субота, 20. април 2013.

Felix i 21º vazdušnih znakova Objavljen: 22. oktobar, 2012. | Autor: Smiljana Gavrančić

Felix i 21º vazdušnih znakova


Ako se pozovemo na staru latinsku izreku „Nomen est omen“ – „Ime je znak“, onda je ime Felix (koje je, inače, latinskog porekla i u prevodu znači «srećan, uspešan»...) ovih dana svakako najpopularnije, budući da je Felixu Baumgartneru (austrijskom padobranacu poznatom po egzibicionim skokovima) u nedelju, 14. oktobra, 2012. godine, donelo sreću i uspeh!

Felix je „heroj“ ekstremnih sportova koji je do danas izveo preko 2.500 spektakularnih skokova, tzv. BASE jumping, među kojima su najpoznatiji oni sa statue Hrista Spasitelja u Riju (Brazil), sa Petronas Kule u Kaula Lampuru (Malezija), sa oblakodera Tajpej 101 u Tajpeju (Tajvan, Kina). Ovaj austrijski sportista je i prvi čovek koji je ikad preleteo slobodnim padom, uz pomoć specijalnih „letećih krila“, kanal Lamanš između Dovera u Engleskoj i Kalea u Francuskoj. U biografjiji ovog čoveka piše da je u austrijskoj vojsci završio obuku za padobranca, kao i da se bavio čak i boksom... Tokom 2006. godine završava obuku u helikopterskoj školi u Sjedinjenim Državama, i tako postaje i pilot helikoptera.

Skok iz svemira

Felix Baumgartner je čovek koji je, u prošlu nedelju (14.10.2012.), u Roswellu (New Mexico), sa ivice svemira, iz kapsule privezane sa helijumom ispunjenim balonom (Neptun), sa nadmorske visine više od 39.068 m – prvi čovek koji je svojim telom „probio“ zvučni zid (Saturn), i tako oborio rekord i nadmašio i svog današnjeg mentora – Josepha Kittingera, od 18. avgusta, 1960. Samo par dana od ulaska Saturna (granice, ograničenja, zid...) u znak Škorpiona (05.10.2012.), znak koji sasvim sigurno nudi potencijal za duboku transformaciju (Pluton je u Škorpionu je u njemu u sedištu i egzaltaciji) i oslobađanje, rušenje svih ograničenja (Uran je u Škorpionu egzaltiran) – austrijski sportista (Austrija se inače vezuje za znak Saturnove egzaltacije, znak Vage) je „srušio zid“, i to u «Saturn zemlji» (New Mexico vezujemo upravo za znak Jarca čiji je vladar Saturn).

Karta Austrije i direktivna Venera na 21º Vodolije
U karti Austrije, vidimo da je vrh 10 (reputacija zemlje) u Jarcu, a vrh 11 (između ostalog, i padobranci) takođe u Saturnovom znaku, znaku Vodolije. Tranzitom kroz znak Škorpiona, Saturn preko Marsa u karti Austrije dolazi upravo na vrh 9 – svet, inostranstvo, i u znak svog sedišta, znak Jarca, što odmah upućuje na zaključak da tranzit Saturna kroz znak Škorpiona pogoduje ovoj zemlji, te da joj može doneti nešto dobro u periodu od naredne 2,5 godine. Popularnost zemlje je očigledna, kao i nekog padobranca iz ove zemlje i to upravo kroz sekstil Meseca (popularnost) iz Riba sa Marsom (sportista), koji je dispozitor Saturna (reputacija zemlje, padobranac u zemlji) koji trenutno tranzitira znakom Škorpiona - na vrhu 9 (svet), u znaku svoje egzaltacije, Jarca (New Mexico), pa je ovo upravo slika austrijskog sportiste koji negde u svetu, tačnije u Roswellu, doživljava i veliku popularnost, nešto posebno (egzaltacija) i to baš tokom boravka Saturna u znaku Škorpiona. No, kako Mars (inače esencijalni signifikator za sport) na vrhu 9 – svet, inostranstvo, nije samo dispozitor Saturna koji trenutno prolazi znakom Škorpiona, i vodi Saturna na svoj teren, na teren znak Jarca, nego je i dispozitor Sunca (vladara 5. polja u karti Austrije, a to je polje koje opisuje sam sport kao sport u svakoj zemlji), onda zaista pozicija dispozitora vladara 5 na vrhu 9 može da uputi na zaključak da austrijski sportisti u svetu mogu da dožive uspeh, popularnost i to baš negde daleko, preko okeana, iznenada (... sekstil sa Mesecom u Ribama u 11, koji u sebi „nosi“ Jupitera (sreća) sa samog stepena svoje egzaltacije - 15º Raka).

No, ako pogledamo samog vladara 5 (sport) u karti Austrije, vidimo da je položen u 7 (javnost) i da ga „boji“ Venera (ljubav) kroz aplikacionu konjunkciju. Kako je ova konjunkcija u znaku Škorpiona, znaku koji se vezuje za opasnosti, onda je ovo upravo slika nekog sportiste koji u sebi nosi ljubav (Veneru) prema opasnostima, i koji se bavi egzebicionim skokovima (...kvadrat sa Uranom u Vodoliji, u 11 – padobranstvo, koji je pri tom i u blizini samog stepena egzaltacije Neptuna (21º Vodolije), na 23º Vodolije, što svakako upućuje i na sliku čoveka koji „leti“, koji je među oblacima, i koji ima jaku unutrašnju potrebu (kvadrat) da među oblacima postigne nešto posebno (egzaltacija)).

Zanimljivo je da je ovaj austrijski sportista bio i vojnik po ugovoru, ali da se nije dugo zadržao u vojsci, jer kako i sam kaže – nije mogao da poštuje „glupe komande“, te je ubrzo proglašen nesposobnim za rad u vojsci i razrešen svih dužnosti u vojnim i oružanim snagama Austrije. Nije li ovo upravo slika Sunca (vladar 5 – sportista) u Škorpionu (vojska) u kvadratu sa Uranom iz Vodolije u 11 (revolt, bunt), i u kvadratu sa Saturnom (obaveze, odgovornost) u Lavu (izgon za Saturn) u karti Austrije?! Kako je Uran, u ovom fiksnom T-kvadratu, snažan, u znaku svog sedišta, i u 11 (svojoj prirodnoj kući) – preovladao je Vodolijski duh kod ovog čoveka uz potrebu da bude drugačiji.

Nadalje, ako pogledamo direkcije za dan kada je Felix doneo sreću kako sebi, tako i svojoj zemlji, onda vidimo da su se upravo direktivna Venera (vladar Ascendenta iz karte Austrije) i direktivni Jupiter (vladar 8. kuće, rizik i opasnosti) našli ni manje ni više nego baš na 21º Vodolije i 21º Vage. Bez sumnje, ovo je upravo slika Felixa na nebu!
Saturn u Škorpionu i MC na 21º Vodolije

Da je ovaj stepen bitan, i to baš sada kada nam je Saturn (zid, granice) u znaku Škorpiona, govori i sama karta za ulazak Saturna u ovaj znak. Pogledajmo MC u karti ovog događaja. Šta vidimo? Da, vidimo da je upravo MC (ono po čemu će čitav ovaj period boravka Saturna u Škorpionu biti poznat) upravo na 21º Vodolije, na stepenu egzaltacije Neptuna, pa je ovo upravo slika nekog padobranca (Vodolija) među oblacima koji će uspeti da ostvari nešto posebno, nešto što do sada niko nije...
Karta skoka

Ako pogledamo i kartu Felixovog skoka, 14. oktobar, 2012. u 12:08 MST (ili po ovdašnjem 20:08 CET) onda vidimo da je upravo Sunce (ugled, slava) bilo na 21º Vage, u blizini zvezde Spika (iz konstelacije Virgo-Devica) za koju kažemo da je dar, talenat ili „poklon boginje čovečanstvu“ u vidu sjajne životne prilike. Felix je u nedelju, 14. oktobra, sasvim sigurno iskoristio priliku i postigao ono što do sada niko nije. Upravo sa ovog stepena na kojem je u trenutku samog skoka bilo Sunce (ugled), sa 21º Vage, mi imamo trigon na gore pomenuti 21º Vodolije!
Budući da za našeg glavnog junaka nemamo tačno vreme rođenja, već samo datum – poslužićemo se njegovom Sunčevom kartom (sa Suncem na Ascendentu, kao prvim sledećim horoskopom po važnosti nakon natalne karte).

Ako pogledamo njegovu tercijarnu poziciju za trenutak kada je napravio skok, uočavamo da je njegov Mars (sport), koji mu je tu i vladar Ascendenta, ali i vladar Sunčevog znaka – došao tačno na 21º Vage!

Tu je i  21º Blizanaca!

Kako je čitava ova „operacija“ obavljena na tlu Sjedinjenih Država, i kako je i sam Felix u ovoj zemlji završio i obuku za pilota heliokoptera, zanimljiva je i karta ove zemlje. Naime, upravo se na 21º Blizanaca, u 8 (opasnosti) nalazi Mars (sportista) u karti Amerike! Kao što znamo, u blizini ovog stepena je zvezda Belatrix, iz konstelacije Orion, koja se vezuje za hrabrost, borbenost, stoga je ovo slika nekog hrabrog sportiste, što Felix svakako jeste. No, ovde je najbitnije to što sada imamo Veliki vazdušni trigon i to preko 21º, pri čemu su aktivirane dve značajne fiksne zvezde (Spika i Belatrix) kao i stepen egzaltacije Neptuna (nebo) što sve zajedno Felixu donosi talenat i šansu za veliki uspeh..., i to upravo negde „u letu“, „među oblacima“ (naglašenost vazdušnog elementa).

Нема коментара:

Постави коментар

Pun Mesec u Škorpionu, Merkur kreće direktno i nije 'spaljen' od Sunca, Istina Je Tu – 24-25. April 2024 Pečurka kao simbol ’eksplozije’ ali i iscelenja.. Objavljeno: 21.aprila 2024 I Autor: Smiljana Gavrančić ISAR CAP

  Pun Mesec u Škorpionu, Merkur kreće direktno, i nije 'spaljen' od Sunce, Istina Je Tu – 24-25. April 2024 Pečurka kao simbol ’...