уторак, 6. јун 2023.

Buđenje konstelacija Kefej i Crux (Krst) kroz fiksne zvezde ALFIRK i GARKUS Osa 5° Bika/5° Škorpiona u istoriji moderne Srbije Objavljeno: 6. Jun 2023 I Autor: Smiljana Gavrančić Professional Astrologer ISAR CAP

Buđenje konstelacija Kefej i Crux (Krst) kroz fiksne zvezde ALFIRK i GARKUS

Osa 5° Bika/5° Škorpiona u istoriji moderne  Srbije

Objavljeno: 6. Jun 2023 I Autor: Smiljana Gavrančić Professional Astrologer ISAR CAP


Jupiter se približava 5°  Bika, zvezdi Alfirk (prirode Saturn-Jupiter) iz kostelacije Kefej (Kralj Etiopije). Radi se o zvezdi koja se nalazi ispod pojasa desne strane Etiopijskog kralja. U anatomiji fiksnih zvezda, pojas uvek označava vernost, pa i samu veru, hrišćanstvo, dok desna strana naglašava akciju, muški princip.  

Opšti uticaj zvezde: rulja, stado, gomila nečega

Za našu zemlju je posebno važna osa 5°  Bika/5°  Škorpiona, koja će sada biti probuđena tranzitnim Jupiterom. To je osa Asc/Desc bivšeg vladara, Slobodana Miloševića, ali to je i osa Saturn/Jupiter opozicije sadašnjeg vladara. Drugim rečima, svaki vladar, svake zemlje, živi delove nekih vladara iz prošlosti. Konkretno, mi sada opet imamo duh Slobodana Miloševića među nama, kroz sadašnjeg vladara. U to smo se nedavno i uverili kroz izjavu koja je podsećala na onu iz 2000 pred peti oktobar. Kao astrolog zaista mislim da je sadašnji vladar to izgovorio vođen duboko nesvensim, da nije rečenica planirana, savetovana, prosto, delovi starog vladara žive kroz sadašnjeg, i to će uvek biti, to je prosto pravilo.

Sama konstelacija Kefej, kojoj pripada zvezda Alfirk, priča o Kefeju, kralju Etiopije, ocu Andromede kojem probleme donosi ’dugačak jezik’ njegove žene Kasiopeje (majka Andromeda) koja je zbog taštine  hvalisavosti uvredila bogove. Kefej je bio primoran da žrtvuje svoju ćerku Andromedu, da bi sačuvao vlast. Naime, zbog Kasiopejinog dugog jezika i pričanja na glas kako su ona i njena ćerka najlepše, ostale boginje su se pobunile, Posejdon (bog mora) je poslao veliki potop u kraljevstvo, tragediju,i narod se pobunio, ustao protiv kralja. Da bi sve stalo i da bi se nezadovoljan narod umirio, Kefeju je rečeno da mora da okuje Andromedu o stenu i ostavi kao žrtvu morskom čudovištu (kitu) na milost i nemilost, da bude progutana, da je pojede tama, mrak, smrt.

Ovo je pre svega priča o ocu ili o muškarcu koji je na bitnom položaju. Ovde se traži izvesna zrelost, i odgovornost, ovde uvek imamo nezgodnu situaciju u kojoj se neki vladar može naći. Ovo je zapravo slika moćnog i uglednog čoveka, koji je u datom trenutku potpuno bezpomoćan. Za razliku od svoje žene koja je prilično brzopleta on je mirniji i odmereniji, a ona ga svojom prirodom može dovesti u nezgodnu situaciju, što za rezultat može imati njegov pad sa položaja, vlasti.

Setimo se sada uloge Mire Markoviću na Slobodana Miloševića. Mnogi politički analitičari i smataju da je njen uticaj na Slobodana Miloševića zapravo bio ogroman, i ujedno destruktivan. On kao mitolški Kefej je doveo narod u opasnost, NATO bombardovanje može biti taj mitološki kit, dok narod kao narod jeste ’okovana Andromeda’. No, sasvim sigurno možemo reći da je  ambicija Mire Marković dovela do toga da on na neki način žrtvuje i sopstvenu decu, zarad opstanka na vlasti. Jer, sa ovom konstelacijom cilj je samo jedno-opstanak na vlasti i po cenu žrtvovanja najmilijih.

Kako  sadašnja vlast na 5°  Bika ima Saturna u svojoj karti, i kako će Jupiter preći preko istog 9. Juna 2023, a zvezda ALFIRK je sama po sebi prirode Saturn-Jupiter, onda par reči o tome šta znači imati Jupitera i Saturna na ovoj zvezdi.

Jupiter na ovoj zvezdi daje sliku važne osobe koja je predstavljena simbolikom Jupitera. U ovom slučaju, radi se bukvalno o dekanu fakulteta, rektoru Univerziteta, ili čak i o samom ministru prosvete. I evo, došli smo do prvog znaka pored puta-jedna ’žrtva’ zarad opstanka na vlasti je bio ministar prosvete, Branko Ružić, nakon užasne tragedije u osnovnoj školi Ribnikar 3. Maja 2023 kada su mladi životi ugašeni od strane dečaka u ulozi ubice. Dakle imamo decu, koja jesu žrtva shodno mitu, ali imamo i ostavku ministra prosvete koji je isto neki vid žrtve, zarad opstanka na vlasti vladajućih. Nadalje, Jupiter na ovoj zvezdi predstavalja i uticajne ljude iz inostranstva, dakle strani faktor, ali i visoko sveštenstvo. Ako postoji loš aspekt Jupitera i Saturna, kao što je to slučaj sa horoskopom vladajućih, onda osoba nema izlaz, ona upada u gotovo bezizlanu situaciju

Saturn na ovoj zvezdi je zapravo kombinacija koje se Kefej (kralj ) najviše pribojava, budući da je to ona kombinacija koja najdirektnije predstavlja pretnju same sudbine čoveku na položaju. Da bi Persej, baš kao u mitu, spasao Andromedu od morskog čudovišta, skinuo okove sa nje, i vratio mir i stabilnost u kraljevstvu, potrebna je doba veza Jupitera i Saturna i Urana, a to vladajući u našoj zemlji upravo nemaju. Naprotiv, postoji Jupiter –Saturn opozicija, kao i Saturn-Uran inkonjunkcija. U prevodu, sve ovo znači da je sve u rukama subdine, da je vladar zaista u situaciji iz koje nema izlaz. A nema ni pomoći od Perseja (neko ko na Pegazu stiže iz inostranstva i spašava Andromedu, pa samim tim i Kefeja).

Sama opozicija Jupitera i Saturna, o kojoj pričam od 3. Maja 2023, znači da osoba sama nije u balansu sa zakonom, Ustavom, sudstvom, pa će otuda sada da bude i ugrožena od istih.

Ponavljam, treba imati u vidu da se radi o zvzedi ispod pojasa desne strane Kefeja, i da je ovo u prevodu slika akcije koja će doći od strane muške osobe, i to vrlo verovatno iz redova crkvene hijerarhije, jer pojas priča bukvalno o hrišćanstvu, o veri. Inače, i sam dolazak tranzitnog Jupitera na Saturn vladajućeg subjekta u zemlji može biti slika Boga koji će stvari da ovde uzme u svoje ruke, jer Jupiter je uvek Bog.

’Mi smo prvi, mi smo ekonomski zlatni tigar, mi smo najbolji..., mir stabilnost, za našu decu...’ itd sve je to bilo hvalisanje, neutemeljeno, i tako se prizvala tragedija, baš kao i u mitu. Pri tom, Saturn vladajućeg u zemlji je vladar 7 (prvi brak), pa moguće da je zapravo još prva supruga odigrala veliki uticaj i napravila od našeg vladara ambicioznog čoveka koji voli vlast, jer, mit o Kefeju uvek kaže da je glani krivac za propast kralja upravo njegova žena, Kasiopeja, i njen dugačak jezik. Nažalost , deca su nedužna, ali neretko  žrtve svojih ambicioznih roditelja, pogotovo majke. Kada je tranzitni Saturn prešao preko Meseca našeg vladara, prva supruga je preminula. Možda je  još taj trenutak postao početak njegovog pada, slabosti, pada energije (Januar 2022)...

Sada treba posmatrati i koja se zvezda nalazi preko puta, na 5°  Škorpiona, gde je Jupiter našeg vladara. Radi se o zvezdi iz konstelacije Krst, GARKUS (na vrhu Krsta) koja u ovom slučaju isto ukazuje na tešku sudbinu vlasnika horoskopa, na konačnu karmičku rezultantu prethodnih dela. U prevodu, šta si sadio-to ćeš sad da žanješ. Ova zvezda nosi snažan znak i pečat sudbine u nepovoljnom smislu. Što se tiče anatomije ovog sazvežđa, Krst uvek predstavlja hrišćanstvo, pa samim tim determinisanost (sudbinu), dok sam vrh Krsta ukazuje bukvalno na samu hrišćansku ckrvu, na sam crkveni vrh.  Ovde čak može biti reči i o nekom iz redova katoličke crkve. Kao da zapravo imamo sukob između pravoslavne i katoličke struje unutar naših vladara kroz ovu osu 5°  Bika (pravoslavlje)/ 5°  Škorpiona (katoličanstvo). Npr dno krsta i krakovi krsta ukazuju na tajna duhovna znanja, ezoteriju, ali ne i sam crkveni vrh. Dakle, ovde je reč o samom crkvenom vrhu, i to katoličkoj, vatikanskoj struji.

I sad da remiziramo, naši vladajući u horoskopu imaju Saturn/Jupiter opoziciju preko 5°  Bika/ 5 ° Škorpiona. To u startu znači da nemaju podršku ni zakona, ni Ustava, a ni sudije, a ujedno to znači i da sami ne poštuju navedene pravne institute. Kako se sad tranzitni Jupiter približava 5°  Bika, i pokreće  već natalno loš aspekt Saturna i Jupitera, za očekivati je da će potreba za opstankom na vlasti da bude sve veća, pa samim tim i potencijalne’ žrtve na tanjiru’ kao opcije. No, ovo sve znači da upravo neko iz vrha crkve može imati odlučujuću ulogu u tome da se današnji vladari nalazi u situaciji u kojoj nema izlaza iz problema, gde ih je sudbina pritisla i stavila pred neki vid odgovornosti.

Obe zvezde koje pominjem, i ALFIRK  i GARKUS, imaju istu prirodu, Saturn-Jupiter, što je velik znak budući da je upravo Saturn-Jupiter opozicija ’napadnuta’ u tranzitu.

Tokom 2023 godine osa 5°  Bika/5°  Škorpiona će više puta biti prozvana.

7. Aprila 2023 Merkur započeo svoju senku sa   Bika – nakon drugog kruga izbora u Crnoj Gori, Milo Đukanović je izgubio vlast posle 30 godina, Crna Gora dobila novog predsendika, Jakova Milatovića. Bez sumnje, ovo je bio već znak za Srbiju, da bi  se i ovde uskoro moglo desiti slično. Srbija je isto na putu da dobije mladog novog lidera.

15.Maj 2023 Merkur krenuo dirketno sa   Bika - Predsednik Srbije najavio novi izlazak na birališta "Idemo na izbore najkasnije u septembru, neće biti Majdan u Srbiji“ . Protesti protiv Nasilja u Srbiji se nižu, 19. Maja 2023 protestima se pridružili Princ Filip i Princeza Danica Karađorđević.

9. Jun 2023 Jupiter dolazi na   Bika, na Asc Slobodana Miloševića, i na Saturna sadašnjeg vladara – ovo bi mogao da bude prvi prelomni trenutak kada će se današnji Kefej uveriti da je zaista u rukama sudbine i da nema izlaz iz situacije, s’tim da uloga vrha crkve može biti u svemu bitna, iako je crkva do sada bila suzdržana (ili uz vlast). No, nema Perseja na vidiku da pruži pomoć i pomogne.

Sredinom Jula 2023, lunacija na Asc sadašnjeg vladara  i na draco Mc Slobodana Miloševića, plus ulazak čvorova na 29°  Ovna (Severni)/29°  Vage (južni), što pokreće draco Marsa  (vladara njegove natalne 7 – supruga, Kasiopeja mitološka) sa 28°-29° Vage Miloševića , kao i natalnog Marsa sadašnjeg vladara Srbije sa 28° -29°  Ovna (što je već načeto eklipsom od 20.Aprila 2023) nakon koje su se desila dva masakra. Inače, sam Mars jeste slika oružja. Prelazak čvorova preko Marsa obojice će biti  vreme velikih lekcija za obojicu, i za bivšeg (čiji duh živi kroz sadašnjeg), a i za sadašnjeg vladara.  Ovde je jako bitno ne preduzimati akciju nikakvu, ne reagovati, no, ujedno je i teško jer je Mars nesvesna planeta.

28. Oktobar 2023 Pomračenje Meseca (lunarna eklipsa) na 5°  Bika – ovo je već  jesen, i ako izbori budu na jesen, već septembra, eklipsa svakako deluje par meseci pre, pa čak i par nedelja pre, i ovo je je isto slika gubitka vlasti, sve je zaista u rukama sudbine jer nema Perseja (spasioa) koji će doći iz druge države, baš kao u mitu, da spasi okovanu Andromedu .

I konačno 31. Decembar 2023 kada će Jupiter krenuti direktno sa 5°  Bika (gde će prvi put biti 9. Juna 2023), što će naglasiti završetak svega što je početo oko 9. Juna 2023, dakle ovih dana dok pišem ovaj članak.

Kada je 28. Juna 2001, na Vidovdan, Slobodan Milošević izručen Hagu(međunarodni sud pravde), njegov Solar Arc MC je bio na 16°  Riba 56’. Ta ista tačka je postnatalna eklipsa sadašnjeg vladar, sadašnjeg modernog Kefeja Srbije. On je rođen  (5.marta 1970)samo dva dana pred pomračenje Sunca na 16°  Riba 44’ (7.mart 1970), što svakako naglašava da sudbina osobe nije ni malo lako jer je rođen između dve eklipse: 21. Februar 1970 pomračenje Meseca na 2 Device, 7. Mart 1970 pomračenje Sunca na 16°  Riba.  Obično su vladari rođeni između dve eklipse, što im s’jedne strane daje na značaju, a s’ druge strane traži od njih i veliki stepen odgovornosti, jer ovde stvari nisu lake, to je kao da ste se rodili između dve ekslpozije atomskih bombi, jer svaka eklipsa je prirode Plutona, dakle, veoma škorpionska, stoga je naš vladar i osetljiv na eklipse.

Na Vidovdan ove godine planirano je osnivanje velikog Narodnog pokreta. Solar Arc osa Asc/Desc  sadašnjeg vladara zemlje ove, 2023, upravo ide preko 16°  Device/16°  Riba, što je osa njegove postnatalne eklipse (svrha, ono što pravimo za budućnost), kao i osa Solar Arc IC/Mc Slobodana Miloševića 2001, kada je bio izveden pred odgvornost, baš kao i Kefej u mitu.

Ako i danas posmatramo sekundarne progresije Slobodana Miloševića, da bismo videli sudbinu naroda kroz njega, a to je sasvim legitimno iz astrološkog ugla, jer horskopi svih naših vladara pričaju o sudbini naroda kroz vreme, mi vidimo progresivni Mesec (kreće se 1 stepen za 1 mesec) na 29°  Raka35’ početkom Juna, što znači da od kraja Juna, tu baš negde od Vidovdana, isti dolazi na 0°  Lava. Ovo sve znači da je narod Srbije u tranziciji, da se menja, i da će se desiti velika promena. Sa 0°  Lava narod je mnogo više naklonjen konkretnim akcijama, ovo je inače i Asc vožda Karađorđa koji je poveo narod u Prvi srpski ustanak 1804 godine. 

Inače, naš sadašnji vladar, moderni Kefej, tokom oktobra ima sekundarno progresivni Mesec na 29°  Jarca, koji se sprema da zakorači na 0°  Vodolije, i sve sa tranzitnim Plutonom koji tuda šeta, ovo jeste slika njegove velike tranzicije, kako lične , tako i naroda koji predstavlja, jer on jeste refleksija naroda, kao i svaki vladar u svetu. Podsećam Vas, da je dinastija Karađrđević dolazila (ali i odlazila) na vlast (sa vlasti) uvek kada bi bila aktivna osa 29°  Raka-0°  Lava/29°  Jarca-0°  Vodolije. Mi upravo živimo to vreme, kada će se desiti jedan veliki prelazak iz starog u novo, kraj jednog sistema, jednog uređenja, i prelazak na novi sistem, novo uređenje.

Izbori i da budu raspisani na jesen, sve je u rukama sudbine, a sudbina stavlja današnjeg vladara u situaciju bez izlaza, u situaciju u kojoj nema mitološkog Perseja koji bi došao na Pegazu (iz inostranstva) da spase kraljevstvo i da Kefeja sačuva na vlasti.Dakle, nema spasa sa strane, nema spasa medjunarodnog faktora u opstanku na vlasti.

Ja ne kažem da je ovog puta u opciji odgovornost pred Hagom, ne, nije, ali postoje jasni astrološki pokazatelji da će u vazduhu biti poziv na odgovornost pred Ustavom, zakonom, ali i pred samim vrhom pravoslavne crkve.

I završiću ovaj tekst sabijskim simbolima koje stalno citiram, počev od izbora 2022

Vojska marišra ulicama, svira u plekanu muziku (objava)

Kralj iz bajke se vraća u domovinu

Malo dete uči hodati

Sa Plutonom na 0°  Vodolije ovo je vreme mladih, novih lidera, koji su na čelu pokreta građana gde je primaran motiv – borba za slobodu i osnovna ljudska prava. Kako vlast tako i opozicija-postaju prošlost sa ulaskom Plutona u Vodoliju, jer će narod sve više, uz jačanje građanske svesti, da spoznaje da im ne trebaju vladari, da je sve u njihovim rukama.

Takođe, uloga dinastije Karađorđević, pogotovo princa Filipa, može biti jako značajna u buđenju Srbije. 

 

Ovde možete pročitati moj tekst o Dinastiji Karađorđević  

Ovde možete pročitati moj tekst 'Vostani Serbije'-o himni ustaničke Srbije 1804 i retrogradnom Saturnu 2023

 

 

 

Нема коментара:

Постави коментар

Pun Mesec u Škorpionu, Merkur kreće direktno i nije 'spaljen' od Sunca, Istina Je Tu – 24-25. April 2024 Pečurka kao simbol ’eksplozije’ ali i iscelenja.. Objavljeno: 21.aprila 2024 I Autor: Smiljana Gavrančić ISAR CAP

  Pun Mesec u Škorpionu, Merkur kreće direktno, i nije 'spaljen' od Sunce, Istina Je Tu – 24-25. April 2024 Pečurka kao simbol ’...