понедељак, 5. фебруар 2018.

Američki Izbori 2020 Donose Žensku Energiju? Oprah Winfrey I Izbori 2020 Objavljeno 4. Februara, 2018 I Autor: Smiljana GavrančićAmerički Izbori 2020 Donose Žensku Energiju?
Oprah Winfrey  I Izbori 2020
Objavljeno 4. Februara, 2018 I Autor: Smiljana Gavrančić

Amerika će glasati 3. Novembra 2020 godine, i to će biti 59. Izbori za predsednika u ovoj zemlji! Iako je još rano da  dajemo prognoze, postoji nešto što jasno ukazuje da će izbori 2020 da donesu žensku energiju. Naime, sekundarno progresivni Mesec  (žena) SAD-a će se naći na 28 º  Jarca 34’, dakle, gotovo na 29º  Jarca, u konjunkciji sa progresivnim Plutonom (duboka transformacija) što je sam kraj znaka, i ukazuje da uskoro, slede velike promene, jer nakon 29 º  Jarca dolazi 0 º  Vodolije. Vodolija je za razliku od Jarca, već sama po sebi  simbol promena, i novog, modernijeg vremena. U znaku Vodolije imamo kosmpolite, visoko razvijenu svest o ljudskih pravima, borce za ljudska prava, revolucionire... Ne bi ovo billo toliko važno da u isto vreme, tačnije već u Decembru 2020, mi nemamo i dugo očekivanu Veliku Konjunkciju Jupitera i Saturna na 0 º  Vodolije, što sasvim jasno ukazuje na novu epohu, kada će naglasak više biti na korišćenju Uma (Vodolija je vazdušni znak). Poslednja Velika Konjunckija Jupitera i Saturna je bila u zemljanom znaku Jarca (26. Januara 1842), što je označilo početak „modernog materijalizma“ budući da je bila na 8º  Jarca (zemljani element). Tog 21. Decembra 2020, progresivni Mesec  SAD-a će biti već na 0º  Vodolije 21’!   

Prelaz sa 29 º  Jarca ka 0 º  Vodolije

 Meni je zanimljiv taj prelaz sa 29 º  Jarca ka 0 º  Vodolije,jer  ja upravo u tom prelazu vidim sliku žene (Mesec) koja može imati tamnu boju kože (Saturn kao vladar Jarca), koja ima u sebi nakupljenu mudrost (29º  Jarca u sebi sadži sintezu svih stepenova unutar znaka), i koja Ameriku vodi ka totalno novom dobu (0º  Vodolije). Drugim rečima, rekla bih da sledeći Predsednik SAD i te kako može biti tamne boje kože (crnac/crnkinja), jer je reč o znaku Jarca.  

Već sam pisala u svom tekstu „Uran u Biku2018 – Kuda Ide Ovaj Svet? da će sekundarno progresivni Mesec (žena) bivšeg predsednika Barak Obame, 3. Novembra, 2020 – biti na 0º  Lava, u egzaktnoj opozicji sa njegovim natalnim Jupiterom na 0º  Vodolije! Barak u natalnoj karti ima trigon Meseca iz Blizanaca i Jupitera iz Vodolije, te ova oprozicija progresivnog Meseca na natalni Jupiter može biti podstrekač da se natalni trigon („lenj“ aspekt) – ovog puta realizuje. Iako je njegova supruga, Mishell Obama izjavila da se neće kandidovati, ostaje da vidimo. U svakom slučaju, ovo će biti jasna podrška Obame, njegove porodice (Mesec) ali i njegove supruge  - pobedniku na izborima 2020! 

U svom tekstu o Caroline Kennedy:one to watch? takođe sam pisala o brojnim pokazateljima kako baš ona, ćerka ubijenog predsdnika John F Kennedy-a – može biti kandidat na izborima, ako ne i pobednik. No, još je rano, slažem se....
Međutim, postoji još jedna osoba, o kojoj se spekuliše da li će se kandidovati ili ne. Reč je Oprah Winfrey, koja je nedavnim govorom na dodeli „Zlatnog Globusa“, Januara 2018,  dala povod za sumnju da se može kandidovati na predstojećim izborima. No, ubrzo je demantovala glasine i izjavila da ona nema odgovarajući  DNK za to. Ali, kako sam već rekla, još je rano, i promene su moguće...

No, ono što meni pada u oči je njen draconic Mars koji se nalazi upravo na 29º  Jarca! Podsećam vas da će se na ovom mestu naći progersivni Mesec i progresivni Pluton SAD-a u trenutku izbora! Mars u natalnoj karti Oprahe nosi sobom Saturna iz 10. polja (njena reputacija, karijera), a Saturn je vladar uklještenog Jarca (kasnije u životu) iz njenog 1. polja (ona).
 Njen Asc je baš kao i Trumpov, na 29. stepenu, tačnije na 29 º  Strelca (tranzitno Sunce u momentu kada Jupiter i Saturn naprave Veliku Konjunkciju 21. Decembra 2020 biće na 0º  Jarca 21’, dakle, tek što je završilo prelaz preko njenog Asc). Mnogi bi odmah rekli da je ovo tzv. „anaretic degree“ i da osobi donosi nevolje, probleme, čekanje na događaje. No, baš kao što je Trumpov Asc na 29 º  Lava, u konjunkciji sa kraljevskom zvezdom Regulus, tako je Oprahin Asc veoma blizu Centra Galaksije (26 º  Strelca) što isto donosi moć. Dakle, oboje sobom nose neku vrstu moći i negiraju ustaljeno mišljenje da je svaki 29 º  nekako „loš“. Naravno, njen uklješteni Jarac u 1. polju gde se nalaze Hiron (rana, bol) i  Severni Čvor na 23º Jarca i te kako govore o njenom teškom detinjstvu, silovanju, gubicima,  jednom  rečju – ranama... Uran je preko puta, u Raku, i zajedno sa Južnim Čvorom pravi opoziciju na znak Jarca, što joj sigurno donosi puno stresnih situacija tokom života, ali i iznenadnih preokreta. Kada imamo uklješten znak u nekom polju horoskopa, onda to polje biva „oživljeno“ kada neke planete tranzitiraju tim znakom. U momentu izbora kroz znak Jarca će da prolaze tri planete – Jupiter, Saturn i Pluton. Neptun sa 26 º  Vage (Spaljeni Put) u njenom horoskopu  je vrh T kardinalnog kvadrata sa osom Jarac/Rak, pa je ovo slika i njenog čuvenog „Oprah Show“ gde su gosti iznosili pred milione gledalaca svoje boli, svoje rane, svoju istinu, i skidali veo tajnosti sa svojih života.   

No, mene zanima jako njen Saturn (zrelo doba) kao vladar uklještenog Jarca (kasnije u životu) u drugoj polovini 10. polja (profesija koja joj dolazi u život nakon televizije). Njen Saturn je ni manje ni više nego na samom Asc SAD-a, na 9 º  Škorpiona (ja za Asc SAD uzimam 8 º  Škorpiona, Marc H. Penfield- „Horoscopes of the USA and Canada“). Ovo može biti veliki znak, naime, postoje priče da je upravo Barak Obama 2008 i dobio izbore zahvaljujući ovoj ženi,  jer ga je Oprah Winfrey snažno podržala tokom kampanje. Saturn ima jak kvadrat sa njenim Suncem na 9 º  Vodolije i Venerom na 8 º  Vodolije (vladar njenog MC-a). Kvadrat nas uvek „tera“ na akciju, jer je priroda kvadrata Mars! Pre ćete videti osobu sa kvadratom Sunca i Saturna da se kandiduje za predsednika nego sa laganim, protočnim aspektom poput sekstila ili trigona. Takođe, konjunkcija Sunca i Saturna isto može „vući“ osobu da postane neki vid vlasti, autoriteta...  

Ako se ne kandiduje na izborima 2020, onda će i Oprah Winfrey jasno podržati pobednika izbora u simbolici prelaza sa 29º  Jarca ka 0º  Vodolije. Zašto? Pogledajmo sada njen horoskop.

U momentu izbora, Oprah će imati sekundarnu osu IC/MC preko 21º  Blizanaca 58’/21º  Strelca 58’, tačnije, gotovo preko 22 º. Svi koji prate moj rad, upoznati su sa tim da sam upravo 22º  Blizanaca označila kao stepen preko kojeg se ulazi u Belu Kuću (to mi je pomoglo i da procenim da će Donald Trump biti Predsednik Amerike). Tekst o Izborima 2016 možete pročitati ovde: Bela Kuća i 22º Blizanaca .Konačno, ovo je mesto i mog draconskog Asc!Oprah lično nema u svom horoskopu ovaj stepen naglašen, no, u svom draconskom chartu (sećanje duše na prošle živote), upravo njena osa IC/MC ide preko 22 º  Blizanaca 50’/22 º  Strelca 50’. Dakle, sećanje njene duše i te kako nosi Belu Kuću u sebi. Meni je zanimljivo i to da najmlađi sin Donalda Trumpa, mali Barron, ima osu IC/MC preko 22 º  Blizanaca/22 º  Strelca. 

 Venera je u chartu Oprahe Winfrey vladar njenog MC-a, i u trenutku izbora u tercijarnim progresijama biće retrogradna (retrogradna je i sada, dok pišem ovaj tekst, februara 2018, nalazi se na 8 º  Raka, baš preko puta poslednje Velike Konjunkcije Jupiter i Saturna  1842.god. sa 8 º Jarca) i nalaziće se baš na 22 º  Blizanaca 48’! 

Progresivno Sunce (ugled) Oprah Winfry biće na 15º  Ovna 51’, vrlo blizu 16 º  Ovna, što je i sam IC ove žena, pa samim tim pokrenuta će biti osa IC/MC preko 16 º  Ovna/16 º  Vage! Da li je Oprah Winfrey egipatksa boginja Izis koja donosi iscelenje? Ovo kažem jer joj MC (ono po čemu je poznata u javnosti) počinje upravo na početku čuvenog Spaljenog Puta (Via Combusta – 15 º  Vage do 15 º  Škorpiona). No, moramo da pomenemo i tranzitni Mars na dan izbora, 3. Novembra 2020, jer će biti retrogradan i pozicioniran na 15 º  Ovna 59’, što opet je znak da je osa IC/MC od ove žene „prozvana“. Inače, Mars će biti vladar Asc izbora, jer je Asc za izbore (3. Novmebar 2020, 06:00 Washington D.C) u Škorpionu.  Takođe, osa IC/MC u horoskopu izbora ide preko 8 º  Vodolije 42’/8 º  Lava 42’, što je i mesto njenog natalnog Sunca (ugled) i Venere (vladar MC), ali i mesto progresivnog Sunca Caroline Kennedy i progresivne retrogradne Venere (vladar njenog natalnog MC-a). Zanimljivo, i moje natalno Sunce se nalazi na 9 º  Vodolije, u mom 3. polju (pisanje) i ja pišem o ovim dvema ženama ...   

Ono što je meni zanimljivo je sledeće: I Caroline Kennedy, i Oprah Winfrey tog 3. Novembra 2020 će imati sekundarno progresivni Mesec ni manje ni više nego na Trumpovom MC-u, na 24 º  Bika!!! Njen natalni Mars (vladar Saturna iz 10) se nalazi na 23 º  Škorpiona 35’, dakle, gotovo na 24 º  Škorpiona (što je IC i Trumpa i  Demokratske Partije). Drugim rečima, Oprah je konačno Mars  jer je Mars dispozitor njenog Saturna, vladara uklještenog Jarca u 1. polju (ona). Takođe, moram da pomenem i tercijarni Mesec Barak Obame za taj momenat, jer tercijarni Mesec prelazi 1 º  za 2 dana i vrlo često je „okidač“ za događaje! Obamin tercijarni Mesec na dan izbora se nalazi na 25º  Bika, dakle, vrlo blizu Trumpovog MC-a!!! Ovo može biti vrlo važan znak! No, na 24 º  Bika se nalzai i MC Demokratske Partije, što je još važnije i može biti signal da demokrate dobijaju izbore 2020?  Mislim da bi momenat ulaska Urana u znak Bika, 15. Maj 2018 mogao otvoriti mogućnost kandidovanja neke od ovih žena, budući da će u tom momentu tranzitno Sunce biti na 24 º  Bika, a Mesec na 26 º  Bika (GMT koristim jer je to slika za ceo svet).


U trentku izbora 3. Novembra 2020, sekndarni Asc Obame će biti na 2º  Bika 05’,  u konjunkciji sa sekundarno progresivnom Venerom Oprah Winfrey na 2º  Bika 06’! Progresivni MC Obame dolazi na 23º  Jarca, i proziva njenu osu Mesečevih Čvorova ali i Hirona!

Na dan inauguracije, 20. Januar 2021 (12:00 Washington D.C.),  progresivno Sunce SAD-a (Predsednik) biće na 16 º  Riba 09’, što je i mesto progresivnog Asc Oprah Winfrey! No, tranzitni Mesec je vrlo upečatljiv, jer će biti na 29 º  Ovna, što proziva 29 º  Jarca koji je aktivan na dan izbora 3. Novembra 2020! Ne zaboravite, na 29 º  Jarca se nalazi i Oprah Winfrey  draconic Mars, a Mars je njen konačan dispozitor, ako je posmatramo iz ugla uklještenog Jarca u 1. polju! Posle 29 º  Ovna dolazi 0 º  Bika a na 0º  Bika se nalazi Venera (vladar MC-a) u horoskopu Demokratske Partije. Asc za momenat inauguracije biće u Biku, a Venera, vladar, na 15 º  Jarca, gde se nalazi i draconic Saturn (vladar uklještenog Jarca u 1. polju) Oprah Winfrey.  

Meni je zanimljiv i chart inauguracije JFK (20 Januar 1961, 12:00 Washington D.C.) budući da je i tada Jupiter i Saturn bio u Jarcu (baš kao u momentu izbora 3. Novembra 2020). Za 3. Novembar 2020  ja sam progresirala taj chart i pronašla progresivno Sunce na 0 º  Ovna, što je isto znak novog početka, novog ciklusa, jer se sa 0 º  Ovna mi rađamo, tu je početak Zodijaka u tropskoj, modernoj astrologiji. Progresivni Mesec će se naći na 0 º  Blizanaca, dakle, opet znak velikog početka! Sekundarna Venera jer retrogradna i nalazi se na 29º Ovna (gde će u momentu inauguracije 20. Januara 2021 - biti tranzitni Mesec), dok je sekundarna osa Asc/Des postavljena preko ose egzaltacije i pada Jupitera (15º Raka/15º Jarca)! Zanimljivo, Oprah ima svoj draconic Saturn upravo na 15º Jarca, gde će biti i tranzitna Venera na dan inauguracije 2021!  Međutim, Solar Arc Mesec tog chart će se naći na 23º  Bika 30’ (što jeste bliska konjnkcija sa 24 Bika) gde će se naći: progresivni Mesec Oprah Winfrey, progresivni Mesec Caroline Kennedy, tercijarni Mesec Barak Obame, a što je ujedno i MC Donalda Trumpa, kao i MC Demokratske Partije).  Kada već pominjem JFK, ne mogu a da ne podelim  sa vama da je njegova Fortuna u horoskopu ni manje ni više nego na 29 º  Jarca. Fortuna je vrlo lična tačna u svačijem horoskopu, jer predstavlja odnos Asc, Sunca i Meseca, i njeno kretanje u progresijama, kao i tranzit neke planete preko ove tačke (ako postoji još dodatnih pokazatelja) i te kako može biti veliki znak! Kako je reč o već pomenutom 29 º  Jarca, rekla bih da je ovo važno pomena!  


    
U momentu izbora, 3. Novembra 2020, tranzitni Uran će biti na 8 º  Bika, i praviće snažan kvadrat sa Suncem i Venerom Oprah Winfrey na 8 º /9 º  Vodolije! U njenonom natalnom horoskopu, Uran je u Raku, i preko Meseca sa 4 º  Strelca (svog dispozitora) pravi aplikacioni sekstil sa pomenutom konjunkcijom Sunca i Venere. Drugim rečima, njoj treba kvadrat Urana u tranzitu, kako bi bila podstaknuta na akciju. Ova akcija može joj doneti veliku životnu promenu!  Sam momenat inauguracije nosi sobom neko sećanje, jer je Mesec na vrlo speifičnom mestu, na 29 º  Ovna, ide ka boljoj budućnosti, jer na 0 º  Bika Mesec ulazi na teren svoje egzalacije i približava se i samom stepenu egzaltacije. Stoga, ja sam pogledala i draconic chart tog momenta (20 Januar 2021, 12:00 Washington D.C.). Draconic Asc je ni manje ni više nego na 25 º  Vodolije 06, prozivajući natalni Mesec (žena) iz horoskopa SAD-a sa 25 º  Vodolije 28’ koji sobom nosi Sunce sa 13 º  Raka, kao vladara 10 (predsednik). Da li je ovo možda isto znak da je ženska energija  u vazduhu? No, veoma je zanimljiv i draconic Mesec, jer se nalazi ni manje ni više nego na 9 º  Vodolije, baš gde se nalazi natalna konjunkcija Sunca i Venere Oprah Winfrey, ali i progresivna konjunkcija retrogradne Venere  i Sunca Caroline Kennedy (kao i moje natalno Sunce u 3. polju). No, i draconic Mesec Oprah Winfrey je veoma blizu, na 10 º  Vodolije, pa je njenoj Duši sve ovo poznato, od pre...  Još Znakova...
   
Kako u knjizi Mark H. Penfielda možete pronaći i sam horoskop Washington D.C., ja sam progresirala taj chart za 20. Januar 2021 (dan inauguracije 59. Predsednika SAD). Sekundarni MC će biti ni manje ni više nego na 29 º  Jarca 00’ (konjunkcija draconic Mars od Oprah Winfry), što znači da tokom izbora sekundarni MC prelazi preko 28 º  Jarca 48’, baš kao i sekundarni Mesec SAD-a! S’ druge strane, u trenutku izbora, 3. Novembra 2020, sekundarni Mesec (narod, biračko telo) glavnog grada SAD biti na 25 º  Vodolije 25’, u konjunkciji sa Mesecom (žena) iz horoskopa SAD-a! Nije li i ovo još znak da ko god da je pobednik na izborima – biće da je njen pol – ženski?! Ako pogledamo i Solar Arc Washington D.C. za momenat inauguracije 2021, onda vidimo i Solar Arc MC na 29 º  Jarca 34’, dok je Solar Arc Mesec (žena) na 0 º  Bika 24’ , u konjunkciji sa Venerom Demokratske Partije sa 0 º  Bika 44’! Venera je u horoskopu Demokratske Partije vladar MC-a. Nije li ovo još jedan znak da bi neko iz redova demokrata tog 20. January 2021 mogao polagati zakletvu? 
   
Konačno da biste odneli pobedu na izborima, vi morate da dobijete Floridu! Naime, meni je zanimljiva osa IC/MC u draconic chartu ove savezne države. Naime, ona ide upravo preko 21 º  Blizanaca /21 º  Strelca, pa je i ovo jasan znak zašto je Trump baš tamo dobio potrebne glasove za pobedu, jer se u Belu Kuću ulazi preko 22 º  Blizanaca! No, ova osa je prisutna i u draconic chartu Oprah Winfry ali i kroz njene sekundarne progresije za momenat izbora 3. Novembra 2020, što sam gore u tekstu i pominjala. Progresivni Asc Floride Novembra 2020 biće na 9 º  Škorpona 19’ tačno u konjunkciji sa Saturnom Oprah Winfrey sa 9 º  Škorpiona 03’! Ponavljam, Saturn je vladar njenog uklještenog Jarca u 1. polju (ona), i nalazi se u njenoj drugoj polovini 10. polja (njena profesija kasnije u životu). Kako je tokom 2020 uklješten znak Jarca u njenom prvom polju izuzeto prozvan prisustvom čak tri planete u tranzitu – Jupiter, Saturn i Pluton, ovo je vrlo važan znak! Dalje, Mars se u horoskopu Floride nalaz na 26 º  Strelca, na pomenutom Centru Galaksie, vrlo blizu Asc Oprah Winfry (29 º  Strelca)! Mars je pozicioniran u 7. polju (ugaona kuća horoskopa). U Solar Arc direkcijama za dan izbora, Mars Floride se nalazi na 16 º  Blizanaca, u konjunciji sa Jupiterom (vladar Asc Oprah Winfrey sa 29 º  Strelca). Takođe, ovo je i mesto Sunca pokojnog JFK-a, i svakako da ovo može naglasiti da Florida ovaj put poklanja glasove demokratama?    

Naravno, nakon Floride, tu je i Ohio, još jedna savezna država od koje zavisi ko će biti konačno novi predsednik! MC Ohio je na 28 º  Jarca 49’, dakle, vrlo blizu, gore u tekstu više puta pomenutog, 29 º  Jarca! Moram da ponovim opet, ovo je mesto draconic Marsa Oprah Winfrey, a njen konačan dispozitor (ako je posmatramo iz ugla uklještenog Jarca u 1. polju) je upravo Mars kao vladar Satrna sa 9 º  Škropiona! Dalje, Solar Arc Mars Ohio će se naći isto na 29 º  Jarca, a Mars je vladar 7. polja u horoskopu Ohio, što je ugaona kuća i svakako ima primat! Konačno, zanimljiv mi je i draconic Mesec (žena, ali i biračko telo) Ohio jer se nalazi na 20 º  Raka, tačno na uklještenom Uranu u horsokopu Oprah Winfry, koji će biti u narednom periodu prozvan preko  eklipsa...   Koje predstojeće eklipse mogu biti bitne za Oprah Winfrey?

-          13. Jula 2018 solarna eklipsa sa 20 º  Raka „budi“ njenog „uklještenog“ („uspavanog“) Urana (promene) iz znaka Raka, a samim tim čitavu osu Jarac/Rak, gde se nalaze i Mesečevi Čvorovi kao i Hiron.
-          11. Avgusta 2018 solarna eklipsa sa 18 º  Lava „proziva“ njenog natalnog Merkura sa 19 Vodolije. Njen natalni Merkur sobom „nosi“ Jupitera sa 16 º  Blizanaca (fiksna zvezda Rigel, iz konstelacije Orion, koja daje počasti – ovde se nalazi i Sunce u horoskopu JFK).
-          16. Jula 2019 lunarna eklipsa sa 24 º  Jarca opet pokreće njenu osu Mesečevih Čvorova preko uklještenih znakova Jarac/Rak kao i Hirona
-          10. Januara 2020, u godini izbora, opet eklipsa sa 20 º  Raka (baš kao i 13. Jula 2018), ali ovog puta lunarna, i opet se „budi“ njen Uran i uklještena osa Jarac/Rak preko ose 1/7.

Rekla bih da tri, od četiri, predstojećih  eklipsi, do izbora 2020, su jasan znak da će „unutrašnji potencijal“ Oprah Winfrey biti „probuđen“.

Нема коментара:

Постави коментар

Healing Old Wounds and Trauma (Uranus, Chiron and Prometheus) Webinar with: SMILJANA GAVRANČIĆ (Professional Astrologer ISAR CAP) RANKA BOSNIĆ (Lic I.S.H. Homeopath) Date:04. June.2022 (8pm -10.30pm GMT)

                                                     Healing Old Wounds and Trauma                                        (Uranus, Chiro...