субота, 3. јун 2023.

Prsten Oko Predsednišva 3. Jun 2023, 18h Beograd, I Buđenje kraljevske zvezde Regulus ('U Srcu Lava') - NEMEJSKI LAV SE KRIJE U PEĆINI, USLED STRAHA, GORDOSTI...,DOK SE KRALJ PETAR I KARAĐORĐEVIĆ VRAĆA U BEOGRAD, VOZOM, STIŽE 11/24. JUNA U 10hObjavljeno: 3. Jun 2023 I Autor: Smiljana Gavrančić Professional Astrologer ISAR CAP

 Prsten Oko Predsednišva 3. Jun 2023, 18h Beograd, I  Buđenje kraljevske zvezde Regulus ('U Srcu Lava')

NEMEJSKI LAV SE KRIJE U PEĆINI, USLED STRAHA, GORDOSTI...,DOK SE KRALJ PETAR I KARAĐORĐEVIĆ VRAĆA U BEOGRAD, VOZOM, STIŽE 11/24. JUNA U 10h

Objavljeno: 3. Jun 2023 I Autor: Smiljana Gavrančić Professional Astrologer ISAR CAP 

 

Danas je tačno mesec dana od masakra koji se dogodio u osnovnoj školi Ribnikar u Beogradu. Tog 3. Maja 2023, samo dva dana pred pomračenje Meseca (lunarna eklipsa) na 15°   Škorpiona (na RxMerkur/Suncu spaljenoj konjunkciji iz horoskopa Srbije, koja je pri tom i u kvadratu sa Neptunom (ludilo, pogrešne procene, mediji, laži) na 17°   Vodolije (sabijski simbol ovde kaže: ČOVEK JE DEMASKIRAN), otvorila se pandorina kutija u zemlji Srbiji,  iz koje izlazi  slika mentalnog (retro Merkur) zdravlja nacije, koja je ujedno i sama refleksija predsednika  (Sunce) zemlje, kao i svkog deteta (Merkur), pa i konačno Koste Kecmanovića, dečaka koji je pobio svoje vršnjake u školi).

Šta to sa nama nije u redu?

Naš kolektivni Um je takav da je svest pomućena jakim egom (to se tako zove kada je Merkur (um) spaljen od Sunca (ego, predsednik), mi ne znamo ko smo, šta smo, gde idemo, lutamo (kvadrat sa Neptunom), jer i sam predsednik je u stanju ludila, totalno diskonektovan od realnosti, ali očeigledno ’prikačen’ na sve u simbolici Neptuna.  Mi smo na lekovima, na drogama, prikačeni za medije, koji nas šetaju kroz lavirint, i bacaju snopove sunčevih zraka u oči, pa je stoga svaka jasna slika realnosti –nemoguća. No, čovek je zaista demaskiran, i sve laži izlaze na svetlo dana.

Da Vas podsetim, na 17°   Vodolije ružičasta tv ima Mesec, dok je Venera glavnog i odgovornog urednika tzv ’srećne televizije’ takođe na 17°   Vodolije. Stoga, nije slučajno što su uprvo ove dve televizije ključne u pravljenu lažne slike Srbije, gde je sve super, i gde smo mi zlatni tigar, najbolji na svetu, gde mir, stabilnost obasipaju ’našu decu’. Do ovog je moralo da dođe, jer kad lažete i predstavljate iskrivljenu realnost, dolazi do pobune na nivou fiziologije, i tako nastaje bolest.  

Svako negiranje realnosti – vodi u bolest!

’Ne dam Gazivode, ne dam Kosovo...’ – SVE JE DATO...

Ako sada propratimo hronologiju građanskih protesta protiv nasilja, počev od 8. Maja 2023 (ponedeljak, 18h) kada je građanski bunt počeo, pa sve do danas, 3. Juna 2023 (18h) kada će se formirati prsten (krug) oko same zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu, što je i mesto gde onaj najglavniji u zemlji, predsednik zemlje, upravlja zemljom, dolazimo do sledećeg.

Posmatrajući MC horoskopa protesta počev od 8. Maja, pa preko 12. Maja, 19. Maja, 27. Maja, pa sve do danas, 3. Juna 2023, zanimljivo je da se MC pomerao svaki put. Zapravo ova pojava je sasvim normalna, pomerao se i sam Asc (podznak) protesta.

8. Maj – MC 4°   Lava

12. Maj – MC 8°   Lava- ovde je danas, 3. Juna 2023, tranzitni Mars, a Mars je danas jako bitan, saznaćete dole u tekstu, uskoro,  i zašto...

19. Maj – MC°   15 Lava (ovaj stepen sam ja u svom mundano istraživačkom radu dodelila Srbiji, ujedno je to centar kraljevskog znaka, i naglasila sam da je najbolja opcija za nas upravo kraljevina kao državno uređenje, zanimljivo da su se tog 19. Maja 2023 na proteste prvi put  pojavili Princ Filip i Princeza Danica Karađorđević, sišli su među narod i zapravo taj momenat u energetskom smislu je samo bio znak pored puta da nam Univerzum poručuje – vreme je)

27 Maj – MC 23°   Lava

3. Jun – MC 0°   Device (kraljevsk zvezda Regulus, Čuvar Severa, u Srcu Lava)

Današnji dan je jako bitan, Mc predstavlja vladajuće, i samog predsednika, protest će biti ispred Predsedništva, tačnije formiraće se prsten (krug) oko zgrade Predsedništva, a Regulus (čija je priroda Mars-Jupiter) nam poručuje da se setimo prvog Herklovog zadatka (ukupno ih bilo 12), a to je bilo: eleminisati nemejskog lava koji se sakrio u pećini (što ovde može biti slika samog Predsedništva). Nemejski lav je imao neprobojnu kožu (svaki vladar ima svoje telohranitelje danas a vrlo verovatno i skrveni pancir na sebi) i Herkulove strele su se prosto odbijale od njega.Svaki Herkulov pokušaj da strelama eleminiše nemejskog lava, bio je bez uspeha. No,  lav se sakrio u svojoj pećini i Herkulu je bilo potrebno dva meseca da pećinu pronađe i da ga konačno zadavi u istoj. Iskoristio je kandže samog lava da bi mu odrao kožu. Herkul je udavio lava, a potom je odrao i nosio njegovu kožu kao trofej

Regulus je zvezda iz konstelacije Lava, uvek predstavlja moć, status, sve ono što je prvo i glavno ali ako su Mars i Jupiter u lošem aspektu, onda upravo taj koji je glavni – strada od sopstvenih kandži, baš kao u mitu. Ovde uvek postoji opasnst da značajna i velika osoba strada usled sopstvenog straha (lav se sakrio u pećinu) i sopstvenog oružja (njegove kandže su upotrebljene protiv njega). Taj strah se kod snage uvek vidi kao EGOCENTRIZAM, budući da osoba postaje egocentrična kada u sebi više nema dovoljno stvarne sigurnosti, a oružje ukazuje na svaku prekomernu upotrebu sile, koja će se kasnije okrenuti protiv same osobe.

U prevodu, kako se nakon dva masakra u zemlji Srbiji vlast sve više i više kretala u pravcu negiranja moralne odgovornosti, u pravcu sve većeg egoizma (pošto je njima ovladao strah, jer da nije strah prisutan, oni bi svi kolektivno ispred škole došli, i zajedno sa narodom podelili kolektivnu traumu)-oni su svi počeli da pokazuju svoje kandže, da uralaju i reže na svakog ko uputi bilo kakvu kritiku.

 I nakon četiri šetnje građana, došli smo do momenta kada je MC (vlast) došao na Regulus, i došli smo do pećine u kojoj se ’krije’ nemejski lav, koji zaista može da strada od sopstvenog oružja. Kao što sam pisala u svim svojim kolumnama počev od 3. Maja pa do danas – sve što rade, i sve što će uraditi-sami sebe urušavaju, svaki potez, svaka izgovorena reč-vuče ih dole. A zašto su pokazali kandže? Zato što u strahu, a strah je nesvesna kategorija, a oni nisu svesna bića jer um (Merkur) je spaljen od Sunca (ega). Kada neko nema osećaj za moralnu odgovornost, a taj neko je deo vlasti, vlast, sistem – taj neko je u egu i od ega ne vidi ništa drugo. Strah je ovladaro ovom osobom. Kažu da je za ovaj mit potreban i loš aspekt Sunca i Saturna, a mi i to imamo danas na nebu, Sunce i Saturn su već, bolje rečeno, napravili kvadrat, pre 5-6 dana, tako da je naš nemejski lav u strahu i pod pritiskom, pritisnut sa svih strana. Svaku upućen kritiku smatra napadom na njega, a od straha ne može jasno da se promišlja, ne može jasno da se priča, otuda sve što je izgovorio –izgovorio je iz straha od gubitka vlasti.

Kada je ovaj mit naglašen, osoba stalno treba da POBEĐUJE  SEBE, da PREVAZILAZI SOPSTVENU GORDOST, kako ne bi bila pobeđena od Herkula. Herkur je ovde puki narod, a nemejski lav u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu je gord i usled ega odbija da prizna da je ovo kraj. I sve što se više opire, i sve što više svojim ’kandžama’ se bori-od istih ’kandži’ će stradati.

Mars i Jupiter ne grade dobar aspekt, naprotiv, grade kvadrat, i to separacioni, i rekla bih da je on već stradao, gostovanjem po televizijama gotovo svakodnevno na kojima iznova i iznova pokazuje svoju gordost, umesto da spusti loptu i pokuša da pobedi samog sebe. Ali, planete ne rade za njega, i sam on u svom horoskopu ima Marsa koji aplicira u opoziciju sa Jupiterom, te on zaista starda od sopstvenog oružja. Približava se i dan, 9. Jun 2023 kada će Jupiter u tranzitu napravi egzaktnu konjunkciju sa njegovim Saturnom na 5°   Bika, u njegovoj 10 kući (on kao vladar), koji je i sam u opoziciji sa Jupiterom na 5°   Škorpiona, i ovome sam već pisala više puta, da će ovo biti poziv na odgovornost,da ovde naš nemejski lav pada pred Ustavom i zakonom (Jupiter) ali i pred svakim sudijom (Saturn). No, ovo može biti i njegova odgovornost pred stranim faktorom (Jupiter-stranci). Ovo je ujedno i osa Asc/Desc Slobodana Miloševića, koji je na Vidovdan uhapšen i prebaččen u Hag. Podsećanja rada, otac Jelene Karleuše (koja danas zdušno podržava našeg nemejskog lav) je tada učestvovao u hapšenju Miloševića. Istorija se uvek ponavlja, i da je ovde neko mudar, ne bi se  baš oslanjao puno na podršku dotične pevačice, jer ona jeste slika njegovog konačnog stradanja. No, slično se sličnom raduje, uvek, to kaže narod, ali to kaže i astrologija. Za 28. Jun, Vidovdan, 2023, planirano je i formiranje tog novog Narodnog pokreta, sa Mesecom na 0°   Škorpiona na Južnom čvoru – što zagarntovano vodi dirketno u odaje samog boga podzemlja Hada, i suočavanje sa velikim lekcijama

Ako bacimo pogled na Antiscia horoskop (horoskop naše senke) predsednika zemlje, nalazimo upravo Mars (svaka njegova akcija, borba) na Regulusu na 0°-1°   Device, što dodatno ukazuje na to da će današnji prsten oko Predsednišva zaista oživeti mit. Ako bude upotrebljena bilo kakva represije (kandže)-od iste će sam stradati.

Sunce, simbol svakog Lava, je na 12° -13°   Blizanaca danas (3. Juna 2023), na Južnom čvoru Petra I Karađorđevića, a sutra imamo Pun Mesec na 13°   Strelca, na Severnom čvoru Petra I Karađorđevića. Ta osa je ujedno i osa Asc/MC malog princa Stefana Karađorđevića (što je po sistemu derivatnih kuća osa IC/MC Princa Filipa, oca Stefana Karađorđevića)

Kada je Petar I Karađorđević došao, vozom, u Beograd, nakon Majskog prevrata (11 Jun po starom kalendaru, 24 Jun po novom) 1903 , u 10h , osa Asc/Desc je išla preko 12°  -13°   Device/12°  -13°   Riba, što je bilo tačno u kvadratu sa osom njegovih mesečevih čvorova i što je u kvadratu sa sutrašnjim Punim Mesecom. Kvadrat uvek kaže – dogodiće se akcija. Zanimljivo da je sekundarno progresivno Sunce Save Manojlovića upravo na 12°  -13°   Riba tokom ove i naredne godine, pa bi i sam naziv pokreta ’Kreni Promeni’ trebao danas da dobije na značaju, u energetskom smislu. Pisala sam nedavno da bi Sava Manojlović mogao da bude taj koji može da povede narod u novi sistem, jer je njegov Merkur (reči, Um) na 0°   Vodolije, a Pluton je sada tu, i vodi nas kroz tranziciju iz starog u novo počev od Marta 2023 do Novembra 2024.  Pri tom, sa jakim Mesecom u sedištu, u Raku, u trigonu sa jakim Marsom u sedištu, u Škropionu, on bi zaista bio dobar za narod (Mesec). Naglašen znak Vodolije kod njega označava borbu za ljudska prava, za slobodnog čoveka.

Tranzitni Mesec danas u momentu početka protesta biće na 6°  -7°   Strelca, što će napraviti Veliki Krst preko 7°    , budući da je Saturn stao na 7°   Riba pred zaokret u retro hod 17. Juna 2023, da je tranzitni Mesec 27. Maja 2023 (protest pre nedelju dana) bio na 6°  -7°    Device, kada je i tranzitno Sunce bilo na 6°  -7°   Blizanaca. Praktično, kada se u astrologiji formira Veliki krst, to znači da će konačno doći do eksplozije odgovorajuće energije, što se uklapa sa formiranjem prstena oko zgrade Predsedništva gde kako mit kaže – živi nemejski lav, koji je u strahu, i stoga se sakrio u svojoj pećini. 

Nadalje, svi koji me čitate upoznati ste sa činjenicom koju ističem svaki dan, a to je da sa 7°   Riba/7°   Device nastala ustanička himna Dositeja Obradovića ’Vostane Serbije’, i cenim da bi danas moderna ustanička Srbija mogla da ustane konačno, jer Veliki Krst znači da je narod Srbije osnažen sa četiri stuba unutar svakog od nas, a ti stubovi u nama su osa Asc/Desc (dede/babe), IC/Mc (mama/tata), tj. to su naši preci u nama koji su se sad u nama vazdigli i pevaju kroz nas ’Vostani Serbije’. Zapravo, svako od nas je podigao svoju kičmu, i pokazaće hrabrost, jer čovek koji se savija pred okupatorom, uzurpatorom, poslodavcem, nadređenim -  taj čovek nema kičmu, nema svoje Ja, postaje bolestan, ne može da vari kako hranu, tako ni ljude ni situacije, i postaje bukvalno rob. Dakle, niko Vas neće spasiti, niko nas neće spasiti, svako od nas mora sam da podigne svoju kičmu  i pokaže – Ja Sam! Mi smo sve ovo sami dozvolili zato što smo svih ovih godina bežali u svoje mikrokosmose, ne bili smo i to malo dostojanstva (Sunce) očuvali... No, sada je jedna istorijska prekretnica, i došlo je vreme, iako znam da mnogi i dalje sumnjaju u ishod. Samo bez straha... U strahu je onaj koji se krije u pećini.

Zaista cenim da je današnji protest kulminacija koja će u energetskom smislu naznačiti veliki preokret u danima ispred. Takođe, jasno se vidi da je duh Petra I Karađorđevića tu, da se on baš danas vraća opet vozom u Beograd, koliko god to običnom čitaocu i nepoznavaocu astrologije (i mitologije-koja je osnova astrologije) bilo teško da razume. 

Ovde možete pročitati moj tekst o značaju dinastije Karađorđević u momentu kada imamo prelaz Plutona sa 29 Jarca na 0 Vodolije  (kliknite ovde )

Ovde možete pročitati moj tekst 'Vostani Serbije' i retrogradni Saturn 2023

Evo i mog posta sa Fb o 120 godina od Majskog prevrata i sutrašnjem Punom Mesecu na 13 Strelca

~


120 GODINA OD MAJSKOG PREVRATA (29. Maj 1903) I 120 GODINA OD KRUNISANJA PETRA I KARADJORDJEVICA
 

 
✓ Ispred nas je Pun Mesec na 13°18' Strelca, u nedelju 4. Juna 2023 (5:41:31, Beograd, Srbija)
✓ Osa mesecevih cvorova Petra I Karadjordjevica ide preko 13° Strelca (Severni cvor)/ 13° Blizanaca (Juzni cvor), i ovo jeste trenutak kada se secamo dogadjaja poznatijeg kao Majski prevrat 29.maj 1903, vise nego obicno, jer pomenuta lunacija aktivira osu mesecevih cvorova (delovi duse) Petra I Karadjordjevica.
✓ Ako dodamo da je I sekundarno progresivna Venera (simbol revolucije, protesta,jer je ista iz Uranove krvi rodjena u mitu, ali ovde I vladar MC- u horoskopu Petra I,dakle predstavlja njega kao kralja, suverenog) ove godine na 13° Strelca, onda sve vise znakova pored puta dobijamo da je predstojeci Pun Mesec jako vazan za Srbiju, dakle, naredni vikend
✓ Stefan Karadjordjevic, sin Princa Filipa, ima osu Asc/Desc preko 13° Blizanaca/13° Strelca, a to je ujedno osa IC/MC njegovog oca, Princa Filipa, ako Princa Filipa posmatramo iz ugla Stefanovog horoskopa gde je Stefanovo MC po sistemu derivatnih kuca zapravo Asc Princa Filipa. Drugim recima, kroz Stefanovo horoskop mi vidimo da je predstojeci Pun Mesec zapravo na MC- u Princa Filipa
✓ Sve ovo znaci da naredni Pun Mesec, naredni vikend, ozivljava duh Petra I Karadjordjevica kroz Princa Filipa I malog Stefana Karadjordjevica
✓ Ako se osvrnemo i na Apisa, koji je bio kljucan u majskom prevratu, svrgavanju dinastije Obrenovica i dovodjenju dinastije Karadjordjevica na vlast, onda uocavamo da je Apis rodjen sa retrogradnim Saturnom u Ribama (Rx Saturn 5° Riba), a ovo je bas vreme Saturna u Ribama koji ce zaokret u retro hod napraviti 17.Juna 2023 i to sa sekundarno progresivnog Sunca Princa Filipa, sa stepena sa kojeg je nastala himna ustanicke Srbije 'Vostani Serbije' autora Dositeja Obradovica. No, najvaznije je da je Apisova solar Arc direktkivna Venera (revolucija) bas ove godine na 13° Strelca, na Severnom cvoru Petra I Karadjordjevica, na Desc Stefana (sto je zapravo MC Princa Filipa po sistemu derivatnih kuca )
Sta bi sve ovo trebalo da znaci?
120 godina od MAJSKOG PREVRATA (ujedno i dolazak druge dinastije na vlast u Srbiji) je zaista iz ugla astrologije bitno, jer postoje pokazatelji Koji idu u prilog tranziciji vlasti,bez sumnje. Isto tako, posebno naglasavam da nije obavezno da se istorijski dogadjaj ponovi u svom punom obimu, u pogledu njenog tragicnog dela. Cak sta vise, rekla bih da su sve ovo jako pokazatelji da dinastija Karadjordjevica,a pre svega Princ Filip, dobija sve vise na znacaju. Tako treba ovde posmatrati stvari. Apis pre 120 godina i danasnji Apis bi trebalo da se razlikuju, bar u pogledu evolucije svesti, stoga, cinjenica je da taj arhetip lebdi uvek nad nama, opominje nas, i da naidju godine kada je on pojacano u vazduhu, ali zaista od stepena svesti zavisi da li ce se dogadjaj ponoviti u istom sadrzaju ili ne
✓ Tog 4.Juna 2023 Pun Mesec se desava u maleficnoj 6.kuci horoskopa posmtarano za Beograd, sto znaci da se Sunce (vladar) nalazi u maleficnoj 12. kuci. Drugim recima, i narod I vladar su bolesni
✓ Ovaj Pun Mesec kvadrira 13° Riba/13° Device, stepen pada i egzaltacije Merkura, pa ce zapravo fokus biti na recima. Da li zaista treba sve izgovoriti na glas? Da Vas podsetim, cim nesto kazemo na glas- mi zapravo lazemo. Dakle, predstojeci vikend je vikend kada rec laz dobija na znacaju
✓ Takodje, veliki promenljivi krst preko 13° u svom mundanom istrazivackom radu dodeljujem Sjedinjenim drzavama, pa ce biti zanimljivo da vidimo kako ce oni biti zapravo prisutni kroz nas. Sta bi se na primer moglo desiti? Pa eto naprimer da upravo SAD skinu oznaku tajnosti sa nekog dokumenta (Merkur) i da se neke lazi obelodane. Da opet neki tekst o nasim vlastima bude obavljen u New Times- u i slicno...
Moj ceo tekst o dinastiji Karadjordjevic i njenom znacaju u intervalu od Marta 2023-Novembra 2024 mozete procitati ovde https://astrologsmiljanagavrancic.blogspot.com/.../dinast...
S' ljubavlju,
S. 🤍
~ Konsultacije sa mnom mozete zakazati kontaktirajuci me na mejl smiljana.gavrancic@gmail.com
Iste su moguce na srpskom i engleskom jeziku

Нема коментара:

Постави коментар

Mlad Mesec na 18° Bika, 8.maj 2024, Manastir Fenek i ’’Zlatni Krst’’ Objavljeno: 5.maj,2024 I Autor: Smiljana Gavrančić ISAR CAP

  Mlad Mesec na 18°   Bika, 8.maj 2024, Manastir Fenek i ’’Zlatni Krst’’ Objavljeno: 5.maj,2024 I Autor: Smiljana Gavrančić ISAR CAP  Ia...