недеља, 18. март 2018.

Impičment U Američkoj Istoriji Fiksna Zvezda Algol Objavljeno: 18. Marta, 2018 I Autor: Smiljana Gavrančić


Impičment U Američkoj Istoriji 
Fiksna Zvezda Algol
Objavljeno: 18. Marta, 2018 I Autor: Smiljana Gavrančić
Impičment je proces opoziva sa funkcije, proces koji ne mora nužno da znači uklanjanje sa položaja, ali  to je ozbiljna situacija za predsednika ili bilo kod visokog državnog zvaničnika i predstavlja prvi korak ka selidbi iz Bele Kuće. 

Tehnički, "impičment" je formalna optužba protiv službenika koju izdaje Kongres i ne mora da ima veze sa "suđenjem" ili "pronalaskom krivičnog dela".

Posle debate u Predstavničkom domu,  zakonodavno telo glasa o dokumentu Komiteta sudija, a ako dobije većinu glasova, predsednik se smatra svrgnutim.

Potom,  dokument Komiteta sudija ide u Senat, na razmatranje i "suđenje".

Optuženi izlaže odbranu, a ako dvotrećinska većina u Senatu glasa protiv predsednika – predsednik je razrešen funkcije.

Trampova administracija je prepuna skandala, počev od seksualnih afera pa sve do njegovih „sumnjivih“ veza sa Rusijom. U sve su to upetljane i tajne službe, FBI i CIA.


Do sada su tri američka predsednika bila suočena sa postupkom opoziva: Andrew Johnson, koji je ponudio amnestiju zvaničnicima Konfederacije i stavio veto na zaštitu ljudskih prava bivših robova, Richard Nixon zbog afere "Watergate", i Bill Clinton , zbog afere "Levinski".

Nijedan od njih, međutim, nije bio i zvanično opozvan, Johnsonu i Clintonu je kasnije Senat ukazao poverenje, dok je Nixon  podneo ostavku pre okončanja procesa impičmenta. 

 

Kada nekom preti pad sa položaja, mi možemo da posumnjamo da je aktivna malefična, fiksna zvezda Algol koja se danas nalazi na oko 26º Bika, zatim stepen pada Sunca, tj. 19º Vage. U svom dugogodišnjem istraživačkom radu otkrila sam da se upravo stepen pada Sunca (život, glava) vezuje ni manje ni više nego za Rusiju, dok je sama Moskva (glavni grad Rusije) upravo u tesnoj vezi sa Algolom. Život je ovde uvek nekako ugrožen, ovde bitne glave (vladari) „padaju“. Kroz sve istorijiski relevantne dogđaje, vezane za Rusiju, uvek je bila aktivna ova malefična zvezda, i/ili stepen pada Sunca (19º Vage). 

Sjedinjne Države imaju u svom chartu Mesec (vladar Sunca-predsednik, sa 13º Raka) na 26º Vodolije, što samim tim proziva 26º Bika (tj. Algol). 

Algol je vrlo naglašen kod Johnsona, Nixona, Clintona i konačno Trumpa. Kako? Johnson ima Mesec na 26º Bika (što je današnja pozicija ove zvezde).Nixon na 27º Bika ima Saturna, a Saturn mu je vladar Merkura (koji mu je vladar Asc i MC-a) i Sunca (esencijalnog signifikatora za vladanje) iz Jarca. Clinton ima Mesec (vladar MC-reputacija) na 20º Bika, što je isto bliska konjunkcija sa Algolom, budući da se Mesec brzo kreće. Trump ima MC na Algolu!

 

Kongres SAD je 24. Februara, 1868 prvi put u američkoj istoriji pokrenuo postupak opoziva (impičment) protiv predsednika SAD. Radilo se o gore pomenutom Andrew Johnsonu. Sam Johnson ima u svom chartu Mesec (vladar MC – njegova reputacija) upravo na pomenutoj zvezdi Algol, tj. na 26º Bika, u opoziciji sa Saturnom (sistem, pravila) na 29º Škorpiona. U Solar Arc direkcijama SAD za taj momenat našla sam Mesec na 24º Bika, što jeste tada bila pozicija Algola (jer se fiksne zvezde pomeraju 1º za 72 god.), ali sam odmah pomislila – pa ovo je Trumpov MC?! Upravo na 24º Bika, trenutni predsednik SAD ima MC (njegova reputacija). 

Saturn je došao na Sunce SAD, tj. na 13º Raka, 8. Avgusta, 1974, a samo dan kasnije, 9. Avgusta, 1974 – Richard Nixon je podneo ostavku i tako izbegao impičment. Sjedinjene Države imaju u svom chartu Sunce (predsednik) u kvadratu sa Saturnom iz  12. polja (tajne službe)Vage, te tranzit Saturna avgusta 1974 preko Sunca SAD je označio i kraj vladavine Nixona.  Moram da nagalsim da ja koristim Asc SAD 8º Škorpiona (izvor je Mark Penfield „Horoscope of America and Canada“) i da po tome Saturn se nalazi u 12. Polju. Taj chart radi za mene sve ove godine, i smatram da je dobar kanal za mene. No, ono što je ovde zanimljivo je sledeće: u Solar Arc direkcijama Asc SAD se našao na 24º Bika (Trumpov MC), dok je osa IC/MC išla preko 2º Device/2º Riba. Zašto pominjem sad ovu osu? Zato što Trump baš ove, 2018, ima progresivno Sunce na 2º Device, i to je ono što je zajedničko za Nixona i Trumpa! I baš zbog ove zajedničke crte sa Nixonom (2º Device) možemo zaključiti da Trump može biti drugi predsednik u istoriji SAD koji se možda povlači sa funkcije? Za Trumpa i Nixona zajedničko je i ovo: obojica su republikanci! Johnson i Clinton su demokrate!

Bill Clinton je imao tokom procesa impičmenta (Februar 1999) progresivni MC (reputacija) na 26º Lava (gde Trump ima Marsa), što takođe „proziva“ Algol sa 26º Bika, kao i Mesec SAD sa 26º Vodolije! U isto vreme, u Solar Arc direkcijama Clinton ima osu Asc/Desc preko 26º Škorpiona/26º Bika. Da li treba da napomenem da je tada, progresivno Sunce (predsednik) SAD bilo na 24º Vodolije, i kvadriralo 24º Bika (Trumpov MC)? No, i progresivno Sunce Clintona se te 1999 god našlo na 17º Vage, gde je Trumpov natalni Jupiter (afere, zakoni), ali i Trumpova sekundarno progresivna Venera koja upravo predstavlja njegovu reputaciju budući da je vladar njegovog MC-a sa 24º Bika (Algol). Dolazak Trumpove progresivne Venere na natalni Jupiter u 2. polju i te kako može da mu donese i finansijske skandale. No, Saturn tada nije napadao Sunce SAD, baš kao ni u slučaju Andrew Johnsona. Zanimljivo da je Jupiter i u slučaju Johnson i u slučaju Clinton bio na 16º Riba. Sada je Jupiter u Škorpionu. 

 

Dakle, jedini u istoriji predsednik SAD koji je podneo ostavku i izbegao impičment je Richard Nixon, i baš u vreme njegove vladavine Saturn (provera) je došao na Sunce (predsednik) SAD!





Saturn će uskoro, 16. Januara, 2019, da napravi prvu opoziciju na Sunce (predsednik)iz charta SAD. U tom chartu nalazim tranzitni Mesec na 24º Bika (Trumpov MC)! Ovo je više nego veliki znak!To može biti momenat kada će predsedniku SAD-a biti presuđeno, jer je Saturn taj koji kontroliše i konačno presuđuje ako nešto nije u skladu sa pravilima. 

Pre toga, 12. Oktobra, 2018, Jupiter (zakon, afere, skandali) će dotaći Trumpov IC, pa samim tim i njegov MC sa 24º Bika, i taj momenat može biti „okidač“ za impičment. To će biti ujedno i vreme retrogradne Venere u Škorpionu i razlog mogu biti podjednako – seksualni skandal, ali i„prljavi novac“, tajne službe. Zanimljivo je da u chartu za taj momenat (postavljeno za Washington D.C.) Sunce (predsednik) je u 8. polju, što nije povoljno za predsnika, ali još zanimljivije je da će ono biti pozicionirano na 19º Vage (stepen pada Sunca, i stepen koji u svom istraživačkom radu vezujem upravo za Rusiju, što sam gore u tekstu i rekla). 





 No, kako je Sunce (vladar) SAD na najvećoj fiksnoj zvezdi Sirius, koja se još zove i „Čuvar Evrope“, ali i za „prvog do prvog“ meni pada u oči i činjenica da potpredsednik Mike Pence ima retrogradnog Jupitera upravo na 24º Škorpiona, tj na Trumpovoj osi IC/MC. Ovo može lako biti znak da i Pence može biti deo mogućeg skandala.







O mogućoj umešanosti Rusiji , pored pomenutih gore stepenova koji se pojavljuju 12. Oktobra 2018, dodajem i sledeće: Trumpov Jupiter i Solar Arc direkcijama je oktobra 2018 na 26º Strelca (Putinov Mars je ovde, ali i Mars od nemačke kancelarke Angele Merkel, i oboje i Angela i Putin imaju Marsa  „out-of-bounds“). Sa 26º Strelca (Centar Galaksije) vladaju moćni, najmoćniji, i upravo taj stepen gradi aspekt inkonjunkcije (150º) sa 26º Bika (Algol). Zanimljivo je da na 26º Strelca će se naći i sekundarni MC, progresivno Sunce i progresivna Venera Republikanske stranke (što je Trumpova stranka), pa konačno i njegovi mogu biti deo ovog procesa, tj .glasati za opoziv Trumpa. Republikanci su Vaga Asc, pa samim tim Venera je bitna i u progresijama. Vrh MC-a ove stranke se nalazi na pomentuom Siriusu, tj. na Suncu SAD-a, pa dolazak Saturna tranzitnog u opoziciju i sa MC-om i Suncem Republikanaca može biti izazovno vreme. Konačno, pogledajte poziciju Meseca u chartu Republikanaca - radi se o 24º Škorpiona (Trumpova IC/MC osa je pokrenuta, kao i retrogradni Jupiter prvog uz prvog-Mike Pencea).

Demokratska stranka ima MC isto na 24º Bika, baš kao i Trump!
 
Trumpov sekundarni Asc će oktobra 2018 biti na 26º Vage (što je i mesto Hitlerovog Asc) i takođe graditi 150º (inkonjunkciju) sa 26º Bika (Algol). Na 26º Bika je i Asc u Solar Arc direkcijama SAD.
Konačno, i tercijarno Sunce (predsednik) SAD-a će 12. Oktobra 2018 biti baš na Algolu (26º Bika). Tercijarno Sunce se kreće isto kao i sekundarni Mesec (1º za 1 mesec te ga ja često uzimam u obzir).
Da bi Trump zaista mogao da bude opozvan, njegovo 10.polje mora da ukazuje na to. Prvo, MC na Algolu je već prvi znak. Sama pozicija MC na toj zvezdi koja je bila aktivna u svim prethodnim slučajevima impičmenta je početni korak da posumnjamo. Dalje, vladar njegove 10 je Venera u Raku u konjunciji sa „lošim“Saturnom u Raku, pa i te kako sistem i pravila mogu da ga povuku dole, jer Saturn  u Raku je u izgonu. Svemu dodajem kvadrat sa Jupiterom (zakon, afere) iz Vage, kao i aspekt inkonjunkcije sa Mesecom sa 21º Strelca.  

U svom istraživačkom radu kod svih pripadnika tajnih služba (FBI, CIA, KGB, itd.), kao i kod masonerije, našla sam aktivnu fiksnu zvezdu Atria (konstelacija Southern Triangle-Južni Trougao) koja baš se nalazi oko 21º Strelca. Zanimljivo, osa 22º Blizanaca/22º Strelca je i osa preko koje se postaje predsednik SAD, što bi značilo u startu umešanost pomenutih službi u izbor predsednika SAD-a! Setite se i samog Georga Busha starijeg, on ima Sunce na 21º-22º Blizanaca a bio je direktor CIA! Trump je i postao predsednik jer je ta osa kod njega bila aktivna, na primer Mike Pence ima Merkura na 21º Blizanaca, Bill Clinton je postao predsednik jer mu je u progresijama taj stepen bio aktivan, isto je bio slučaj i sa JFK, kao i sa svim ostalim predsednicma u istorji Americi, počev Georga Washingtona, preko  prvog koji je živeo u Beloj Kući (Johna Adamsa), pa sve do sadašnjeg (Trumpa). O tome ste mogli već čitati u mom članku Bela Kuća i 22º Blizanaca

Uran ulazi u Bika 15. Maja, 2018, i ako chart postavimo za Washington D.C., mi vidimo osu Asc/Desc preko 8º Lava/8º Vodolije, što proziva osu Asc/Desc USA (8º Škorpiona/8º Bika). No, pre svega vidimo Mesec na Algolu, na 26º Bika, a Sunce na 24º Bika (Trumpov MC). Samo malo kasnije, tokom Jula 2018,  dešava se Solarni Povratak za SAD, i Asc u Solarnom Povrataku za 2018 biće ni manje ni više nego na 24º Bika, što je stepen Trumpovog MC-a (reputicija), što je mesto koje je bilo aktivno kroz sve slučajeve impičmenta kroz istoriju.




Нема коментара:

Постави коментар

The Third Temple and Jupiter/Uranus great conjunction on 21st April 2024 Red heifers from Texas Published: 15th April, 2024 I Author: Smiljana Gavrančić ISAR CAP

  The Third Temple and Jupiter/Uranus great conjunction on 21st April 2024 Red heifers from Texas Published: 15th April, 2024 I Author...