четвртак, 23. фебруар 2017.

„Roman Holiday“, Retrogranda Venera u Ovnu 2017 & Ja... Objavljeno: 23 Februar, 2017. I Autor: Smiljana Gavrančić

„Roman Holiday“, Retrogranda Venera u Ovnu 2017 & Ja...
Objavljeno: 23 Februar, 2017. I Autor: Smiljana Gavrančić


Ako ste odlučili da vreme retrogradne Venere u Ovnu 2017  provedete u Rimu (Italija) ili uživate u jednom od najlepših ostvarenja svetske kinematografije – Praznik u Rimu („Roman Holiday“) – učinite to obavezno. U ovom filmu se prvi put pojavila jedna od najvoljenijih i najharizmatičnijih glumica na svetu – Audrey Hepburn. Partner joj je bio veliki Gregory Peck. Ceo film je sniman na autentičnim lokacijama u Rimu, i osim popularnosti glumcima, doneo je još veću posećenost gradu. Ako ste jedan od zaljubljenika u ovaj film, podsetite se na sva ona lepa mesta na kojima se odvija radnja ove priče. Audrey je za glavnu ulogu u ovom filmu nagrađena nagradom Američke Filmske Akademije – Oskar!

Audrey Hepburn u svom horoskopu ima retrogradnu Veneru u Ovnu, i to na 22°  Ovna 47’ u veoma bliskoj konjunkciji sa fiksnom zvezdom Baten Kaitos (Cetus konstelacija), pa je ona baš u ovom filmu „okovana princeza“, baš kao što i mit kaže. Ona se oseća „loše“ u ulozi princeze neke neodređene zemlje i želi da napusti tu ulogu. Ova zvezda predstavlja utrobu morskog čudovišta, kita, i  ovde imamo zapravo priču o Andromedi koju spašava Persej od uloge princeze.  U svojoj avanturi kroz večni Rim,Audrey slučajno naleti na Gregory Pecka, koji tumači američkog novinara koji se zaljubljuje u nju. Film je realizovan 27.avgusta, 1953.god. i baš tada se sekundarni Ascendent Audrey našao na 22°  Ovna 14’ u konjunciji sa njenom natalnom retrogradnom Venerom.

„Osećam Te“

Da bismo bili potpuni, da bi naša duša se osećala celovitom, mi težimo nesvesno ka toj našoj drugoj polovini, koja je suprotna od nas, a  zapravo toliko nam potrebna da bismo bili u harmoniji sa sobom. Stoga, prednost dajem opozicijama u ovom tekstu, jer, upravo one ovde potvrđuju što sam malo pre rekla. Ovaj tekst govori o značaju ose 15°  Raka/15°  Jarca, ili ti o značaju ose koja se vezuje za mesto egzaltacije i pada Jupitera unutar Zodijaka!

Drakonski horoskop uvek govori o sećanju koji nosi naša duša iz prethodne inkarnacije i on je u biti lunaran. U drakonskom horoskopu Audrey ima Mesec na 15°  Jarca, dok je drakonski Mesec Gregory Pecka preko puta, na 15°  Raka. Ovo je upravo i osa IC/MC u njihovom Composite Chartu  – 15°  Raka/15°  Jarca, ali i u njihovom Davison horoskopu.

S’druge strane, u Dwadasamsa chartu (koji isto govori o prošlom životu) Audrey ima osu mesečevih čvorova preko 15°  Jarca (severni čvor) / 15°  Raka (južni čvor) dok Gregory ima u Dwadasamsa chartu Pluton na 15 Raka! Ovo su sve veoma jaki znaci kako su ovo dvoje ljudi jedno drugom potrebni i to baš u večnom Rimu kako bi  ispunili  svoje duše sećanjima iz prethodne inkarnacije i postigli unutar sebe celovitost. Osa 15°  Raka/15°  Jarca je moćna, i ja je lično vezujem za 4. energetski centar, za Anahatu, za naše Srce, za mesto gde učimo da budemo bliski sa samim sobom, na mesto gde dodirujemo ljubav u nama, na mesto gde spajamo sve naše suprotonsti. No, još na jednom mestu nalazim 15°  Raka. Reč je o Venerionom povratku Gregory Pecka za 1953 god. U tom chartu nalazim konjunkciju Sunca i Marsa upravo na 15°  Raka. Čak se i sekundarna osa mesečevih čvorova Starog Rima te 1953 našla preko 15°  Jarca (severni čvor)/15°  Raka (južni čvor). Te, 1953,  horoskopu Venerinog povratka Starog Rima, Uran je bio na 15°  Raka... , dok se u samom horoskopu Starog Rima Venera nalazi na 29°  Riba, i retrogradna je, i ovo predstavlja „izgubljenu princezu“ noć, u Rimu koju tumači Audrey Hepbern u „Roman Holiday“... Na 29°  Riba se nalazi u njenom Draconic horoskopu – Jupiter, vladar njenog Meseca sa 6°  Riba 27’, a u natalnom Mesecu su zapisana sva sećanja jedne duše...  

„Vidim Te“

No, kada je reč o Jupiteru, još jedno mesto unutar zodijaka je značajno onda. Reč je o osi 29°  Raka/29°  Jarca. Zašto? Sa 29°  Raka imamo prelaz iz mraka ka svetlu, tu se spajaju dva oka (Mesec i Sunce vezujemo za naše oči), između obrva, te ovo mesto nazivamo i našim Trećim Okom ili ti 6.energetskim centrom (čakrom). Sa ovog mesta Zodijak nam poručuje „Vidim Te“. Ovo je izuzetno jaka osa, ovde menjamo uverenja i nakon toga se i okolnosti oko nas menjaju. Upravo se u vreme realizacije filma „Roman Holiday“ avgusta 1953 na 29°  Jarca našao sekundarni Mesec Audrey Hepburn, dok je na 29°  Raka, dakle preko puta, bila sekundarna Venere Italije. Takođe, na 29°   Raka Audrey ima u Antiscia chartu (ogledalo) Merkura, vladara njene uklještene Device u 7 (odnosi), dok se na istom stepenu, 29°  Raka, nalazi Venera Gregory Pecka u Antiscia chartu, ali i njegov natalni Neptun – sve je ovo slika „izgubljene princeze“, a sam prelaz sa 29°  Raka na 0°  Lava je slika njene velike promene, ona menja uverenja (odriče se uloge princeze), kako bi i okolnosti oko sebe promenila... Sekundarni Mesec Italije se našao na 0°  Vodolije (tek što je završio prelaz preko 29°  Jarca), dok se sekundarni Merkur Italijen našao na 14°  Raka 45’- u dozvoljenom orbis od + - 30’ sa 15°  Raka! Merkur je u horskopu Italije vladar 10.kuće i govori o reputaciji zemlje, dok je Venera vladar 7 (diplomatski odnosi) ali i esencijalni signifikator za devojku pa u ovom slučaju jasno da predstavlja i samu Audrey kao „izgbljenu princezu“ u Rimu te, 1953.god.

Ako pogledamo i Venerin povratak Audrey Hepburn za 1953.god., nalazimo Veneru visoko, u 10.polju, što obećava i što joj sasvim sigurno donosi uspeh dok se Mesec u tom horoskopu našao na 7 Device. Ono što je ovde zanimljivo je sledeće: Audrey imau svom natalnom horoskopu Mesec na 6°  Riba 27’, dok je u Antiscia chartu njena retrogradna Venera upravo postavljena na 7°  Device. I tako, došli so do još jedne ose, ose 7°  Devica/7°  Riba, došli smo do još jedne opozicije... Moram da dodam da na 6°  Device 59’ se nalazi Antiscia Sunca Starog Rima (natalno Sunce je na 23°  Ovna 01’, veoma blizu retrogradne Venere Audrey na 22°  Ovna 47’).

Ja...


Zanimljivo... Ja imam Mesec na 15°  Raka... Dalje, moja natalna osa IC/MC ide preko 7°  Riba/7°  Device, dok moja natalna osa 3/9ide preko 29°  Jarca/29°  Raka... U Antisica chartu moja Fortuna je na 15° Raka, dok se ona nalazi u Draconcic chartu preko puta, na 15° Jarca, gde je i midpoint mog Sunca i Neptuna (što može da bude slika nekog glumca iz prošlosti). Moram da dodam da na 7° Device se nalazi i midpoint mog Marsa i severnog čvora (budućost). Mars je vladar mog Ascendenta, moje 5. ali i 12. kuče. I 5. i 12. kuća se vezuju za prošli život, 5. je naš početak u prošlom životu, dok je danšanja 12.kuća zapravo naša smrt, naš kraj u prošlom  životu (kao 8.kuća - smrt, od 5. kuće), te sa 7° Device ja stavaram  u ovom životu budućnost, ali iz mene ujedno "priča prošlost"...

Konačno, u mom Dwadasamsa chartu (horoskop prošlog života), Sunce je postavljeno na 21°  Bika (gde je moj natalni Descendent). Na istom mestu, na 21°  Bika, Gregory Peck ima natalni Mesec (duša), ali i progresivno Sunce tog avgusta 1953.god., kada je film „Roman Holiday“ ugledao svetlost dana. Ovaj, 21°  Bika nas sve protežira, jer je to mesto severnog čvora (budućnost) Audrey Hepburn... Naravno, sada već nije teško zaključiti da je južni čvor Audrey na 21° Škorpiona, što je i mesto mog Ascendenta, pa me ova glumica prosto „jede“..., reč je vrlo dubokom karmičkom odnosu između nas dve, koji lično mene mnogo menja, jer južni čvor poput udice „guta“..., a ja imam jaku potrebu da budem „progutana“ jer osećam da mi to donosi promenu... No, s'druger strane, i moj južni čvor je na njenom Ascendentu pa ovo samo dodatno potvrđuje koliko smo jedna za drugu "vezane"...Retrogradna Venera 4. marta, 2017

Venera započinje svoj retrogradni hod 4. marta, 2017 (09:09am GMT), i  tom trenutku Uran će biti na 22°  Ovna, u konjnkciji sa retrogradnom Venerom Audrey Hepburn.Ako pogledamo Antiscia chart za taj momenat, nalazimo Mesec na 0°  Lava, dakle samo što je prešao preko 29°  Raka,  a  Uran na 7°  Device. No, u Dwadasmsa chartu za ovaj trenutak nalazimo Veneru isto na 7°  Device. Nije li ovo više nego prelepo?! Toliko podudarnosti... , a februarske eklipse sa 22°  Lava i 8°  Riba su pokretači...

Audrey, Gregory, Rim i ja...

Izvori:
www.astro.com
The Book of World Horoscopes; Nicholas CampionНема коментара:

Постави коментар

Healing Old Wounds and Trauma (Uranus, Chiron and Prometheus) Webinar with: SMILJANA GAVRANČIĆ (Professional Astrologer ISAR CAP) RANKA BOSNIĆ (Lic I.S.H. Homeopath) Date:04. June.2022 (8pm -10.30pm GMT)

                                                     Healing Old Wounds and Trauma                                        (Uranus, Chiro...