петак, 27. април 2018.

Persijsko Carstvo i prelaz sa 29º Vage ka 0º Škorpiona - Carstvo Nafte Da li ulazak Urana u znak Bika ponavlja istoriju Persije? Objavljeno: 27. April, 2018. I Autor: Smiljana Gavrančić


Persijsko Carstvo i prelaz sa 29º Vage ka 0º  Škorpiona - Carstvo Nafte

Da li ulazak Urana u znak Bika ponavlja istoriju Persije?

Objavljeno: 27. April, 2018. I Autor: Smiljana Gavrančić
 Uran sam što nije dotako 0º Bika,  i aktivirao Sunce i MC sa 0º  Škorpiona iz horoskopa Persije, tj. današnjeg Irana. No, tu je i Uran u horoskopu Persije sa 3º  Škorpiona. Sve ovo me je već u startu veoma inspirisalo da krenem da istražujem dublje. Kada je 21. Mara, 1935 god. međunarodna zajednica  službeno odlučila da prestane koristiti naziv Persija i počne koristiti naziv Iran – Uran je bio, verovali ili ne baš na 29º  Ovna 39’ (baš kao i sada, dok pišem ovaj tekst), u svojoj „senci“, prpremajući se da dotakne opet 0º Bika. Kažem opet, jer je ovo bio treći prelaz Urana preko 0º  Bika, budući da je Uran prvi put dotakao 0º  Bika 6. Juna, 1934, potom  još jednom u retrogradnom hodu (tokom Septembra i Oktobra 1934.) i poslednji put 28. Marta, 1935, samo 7 dana nakon ove odluke od strane međunarodne zajednice.  

Zanimljivo, Jupiter je i tog Marta 1935 takođe bio na 22º  Škorpiona, i takođe retrogradan (baš kao i sada  dok pišem ovaj tekst – April 2018). Mars je bio na 21º  Vage (a baš danas, 26. Aprila, 2018,   Mars i Pluton su imali sustret na 21º  Jarca), dok je Pluton bio na 23 º  Raka (danas je preko puta, u Jarcu). 

Kada sam progresirala horoskop Persijskog Carstva za 21. Mart, 1935 sekundarna Venera (vladar IC – teritorija Irana) se našla na 29 º  Raka 27’, sekundarni Asc (opšta atmosfera u Iranu) na 29º Vage 38’, dok je tercijarno Sunce (vladar, reputacija zemlje) bilo na 29 º  Ovna 40’. Kao što se da videti, bio je aktivan Kardinalni Veliki Krst preko 29 º, a samim tim i Fiksni Veliki Krst preko 0 º. I naravno da sada sasvim sigurno možemo da se zapitamo šta ulazak Urana u znak Bika može da donese današnjem Iranu, pre svega vlastima, predsedniku, budući da se Sunce i MC Irana nalaze na 0 º  Škropiona, a tu je i Uran sa 3º  Škorpiona, pa su izvense promene, smene vlasti, revolucije? Da li je ispred nas turbulentno vreme, vreme promena?  


Ja cenim da sam Iran (tj. Persijsko Carstvo) „vibrira“ sa tog prelaza od 29 º  Vage ka 0 º  Škorpiona, jer je to sve deo „Spaljenog Puta“, gde je veoma „senzitivan“ teren, a posebno 29 º  Vage, kao tzv. „anaretic“ stepen unutar „Spaljenog Puta“. Tu se sasvim sigurno dešava „smrt“ (29 º  Vage) a sve da bi se potom desilo „novo rođenje“ (0 º  Škorpiona). Kada zakoračimo na teren 0 º  Škorpiona mi se nalazimo u carstvu boga Hada, gde žive ogromna bogatstva a Iran je, svima je poznato, bogat naftom, energijom, i otuda i predmet interesovanja velikih sila, tokom istorije. Svi pohodi na Persiju imali su za cilj jedno te isto – nafta! Nasuprot 0 º  Škorpiona je 0 º  Bika, a Bik materijalizuje.    

Ako progresiramo horoskop Irana od 1. Aprila 1979 (Iran-Islamic Republic chart) za momenat kada Uran uđe u Bika (15. Maj, 2018) – nalazimo sekundarni Mesec ni manje ni više nego baš na 0 º  Škoriona, na Suncu i MC-u Persijskog Carstva. U isto vreme progresivno Sunce i progresivni MC Persije će se naći na 29 º  Vage, spremajući se da uskoro dotaknu 0 º  Škorpiona, tj. samu natalnu poziciju u horoskopu Persije! A, samo četiri dana nakon ulaska Urana u znak Bika, tj. 19. Maja, 2018, tranzitni Uran će napraviti i prvu opoziciju na Sunce Persije!  Primetna je i osa Mesečevih čvorova u horoskopu Persije, budući da ide preko 26 º  Škorpiona (Severn Čvor) / 26 º  Bika (Južni Čvor) – što je danas pozicija malefične fiksne zvezde Algol (iz konstelacije Persej) koja će biti aktivirana na sam dan ulaska Urana u znak Bika, 15. Maja, 2018 (pogledati moj tekst o tome od pre dve godine „Uran u Biku 2018 – Kuda Ide Ovaj Svet"). Kad god vidimo Algol, na bilo koji način, možemo  posumnjati na sukobe, konflikte, gde su i ubistva neminovnost, jer sve strane će biti vođene nekom svojom pravdom, koja nikako neće biti pravda za suprotnu stranu... I tako, u krug... Algol je prirode Saturn/Pluton, a ove dve planete će napraviti svoj susret Januara 2020, i to sa 22 º  Jarca. 


Sjedinjene Američke Države su prekinule diplomatske odnose sa Iranom 7. Aprila, 1980 za vreme mandata predsednika Jimmy Cartera zbog okupacije ambasade SAD u Teheranu između 4. Novembra 1979 i 20. Januara 1981 i uzimanje osoblja za taoce (iranska talačka kriza). Tada su Iranu i uvedene sankcije od strane SAD-a. Tercijarni Mesec SAD-a se tada naša na 29 º  Vage47’, na prelazu ka 0 º  Škorpiona. Zanimljivo je i to da baš Carter ima Hirona u Ovnu, a ovo je i vreme Hirona u Ovnu. Pri tom, Carter ima drakonski Merkur (odluka) na 29 º  Ovna, što opet „proziva“ Persiju preko gore pomenutog Velikog Krsta. 

Irak napada Iran 22. Septembra 1980. god. Progresivna osa IC/MC Iraka je išla preko 29º  Vage 48’/29 º  Ovna 48’! Tercijarni Mesec Iraka se našao na 3º  Bika, što znači da je nekoliko dana pre napada, prelazio i 0º  Bika (tercijarni Mesec prelazi 1º za oko 2 dana i važan je „okidač“ za dnevne događaje). No, 3 º  Bika je i mesto drakonskog Meseca (narod) Irana, pa sve ovo ima više nego smisla. SAD i saveznici su pružali pomoć u oružju i tehnologiji iračkom vođi Sadamu Huseinu koji je hteo da osvoji naftna polja u Huzestanu. Tercijarna osa Asc/Desc Sadama Huseina se 22. Septembra 1980 našla preko 0 º  Škorpiona/0 º  Bika!  Dinastija Pahlavi je vladala Iranom od 1921. do 1979. , do stvaranja današnje islamske republike Iran. .Ako progresiramo horoskop ove dinastije za 4. April, 1979 –momenat nastanka današnjeg  Irana, mi nalazimo upravo progresivno Sunce na 29º  Ovna 30’, što pokreće Veliki Krst preko 29º  kardinalinih znakova, ali ujedno i Veliki Krst preko 0 º  fiksnih znakova! Međutim, i progresivna Venera (vladar IC-a - teritorija Irana za vreme dinastije Pahlavi) se  našla na 3º Bika, uz to je bila još i retrogradna. Na 3º Bika se nalazi drakonski Mesec (naro) Persijskog Carstva!

Mohamed Mosadik, premijer Irana od 1951. do 1953. god. je zajedno sa svojom vladom uveo niz naprednih društvenih i političkih reformi. Ipak, najpoznatija politika njegove vlade bila je nacionalizacija iranske naftne industrije koja je bila pod britanskom kontrolom od 1913. god. preko Anglo-persijske naftne kompanije (danas Britiš Petroleum). Međutdim, Mosadik je uklonjen u državnom udaru 19. Avgusta 1953.god, koji je organizovala i izvela američka CIA na zahtev britanske MI6. Državni udar se često naziva operacija Ajaks, po nazivu operacije CIA, dok se u Iranu naziva udar od 28. mordada 1332, po datumu iz iranskog kalendara. Mosadik je bio u zatvoru tri godine, a potom je držan u kućnom pritvoru do svoje smrti. Sekundarna osa Asc/Desc (prilike u zemlji/svi oni koji stoje preko puta Irana,tj. diplomatski odnosi) išla je tog 19. Avgusta 1953 preko 14º  Škorpiona/14 º  Bika, verovali ili ne, preko ose Asc/Descdrakonskom horoskopu Persije, ali i preko  ose Mesec/Urana francuskog predsednika Emmanueal Macrona koji baš ovih dana se nalazi u prvoj zvaničnoj poseti Beloj Kući, tj. kod američkog predsnika. 

Cilj posete Macrona je da ubedi Donalda Trumpa da se ne povlači iz iranskog nuklearnog sporazuma (the Iran nuclear deal) koji je potpisan između  sedam zemalja (Rusija,SAD, Kina, Francuska, UK, Nemačka, Iran) Jula 2015. Naime, Donald Trump je rekao da će SAD istupiti iz  sporazuma 12. Maja, 2018, samo dva dana pre nego što Uran dotakne 0 º  Bika, ukoliko se ne napravi revizija sporazma,  budući da on ceni da je taj sporazum (koji je potpisan od bivšeg predsdnika Obame) nešto najgore što se ikad moglo desiti. Da podsetim, taj sporazum podrazumeva smanjenje obruča sankcija oko Irana u zamenu da Iran smanjuje svoje nuklerano naoružanje. Naravno, i druga strana, Iran, preti. Iranski predsednik Hasan Rohani je izjavo da ako SAD istupe iz sporazuma, to će imati opasne posledice po ceo svet. Nije li sve ovo znak da zapadne alijanse opet imaju isti cilj – nafta? Dodaću i ovo – tog 19. Avgusta 1953, kada je Mosadik zbačen u državnom udaru u operaciji Ajaks, sekundarni Asc Ujedinjenog Kraljevsta se nalazio na 17º  Vodolije, što je i mesto Hirona u 8. polju ( sukobi, konflikti, ratovi) horoskopa trenutne Pete Francuske Republike, ali i mesto drakonskog Merkura Persije (vladar 6. kuće u horoskopu Persije- vojska), kao i drakonsokg Hirona (povreda) ruskog predsedika Putina. Cenim da bi eklipsa od 11. Avgusta ove 2018.god. mogla biti vrlo važna, budući da se dešava preko puta, na 18 º  Lava, što je i vrh 8. polja (sukobi, ali i resursi ispod zemlje, energija, nafta) Persijskog Carstva. Ovo samim tim znači da je vrh 2. polja (finansijski sistem zemlje) Persijskog Carstva na 18 º  Vodolije, pa još jedna potvrda da pomenute zemlje „ranjavaju“ ekonomiju Irana kroz istoriju, sa tendencijom da se istorija ponovi i u vremenu ispred...  Dve godine nakon operacije Ajaks,  1955. god., Iran pristupa Bagdadskom paktu i time prelazi na američku stranu u Hladnom ratu.  
 Kada je sadašnji predsednik Irana, Hasan Rohani, započeo svoj prvi mandat – 3. Avgusta 2013, sekunarni Mesec Persijskog Carstva se našao na 0 º  Bika 03’, što „proziva“ 0 º  Škorpiona! 

Vratiću se na momenat na horoskop Emmanuel Macrona, pošto je njegova natalna opozicija Meseca i Urana preko 14 º  Bika/14 º  Škorpiona vlro bitna. Name, u drakonskom horoskopu njemu ova osa ide preko 2 º  Škorpiona 19’/2 º  Bika 40’’, što znači da će on uskoro imati aktiviranje drakonskog Meseca preko tranzitnog Urana. To će se dogoditi 14. Jula, 2018, potom 1. Septembra, 2018 (u retro hodu) i još jednom, poslednji put 19/20 Aprila, iduće, 2019.god. Uran će krenuti retrogradno ove godine 8. Avgusta 2018, samo 3 dana  pre, malo pre pomenute, solarne eklipse sa 18 º  Lava koja proziva puno toga (kako sam već navela gore u tekstu). 

 No,ne zaboravimo i da se osa Asc/Desc Evropske Unije nalazi preko 18 º  Lava/18 º  Vodolije. Na 17 º  Lava 38’ se nalazi i Pluton u horoskopu Kine i to još u 8. polju, polju sukoba, no, zanimljiva je i drakonska Venera (vladar MC u horoskopu Kine-vladar) na 2 º  Škorpiona, na drakonskom Mesecu Emmanuel Macrona. Naravno, tu je i Vladimir Putin kojeg sam već pominjala, i njegova osa Asc/Desc preko 3 º  Škorpiona/3 º  Bika, koja će biti prozvana iduće, 2019. god., kao i drakonski Mesec Persije sa 3 º  Bika. To će se dogoditi 4. Maja, 2019, i u tom momentu tranztini Mesec sa 2 º  Bika 19’ će biti  u egzatknoj opoziciji (u stepen i lučni minut) sa drakonskim Mesecom Emmanuel Macrona na 2 º  Škorpiona 19’. Ovo je i više nego jak pokazatelj!    
 
Konačno, osa Asc /Desc Iran-Islamic republic chart od 4. Aprila 1979 ide preko 17 º  Lava/17 º  Vodolije što je samo još jedna potvrda značaja eklipse od 11. Avgusta 2018!


Uran će krenuti direktno 7. Januara, 2019, i to sa 28 º  Ovna 36’, da bi se 25. Aprila, 2019 dogodio prelaz tranzitnog Urana preko drakonskog Urana Macrona (2 º  Bika 40’). Francuska Peta Republika ima MC na 0 º  Ovna, i Hiron je tu... S’ druge strane, drakonski Mesec Donalda Trumpa je na 0 º  Vage, i isto je prozvan preko Hirona. Pri tom, 8. Juna, 2018, tranzitni Hiron će preći i preko Trumpovog drakonskog Sunca –da li obojica mogu biti „ranjeni“ baš kao što i oni sami „ranjavaju“ druge, tj. da li će narod obe zemlje, i Frankcuske i SAD-a, zbog politike svojih predsednika biti u izazovnom periodu?   Zanimljiv je i horoskop Izreala, iz ugla Irana, jer se u chartu Irana Mesec nalazi na 0 º  Jarca, a ja ovaj stepen pripisujem upravo Izrealu, dok 0º Vage – Turskoj. Sam Izarel ima Asc na 29 º  Vage, i MC na 2 º  Lava, što znači da svaki put kada Uran prozove drakonsku osu Mesec/Uran Macrona sa 2º  Škorpiona /2 º  Bika – biće prozvan i sam Izrael! Gore sam navela datume, da ne ponavljam... I sam Mesec Izraela se nalazi na 4 º  Lava, a 27. Jula 2018 imamo eklipsu na 4 º  Vodolije. Ostaje nam da pomenemo i drakonsko Sunce turskog predsednika Erdogana sa 14 º  Bika, što je mesto natalnog Meseca Macrona, ali idrakonski Asc Persije, i što „proziva“ sekundranu osu Asc/Desc (14 º  Škor piona/14 º  Bika) same Persije tokom , gore pomenute, operacije Ajaks od 19. Avgusta 1953. god. Takođe, ne smemo zanemariti Erdoganov drakonski Pluton na 0º Škorpiona, kao ni Solar Arc Merkur/Saturn konjunkciju na 0º Vodolije u horoskopu Turkse! Merkur je vladar Meseca sa 29º Blizanaca, i predstavlja turksi narod, ali i samu prestonicu, prilike u zemlji, budući da je Turska Rak na Asc.S' druge strane Saturn je vladar 7 (diplomatija, odnosi), 8 (sukobi) i 9 (inostranstvo) u horoskopu Turske.
  
 Podsetimo se na kraju i čuvene Teheranske konferencije i susret trojice: Vinstona Čerčila, Josifa Staljina i Frenklina Ruzvelta. Konferencija je počela 28. Novebra 1943.god. Sekundarna Venera SAD (vladar Desc USA – diplomatski odnosi) našla se na 0 º  Vodolije i prozivala je 0 º  Škorpiona preko kvadrata! Solar Arc osa IC/MC SAD-a je išla preko 0 º  Lava/0 º Vodolije. Zanmiljvo je da Trumpova sekundarna osa MC/IC trenutno ide preko 0 º  Lava/0 º  Vodolije! Sekundarni Asc Boljševičke Rusije je bio  na 29 º  Vage (28 º  Vage 37’ što je dozvoljeni orbis + - 30’). Konačno, i u samom chartu trenutnke britanske kraljice, Elizabete II, mi nalazimo Sunce (otac, kralj Džorž VI) na 0º  Bika (budući da je on 1943.bio na čelu krune), što isto jasno ukazuje na veliku usmerenost Ujedinjenog Kraljevstva na teritoriju Irana. Biće zaista zanimljiv momenat kada Uran u narednom periodu tri puta napravi opoziciju na Sunce i MC Persije – Maj 2018, Oktobar 2018 i konačno, Marta 2019. Takođe i sama opozicija Urana na Uran Persije 18. Maja, 2019 je velika prekretnica za ovu zemlju! Moguće su promene vlasti, revoulucije, ali i sam Uran u Škorpinu je slika velikog nukleranog potencijala koji živi duboko ispod iranskog tla. 

Zadnji put je Uran pravio opoziciju na Uran iz horoskopa Persije 8. Juna 1935. Ako se sećate početka teksta, te iste godine međunarodna zajednica je prestala koristiti naziv Persija i počela je sa korišnjenjem imena Iran. Zabrana nošenja vela za žene, kao i obaveza oblačenja na „zapadnjački“ način za muškarce, uvedena je iste, 1935., god.   Ove godine, 8. Juna, Hiron će napraviti egzaktnu konjunkciju na Trumpovo drakonsko Sunce (on kao vladar). U medijima možete pročitati kako je zapravo iza nedavnog napada na Siriju samo Trumpova želja da uskoro napadne Iran...

Uran je napravio opoziciju na Sunce Persije i na MC Persije zadnji put 11. Juna 1934, pre tačno 84. god. Ovaj put se ta opozicija dešava prvi put 19. Maja, samo 4 dana nakon što Uran i zaplovi u znak Bika. Možemo očekivati i promenu cene nafte na svetskom tržištu budući da će Uran sa 0º Bika da pokrene Veliki fiksni krst. Isto tako verujem da će narod Irana tokom tranzita Urana kroz znak Bika otkriti i nova nalazišta nafte.

Eklipse bitne za Iran:

-          - 24 . Oktobra 1995 solarna eklipsa na 0 º  Škorpiona
-          - 21. Januara 2000 lunarna eklipsa na 0 º  Lava
-          - 23. Oktobra 2014  solarna eklipsa na 0 º  ŠkorpionaIzmeđu ove dve eklipse 1995-2000 u Julu, 1999. god. na ulicama Teherana se dešavaju masovne demonstracije, protesti proti reformi predsednika Mohammad Khatami.Khatami je 1999 posetio Italiju, što je bila prva poseta šefa Irana jednoj zapdnoj zemlji od islamske revolucije 1979. god. i stvaranje današnjeg, modernog Irana. On je tada poetio i poglavara Rimokatoličke crkve, Jovana Pavla II, tj. Vatikan, kao najviši iransi lider koji je ikad posetio Vatikan. Juna 2005 na vlast dolazi konzervativni Mahmud Ahmadinežad čiji mandat je obeležio konzevativni nuklearni program i tvrda spoljna politika. Konačno, avgusta 2013 pobedu na izborima uzima sadašnji predsednik Hasan Rohani koji je bio na čelu nekadašnje nuklearne pregovaračke grupe Irana sa tri zemlje Evropske Unije- Nemačkom, Francuskom i  sada već bivšom članicom EU – Ujedinjenim Kraljevstvom.

Нема коментара:

Постави коментар

Healing Old Wounds and Trauma (Uranus, Chiron and Prometheus) Webinar with: SMILJANA GAVRANČIĆ (Professional Astrologer ISAR CAP) RANKA BOSNIĆ (Lic I.S.H. Homeopath) Date:04. June.2022 (8pm -10.30pm GMT)

                                                     Healing Old Wounds and Trauma                                        (Uranus, Chiro...