среда, 30. децембар 2015.

Venera u Strelcu – 30. Decembar, 2015 Objavljeno: 30. Decembar, 2015 I Autor: Smiljana Gavrančić

Venera u Strelcu – 30. Decembar, 2015
Objavljeno: 30. Decembar, 2015 I Autor: Smiljana Gavrančić



Pretposlednjeg dana 2015, planeta ljubavi, Venera, uploviće u znak Strelca. Ascendent će tada biti na 25°  Strelca (posmatrano za GMT – slika za ceo svet), dakle, vrlo blizu Centra Galaksije, što svakako na nekom mundanom nivou najavljuje bitna dešavanja na polju diplomatskih odnosa. Sabijski simbol za ovaj stepen je: „Vojnik sa zastavom“ (M.E.Jones~1). Sabijski simbol za stepen naspram glasi: „ Čovjek doteruje palme“ (M.E.Jones~1). Sve ovo može biti scena u kome se neko, na globalnom nivou (Centar Galaksije) predaje i pokušava da stvari učini lepšim, boljim („doteruje palme“).

No, Antiscija ovog Ascendenta je na 4°  Jarca, a Sabijski simbol za ovaj stepen kaže: „Nekolicina Indijanaca vesla u kanuu dok ostali plešu ratnički ples“ (M.E.Jones~1) – mobilizacija, uzbuđenost, agresivnost. Sabijski simbol za stepen naspram glasi: „Automobil je uništen u sudaru sa vlakom“ (M.E.Jones~1).

Izgleda da početni pokušaj da se stvari dovedu u neki sklad ipak kroz Antisciju (ogledalo, „senka“) dobijaju totalno drugu sliku. Dakle, moguće su eskalacije sukoba, oslobađanje energije koja se, kao što vidimo, ne može obuzdati („automobil je uništen u sudaru sa vlakom“). 

Na ličnom nivou, ovo mogu biti nagoveštaji oslobađanja jakih energija, ovde imamo scene gde su partneri vrlo uzbuđeni (pleše se ratnički ples) i da se niko neće moći tako lako obuzdati, energija se mora osloboditi.

No, pogledajmo i samu Veneru, ona je na 0 Strelca, ali je u Antisciji zapravo na 0°  Vodolije. Sabijski simbol glasi: „Stara misionarska zgrada je napravljena od cigle“ (M.E.Jones~1) . „Stara misionarska zgrada u Kaliforniji“ (D.Rudhyar~2)– trajnost, dugotrajna tradicija... Međutim, ishod je u stepenu naspram, na 0 Lava. Sabijski simbol za ovaj stepen glasi: „Debeljuškasti i dobro odgojeni mali čovjek kipti od želje da krene svojim vlastitim putem“(M.E.Jones~2), „Kao posledica stresa krv je pojurila u glavu čovjeka“ (D.Rudhyar~1) –dizanje kundalini energije, veliki požar....

Kako je Venera i esencijalni signifikator za prirodu, ovde možemo imati sliku i prirodnih nepogoda, konkretno, sliku požara baš negde u Kaliforniji. No, na ličnom nivou imamo opet sliku oslobađanja ogromene energije, nešto štoje dugo bilo potisnuto, sada će „eksplodirati“. Neko je nešto poštovao predugo, ali sad je vreme da se krene vlastitim putem i oslobodi se od običaja, tradcije, svega što nas sputava.

Venera će tokom svog boravka u Strelcu napraviti prvo kvadrat sa Neptunom iz Riba, gde je Venera egzaltirana. Mnogi će se osećati kao da su na „sedmom nebu“. Dakle, slede zaljubljivanja gde će biti potrebno da ste dobo uzemljeni kako se ne biste razočarali. Ovde je dobro što je ipak ovaj Neptun u znaku gde Venera se oseća sjajno, u Ribama, pa ukoliko se zaljubite u predstojećem periodu, nemojte to nikom reći. Čuvajte Vašu ljubavnu priču kao veliku tajnu! Pri tom, tišina će Vam samo ojačati ličnu veru, koja je samo i jedino  potrebna da bi Vaša ljubavna priča uspela. Kvadrat će se dešavati preko 7°  Strelca / 7°  Riba. Sabijski simboli za ove pozicije glase: „Stijene i ostale stvari koje tamo nastaju“ (M.E.Jones~1) – spajanje... „U kotlu svemira formiraju se stijene i ostali dijelovi svijeta. Vide se kako unutra svjetlucaju metali“ (M.E.Jones~2) – spajanje.  U izviđačkom logoru djevojka trijumfalno puše u trubu“ (D.Rudhyar~1) – poziv...

Nakon toga, Veneru čeka konjunkcija sa Saturnom, pa ovo može najaviti da će Vam se u život vratiti neko od pre, da bi se stvari iskristalisale. Za one koji su već u vezama, veze Vam takođe mogu prolaziti kroz neki vid testa, provere, jer Saturn uvek „čisti“, „brusi“, po meni, mnogo je bolji od Jupitera, jer od Jupitera očekujemo mnogo, a on uvek napravi aferu, problem, dok Saturn jednostavno stvari učini konkretnim,jasnim, „počisti“ od nas ono što nam ne treba u našem Univerzumu, ili ostavi pored nas onu osobu koja je dobra po nas. Susret Venere i Saturna može biti i ozvaničenje veze, jer Saturn je uvek forma, a sve se dešava u Jupiterovom (zakon) znaku. Sam stepen na kojem će se odigrati konjunkcija biće 12°  Strelca. Sabijski simbol za ovaj stepen glasi: „Mlada udovica je iznenađenja rađanjem nove ljubavi“ (D.Rudhyar~1) –odvajanje od prošlosti, transformacija. Ishod je u stepenu naspram, i glasi: „Veliki glazbenik sjedi za svojim klavirom“ (M.E.Jones~1).  

Rekla bih da će se ipak stvari pročistiti prilikom susreta Venere i Saturna, ili će Vas neko od pre opet prijatno iznenaditi izjavaom ljubavi, ili će Vas neko novi obasuti ljubavlju, sve u svemu, pozitivne stvari su u vazduhu.

Nakon ovog će uslediti trigon Venere i Urana, što je slika slobodnih ljubavnih priča i potrebe da se ne vežemo,da se prepustimo trenutku, ovde i sada, bez planiranja.. Trigon će ići preko 16°  Strelca/16°  Ovna. Ovaj aspekt je dobar da iznenada otpujete u inostranstvo sa voljenim bićem, i to avionom. Šta nam poručuju Sabijski simboli za 16°  Strelca? „Uskršnja jutarnja misa“  (M.E.Jones~1) –preporađanje. Ishod je u stepenu naspram: „Glava mladića se menja u glavu zrelog mislioca“ (D.Rudhyar~1) – mentalna metarmofoza.

Izgleda da će uslediti novi početak, gde će i Vaš partner koji se do sada ponašao nezrelo, kao dečak - pokazati sada dozu zrelosti. Upamtite, potrebno je samo da ne planirate i prepustite se trenutku, ovde i sada, ne pravite sceanirija u glavi, i bićete iznenađeni koliko su se stvari promenile.

I na kraju, Venera će napraviti kavdrat sa Jupiterom, svojim dispozitorom, u Devici, gde je inače Venera u padu (loše dostojanstvo). Ovo mogu biti neispunjena očekivanja, vezano za novac koji Vam dolazi iz inostranstva (Strelac). Takođe, ovde imamo sliku jako velikih i neralnih očekivanja, ovo može biti i sukob sa zakonom, ali Vas i partner nekako može razočarati ako ste od njega imali očekivanja a pri tom još i poslovnu kombinaciju (Devica).

Već 24. Januara, Venera će uploviti  u znak Jarca, što će najaviti neko novo vreme, a do tada, ono što su primarne poruke za vreme boravka Venere u znaku Strelca su:

OSLBODITE POTISNUTU ENERGIJU IZ SEBE, BUDITE NA „SEDMOM NEBU“, ALI DRŽITE U TAJNOSTI DA STE SE ZALJUBLJENI, TO ĆE POJAČATI LIČNU VERU I SPOZNAĆETE DA STE SAMO VI TAJ ČAROBNJAK OD KOJEG ZAVISI DA LI ĆE ŽIVETI LJUBAV ILI NE. PUSTITE U ŽIVOT OPET NEKOG OD PRE, ZNAM, BIĆETE POMALO IZNENAĐENI PROMENOM PONAŠANJA PARTNERA, ALI NE POSTAVLJAJTE NIKAKVA PITANJA. ISTO TAKO, PUSTITE U ŽIVOT I NEKOG NOVOG, AKO STE STARE PRIČE REŠILI DA OSTAVITE U PROŠLOST. U OBA SLUČAJA JE BITNO DA SE PREPUSTITE I DA NE PLANIRATE. RIZIK JE OVDE POTREBAN, JER JE TO PRIČA SA URANOM-BUDITE SPREMNI DA IZNENADA POLETITE AVIONOM KAKO BISTE SE SRELI SA VOLJENIM BIĆEM, ALI, OČEKIVANJA NEMOJTE IMATI, I SVE ĆE BITI U NAJBOLJEM REDU...Partner je sazreo i više nego što možete da pretpostavite, nije više onaj nestačni dečak, sada je zreo mladić koji je prošao kroz mentalnu metarmofozu

Love & Light,

Smiljana.

Нема коментара:

Постави коментар

The Third Temple and Jupiter/Uranus great conjunction on 21st April 2024 Red heifers from Texas Published: 15th April, 2024 I Author: Smiljana Gavrančić ISAR CAP

  The Third Temple and Jupiter/Uranus great conjunction on 21st April 2024 Red heifers from Texas Published: 15th April, 2024 I Author...