понедељак, 4. новембар 2013.

SAD i Rusija: 11º Bika – 11º Škorpiona Objavljen: 04. novembar, 2013. | Autor: Smiljana Gavrančić

SAD i Rusija: 11º Bika – 11º Škorpiona



U nedelju, 03.novembra,2013. (nakon četvrtog Uran-Pluton kvadrata od 01.novembra), dogodila se poslednja eklipsa u ovoj godini, i to ovaj put Solarna (Mlad Mesec, tj. Sunce-Mesec konjunkcija u blizini Severnog Mesečevog čvora) na stepenu egzaltacije Urana, na 11º Škorpiona! Solarna eklipsa jeste uvek slika jednog novog početka, pa kako je u nju ovaj put uključen i Severni čvor (budućnost) slika novog početka je potpunija.

Dispozitor eklipse je Mars koji se pozicionirao na 11º Device odakle gradi egzaktan sekstil sa samom eklipsom na 11º Škorpiona, ali i aplikacioni sekstil sa Saturnom na 13º Škorpiona, te ovde stvari u vremenu (Saturn) mogu biti podosta stabilne (Saturn).

Prentalna (lunarna) eklipsa Barack Obame na 11º Device 

Sve ovo postaje mnogo zanimljivije ako Vam kažem da se na 11º Device nalazi prenatalna eklipsa američkog predsednika Baracka Obame, koja je pri tom bila lunarna i samim tim govori o tome da ovde osoba (tj. Barack Obama) treba da završi neke stvari od pre, ali koja isto tako definiše i njegovo stanje svesti kroz stepen poverenja ili straha.
Edward Snowden – Mesec na 13º Škorpiona 

S’ druge strane, baš na 13º Škorpiona se nalazi Mesec (vladar 3 – informacije) Edwarda Snowdena, odbeglog bivšeg službenika američke Nacionalne bezbednosne agencije (NSA), kojem je Rusija nedavno pružila azil, i koji gradi lep sekstil-trigon na osu 13º Device-13º Riba (osa koja je veoma bitna za same Sjedinjene Države i više o ovome sam pisala nedavno u svom članku „SAD i osa 13º Device-13º Riba"), ali i lep trigon na samo Sunce (predsednik, vladari) Sjedinjenih Država na 13º Raka!
 Dodajem da na 12º Raka 30’ (skoro 13º Raka) Edward ima i tačku srednjeg rastojanja Merkura (vladara 1 – on) i Venere (vladara 12 – tajna, njegov lični Neptun), te možemo naslutiti da zaista ovaj mladić neku tajnu, a vezano za vladare u svojoj zemlji – zna... Međutim, ovde ne bi trebalo da bude većih problema, budući da se radi o harmoničnim aspektima, koji su ujedno i „lenji“, pa često i ne podstiču na akciju. Ali isto tako ovo je prilika da se sa lakoćom ovde „problemi“ reše... 

Da li bi predsednik Obama trebao da poradi na veri, i da se, vezano za „sluačaj Edward Snowden“ nekako više opusti, da manje analizira i da više veruje pre svega (Devica, gde je mesto njegove prenatalne eklipse, je znak sedišta i egzaltacije Merkura i stoga voli da jako analizira i neretko je nepoverljiva, jer je ujedno i znak izgona za Jupiter-optimizam, i Neptun-lična vera)? Rekla bih da je odgovor – da... Međutim, ne bi ova prenatalna eklipsa Barack Obame sa 11º Device bila ovde tako bitna da ona ne gradi i lep trigon-sekstil na 11º Bika-11º Škorpiona, što je osa zajedničkog horoskopa Sjedinjenih Država i Rusije! Takođe, ne možemo da zanemarimo i da trenutni predsednik Rusije, Vladimir Putin, ima u svojoj karti Veneru (esencijalni signifikator za diplomatiju) takođe na 11º Škorpiona..., kao i da trenutni državni sekretar SAD-a, John Kerry, zadužen upravo za međunardone odnose u Obaminoj administraciji, ima tačku srednjeg rastojanja Sunca (vladari, ugled) i Neptuna (tajna) isto na 11º Škorpiona!
Davison karta SAD i Rusije

Baš kao što postoji zajednički horoskop između bilo koje dve osobe koje ostvare odnos, tako postoji zajednički horoskop i dve države. U ovom tekstu, verujem da već naslućujete, biće reči o zajedničkom horoskopu (tzv.Davison relationship chart) dve najvažnije (i politički i ekonomski) zemlje na svetu. Naravno, reč je o Sjedinjenim Američkim Državama i Rusiji. Zašto baš u ovom trenutku se bavim odnosom ove dve zemlje? Zato jer osa 1 (Sjedinjene Države) – 7 (Rusija) ove Davison karte upravo ide preko 11º Bika-11º Škorpiona, i što je ova osa „probuđena“ eklipsom od 03.novembra, 2013. godine.

Međutim, ako uradimo i kartu za trenutak kada je Jupiter ušao u znak Raka (26. juna 2013.), onda još u toj karti nalazimo Mesec na 11º Vodolije što kvadrira osu 11º Bika – 11º Škorpiona, i što je već bio nagoveštaj mogućnosti da se javi neki problem u diplomatskim odnosima između ove dve zemlje. Baš krajem juna meseca, neposredno nakon ulaska Jupitera u znak Raka, izbio je diplomatski „incident“ između Sjedinjenih Država i Rusije, jer je odbegli Snowden (koji inače napušta teritoriju SAD-a 20. maja 2013, na dan trećeg Uran-Pluton kvadrata) sleteto na teritoriju Rusije, došavši iz Hong Konga.
Sjedinjene Države svakako da gledamo (kao stariju zemlju u ovom odnosu) kroz 1. polje, koje je na stepenu pada Urana, dok bi Rusija onda bila predstavljena stepenom egzaltacije Urana – 11º Škorpiona. Naime, iz prirode ovih stepenova možemo da prepoznamo i privrženost Moskve zvaničnom Pekingu, jer sam upravo Peking u jednom od svojih tekstova vezala za 11º Škorpiona („Peking i 11º Škorpiona"), dok s’ druge strane zvanični Washington je ovde predstavljen sa 11º Bika, a taj stepen sam „vezala“ za Tokyo („Tokyo i 11º Bika“). Izgleda da se odnos na relaciji Peking-Tokyo reflektuje kroz odnos Moskva-Washington, što posmatrano i iz oka prosečnog posmatrača, koji nije astrolog, ima smisla.

Natalne karte USA i Rusije

Takođe, pozicija vladara Ascendenta (Venere) na 8º Blizanaca veoma jasno upućuje na Sjedinjene Države, budući da se baš na tom stepenu nalazi Uran u karti ove zemlje (a po nekim autorima čak i sam Ascendent Sjedinjenih Država), dok se vladar 7. kuće (Pluton) koji ovde predstavlja Rusiju, nalazi upravo na 0º Blizanaca – tačno na onom mestu gde se u Ruskoj natalnoj karti nalazi njihov vladar Ascendenta – Merkur!
No, ono što nakon Sirije ostaje je i dalje „slučaj Edward Snowden“ kojeg je Rusija „ugostila“, i time ozbiljno „uvredila“ Sjedinjene Države. Čak postoje i neki nagoveštaji da će američki sportisti bojkotovati predstojeću Zimsku Olimpijadu u Sočiju, 07. februara 2014., i to baš zbog „slučaja Snowden“. Međutim, rekla bih da stvari baš i ne moraju ići u tom pravcu, budući da će baš na dan otvaranja igara tranzitni (retrogradni) Jupiter biti na 11º Raka (gde se nalazi i u Davison karti ove dve zemlje) i podržavati kako osu 1-7 Davisona, tako sekstilom i samu prenatalnu eklipsu američkog predsednika Obame sa 11º Device.

Peti Uran-Pluton kvadrat – april, 2014.

No, mnogo je zanimljiviji trenutak kada se bude događao peti Uran-Pluton kvadrat, 21. aprila 2014, koji će ići preko 13º kardinalnih znakova, tačnije rečeno, na nebu ćemo tada imati Veliki Uskršnji Kardinalni Krst preko 13º koji će da aktivira 13º Raka (Sunce Sjedinjenih Država), ali i gore u tekstu pomenutu tačku srednjeg rastojanja Merkura i Venere Snowdena (on i tajna), kao i Sunce sa 13º Vage Vladimira Putina!
Tačka srednjeg rastojanja u Davison karti na 13º Ovna

Takođe, na 13º Ovna u Davison karti se nalazi tačka srednjeg rastojanja Meseca (vladara 3 – informacije) i Merkura (vladara 6-radnik, službenik), te sve one informacije koje poseduje Edward Snowden kao bivši radnik NSA mogu ovim kvadratom nekako biti aktivirane. Elem, baš tada će tercijarni Merkur (inače, vladar Ascendenta) Edwarda Snowdena biti na 10º Device 36’ (u dozvoljenom orbisu + - 30’), dakle, gotovo na 11º Device, na mestu prenatalne eklipse samog Barack Obame, što bi u samom američkom predsedniku moglo da „aktivira“ neko prošloživotno sećanje vezano za ovaj odnos, te da „probudi“ poverenje, a ne strah... No, kako je dispozitor njegove eklipse Merkur koji ide u opoziciju sa Jupiter-Saturn konjunkcijom i u kvadrat sa Neptunom koji je vrh ovog T-kvadrata, rekla bih da je Obami potrebno puno lične tišine i unutrašnje vere da bi se oslobodio strahova i sumnji... Ipak, sa 11º Device gradi se lep trigon-sekstil na 11º Bika (Sjedinjene Države) – 11º Škorpiona (Rusija), pa nije li ovo možda prilika da „slučaj Edward Snowden“ nekako ove dve zemlje ipak pomiri...
S’ druge strane, direktivni Mars (prelazi 1º za oko godinu dana) Obame (vladar njegove 10 – on kao predsednik) će biti na 13º Škorpiona (što je mesto Edwardovog Meseca – vladara 3 – informacije), što je slika susreta Obame sa informacijama Edwarda Snowdena... Nije li sve ovo prilika da se ipak ovaj „problem“ sa lakoćom premosti?! U isto vreme, tercijarni Ascendent (koji prelazi oko 1º za 1 mesec) Edwarda će doći na 24º Raka, gde će biti i direktivni Mesec (narod) Obame, a gde se u karti samih Sjedinjenih Država nalazi i Merkur (esencijalni signifikator za informacije) koji sobom ovde nosi Neptuna (tajna) iz 11. polja (internet). Poznato je da se Sjedinjene Države najviše i „prozivaju“ za tzv. „internet špijunažu“... Inače, zanimljiva je i činjenica da se na 23º Raka (dakle, veoma blizu 24º Raka) nalazi i postnatalna eklipsa (svrha, misija...) Sjedinjenih Država, koja je pri tom bila i solarna...
21º Blizanaca

Na ovom mestu Sjedinjene Države imaju vladara Ascendenta, što drugim rečima predstavlja sam Washingotn D.C., prilike u zemlji. Na tom istom mestu Rusija u svojoj karti ima Sunce (predsednik) u konjunkciji sa samim vrhom 10 (vlast, predsednik). Ovde je bitno to što će ovaj stepen biti aktiviran i na dan petog Uran-Pluton kvadrata (21. aprila 2014), preko direktivnog Meseca iz Davison karte, što ipak navodi na zaključak da su ove dve zemlje nekako – jedno! Takođe, dodajem da Rusije već trenutno ima progresivno Sunce (predsednik) na 13º Raka, u konjunkciji sa Suncem (predsednik) Sjedinjenih Država, kao i da će u trenutku petog Uran-Pluton kvadrata progresivno Sunce Rusije i dalje biti na 13º Raka. Nije li sve ovo ipak slika dvojice predsednika koji će, kao što sam već malo pre rekla, biti – jedno, i da ove dve zemlje jedna drugu neće ugroziti?
Kako se ovim kvadratom aktivira peta, grlena, Merkur čakra, ovde je jako poželjno promeniti stavove i uverenja, jer samo tako se i okolnosti mogu promeniti. Ovde postoji prilika da se dogodi „buđenje“... Edward Snowden ovde nije slučajni prolaznik, kao što i ništa u životu nije slučajno, on je neko ko može pomoći Baracku Obami da neko svoje prošloživotno iskustvo sada reši na drugačiji način, pre svega vođen verom, a ne sumnjama i strahovima, što bi konačno svakako moglo za rezultat imati i unapređenje odnosa na liniji Washington – Moskva... Konačno, i sam ruski predsednik Putin je u više navrata izjavio da neće dozvoliti da Edward Snowden (dok boravi na teritoriji Rusije) iznosi bilo kakve „tajne podatke“ koji bi mogli ugroziti Sjedinjenje Države...


Нема коментара:

Постави коментар

Pun Mesec u Škorpionu, Merkur kreće direktno i nije 'spaljen' od Sunca, Istina Je Tu – 24-25. April 2024 Pečurka kao simbol ’eksplozije’ ali i iscelenja.. Objavljeno: 21.aprila 2024 I Autor: Smiljana Gavrančić ISAR CAP

  Pun Mesec u Škorpionu, Merkur kreće direktno, i nije 'spaljen' od Sunce, Istina Je Tu – 24-25. April 2024 Pečurka kao simbol ’...