субота, 16. фебруар 2019.

Brexit i 13° Riba - Odlazak iz EU sa stepena pada Merkura Objavljeno: 15. Februar, 2019 I Autor: Smiljana Gavrančić


Brexit i 13° Riba - Odlazak iz EU sa stepena pada Merkura
Objavljeno: 15. Februar, 2019 I Autor: Smiljana Gavrančić

Ako ste uplovili  u neki projekat sa simbolikom 13° Riba, teško da to može da opstane kroz vreme. Rekla bih da  je UK svoje putovanje vezano za EU započela sa 13° Riba, ali isto tako i napušta EU sa 13° Riba, a napušta baš zato što je u taj projekat, davne 1973.god., uplovila sa stepena pada Merkura, sa 13° Riba. Ovde su moguće promene prethodno dogovorenog, jer ovde svaki dogovor, svaki potpis - pada u vremenu...



 1. Januar, 1973.

Ujedijeno Kraljevstvo je 1.1.1973.god. uveo u EU (tada EC- Evropska Zajednica) tadašnji premijer Edward Heath, član Konzervativne partije. Pre toga UK se suočavalo sa poteškoćama da pristupi EC, jer je ulazak iste blokirala Francuska, tj. general  Charles de Gaulle. Odlaskom de Gaullea sa čela Francuske Pete Republike otvorila su se vrata i za UK. Interesantno, u Dwadasamsa chartu (horoskop duada, tj. prošlog života) de Gaulle ima Saturna na 13° Riba (stepen pada Merkura)! U njegovoom natalnom Saturnu „živi“ Mars/Jupiter konjuncija iz Vodolije. Mars je vladar njegove 7.kuće (odnos sa drugima, diplomatija), dok je Jupiter vladar njegove 3.kuće (odluke).  Trenutna britanska premijerka Theresa May, zagovornica Brexita, ima Saturna na 29° Škorpiona, gde je i Sunce de Gaullea. Očigledno da je  reč o karmičkom odnosu, gde u ovom slučaju Therese May "uzima za sebe", jer postoji dug, a duguje de Gaulle...




 


Kraljica Elizabetha II

Kraljica Elizabetha II, kao suveren, ima u svom natalnom chartu Veneru (vladara njenog Sunca – ugled) takođe na pomenutom 13° Riba! U trenutku ulaska UK u Evropsku Zajednicu, sekundarno progresivni Mesec (narod) Elizabethe II je bio tačno na 0°  Bika, na njenom natalnom Suncu,  pa je ovo bila slika velikog novog početka za UK kroz chart kraljice. Prvi stepen znaka Bika je zaista obećavao, jer on stvari materijalizuje!  Kao što znamo, Uran će ponovo da uđe u znak Bika 6. Marta 2019.god. a ovaj poslednji ulazak Urana u znak Bika biće i propraćen Mladim Mesecom na 15°  Riba, koji je sobom nosi i energiju stepena pada Merkura, budući da će preći i preko 13°  Riba (kada će još biti u svojoj balzamičnoj fazi, fazi gde nema materijalizacije, ovo je faza duboke meditacije pred novo buđenje). 

 

Važno pomena je da je i Solar Arc Asc Elizabethe II 4. Maja 1979 (kada zemlja dobija prvu ženu premijera, Margaret Thatcher) bio na 12° Riba 30’ (gotovo na 13° Riba, budući da se u Solar Arc direkcijama sve pomera 1° za 1 godinu)

Ako analiziramo progresije Elizabethe II za 29. Mart 2019 kada Velika Britanija treba zvanično i da napusti EU, onda nalazimo nekoliko puta anaretični, 29°, koji ukazuje na kraj nečega ali i na nove početke. Njeno sekundarno progresivno Sunce je na 29° Raka, sekundarno progresivni Mesec na 29° Strelca, u kvadratu sa sekundarno progresivnim Uranom na 29° Riba – narod koji je došao do određene tačke, narod u kojem se napunila tenzija, i sada hoće promenu? Zanimljiv je i tercijarni Mesec (narod) Elizabethe II za 29. Mart 2019 - 29° Jarca, u opoziciji sa njenim progresivnim Suncem na pomenutom 29° Raka. Sunce je uvek simbol vladara,dok je Mesec simbol naroda, i mi ovde imamo opoziciju. Da li će se volja i želje naroda slagati sa voljom i željama vladajućih? Rekla bih da vrlo moguće - ne...
  
Još jedna stvar, Merkur će krenuti retrogradno sa 29° Riba istog dana kada Uran uđe u znak Bika (6. Mart, 2019), i krenuti direktno 29. Marta 2019 -istog dana kada Velika Britanija treba da napusti EU. Ovo može biti znak nekih mogućih promena, odlganja, izmena dogovorenog i sl.




 

Edward Heath - čovek koji je uveo UK u Evropsku Zajednicu
 
Solar Arc Saturn Edwarda Heatha (vladar njegovog natalnog MC-a – on kao premijer, on kao predstavnik vlasti) je na dan ulaska UK u EC bio  na 13° Device, na stepenu egzaltacije Merkura koji ujedno pokreće i 13° Riba, stepen pada Merkura!  Edward Heath ima u 12th Harmonic chartu (horoskop budućeg života) upravo Merkura (odluka) na 14°Riba 29’, dakle veoma blizu pomenutog 13° Riba. Kada je UK ulazila u EC, Solar Arc Mesec Heatha je bio kao što vidite na 29° Strelca, gde je 29. Marta 2019 (kada bi Velika Britanija trebala da napusti EU) sekundarno progresivni Mesec kraljice Elizabethe II.

 Na 13° Riba, Merkur pada, i ovde svaka vrsta odluke, sve ono što smo rekli na glas, izgovorili, sve ono što smo potpisali – pada u vremenu... Zašto? Zato što onog trenutka kada nešto izgovorimo na glas, kada smo potpisali neki dokument – to postaje neistina!

 


Dva referenduma o izlasku iz EU - 1975. i 2016. god.


 Na referendumu odžanom 23. Juna 2016, poznatijem kao „Brexit“ (na kojem se odlučivalo o ostanku UK u EU ili o izlasku iz iste)  rezultat je bio: 51,89% za izlazak iz Evropske Unije, i 48,11% za ostanak u EU.Venera je tada bila „out-of-bounds“ (tj.izvangranična) što je automatski najavilo mogućnost da britanska ekonomija može „iskočiti“ iz nekih normalnih tokova. Ako se sećate, britanska funta je nakon referenduma 2016 počela da pada, između ostalog... Izlazak iz EU podrazumeva i promene koje će zadesiti tržište Velike Britanije  (koju čine Engleska, Vels i Škotska).  Ujedinjeno Kraljevstvo čine Velika Britanija, Severna Irska i Gibraltar. Engleska i Vels su većinom glasali za izlazak iz EU dok su Škotska, Severna Irska i Gibraltar glasali za ostanak. Ako horoskop za referendum od 23. Juna 2016 analiziramo iz ugla Dwadasamsa charta (horoskop prošlog života) mi tamo upravo nalazimo Jupitera na 13°  Riba! Jupiter je u chartu Brexita vladar ugaone četvrte kuće (poznatije kao IC), kao i ugaone 7.kuće (poznatije kao Desc), te je svakako bitna planeta, a pozicija u Dwadasamsa chartu na 13° Riba i tekako je neki vid alarma u ovoj priči! Inače, i Jupitera možemo da uzmemo u obzir kada razmatramo ekonomiju jedne zemlje (pored Venere koja priča primarno o finansijama, ekonomiji svake zemlje).  


Pravna osnova za sprovođenje referenduma nastala je nakon što je Konzervativna stranka pobedila na opštim izborima 2015. godine i u Parlamentu Ujedinjenog Kraljevstva iste godine usvojila Zakon o referendumu o Evropskoj uniji 2015. Referendum od 23. Juna 2016. godine je drugi referendum o britanskom članstvu nakon Referenduma Ujedinjenog Kraljevstva o članstvu u Evropskim zajednicama od 5. Juna 1975. godine kada je 67.23% glasača glasalo za ostanak, a izlaznost je bila 64.62%. Ako progresiramo chart Edwarda Heatha (čoveka za vreme čijeg mandata je UK postala deo EC) onda možemo primetiti da u trenutku održavanja referenduma 5. Juna 1975 njegovo sekundarno progresivno Sunce ni manje ni više prelazi 13° Device, što „proziva“ 13° Riba preko puta. Zanimljiva je i pozicija njegovog tercijarnog Meseca (budući da se kreće 1° za oko 2 i po dana). Kao što vidimo, tercijarni Mesec (narod UK, biračko telo) je u vreme referenduma bio na 11° Device 49’, što znači da je u narednim danima nakon referenduma, prelazio i 13° Device, pa samim tim i prozivao 13° Riba prek puta! No, kako na 13° Device Merkur ipak je na stepenu svoje egzaltacije, većina je rekla DA, i odlučila se za ostanak UK unutar Evropske Zajednice.

 

 Prva žena premijer - Margaret Thatcher:
"Dok sam ja živa, premijer neće biti žena!"

Horoskop prve žene premijera u istoriji UK, Margaret Thatcher, je takođe bitan, budući da je i ona bila član Konzervatine stranke, poznata po svom čvrstom stavu, još tada, vezano za imigrante, a budući da je sada na čelu  opet žena premijer, Theresa May, čiji je upravo zadatak da Veliku Britaniju izvede iz Evropske Unije i koja se isto zalaže za zatvaranje granica kada je reč o migracijama.  Thatcher je Škorpion na Asc, pa samim tim Pluton (kao moderni vladar ovog znaka) svojom pozicijom u draconic chartu (chart koji priča o sećanju naše duše na prošlu inkarnaciju) ni manje ni više na 13°  Riba – „bode oči“! S’ druge strane, u Dwadasama chart, Thatcher ima Fortunu (naličniju tačku svačijeg horoskopa jer ona podrazumeva odnos između Asc, Sunca i Meseca) takođe na 13° Riba, dok se na ovom istom mestu, dakle na 13° Riba, nalazi njen Mesec u 12th Harmonic chartu (chart budućeg života). Mesec je inače u njenon natalnom horoskopu vladar Plutona sa 14° Raka, a  Pluton je, kako sam već rekla, moderni, drugi, vladar njenog Asc u Škorpionu.




 

Margaret Thatcher je 1974.godine, samo godinu dana nakon ulaska UK u Evropsku Zajednicu postala prva žena predsednik Konzervativne stranke, a 4. Maja 1979 i prva žena premijer u istoriji zemlje (vladala je do 28. Novembra 1990). Zanimljivo je da se to desilo pred lunarnu eklipsu na 13°  Riba od 6. Septembra 1979.god.! Prvo što je uradila nakon stupanja na mesto premijera je bilo sledeće: ograničila je ulazak imigranata u UK! To se posebno odnosilo na Vijetnamce koji su u  brodovima pristizali u UK. Takođe, preuzela je niz ekonomskih mera: povećala PDV, cenu komunalnih usluga i energenata , povećala kamatne stope kako bi se smanjila inflacija, smanjila porez na prihod i izdvajanje države za obrazovanje. 

Još jedna eklipsa, za vreme vladavine Margaret Thatcher mogla bi biti zanimljiva, a to je eklipsa od 3. Marta 1988, sa 13° Device, preko puta 13° Riba. Naime, Margaret Thatcher i njena stranka su bili za ostanak UK u okviru Evropske Zajednice na Referendumu održanom 1975.god. Međutim, u svom čuvenom govoru iz 1988 (u godini pomenute eklipse od 3. Marta 1988) ona se usprotivila predlozima Evropske Ekonomske Zajednice (današnje EU) vezano za povećanje centralizacije u odlučivanju.

I još jedna eklipsa, bi bila interesanta pomena. Reč je o lunarnoj eklipsi od 6. Septembra 1998, sa 13° Riba. Tada je premijer bio Tony Blair. Za vreme svog mandata, više nego i jedan premijer u istoriji zemlje, vodio je britanske trupe u ratove, i to čak pet puta. Irak dva puta: 1998 i 2003, Kosovo 1999, Sierra Leone 2000 i Avgansitan 2001. Na mundanom nivou, uticaj jedne eklipse traje mnogo više nego na ličnom, tj  traje onoliko godina koliko minuta ili sekundi je eklipsa trajala, tako da je pomenuta eklipsa otvorila vrata za par godina ispred...

Vratimo se opet na Margaret Thatcher  koja je izjavila "dok sam ja živa, premijer neće biti žena!" Tako je i bilo. Nakon nje je premijer bio John Major, potom Tony Blair, Gordon Brown, David Cameron i konačno Theresa May od sredine 2016.god., druga žena premijer! Margaret je preminula 8. Aprila 2013 (11:00, London, England) – MC je bio na 15° Riba, gde će 6. Marta 2019, kada Uran bude opet dotakao 0° Bika, biti lunacija (Mlad Mesec) koju sam na početku teksta, a vezano za horoskop kraljice Elizabethe II, već pomenula... 

 

 Theresa May - druga žena premijer u istoriji

Na 29° Škorpiona, trenutna premijerka, Theresa May, ima upravo Saturna, a vladar Saturna je Mars, koji je na 13° Riba! Mars je vladar i MC-a od May, a ona je pre premijerske funckije obavljala funkciju ministra unuutrašnjih poslov (nakon pobede njene Konzervtivne stranke na izborima 2010.) a, što važi za najteži posao u vladi, i što svakako Škorpion na MC-u, kao i Mars (vladar MC)  u Ribam mogu dati. May je tom "tvrdom poslu" izdržala šest godina, duže od bilo kog drugog ministra unutrašnjih poslova od 1892. godine. No, ovaj Mars je na stepenu pada Merkura, retrogradan (dobar za duboka istraživanja, ali i znači da stvari ne možemo da sprovedemo na prvu loptu, da je potrebno ponavljanje) pa bih rekla da je ova žena i te kako dobra u prikupljanju tajnih informacija, vezano za tajne službe, ali da i oko sprovođenja Brexita mora da ima više pokušaja...


Ascendent Therese May na 0° Jarca?

Svaki astrolog je kanal za neki chart koji se nađe u njegovim rukama, pa sam tako i ja pratila osećaj, i postavila Mesec Therese May ni manje ni više nego na 3° Device, što je ujedno i MC pokojne, prve premijerke, Thathcer! Budući da je May druga premijerka u istoriji UK, i te kako horoskopi ove dve žene moraju biti povezani nekako. May je poznata po tome da je jako vredna, da dolazi na posao i tri sata ranije od ostalih, da voli da kuva svom suprugu, voli kuću, a kada ima slobodno vreme onda putuje sa suprugom. Za May kažu da ne tračari o drugim ljudima po ručkovima, ne pije po barovima  parlamenta. Rekla bih da će pre biti da je njen Mesec u Devici, nego u Lavu,a za poziciju Meseca Therese May ja biram upravo MC od Thathcer! U tom slučaju, Asc Therese May bi bio na 0° Jarca, vrlo kardinalno mesto unutar Zodijaka, koji će uskoro biti dotaknut od sekundrno progresivnog Meseca kraljice Elizabethe II. Ako se sećate, u prvom paragrafu u ovom tekstu, ja sam navela da sekundarno progresivni Mesec Elizabethe II u trenutku kada 29. Marta 2019 bude napuštala EU –biće upravo na 29° Strelca, nakon čega dolazi 0° Jarca! Ako pođemo od toga da je Asc Therese May na 0° Jarca (nakon moje rektifikacije njenog charta, budući da je vreme rođenja nepoznato), onda u njenom Saturnu na 29° Škorpiona mi vidimo upravo ženu koja treba da bude ta koja će zemlju da vodi put tranzicije sa jedne tačke, tačke mraka,29° Škorpiona, u neku novu tačku-0° Strelca. To je taj prelaz koji treba sada načiniti. Naravno, svaki 29° je spor, teško se materijalizuje, pa nije ni slučajno da ona ima poteškoća da se sporazum postignut sa EU, o načinu izlaska UK iz EU, usvoji i u Parlamentu. No, ona ipak trvrdi da će UK napustiti EU 29.Marta 2019 kako je i najavljeno. Dakle, ako pođemo od toga da je njen Asc na 0° Jarca, onda u draconic chartu ona bi imala Asc na 0°  Bika-na mestu Sunca kraljice Elizabethe II, gde će uskoro da opet bude Uran, od 6. Marta 2019. Njeno draconsko Sunce bi bilo na 8° Vodolije, gde je bio tranzitni Mesec (narod) u trenutku referenduma  23. Juna 2016., kada je većina glasala za izlazak UK iz EU. Ona sada ima poteškoće vezano za sprovođenja Brexita (čak nema ni podršku svoje konzervativne partije)  jer tranzitni Jupiter iz Strelca to remeti kvadratom, iz razloga što natalno njen Mars sa 13° Riba je napadnut od strane "lošeg" Jupiter iz Device,kad kažem "lošeg" mislim na to što je Jupiter u Devici  u izgonu, pa se ponovalja obrazac. Jupiter predstavlja zakonsku regulativu i otuda problema. Naravno, tu je i njen Neptun natalni na 29° Vage, veoma blizu MC-a, kao dispozitor Marsa sa 13° Riba, i Uran sada „radi“ poslednju opoziciju sa 29° Ovna, pričinjavajući joj stres tokom Februara 2019.

 


 29. Mart, 2019.god.

Pogledajmo sada i chart za 29. Mart 2019.god. ponoć, London. To bi bio trenutak kada bi UK trebalo da zvanično i napusti EU. Kakva budućnost čeka UK sa napuštanjem EU u ovom momentu? To može da nam kaže 12th Harmonic chart (horoskop budućeg života za ovaj trenutak). Kao što vidite, tu je upravo najličnija tačka horoskopa, Fortuna (čine je odnos Asc, Sunca i Meseca) na 13° Riba (gde je i Fortuna u Dwadasamsa chartu Thatcher, kao i njen Mesec u 12th Harmonic chartu, chartu njenog budućeg života), a i Mars je vrlo blizu 13° Riba! Na 13° Riba, i Theresa May ima Marsa, i tu Merkur (reči, odluke) pada. Da li ovo znači da ona izvodi UK iz EU čak i ako je u Parlemntu ne podrži većina (vezano za sporazum sa EU)? Moguće je... Isto tako su moguće neke promene vezano za sporazume, dogovore, jer sve što potpišemo, izgovorimo, odlučimo sa 13° Riba-to u vremenu pada, baš kao što je i ulazak UK u EU išao preko 13° Riba...


Neptun je nekoliko puta u godinama iza nas prelazio preko 13° Riba, i davao dosta zamućenu situaciju, nejasnoće, pa i dan danas još nije jasno da li će Velika Britanija zaista da izađe iz EU, postoje čak i oni koji se nadaju da su mogući drugačija scenarija. No, to je sve simbolika 13° Riba... 

 I poslednji osvrt na horoskop Edwarda Heatha...

No, hajde na kraju, još jednom da pogledamo i chart Edwarda Heatha, čoveka koji je UK uveo u Evropsku Zajednicu 1.1.1973.god. On ima Mesec/Jupiter opoziciju preko 5° Škorpiona/2° Bika, i Uran samo što nije pokrenuo stvari ovde. Mesec je uvek slika naroda UK, čak iako nije više živ, kroz chart Edwarda Heatha mi pratimo i te kako sudbinu Britanaca. Ono što bi moglo uskoro da se desi, tokom 2019/2020 je upravo veliko ekonomsko nezadovoljstvo Britanaca, jer osa ide preko Bika i Škorpiona, Mesec je u padu, dok Jupiter u Biku sasvim sigurno govori o ekonomiji i finansijama. Mesec/Jupiter opozicija sama po sebi jeste slika naroda koji je imao prevlika očekivanja vezano za finansije, i sad bi Uran dodatno, svojim prelaskom, trebalo da donese stres, vrlo verovatno... Sećate se, baš početkom Avgusta 2018 Uran kreće retrogradno sa 2°Bika, dok će opet prelaziti ovaj stepen Aprila 2019 i Decembra 2019, da bi 11. Januara 2020, dan nakon Saturn/Pluton konjuncije na 22° Jarca, krenuo direktno i to baš sa 2° Bika, sa mesta gde je Jupiter Edwarda Heatha! Naravno, treba napomenuti i momente kada će Uran aktivirati Mesec Edwarda Heatha, sa 5° Škorpiona. To će biti: Jun/Jul 2019, Septembar/Oktobar 2019, tokom 2020-Aprila. 

 

Jupiter će 12.Avgusta 2018 da krene direktno sa 14° Strelca 30’, dakle, neće više sa 13° Riba prozivati retrogradnog Marsa Therese May, što joj sasvim sigurno otežava da dobije pristanak i zeleno svetlo za Brexit u Parlamentu. Neputn, s druge strane, u tranzitu, više se neće vraćati na 13° Riba. 




I, Boris Johnson...

9. Jula 2018, Boris Johnson (19. Jun 1964, 14:00 New York, New York), ministar inostranih poslova u vladi Therese May, podnosi ostavku usled rastuće tenzije i krize oko strategije koju treba da zauzme London u svojim odnosima sa Briselom nakon izlaska iz EU. Johnson je drugi britanski ministar koji je podneo ostavku u 24 časa, pošto je  to učinio i ministar za Bregzit David Davis, nezadovoljan planom premijerke Therese May za buduće odnose Londona i Brisela. Boris ima u Dwadasamsa chartu osu 2/8 (osu finansija) preko 13°Riba/13° Device, dok se ova osa ponavlja i u njegovom chartu budućeg života (12th Harmonic) ali u obrnutom izdanju jer ide preko 13° Device/13° Riba. Inače, Boris je bio glavni zagovornik izlaska Velike Britanije iz EU u referendumskoj kampanji 2016. godine.

 Izgleda da su potrebe Velike Britanije da izađe iz EU zapravo potrebe Duše pokojne Margaret Thathcer, i da te potrebe sada sprovodi sadašnja premijerka, Theresa May, i to vrlo nesvesno, preko svog retrogradnog Marsa sa 13° Riba...

Нема коментара:

Постави коментар

Pun Mesec u Škorpionu, Merkur kreće direktno i nije 'spaljen' od Sunca, Istina Je Tu – 24-25. April 2024 Pečurka kao simbol ’eksplozije’ ali i iscelenja.. Objavljeno: 21.aprila 2024 I Autor: Smiljana Gavrančić ISAR CAP

  Pun Mesec u Škorpionu, Merkur kreće direktno, i nije 'spaljen' od Sunce, Istina Je Tu – 24-25. April 2024 Pečurka kao simbol ’...