakako tada zemlju terbati da sprovede kroz neki vid bolne tranzicije, a kako sam rekla, u sve to mogu biti uključeni i Karađorđevići nekako. Kad kažem bolne, moram da kažem bolne, jer svaki prelazak sa 29 º na 0 º je kao da vas neko posle 30 god bukvalno ’baci’ na novi teren, nepoznat, pa je otuda sve bolno, jer prosto nismo uzemljeni. Moguće da će i on sam završiti jednu dugu etapu u svom višegodišnjem vladanju, i da će ovo biti i tranzicija i za njega samog. Nešto slično iz vladavine Karađorđevića može obeližiti i njegovu vladavinu. Znači, promene su tu, i mi smo baš sada i ovde i živimo jako bitan momenat u istoriji kada ćemo svedočiti velikim promenama unutar zemlje.  I sama pozicija njegovog drakonskog Asc na 12 º Lava je vrlo bitan znak, budući da će 4. Septembra 2023 Venera upravo sa tog stepena krenuti direktno, a to je i stepen Asc Petra II Karađorđevića. U Solar Arc direkcijama Uran samo što mu nije promenio znak i došao na 0 º Strelca (inostranstvo), a natalno mu se nalazi u 4. polju (domovina, teritorija), što je svakako znak velikih promena za njega. Već tokom Aprila imaće solarnu eklipsu na svom Marsu u 10. Kući, i to baš  na godišnjicu potpisivanja Briselskog sporazuma od 19. Aprila 2013 o uspostavljanju Zajednice srpkih opština na Kosovu. Tada su i Sunce i Mars bili na 29 º Ovna, na Vučićevom natalnom Marsu. Zanimljivo je da je taj sporazum potpisao sadašnji ministar inostarnih poslova, Ivica Dačić, a njegova sekundarno progresivna Venera (vladar njegove 4 – koreni, domovina, teritorija)je tokom 2023 ni manje ni više nego na 0 º Vodolije. Kao da bi Ivica Dačićć i ove godine mogao staviti svoj potpis na neki bitan dokument?! I Ivica Dačić nekako može tokom 2023 proči rkroz nešto slično kroz šta su prošli Karađorđevići kroz istoriju. Definitivno, momenat kada Pluton dodje na 0 º Vodolije,    krajem Marta 2023, postaje značajan za Srbiju više nego što možemo i da zamislimo, mi živimo u istorijski izuzetno važnom trenutku za Srbiju, kada se duh dinastije Karađorđević, vožda Karađorđa, duboko nadvio nad nama, a to je nadasve duh Slobode. Jer, Pluton je tačka gde sve nestaje, ali ujedno i gde sve novo nastaje, nakon što je sve staro uništeno, i to iz korena...   Ova tranzicija neće biti ni malo laka, ona nosi bol, kao i svaki prelazak sa 29 º jednog znaka na 0 º novog znaka, a kako je ovde reč o dodiru Saturna, vladaru Jarca, i Urana, vladaru Vodolije, a upravo između Saturna i Urana se nalazi i Hiron (rana, povreda, ali i iscelenja), ova tranzicija kroz koju ide Srbija tokom 2023 i početkom 2024 će biti bolna, jer mi moramo da nestanemo u starom obliku kako bismo se rodili u novom, kao neki vid metamorfoze. Ako je sudeći po tome da je duh Karađorđa tu, a da se on borio za oslobađanje od dahija, možem naslutiti da nam se smeši sloboda.   

I osvrnuću se opet na moj tekst od prošle godine, vezano za izbore Aprila 2022 ,kada sam pisala o značaju arhetipa vojnika za Srbiju i kada sam u Zdravku Ponošu (bivšem generalu vojske) videla potencijalnog vladara zemlje, jer je sabijski simbol ukazivao da će pobednik izbora biti: ’Vojska maršira ulicama i svira u plekanu muziku’. Zatim je usledio stepen za koji simbol kaže: ’ Kralj iz bajke se vraća u svoju domovinu’.Tada nisam ni pomislila da bi bukvalno kralj mogao biti bitan, no, astorlogija nam često šalje znake za događaje koji će tek uslediti, a general Ponoš je bio ’zamka’ astrološka ali ujednoi most za dalje prognoze.

 Srbija po uređenju je republika, dakle, nije monarhija, ali da li je ovo možda još 2022 bio znak da smo na putu velike tranzicje, kada ćemo napustiti republiku kao uređenje i preći na neki vid moderne parlamentarne monarhije (Pluton na 0 º Vodolije)? Vrlo je moguće sa Plutonom u Vodoliji da će nestati vladari širom sveta, pa stoga parlamentarna monarhija, gde Kralj ima više reprezentatitvnu figuru dok zapravo parlament (kao predstavnik naroda) – može i te kako biti novi vid uređenja.  Sve je moguće, budući da je Srbija pritisnuta sa svih starna zbog Kosova, a duh povratka dinastije Karađorđević u astrološkom smislu je zaista uočljiv, te ostaje da vidimo šta nam turbulentna 2023 donosi po tom pitanju, ali nekako duh dinastija Karađorđević se tokom 2023 budi i pomaže nam da pređemo iz jedog nova (sa 29 º Jarca) u novo (0 º Vodolije).

Ovde možete pročitati moj tekst od prošle godine Vojnik  kao sećanje kolektivno nesvesnog u Horoskopu Moderne Srbije i kao potreba sadašanjeg vremena; Izbori u Srbiji 2022 i oživljavanje Horoskopa Srbije sa Berlinskog Kongresa; Mitološka priča o ’Zmaju Ladonu’ i neophodnosti Kosmičke Svesti ; Sećanje na vožda Karađorđa...

Ako i horoskop Berlinske Srbije na kojem smo dobili nezavisnost, progresiramo za momenat kada je Petar I Karađorđević došao na vlast, nakon majskog prevrata 29. Maja, 1903, vidimo sekunarno progresivni Asc i Mesec na 8 º Strelca, a ove godine je Mars krenuo direktno sa 8 º Blizanaca. O značaju tog trenutka pisala sam u tekstu o Kosovu nedavno, i naglasila da je kroz istoriju SFRJ, Savezna Republika Jugoslavija a potom i sadašnja Srbija, uvek gubila teritoriju kada je u vazduhu bio naglašen 8 º Blizanaca, stepen nasrpam 8 Strelca.  Kosovo je izgubljeno još Rezolucijom UN 1244, nažalost, astrologija baš lepo šalje odgovore u prilog tome.

Sekundarno progresivno Sunce kako vidite je bilo gotovo na 15 º Lava, na stepenu sa kojeg vibrira Srbija iz ugla monarhije. Dok je u solar Arc direckijama osa Asc/Desc bila identična sa osom Severni Čvor/Južni Čvor kralja Petra I i Kraljevine SHS, kao i sa osom Asc/Desc malog Stefana (13 º Blizanaca/13 º Strelca).

Ono što možemo očekvita sa ulaskom Plutona u Vodoliju je da će neke duboke promene zadesiti i Bosnu i Hercegovinu, budući da sam Sarajevo mapirala na 29 º Jarca/0 º Vodolije, te stoga možda je na pomolu revizija Dejtonskog sporazuma. Takođe, očekivala bih turbulencije i u Turskoj, budući da sam i Istanbul mapirala na istom stepenu, i konačno i u samoj Španiji, budući da sam Barselonu mapirala na prelazu između 29 º Jarca/0 º Vodolije.

Sarajevo i 0 Vodolije

Istanbul i 0 Vodolije

Španija i 0 Vodolije

 

Ovde možete pročitati moj tekst o Kosovu i 8 Blizanaca koji sam objavila na svom Fb pred kraj 2022 godine

 

Zasto je 8° Blizanaca ♊, stepen sa kojeg ce Mars ♂️ krenuti direktno 13.1.2023 tik pred Srpsku Novu Godinu, stepen gubitka za danasnju Srbiju, nekadasnju SFRJ I SRJ? No, I samo Kosovo je proglasilo nezavisnost izmedju dve eklipse, sto je takodje znak da dusa te drzave, u takvoj formi - svoj mir nece naci, nikada...
Retrogradni ♂️ ce uskoro da uspori i sa 8° Blizanaca da bude u stacionarinoj fazi pred zaokret u direktan hod. Onog trenutka kada krene direktno, sa 8°08' Blizanaca ♊ 13.Januara 2023 (za pravoslavnu srpsku Novu godinu) mozemo ocekivati neka kljucna desavanja vezana za Kosovo. Zasto?
✓ Prvo, Kosovo ima u svom chartu izvangranicnog (OOB) ♂️ na 25° Bliznaca (sa istog stepena je ♂️ krenuo retrogradni 31 Oktobra 2022, a tu je i Mesec danasnje Srbije, te je stoga ovo slika gde Kosovo vrlo lako povredjuje narod Srbije). Kada je u Ujedinjenim Nacijama 10.juna 1999.usvojena Rezolucija OUN 1244 sekundarno progresivni Mesec Savezne Republike Jugoslavije (SRJ) bio je ni manje ni vise nego na 8° Blizanaca ♊. To bi znacilo da trenutak kada Mars krene direktno, sa pomenutog stepena, 13.1.2023 - nesto vezano za Rezoluciju 1244 bude u vazduhu. Mars predstavlja sukobe, a znak Blizanaca svakako i potpisana dokumenta
✓ Nadalje, kada su Slovenija, a ubrzo i Hrvatska, kao bivse SFRJ Republike, istupile iz SFRJ, sekundarno progresivni Mesec SFRJ je takodje bio na 8° Blizanaca, verovali Ili ne. Odmah se postavlja sumnja u 8° Blizanaca ♊ u smislu rezolucije 1244 I koliko ona zapravo je vec u startu predstavljala gubitak za SRJ (danas za Srbiju) jer ako smo sa tog stepena izgubili Sloveniju I Hrvatsku 1991, kao SFRJ, vrlo je verovatno da I sama Rezolucija 1244 za Nas znaci gubitak Kosova u vremenu..Sve ce nam biti jos jasnije pocev od 13.Januara 2023 kada ♂️ krene direktno sa 8° Blizanaca
✓ Kosovo ima Mesec na Siriusu, najvecoj zvezdi na nebu, poznatoj kao Cuvar Evrope, a koja direktno predstavlja I same Sjedinjene Drzave. Sa Mesecom na Siriusu, 13° Raka ♋, u 12 kuci, jasno je da podrska Kosovu stize od SAD i to iz krugova duboke Drzave (12 kuca) I pre svega kroz mocne zene (Mesec). Bilo oh je nekoliko, Marlene Albright, Hillary Clinton, Nancy Pelosi. Taj isti Mesec je takodje,bas kao i ♂️ izvangranican (OOB) pa je otuda podrska Amerike zaista Velika, cesto prelazi svake dozvoljene limite I protiv zakonita je amoralna (Mesec 13°♋ u opozociji sa Jupiterom u padu na 13° Jarca u 6 kuci - vojska Kosova). Ovaj Mesec na 13° Raka je I slika Vjose Osmani, predsednice Kosova, koja je veoma.vezana za SAD, buduci da je tamo i studirala.
✓ Bilo kako bilo, Kosovo je proglasilo svoju nezavisnost 17.2.2008, tacno izmedju dve eclipse (7.2.2008 je bila eklipsa na 17° Vodolije ♒, solarna, tacno na Hironu Kosova na 16°-17°♒, I 21.2.2008 je bila lunarna eklipsa na 1° Device, sto je midpoint Juznoh Cvora i Saturna u chartu Kosova). Iz prenatalne eklipse vidimo kakvo je secanje duse pre rodjenja Kosova kao samostalne Drzave, i tu vidimo tu hironovsku pricu, pricu stradanja, ranjavanja. Iz postnatalne eklipse vidimo svrhu ovde I sada, a to je sad midpoint Juznoh Cvora i Saturna, svakako duznicka prica kroz puno gubitaka i lekcija. Trenutak Koji je izabran od Univerzuma za proglasenje nezavisnosti je dramatican, jer praviti drzavu izmedju dve eclipse je kao da ste bacili atomsku bombu. U prevodu,ova zemlja nikad nece naci svoj mir kao tzv nezavisna drzava, ona je osudjena na.to bude vecno bure baruta , mesto velike nestabilnosti.
✓ Vladar Asc je Sunce u izgonu, u Vodoliji (koja jeste simbol nezavisnosti) I u 8 kuci (sukobi, ratovi). Saturn ce uskoro doci na to Sunce, prvi put od osnivanja Drzave, tacnije 21.2.2023, I to ce biti trenutak kada ce Pristina insistirati jos vise na nekoj formi, na dobijanju nekog statusa, jer Saturn uvek zeli da dobije formu, da bude nekako nagradjen za svo vreme koje je izdrzao i cekao prethodnih godina. No, buduci da je ovo Sunce ipak u izgonu, dolazak Saturna bi mogao da uzdrma I opstanak na vlasti kosovskoh premijera Albina Kurtija, jer, trazice se od njega neka odgovornost. Meni je zanimljiva I cinjenica da je na stepenu Sunca Kosova, bilo progresivno Sunce Ivica Dacica 19.4.2013 kada je u Briselu potpisao sa Hasimom Tacijem tzv Berlinski sporazum pod posredstvom Ketrin Eston kao izaslanikom EU.
✓ 17.3.2023 Pluton ce preci preko Venere Kosova, na 29° Jarca ♑, I u svom retro hodu , a potom I u direktnom, ce par puta prelaziti tokom 2023 isti stepen, naglasavajuci astrlosku sliku mitoloske Persefone, cesto 'silovane devojke' koja se na kraju zaljubljuje u svog 'silovatelja' bas kao sto se I Olivera Lazarevic (cerka cara Lazara i Carice Milice) zaljubila u ubicu svog oca kojem je poslata u harem nakon izgubljene Kosovske bitke (o ovome Sam pisala davno, mozete nadji clanak na mom blogu 'Put ruzama posut' http://astrologsmiljanagavrancic.blogspot.com/.../put... gde sam , posebno naglasavam, koristila chart Kosovske bitke izracunat Po novom kalendaru, otuda datum nije 28.jun, da Vas to be buni,chart je ispravan). Istorija se ponavlja, I treba citati medju redove, Ali svakako da bi neka Milica I sada mogla da odigra kljucnu ulogu kada je rec o odnosima na liniji Pristina - Beograd. U istom momentu, kada Pluton bude prelazio Veneru Kosova, Saturn ce praviti svoju prvu opozociju na natalni Saturn Kosova. To je uvek isto presek u vremenu, kada je osoba, u ovom slucaju drzava, dosla u fazu da je ona spremna da ima bolji status u medjunarodnoj nomenklaturi, jer, kako ona smatra - vreme je, dosta smo cekali...I, u istom momentu Kosovo ima svoj Marsov povratak, 16.3.2023 tacnije
✓ Berlinski sporazum izmedju Beograda i Pristine od 19.4.2013 ima Sunce/♂️ konjunkciju na 29° Ovna. Na istom stepenu ce 20.4.2023 biti solarna eklipsa, a ujedno to ce aktivirati I ♂️/Saturn konjunkciju iz horoskopa predsednika Srbije. To ce biti izuzetno tezak momenat u vremenu. Pogotovo sto Pluton tranzitni sve to kvadrira i u vazduhu jeste razorna energija
✓ Mars ce prelaziti preko 8° Blizanaca od 2.1.2023 do 23.1.2023 s'tim da poseban momenat u okviru ovog perioda je 13.1.2023 kada ♂️ krene direktno sa 8°♊ Blizanaca. Preko istog stepena je ♂️ prelazio vec 4/5 Sepetemra 2022 kada smo isto imali tenzije na Kosovu oko tablica. Tada je zapravo Mars ♂️ zapoceo svoju senku, koja ce trajati sve do 16/17 Marta 2023 kada se desava I Marsov povratak Kosova
✓ Usput, Saturn ce uci u Ribe 8.3.2023, a Pluton u Vodoliji 24.3.2023. Onog trenutka kada Pluton udje u Vodoliju, I dotakne 0°♒ Vodolije gde su se Jupiter I Saturn sreli Decembra 2021 pocinju bitna globalna desavanja pre svega u Sjedinjenim Drzavama..Zasto? Zato jer se Jupiter/Saturn ciklus vezuje za SAD, konkretno povezan je sa smrcu svih americkih predsednika, a opste je poznatoj prokletsvo indijanaca da ce svaki SAD predsednik.koji bude izabran u godini koja se zavrsava sa nulom - da isti mandat nece zavrsiti. Da vas podsetim, Biden je izabran 2020, sa njegovim dolaskom pocela je globalna imunizacija koja je isto u simbolici 0° Vodolije ♒ (nove tehnologije, dehumanizacija covecanstva, transgender populacija ulazi u sistem,postaje deo vlasti, vladavina bogatih - tehnokratija). E, dolazak Plutona na 0°♒ ce svakako napraviti pravi bum I pokazace posledice svega sto je zapoceto sa dolaskom demokrata u SAD. Sa ulaskom Saturna(istina) u Ribe, treba ocekivati I da ce mnoge prljavstine vezane za bolnice, labaratorije, farmaciju izaci na videlo. Jedno intezivno vreme je ispred Nas. Kako se na 0°♒ nalazi zvezda iz konstelacije Orao, koje se vezuje za vojne avione SAD I ratove na nebu, za ocekivati je da ce Pluton u Vodoliji otvoriti I neke vece sukobe u kojima Amerika lako moze biti ta koja ce povesti neki rat u vazduhu. Ali, pitanje je sa Kim na celu, Bidenom Ili Kamalom Harris? Po svemu sudeci, vrlo lako, bas sa zenom na celu Amerike, jer Biden svoj mandat nece zavrsiti...
Preporucjem Vam da ponovo procitajte I moj tekst o tajnoj konvenciji 1881 sa kojom je Srbija na.celu sa Kraljem Milanom Obrenovicem okrenula ledja Rusiji... to vreme se lako moze ponovoti, kljucan period je kraj Janaura na Februar 2023
~ Astroloski konsultaciju samnom mozete zakazati putem emaila: smiljana.gavrancic@gmail.com
Postoji lista cekanja, te je stoga najbolje istu zakazati unapred. Konsultacije su moguce na srpskom i engleskom jeziku

 

Нема коментара:

Постави коментар

Pun Mesec u Škorpionu, Merkur kreće direktno i nije 'spaljen' od Sunca, Istina Je Tu – 24-25. April 2024 Pečurka kao simbol ’eksplozije’ ali i iscelenja.. Objavljeno: 21.aprila 2024 I Autor: Smiljana Gavrančić ISAR CAP

  Pun Mesec u Škorpionu, Merkur kreće direktno, i nije 'spaljen' od Sunce, Istina Je Tu – 24-25. April 2024 Pečurka kao simbol ’...