субота, 20. јун 2015.

Izrael i 0º Jarca Objavljen: 20. jun, 2015. | Autor: Smiljana Gavrančić

Izrael i 0º Jarca
















Tokom rata iz 1967. godine, Izrael osvaja Zapadnu Obalu i Pojas Gaze da bi na delu ovih teritorija bila formirana autonomna Palestinska Nacionalna Uprava 1994. godine.  Deset godina kasnije, 2004. godine, Izrael se povlači iz Pojasa Gaze, ali zadržava kontrolu nad Zapadnom Obalom.  Tri godine kasnije, 2007. godine, kontrolu nad Pojasom Gaze preuzima palestinska organizacija Hamas, koja u Pojasu Gaze formira sopstvenu palestinsku vladu suprotstavljenu palestinskoj vladi na Zapadnoj Obali.
29. novembra 2012. godine Generalna Skupština UN-a donosi odluku da prizna Palestinu kao suverenu državu.
Ako sada pogledamo u efemeridama eklipse, nalazimo tri eklipse koje su mogle uticati na ove događaje: 
Prva je bila solarna, dogodila se nakon šestodnevnog rata,  22. juna, 1968, i to na 29º Device 30' što i te kako aktivira Veliki Kardinalni Krst preko 0º. Nakon ove eklipse, u februaru 1969.godine, iznenada umire tadašnji izraelski premijer Levi Eshkol, naslednik "oca domovine", Davida Ben-Guriona. Levi je inače imao važnu ulogu za vreme šestodnevnog rata. 
Zatim smo imali još jednu solarnu eklipsu na 29º Device 20' (22. septembra, 2006) nakon čega Hamas preuzima kontrolu nad Pojasom Gaze (tokom 2007.godine). 

Potom 2010 čuvena milenijumska eklipsa 21. decembra 2010 (lunarna) na 29º Blizanaca 21'-nakon ove eklipse 2012 Palestina postaje priznata od UN-a! 

 Poslednja eklipsa se dogodila 20.marta, 2015,bila je solarna i desila se na 29º Riba 27'. 
 Poslednji, 29º, promenljivih znakova (Blizanci, Devica, Strelac i Ribe) su i te kako važni, jer se upravo sa njih "ide" na 0º kardinalnih.

Harmonična tačka na 4º Jarca

Ako iz ugla horoskopa Palestine pogledamo odnos ove zemlje i Izraela, onda ćemo napraviti horoskop harmonične tačke između Merkura (vladara Ascendenta Palestine) i Saturna koji predstavlja Izrael u karti Palestine. Vidimo da se harmonična tačka nalazi na 4º  Jarca gde je ove godine, 2015, pozicironirano Solar Arc Sunce izraelskog premijera Benjamina Netanyahua. Baš preko puta, na 4º Raka, nalazi se vladar Ascendenta Izraela. Krajem septembra 2015, tačnije 28.septembra, imaćemo lunarnu eklipsu (pomračenje Meseca) na 4º Ovna što će svakako aktivirati ovu harmoničnu tačku, preko kvadrata. Zanimljiva je i pozicija Venere u ovoj karti-nalazi se upravo na 0º  Vage-0º  kardinalnog znaka. No,mnogo važnije je to što će u tom trenutku trenutni američki predsednik Barack Obama na 4º Vage imati svoje Solar Arc Sunce, te će i te kako Sjedinjene Države biti nekako uključene u dešavanja na relaciji Izrael-Palestina. Ovo je i slika sukoba (kvadrat) između Obame i Netanyahua. Sukob je već evidentan, budući da je Bela kuća više puta upozorila izraelskog premijera da će uskratiti svoju diplomatsku podršku u Ujedinjenim Nacijama dugogodišnjem savezniku i da će promeniti svoj kurs politike kada je reč o Bliskom Istoku.Opomena iz SAD stigla je posle izjave izraelskog premijera da neće dozvoliti da Palestinci naprave državu. Izgleda da će jesen 2015 otvoriti i mogući sukob na relaciji SAD-Izrael. Mada, već je martovska eklipsa sa 29º Riba "otvorila vrata".... 


Izvori: 
http://www.astrologyweekly.com/ 
"The Book of World Horoscopes" Nicholas Campion
"Horoscopes of the USA and Canada", Marc H. Penfield 
http://www.astro.com/astro-databank/Ben-Gurion,_David

Нема коментара:

Постави коментар

The Third Temple and Jupiter/Uranus great conjunction on 21st April 2024 Red heifers from Texas Published: 15th April, 2024 I Author: Smiljana Gavrančić ISAR CAP

  The Third Temple and Jupiter/Uranus great conjunction on 21st April 2024 Red heifers from Texas Published: 15th April, 2024 I Author...