уторак, 12. март 2024.

Venera u Ribama 2024 Hidra, gavran i ’sveta smokva’ Objavljeno: 12.mart,2024 I Autor: Smiljana Gavrančić ISAR CAP

 

Venera u Ribama 2024

Hidra, gavran i ’sveta smokva’

Objavljeno: 12.mart,2024 I Autor: Smiljana Gavrančić ISAR CAP

 

 Venera je ušla u znak Riba sinoć, 11.marta 2024 (22:50:41, Beograd, Srbija), i zapravo zaplovila je u znak svoje egzaltacije, u znak gde se nakon svog rođenja (a rođenja je iz krvi Urana (bog revoloucije) nakon što je Saturn (Hronos) odscekao genetalije Urana nakon čega je potekla krv) našla. Reč je o morskoj peni, gde je njoj zapravo najelpše, a to je svako more, a konačno i sam okean u koje se more uliva.

Tokom svog boravka u znaku Riba, a to je sve do 5.aprila 2024, Venera je će napraviti dve najvažnije konjunkcije. Prvo, konjunkciju sa Saturnom (uz čiju pomoć se i rodila) 21.marta 2024 na 12°   Riba 24’ (gotovo na stepenu pada Merkura na 13°   Riba), a potom 3.aprila 2024 i konjunkciju sa Neptunom na 28°   Riba 00’.

Svo vreme, dakle od 11.marta do 5.aprila 2024, Venera će preko svoja dva dispozitora (Neptuna u Ribama i Jupitera u Biku) zapravo imati savršeno putovanje, jer kroz oba dispozitora ona ostaje na teren svoje egzaltacije (preko Neptuna) i ide na teren svog sedišta (preko Jupitera, koji ide ka Uranu, iz čije krvi je potekla). Stoga, ispred nas je zaista jedno čarobno vreme kada je reč o odnosima. Od stepena svesti svakog od Vas zavisi da li će ovaj put zaista dotaći ljubav u pravom smislu, ili ne.

Ulazak u znak Riba preko 'kapije' Hidre

Hajde prvo da se pozabavimo momentom kada je Venera ušla u znak Riba. Imamo veoma lepu fiksnu zvezdu na Asc, reč je o Unukalhai na 21° Škorpiona (iz konstelacije Serpens-zmijonoša) koja nosi jako veliki potencijal za iscelenje, pogotovo ako potencijal za iscelenje crpimo iz alata poput – homeopatija i Bahove cvetne esencije. Mars (prva čakra, uzemljenje, strahovi materijalne prirode – da li ću imati dovoljno novca i dovoljno hrane) je na 21°   Vodolije, na stepenu egzaltacije Neptuna (lična vera je ovde najjača) i kvadrira pomenutu zvezdu Unukalhai. Uran je preko puta, i Mars je iza sebe ostavio kvadrat sa tim istim Uranom. U prevodu, šteta je načinjena, uzemljenje je destabilizovano,  usled stresa, traume (Uran)i sada nam treba iscelenje. Stoga, potražite pomoć u homeopatiji, Bahovim cvetnim esencijama. Tu je rešenje. U suprotnom, zvezda Unukalhai često može dati trovanja, i zato treba ’bežati’ od svake hemije (koja jeste potencijalni otrov). Sa zvezdom Unukalhai je takođe važno osvestiti da je naša vitalna sila zapravo smeštena u predelu anusa (dno kičmenog stuba), i da je to ta kundalini energija, ’zmijska’ energija u svakom od nas koja nam pomaže da na svaki energetski napad odgovorimo  ’zmijskim odgovorom’. 

 

Susret sa svojim praocem, Saturnom

Venera u Ribama je izuzetno jaka, i sa svojim praocem, Saturnom, će se sresti bukvalno na stepenu pada Merkura. Tamo gde ljubavi ima-tamo mesta rečima nema. Samo oni koji zaćute, tog 21.marta 2024, spojiće se uspešno sa svojim pra-početkom, a bez pra-početka nema sadašnjosti, pa samim tim ni budućnosti. Za ljubav je potrebna kombinacija Saturna-Urana-Neptuna, jer ta tri faktora zapravo čine svaki odnos. Stoga, ako planirate da vašem odnosu date formu, da zaprosite vašu partnerku, učinite to u tišini, što dalje od svake javnosti. Jer,u suprotnom, desiće se prevara, jer ovde lako možemo i imati i sliku odnosa koji je ’zatrovan’, ukoliko akteri odnosa nisu na određenom stepenu svesti. Uskoro ćete i razumeti zašto kažem ’zatrovan odnos’.

U istom momentu, Merkur (reči) će biti na stepenu egzaltacije Sunca, na 19°   Ovna, na kojem će se 8.aprila 2024 desiti pomračenje Sunca, pa bi sve ovo skupa bila slika jednog venčanja, jer na 19°   Ovna mi imamo sliku zlata, krune.

Iz ugla mundane astrologije, u svom mudano istraživačkom radu, na 13°   Riba sam mapirala Sjedinjene države, a na 19°   Ovna – Švedsku, čija se čak i nacionalna valuta zove kruna, zar nije savršeno kako nam Univerzum spušta slike?! Preko puta, na 19°   Vage (pad krune, pad cara) mapirala sam carsku Rusiju, Rusiju dinastije Romanov koja je izgubila svoje živote pod najezdom boljševika. Kako je Švedska 11.marta 2024 i zvanično postala članica NATO, baš uoči eklipse na 19°   Ovna (8.aprila,2024) možemo posumnjati da će oko 21.marta 2024, kada se Venera (krv) sretne sa Saturnom (svojim pra-ocem) na 13°   Riba (stepen najveće tišine, pad Merkura, stepen sa kojeg vibrira SAD), američka administracija preko nove NATO članice nekako da ’napadne’ Rusiju, i to na jedan veoma ’tih’ način, ali ujedno i sa vrlo konkretnom formom. Ako je Mars u tom trenutku na poslednjem stepenu znaka Vodolije, na 29°   Vodolije, onda je i ovo slika nekog borbenog aviona koji je na granici, jer svaki 29°   je uvek stepen graničnog prelaza.      

Sazvežđe Hidra (3°Lava – 21° Škorpiona) 

 U momentu susreta Venere i Saturna, Mesec će biti na zvezdi AFLARD (konstelacija Hidra-vodena zmija), smeštena u vratu vodene zmije, ali je poznata kao njeno srce. Ova zvezda je tipična za trovane na bilo koji način (tečnostima ili gasom), kao i zloupotrebu droga, pa čak i preterano pušenje. Ovde postoji opasnost i od ujeda zmija i otrovnih insekata. Ova zvezda ukazuje i na trovanje u odnosima-da budem konkretna, posebno je ovde prisutna sklonost prevarama, naročito sa muške strane. Pomenuta zvezda je prirode: Neptun-Satun-Venera, i baš se uklapa u priču  o Veneri, budući da je ona nastala tako što je Saturn ubio Urana pa je ona završila na teren znaka gde je Neptun domaćin. 

 

Inače, čitavo sazveže Hidra se prostire od 3°   Lava do 21°   Škorpiona, a na 21°   Škorpiona je bio Asc (podznak) kada je Venera zaplovila u znak Riba, 11.marta 2024,u večernjim časovima. Ujedno, gde je kraj sazvežđa Hidra, nalazi se gore pomenuta zvezda Unukalhai (sazvežđe zmijonoša, Serpens). Dakle, kao što vidite, potencijal 21°   Škorpiona je više nego ’zmijski’, isceljujući, ako smo dovoljno budni da prepoznamo u ’otrovu’ naš najveći spas.  

Voda je tajna, najveća...

Vodene zmije –hidre, su najlukavije zmije koje žive ispod vode , a voda je tajna i  lako nosi jednu prevaru. Sazvežđe Hidre predstavlja vodenu zmiju koja je bila u gavranovom peharu koji mu je dao Apolon da u njemu donese vodu sa svetog izvora, jer se pripremala svečanost u Zevsovu čast.  Zevs je  inače uvek slika Sjedinjenih država. Ali pohlepan Gavran je zaboravio kuda je krenuo kada je video drvo smokve i, sve dok plodovi smokve nisu sazreli i on se najeo, nije razmišljao o zadatku koji mu je povren. Da bi se opravdao pred Apolonom stavio je hidru u pehar i smislio laž kako je morao da se bori sa njom, te zbog toga toliko kasni. Apolon ga je prokleo, a sve aktere ove priče je stavio na Nebo kao opomenu svima koji se ogreše o Bogove.

Hidra jeste simbol lukavstva i svakog izgovora. Ona ne ukazuje na glavnog aktera prevare, već na saučesnika. Ona predstavlja i svaki izmišljeni problem i sve što je namešteno i neiskreno, te u svakom slučaju ukazuje na nepoštenost. U svojoj najlošijoj opciji ona jeste slika plaćenika koji obavlja poslove za druge. Takođe, tada nosi i opasnost od gušenja, davljenja, vešanja ili trovanja. Ovde su naglašene strasti, kao i ljubavne afere.

Ako sve ovo sada prebacimo na teren mundane astrologije, zaključak je sledeći, da bi Sjedinjene države mogle preko nekih svojih ’pipaka’ pustiti taj ’hidrin otrov’ tu oko 21.marta 2024. Zašto? Pa u momentu Venera/Saturn konjunkcije na stepenu koji vezujem za SAD, Mesec je na 25°   Lava (na zvezdi iz Hidre), tačno preko puta Meseca sa 25°   Vodolije iz horoskopa samih Sjedinjenih država. Inače, unutar sazvežđa Hidra (koje se prostire kako sam rekla već od 3°   Lava do 21°   Škorpiona) nalazi se samo jedna zvezda, i to upravo ona koja se zove ALFARD, oko koje je Mesec u momentu  Venera/Saturn konjunkcije. Inače, i sam Joe Biden (predsednik SAD) ima svoj Hiron (rana, povreda) na zvezdi ALFARD (iz Hidre), dok mu je Merkur (reči, odluke, Um) na 21°   Škorpiona, na stepenu gde se sazvežđe Hidra završava, a i na stepenu gde je pozicionirana zvezda Unukalhai iz sazvežđa Serpens (zmijonoša). U svojim Solar Arc direkcijama, Biden za 2024 ima osu Asc/Desc preko 25°   Vodolije/25°   Lava, dok mu je Hiron upravo na 21°   Škorpiona. Ovo su jaki pokazatelji da Biden trenutno živi taj arhetip Hidre (vodene zmije) i da Sjedinjene države se zaista mogu poslužiti nekim lukavstvom. Kako je Mars (energija) u momentu susreta Venere i Saturna na 13°   Riba (21.marta 2024) na 29°   Vodolije, ovo može biti slika rušenja nekog gasovoda na nekoj granici. Ujedno, tu je i Bidenov Južni čvor, na 0°   Riba, kao sledeća stanica za taj isti Mars koji će sa 29°   Vodolije prvo svoje noge spustiti na 0°   Riba, pa eto lekcije i za Bidena. Biće vrlo dramatično ovo proleće 2024 u geopolitičkim odnosima.    

 

Da pomenimo i Donalda Trumpa, vrlo verovatno kandidata republikanaca na izborima novembra 2024, iz ugla njegovog Marsa (prva čakra, energija) na pomenutoj zvezdi iz Hidre, na 26°   Lava. 

 

Konačno, ako pogledamo Antiscia (ogledalo) horoskop Vladiimra Putina, mi nalazimo osu Asc/Desc preko 26° -27°   Vodolije/26° -27°   Lava, što proziva sve gore pomenute aktere, kao i samu zvezdu iz konstelacije Hidra-vodena zmija. 

 

 

Gavran je Švedska

Kada malo ’pročešljate’ internet, Vi nalazite sledeće: Zastavu gavrana su vijorili razni vikinški  i drugi skandinavski vladari tokom 9., 10. i 11. veka. Gavran je povezan sa Odinom, najvišim skandinavskim bogom. Hm, i eto, došli smo upravo do Švedske (ajde možemo reći i Finske) koja je nedavno postala članica NATO-a (nakon što se Turska (trojanski konj) složila, a sve u cilju da se granica ka Rusiji još više osnaži u korist NATO alijanse.

Odin je vrhovni bog u nordijskoj mitologiji. On je bio bog rata i mudrosti.

Vratimo se sada na mit o hidri. Ko bi ovde bio gavran koji u pehar stavlja hidru, umesto svete vode? Pa upravo zemlja koju sam postavila na stepen egzaltacije Sunca, na 19°   Ovna (što može donekle biti i sam Apolon koji je u ovoj priči umešan), Švedska. Ona je ta koja će biti iskorištena za iniciranje nekog haosa.  

Reč hidra ima mnoga značenja...

 U grčkoj mitologiji Herkulu je ona bila jedan od zadataka. Herakle je prekrio usta i nos tkaninom da bi se zaštitio od otrovnih para i ispalio plamene strelice u njen brlog da bi je namamio napolje, a zatim se suočio s njom. Svaki put kad bi odsekao neku njenu glavu, ona bi opet narasla. Jedna verzija priče govori da je, nakon što bi odsekao svaku glavu, umočio mač u Hidrinu krv i koristio njen otrov da joj glave ne bi ponovno narasle. Po drugoj verziji Herkur se dosetio (možda pod uticajem boginje Atine) da spale rane nakon što odseku glavu. To su učinili pa su na kraju ubili Hidru. Kao što vidite, hidra ima bezbroj ’pipaka’, odcečeš joj glavu, nove dve se pojave i tako ponovo i ponovo.

Hidra je grčko ostrvo smeštena u južno od Atine (oko 70 km vazdušno), te možda treba držati fokus i na samu Grčku, vezano za 21.mart 2024. Ovo ostrvo je poznato kao vikend ostrvo mnogim Atinjanima, budući da je blizu same prestonice. Inače, Hidra je ostrvo poznato po tome što tamo nema automobila, motora, što može biti slika Marsa (energija) na 29 Vodolije u momentu Venera/Saturn konjunkcije.

Hidra je i grad u Alžiru.

Konačno, hidra je i Plutonov prirodni satelit.

Susret sa Neptunom – Jelena Trojanska, ali i Sofija

Kada 3.aprila 2024 Venera se sretne sa Neptunom, gotovo na stepenu svoje egzaltacije (27°   Riba je stepen egzaltacije, a susret će biti na 28°   Riba 00’) tranzitni Mesec će biti na 2°   Vodolije21’, tik što će preći preko Plutona na 1°   Vodolije 54’. Dakle, ovo je već znak da će energija susreta biti veoma duboka, intezivna, transformativna, za one koji su dovoljno budni i iskoriste ovaj momenat za duhovno uzdizanje. Tranzitni Mars (energija) tik što će završiti svoj prelaz preko 7°   Riba prethodnih dana, a 7.stepenovi promeljivih znakova (Blizanci, Device, Strelac, Ribe) se vezuju za GASPROM, tj.   Severni tok, koji je na početku ruske specijalne operacije 2022, ’srušen’ na jedan misteriozan način. Inače, i sve vezano za raspad bivše SFRJ, kao i za početak specijalne operacije Rusije u Ukrajini februara 2022, je vezano za 7.promeljivih stepenova. Dakle, ovde opet možemo imati slične energije u vazduhu. Sam stepen egzaltacije Venere je stepen otkrića asteroida Helena (trojanska), često može da predstavlja i samu Tursku (gde je lokacija Troje), ali i svakog ’trojanca’ tj. podmetnutog ’igrača’ koji će inicirati svaki rat, sukob. No, na istom stepenu je otkriven i asteroid Sofija, koji po gnosticima predstavlja ženski arhetip Isusa, tj. ja Vas sada pitam šta ako je Bog - Ona, Žena?!

Na tom stepenu Joe Biden ima svog drakonskog Hirona (rana), dok Donald Trump ima svoj draco Uran (revolucija). Moguće da će i trka za budućeg predsednika SAD dobiti ovog proleća primese trojanskog rata, naravno, uz neizbežnu prisutnost Rusije, Putina.  

 

 

 Vratimo se sada opet na granice sazvežđa Hidre. Šta smo rekli, odakle dokle se prositre? Od 3°   Lava do 21°   Škorpiona, što znači da je 2°   Vodolije (gde je Mesec u momentu Venera/Neptun konjunkcije) tačka naspram početka sazvežđa Hidre. Merkur će biti retrogradan, tek što je započeo retro hod, i to na zvezdanoj maglini Vertex (okovana princeza Andromeda) koja često naglašava figuru koja će upotrebiti paravojne formacije da bi sprovela neku akciju i time zaviti u crno mnoge majke.  

“Kćeri ustani“ 

 Na 2°   Lava inače imamo zvezdu TALITA, iz konstelacije Veliki Medved (Ursa Major), a kad god imate reč medved, znajte da je ovde reč o Rusiji. U prevodu, ova zvezda znači ’’kćer sastanka’’. Ova zvezda je povezana sa isceljivanjem, ali opisuje i pojavu problema nakn koga dolazi do susreta sa važnom osobom. Za ovu zvezdu je vezana jedna prča iz jevanđelja po Marku, gde jedan od rukovodilaca Sinagoge (čitaj slobodno današnji Izrael) prilazi Isusu i kaže mu da mu je njegova mala kćer na samrti. Isus odlazi do kuće kćerke, uzima je u svoje ruke i izgovara: ’’Talita kumi’’ – što znači ’’kćeri ustani’’, na šta ona ustaje i biva isceljenja. Da li je ovo najava mogućnosti da akteri sukoba u Gazi mogu da sednu za isti sto i da se stvari pokušaju nekako isceliti?

Izrael upravo imao osu IC/MC preko 2°  Vodolije/2°  Lava, i Marsa na 28°  Lava. Dakle, aktivirano je sazvežđe Hidra, ali i zvezda koja kaže 'kćeri ustani'. Sve zavisi od toga koliko su akteri sukoba svesni, budni, jer ako nisu, rat se nastavlja.

Konstelacija Veliki medved je  uvek vezana za zemlje poput Rusije i Nemačke, a u novijoj istoriji i određene arapske zemlje.

Možemo zaključiti, da su neki geopolitički susreti mogući, a ti susreti u sebi imaju potencijal za isceljivanje

E, sad, kako mi kao pojedinci  treba da se postavimo i ’preživimo’ ovaj period, a da za rezultat imamo naš duhovni skok, da izađemo iz matrice predaka koji žele da živimo pravolinijski, baš onako kako su oni, i samim tim da ostanemo energetski blokirani.

 

 Sveta smokva & Indija

 Iz uga homeopatije, verovatno su remedije iz porodice zmija – dobrodošle. Ono što znam je da  zmijska remedija u sebi neretko nosi priču o potencijalnom trombu.Slika tromba u astrološkom rečniku bi bila upravo konjunkcija Venere (krv, kapilar) i Saturna (blokada, zakrečenje), koja se i dešava 21.marta 2024, na stepenu pada Merkura (DNK).

No, postoji i remedija Raven, ili ti gavran, pa vrlo verovatno je da bi i ova remedija obojila ovaj period.

Upravo sam pročitala na interentu, da postoji  i homeopatska remedija Ficus religiosa, poznatija kao sveta, indijska, smokva, a smokva je deo mita o hidri i da je idealna za sledeća stanja:

Zaustavljanje jakih krvarenja – što je u korelaciji sa zmijskim remedijama, budući da one predstavljaju tromb, krvni ugrušak

Remedija Hidra je inače  uklapa i  u sliku imunizacione terapije  (’vakcine’) koje se nedavno koristila tokom globalne  pandemije C-19. Upravo homeopatska smokva bi ovde mogla da isceli stvari, tj. posledice ’vakcine’

Naravno, obratite pažnju i na Indiju, jer je reč o indijskog, svetoj, smokvi.

Par reči o premijeru Indije, Narendra Modi-u. Čovek je rođen sa MC-om na zvezdi iz Hidre, na 28°   Lava, što je mesto Hirona Joe Bidena. Tokom marta i aprila 2024, njegov sekundrano progresivni Mesec (narod) prelazi preko 2° -3°   Lava, što je stepen početka sazvežđa Hidre. Nije li ovo neverovatan znak da Indija zaista može postati bitna tokom ovog izazovnog vremena.Mesec mu je inače OOB (izvangraničan) pa je zaključak da zaista nešto impozantno može doći iz pravca Indije, zemlje osnivača BRICS-a. Možda se baš radi o potencijanom leku (metaforičkoj svetoj smokvi) za iscelenje posledica pandemije i vakcinacije.Inače, sam Modi je poznat kao izuzetno spiritualan čovek, čovek naučne duhovnosti.

 

Bahove cvetne esencije za boravak Venere u Ribama 2024

 Iz ugla Bahovih esencija, da bismo se na lep način povezali sa preko potrebnom tišinom, i tako ojačali naše strpljenje, preporučila bih cvetnu esenciju Impatiens.

Chicory – za manipulacije, laži, što je energija hidre

Rock Rose – za smirenje, paniku, šok, i Mimulus – za strah od smrti, budući da je u vazduhu energja smrti od posledica trovanja, ali svakako i Walnut (orah) da bismo se zaštitili od spoljnog uticaja i uspeli da sačuvamo naš odnos od uticaja spolja, od tuđih očiju.

Kako većina ne ume da ostvari tišinu, i stoga može pasti na ispitu ljubavi, i stoga upasti u patnju, Holly, koja sama po sebi znači ljubav i baš se lepo uklapa u Venera/Neptun konjunkciju početkom aprila, ali i Star of Bethlehem za šok i patnju, budući da neki mogu biti i ostavljeni u momentu Venera/Saturn konjunkcije.

Ja sam pobornik one struje da u jednoj kombinaciji Bahovih kapi svakako može biti i više od 7 esencija (Kramer Dietmarova škola), te ja bih dodala ovde još i: Honeysuckle – za puštanje starih odnosa od sebe, na Venera/Saturn konjunkciju, ali i Clematis da biste imali fokus na sebe i da biste bili uzemljeni. Kako će mnogi osetiti i očaj u momentu Venera/Saturn konjunkcije, preporučila bih i Gorse.

Konačno, kad se Venera bude susrela sa Saturnom, mnogi mogu osetiti krivicu i početi sebe da krive. Stoga, jako je bitno ovo isceliti uz pomoć Pine, jer osnovni problem Venerine čakre je upravo osećaj stida i krivice,a zadatak joj je da uživa, da se raduje. Svako čekanje zahteva tišinu, kako sam već rekla, a to je u vezi sa strpljenjem (gore pomenuta Impatiens), ali je jako važno da za to vreme, dok čekamo tog nekog (Venera/Saturn je i čekanje partnera) ne pokleknemo vezano za naše samopuzdanje, da ne posumnjamo u sebe, otuda bi esencija Larch bila sjajan izbor.

I konačno, kako je Venera u Ribama sama po sebi slika radosti, entuzijazma, neizostavan je Wild Rose.

Tokom boravka Venere u znaku Riba, od 11.marta do 4-5.aprila 2024, mi ćemo zapravo biti u sezoni eklipsi, što je isto znak da su nam odnosi veoma intezivni, duboki, da se moraju transformisati, zapamtite, čak i sa Venera Saturn konjunkcijom Vaš odnos može da opstane i da još osnaži, ako je građen na istini. Reč istina će biti ključna tokom marta 2024, budući da je sazvežđe hidre upleteno sa svojim ’pipcima’

I, za kraj, da završimo u Venerinom (parfem) stilu. Nećete verovati, ali postoji parfem koji u svom imentu ima i reč hidra i reč smokva. Reč je o unisex parfemu Hydra Figue od Miller Harris brenda. Pa, možda ste upravo pronašli Vašu mirisnu notu tokom marta 2024. Uživajte!

~

Konsultacije sa mnom možete zakazati kontaktirajući me na mejl: smiljana.gavrancic@gmail.com

Iste su moguće na srpskom i engleskom jeziku.

 

 

Нема коментара:

Постави коментар

Mlad Mesec na 18° Bika, 8.maj 2024, Manastir Fenek i ’’Zlatni Krst’’ Objavljeno: 5.maj,2024 I Autor: Smiljana Gavrančić ISAR CAP

  Mlad Mesec na 18°   Bika, 8.maj 2024, Manastir Fenek i ’’Zlatni Krst’’ Objavljeno: 5.maj,2024 I Autor: Smiljana Gavrančić ISAR CAP  Ia...