петак, 19. април 2013.

Španija i 25º fiksnih znakova- opšti izbori 2011 Objavljen: 28. novembar, 2011. | Autor: Smiljana Gavrančić

Španija i 25º fiksnih znakova- opšti izbori 2011




U poslednje vreme je na Pirinejskom poluostrvu došlo do «smene straže»: u Španiji su, kao i pre pola godine u Portugaliji, na vlast došle snage desnog političkog spektra.

Španija je parlamentarna monarhija sa zapadnoevropskim modelom skupštine. Na čelu države,  nalazi se kralj, Huan Karlos I, koji je posle smrti diktatora Franka (20.11.1975. – zanimljiv datum, istog dana se ove, 2011.god. dešavaju izbori?!) imao presudnu ulogu u uspostavljanju demokratskog poretka u Španiji. Pored kralja (šefa države), postoji vlada, na čelu sa premijerom, kao i parlament.

Socijalisti vladaju Španijom od 2004.god. (dva mandata su „vezali“), međutim, politika jake štednje zbog ekonomske krize i visoke stope nezaposlenosti (21,52% - najveća stopa nezaposlenosti u EU), donela je socijalistima u protekle dve godne „rekord“ u nepopularnosti.

Premijer Španije, socijalista, Hose Luis Rodriges Sapatero, raspustio je parlament i raspisao opšte izbore za 20.11.2011. god., a izborna godina bi trebala biti 2012.god., dakle, naredna.

 Kako Španiju (kao i ostale članice EU) potresa veoma teška ekonomska kriza, porast nezaposlenosti i prevelika zaduženost, pretpostavljalo  se da bi glasači mogli da se okrenu opozicionoj konzervativnoj Narodnoj partiji, što se i pokazalo kao tačnom procenom.

Naime, vanredni parlamentarni izbori održani 20.11.2011. god. završili su se pobedom opozicione Narodne partije. Sa velikom razlikom u glasovima oni su pobedeli španske socijaliste koji su vladali u proteklih 7 godina.

Kralj i Španija

U samom horoskopu Huana Karlosa I, Mesec (simbol naroda) se nalazi na 25º Vodolije, a ovde Mesec predstavlja i vladara 6 (radnička klasa, niži slojevi društva) od 10 (on, kao kralj). U direkcijama Huana Karlosa I (rađenim za dan održavanja prevremenih izbora), direktivni Mars (vladar 10 – vlast, od 10 – on) je na 25º Bika, pa je ovo slika «sukobaljavanja» (kvadrat) radničke klase (Mesec) i španske vlasti (Mars) – socijalista. Ipak, budući da je u ovoj poziciji Mars slabiji jer je u izgonu – izvesno je da socijalisti «padaju» sa vlasti.

Nadalje, u horoskopu Španije, Merkur, vladar 5 (mlađa populacija, omladina) nalazi se u 10 (vlast) i to na 25º Škorpiona, što kvadrira Mesec iz horoskopa kralja Karlosa i pravi opoziciju na njegov direktivni Mars. Dakle, ovde imamo aktiviranje fiksnog T-kvadrata, i to preko 25. stepenova Bika, Škorpiona i Vodolije!

I sam MC u horoskopu Španije, što predstavlja vlast, nalazi se na 25º Škorpiona. Tačnije, aktivirana je ovde i osa 4/10 iz karte Španije, što predstavlja osu opozicija-vlast u zemlji.
Ovo još nije sve. Sekundarna Venera iz horoskopa Španije je takođe došla na sam natalni MC (upravo na 25º Škorpiona), a vladar je 4. polja i predstavlja opoziciju – pa ovo jeste slika opozicije koja ovaj put dolazi na vlast.

U samoj karti Španije imamo kvadrat između Meseca (narod) u Raku, na vrhu 6 (radnička klasa, niži slojevi društa) i Venere (u kojoj živi i Pluton – transformacija) koja predstavlja opoziciju. U sekundarnim progresijama na dan izbora, sekundarni Mesec je baš došao na 13º Škorpiona i napravio egzaktan polusesktil sa natalnom Venerom (opozicija) na 13º Vage, pa je ovo slika sklada između radnika (vladar 6) i opozicije (vladar 4) – što je dovelo do davanja glasova opoziciji, pre svega od strane radničke klase i nižih slojeva društva.

 Inače, španski narod uskoro čekaju duboke promene, pogotovu kada je reč o radničkoj klasi i zaposlenima, budući da Mesec sa 11º (uranovski stepen - promene) Raka, sa vrha 6. kuće, pravi kvadrat sa Plutonom, a u narednim godinama Pluton iz Jarca će napraviti opoziciju sa natalnim Mesecom, tako da su reforme (Pluton) na polju radnog zakonodavstva (Mesec u 6) više nego izvesne...

Evropska Unija i Španija

Španija je, kao zemlja Škorpiona, primarno predstavljena Plutonom i Marsom u samom horoskopu Evropske Unije.
Budući da su u ovom horoskopu Mars i Pluton u konjunkciji i u egzaktnoj opoziciji sa Mesecom na Algolu – to Španiju zaista opisuje kao jednu zemlju u kojoj se fažizam kao oficijelni sistem održao najduže u Evropi (do 1975. godine). Ipak, potvrdu za ovo dobijamo i ako pogledamo progresivni horoskop EU za ovu godinu – u kome se Mars (Španija) našao baš na 7º Strelca (što je stepen samog Ascendenta početka izbora u Španiji), a Pluton je, iako već više godina – smešten na za Španiju ključnom 25º Škorpiona!

Budući da je Španija članica EU, zanimljivo je pogledati ovde i kartu EU, kao i sam horoskop trenutka kad su izborna mesta otvorena, a to je bilo 20.11.2011. u 09:00, Madrid (Asc na 7º Strelca!!!).

Ovo je jako bitan stepen, jer ako se osvrnemo i na trenutak kada će Regulus ući u znak Device (21.12.2011. god.), vladar Asc tog trenutka biće upravo Merkur na 7º Strelca!!! (više u ovome pogledati u članku Nie Nedeljković«Pallas-Atena, Grčka i Evropa»).
Ovde, na ovom stepenu, Sjedinjenje Države imaju vrh 2. polja – bankarski sistem, finansije – što snažno upućuje na povezanost Američkog monetarnog sistema sa Evropskim, jer je u karti EU Merkur vladar upravo 2. kuće i predstavlja finansije svih država članica, pa samim tim i Španije! Upravo je direktivan Mekrur EU u ovom trenutku (izbor u Španiji) na 7º Strelca, kao i već pomenuti progresivni Mars (predstavnik Španije) – što je sam Asc horoskopa početaka izbora u Španiji! Sasvim je jasno da će isključivo materijalni momenat biti presudan kod glasača.

Inače, da će opozicija pobediti na ovim izborima vidi se i iz karte samog početka izbora. Vladar 10. kuće (dotadašnja vlast) je Merkur koji se, iako u prvoj kući, nalazi u svom izgonu, te nema veliku snagu. S druge strane, u četvrtoj kući (opozicija) nalazi se Uran na 0º Ovna (novi početak), dok je vladar četvrte kuće (Jupiter) gotovo na samom stepenu mesečeve egzaltacije (narod) i u snažnom velikom zemljanom trigonu od Plutona i Marsa!

I na kraju, zanimljivi su i slike koje nam „nude“ sabijski simobli ovde...

25º Vodolije (pogledati 26º Vodolije u knjizi Igora Ognjenovića «360 Pandorinih kutija») – Mesec iz karte Huana Karlosa I (radnička klasa) – „S hidrometrom u ruci mehaničar se u garaži sprema pregladti automobil.“ – istraživanje, analiziranje...

25º Škorpiona (pogledati 26º Škorpiona u istoj knjizi) – sekundarna Venera (opozicija) iz horoskopa Španije – „Američki Indijanci podižu logor na novoj teritoriji.“ – veština, snalažljivost...

25º Bika (pogledati 26º Bika u knjizi) – direktivni Mars (vladar 10 od 10 iz horoskopa Huana Karlosa I – vlast) – „Španjolac peva serenadu svojoj devojci.“ – zavođenje...

Dakle, vlast zavodi narod «pevajući im serenade» obećavajući im lepe stvari... Radnici analiziraju za koga to da glasaju, a opozicija uspeva da se smesti na nekom novom terenu za nju...

Veoma je zanimljivo da je ova grupa stepenova – 25º fiksnih znakova – tako bitna za Španiju, što se potvrđuje kako kroz njen natalni horoskop, njenog aktuelnog kralja, njegovih progresija, pa čak i same Evropske Unije.

Нема коментара:

Постави коментар

Pun Mesec u Škorpionu, Merkur kreće direktno i nije 'spaljen' od Sunca, Istina Je Tu – 24-25. April 2024 Pečurka kao simbol ’eksplozije’ ali i iscelenja.. Objavljeno: 21.aprila 2024 I Autor: Smiljana Gavrančić ISAR CAP

  Pun Mesec u Škorpionu, Merkur kreće direktno, i nije 'spaljen' od Sunce, Istina Je Tu – 24-25. April 2024 Pečurka kao simbol ’...