уторак, 17. фебруар 2015.

Minsk i 15º Škorpiona Objavljen: 17. februar, 2015. | Autor: Smiljana Gavrančić

Minsk i 15º Škorpiona


Mlad Mesec je uvek simbol mogućeg novog početka! Kada sam pre skoro mesec dana,  20. januara 2015. godine,  pogledala horoskop za taj trenutak (Mlad Mesec na 0º Vodolije), posmatrano za Grinič (jer je to globalna slika, slika za ceo svet), prvo što mi je kao mundanom astrologu zapalo za oko bilo je sledeće:

- Ascendent je bio na 21º Blizanaca (što je mesto gde se u horoskopu Nove Rusije nalazi Sunce – predsednik, a u horoskopu Sjedinjenih Država je to mesto gde se nalazi Mars, kao vladar Ascendenta sa 8º Škorpiona).

- Osa IC-MC je preko tzv. „Avatar stepenova“, tj. 15º Lava/15º Vodolije što sasvim sigurno naglašava period obojen tenzijama na mundanom nivou. Inače, na 15º Vodolije nemačka kancelarka Angela Merkel ima u svojoj natalnoj karti Mesec (nemački narod), ali je ovo i stepen koji vezujem za Poljsku (više o ovome ste mogli čitati u mom članku " Poljska i 15 º Vodolije“).

- U prilog ovome dodajem da je baš u to vreme sekundarni Mesesc (kreće se oko 1º za 1 mesec) Sjedinjenih Država bio pozicioniran baš na 15º Škorpiona („Avatar stepen“) i kvadrirao pomenutu osu IC-MC iz horoskopa Mladog Meseca. Mesec u karti SAD je inače vladar 9. polja (inostranstvo). Kvadrat signilizira problem, i da stvari neće ići lako...

- Venera (diplomatija) je bila pozicionirana u 10. polju, i na 21º Vodolije, na stepenu koji u svom istraživačkom radu (mapiranje Zodijaka) pripisujem Francuskoj. U to vreme sekundarni Mesec Pete Francuske Republike je na 21 º Raka i pravi inkonjunkciju sa ovom Venerom (diplomatija) sa 21 º Vodolije, pa se ovde jako puno toga mora promeniti iznutra (inkonjunkcija), da bi se diplomatsko rešenje pronašlo.

- Tercijarna osa 1/7 SAD-a (Washington D.C. i svako ko stoji preko puta-diplomatski odnosi) je bila na 21º Lava/21º Vodolije, što je i natalna osa MC-IC Vladimira Putina, ruskog predsednika. Inače, osa 21º Vodolije/21º Lava je natalna osa 1/7 iz horoskopa Ukrajine!

Inače, ja sam jedna od retkih (astrologa) koja za Asc Ukrajine koristi upravo stepen egzaltacije Neptuna - 21º  Vodolije, a i kroz ovo istraživanje sam dobila potvrdu da taj stepen zaista "radi"!!!

U međuvremenu šta se dogodilo?

U glavnom gradu Belorusije,Minsku, lideri dve zaraćene strane, Vladimir Putin i Petar Porošenko, sastali su se ne bi li postigli sporazum o primirju i obustavi vatre u Istočnoj Ukrajini. Posrednici su bili nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsdnik Francois Hollande. Domaćin sastanka je bio beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko. Sporazum o prekidu vatre je potpisan 12. februara, 2015., no, sukobi su i dalje nastavjeni. Inače, Minsk je bio domaćin pregovora ovih zaraćenih strana počev od septembra 2014.

Minsk i 15 º Škorpiona

Pogledala sam horoskop Minska, prestonice Belorusije gde se sve ovo dešava. Prvo što mi je zapalo za oko je pozicija Meseca (narod) na tzv. „Avatar stepenu“, na 15 º Škorpiona! Na tom mestu se nalazi sekundarni Mesec (vladar 9 – inostranstvo) SAD! Sjedinje Države se i dalje drže po strani u ovom sukobu, ali ovo je jasna slika njihove  indirektne„prisutnosti“ na ovom sastanku.  Na 15 º Škorpiona se trenutno nalazi i sekundarni Ascendent Minska, što samo naglašava značaj ovog stepena po Belorusiju!  


Belorusija je bivša sovjetska republika, koja ima centralni (15 º - centralni stepen) značaj u Zajednici Nezavisnih Država. Naime, upravo je Minsk, kao glavni grad Belorusije, sedište i Zajednice Nezavisnih Država. Ova zajednica je nastala 08. decembra, 1991. godine. Zanimljiva je osa Ascendent/Descendent za taj trenutak. Radi se upravo o osi 15º Bika/15º Škoripna, tzv. osi „Avatar stepenova“!Zanimlijvo je da su ovu zajednicu inicirali upravo predsednici ovih bivših sovjetskih republika: Rusija, Belorusija i Ukrajina, današnje zaraćene strane od kojih je jedna između njih domaćin sastanka! Kasnije su se Zajednici Nezavisnih Država pridružile i ostale bivše sovjetske države, da bi  u međuvremenu neke od njih i istupile iz iste – Gruzija,Ukrajina...

Pogledajmo sada i horoskop komunističke Belorusije. Ascendent je u Vagi, i ako uradimo sada sekundarne progresije za trenutak kada je Belorusija postala nezavisna država – 25. avgust, 1991., nalazimo vladara Ascendenta, Veneru, upravo na 14 º Škorpiona 22’,dakle, veoma blizu centralnog,  15º Škorpiona („Avatar degree“)!


Ako se sada pozabavimo istorijom Minska, onda nalazimo da je ovaj grad pretrpeo ogromnu štetu. Naime, čak 10 puta tokom istorije je bio meta napada mnogih drugih država i vladara- od Napoleona, pa sve preko Poljske i Hitlerove Nemačke... Sve ovo se uklapa u prirodu znaka Škorpiona koji je poput Feniksa – nastaje iz pepela. S’ druge strane, centralni, 15 º fiksnog Škorpiona mu daje posebnu „težinu“ i ne tako laganu priču. Podsetiću Vas da je Belorusija na „crnoj listi“ Zapada zbog autoritativne vladavine predsednika Aleksandra Lukašenka koji vlada ovom zemljom punih 20 godina, od 1994.godine. Izmenama Ustava omogućio je da jedna ista osoba može bezbroj puta biti izabrana za za šefa države.  

Uloga Poljske

U svojoj knjizi „Horoscopes of Europe“, astrolog Marc Penfield kaže: „Minsk is the largest city between Moscow and Warsaw“. Ova rečenica me je navela na zaključak da bi Poljska ovde mogla imati neku važnu ulogu, budući da je MC Mladog Meseca 20. januara 2015 bio na 15 º Vodolije (što je stepen koji vezujem za Poljsku). No, kako je Mesec Angele Merkel isto na 15 º Vodolije, i kako je u kvadratu sa 15º Škorpiona (Minsk) – nije ni čudno što i nakon potpisanog primirja sukobi u Istočnoj Ukrajini su nastavljeni. Kvadrat nikad ne dovodi do realizacije, nego se stvari prekidaju na pola puta.

Po meni, pregovore bi trebalo premestiti možda baš u Varšavu, jer bi Poljska, zajedno sa Angelom Merkel, mogla, u ovom rusko-ukrajinskom sukobu, dobiti nekako   na  značaju, da li direktno, ili indirektno, ostaje da vidimo...S' druge strane, kvadrat "vuče",pa to što se stvari dešavaju baš u Minsku, a ne negde drugde, ima isto smisao i svrhu..., jer je reč o nekim prošloživotnim akcijama nezavršenim od pre, između nemačkog, poljskog i beloruskog naroda... Takođe, moramo da imamo u vidu da je Poljska važna NATO baza, i da je njena uloga svakako velika. 

Inače, o centralnoj ulozi Nemačke, pa samim tim i nemačkog naroda, u vremenu ispred, pisala sam u članku "Berlin i osa 20º Ovna - 20º Vage ".

Biće zanimljivo pratiti sledeće eklipse, budući da će one pokrenuti Veliki Fiksni Krst preko 15º , tzv. "Avatar stepenove", što će sigurno odraziti kako na Belorisiju, tako i na Poljsku. 

1. 07. avgust, 2017 - Lunarna eklipsa na 15 º Vodolije 25'
2. 08. novembar 2022 - Lunarna eklipsa na 16 º Bika 01'
3. 05. maj 2023 - Lunarna eklipsa na 14 º Škorpiona 58'

Izvori:
"Horoscopes of Europe", Marc Penfield
"Horoscopes of the USA and Canada", Marc Penfield
"The Book of World Horoscopes", Nicholas Campion
http://www.esoteric.kiev.ua/astrology/ukraine1.html (horoskop Ukrajine)

Нема коментара:

Постави коментар

Healing Old Wounds and Trauma (Uranus, Chiron and Prometheus) Webinar with: SMILJANA GAVRANČIĆ (Professional Astrologer ISAR CAP) RANKA BOSNIĆ (Lic I.S.H. Homeopath) Date:04. June.2022 (8pm -10.30pm GMT)

                                                     Healing Old Wounds and Trauma                                        (Uranus, Chiro...