петак, 18. децембар 2015.

Božićni Pun Mesec - Ja Verujem u Čuda Objavljeno: 18. decembar, 2015 I Autor: Smiljana Gavrančić

Božićni Pun Mesec - Ja Verujem u Čuda
Objavljeno: 18. decembar, 2015 I Autor: Smiljana Gavrančić 



Svake godine, kada Sunce dođe na 0°Jarca, mi zapravo imamo početak naredne godine. Tako će biti i 22. decembra u  4:47:53 GMT (Grinič vreme-slika za ceo svet). Dakle, već od tada mi smo zapravo zakoračili u 2016 (zimski solsticij).

Prva lunacija koja se dešava u Novoj Godini biće Pun Mesec, i to na 3° Raka, na sam Božić, 25. decembra 2015. Mesec je u Raku u sedištu, i ovde nas okreće ka porodici, domu, sećanjima. Nalazi se u 4. polju, gde se lepo oseća, jer, analogno 4. znaku u Zodijaku, po modernoj astrologiji, 4. polje je zapravo polje Meseca. Naravno, pomenuću i tradicionalnu astrologiju, po kojoj je Sunce prirodni vladar 4. polja. U svakom slučaju,predmet lunacije (kako Mladog Meseca-Sunce/Mesec konjuncija, tako i Punog Meseca-Sunce/Mesec opozija) su baš Mesec i Sunce. Prvi aspekt koji će Mesec napraviti biće trigon sa Neptunom (lična vera, tišina, molitva, tajna, čarolija) koji je osnažen time što je u znaku svog sedišta, u Ribama. Stoga, ovaj Pun Mesec na Božić u sebi nosi poruku- potražite u svom srcu ličnu veru, pomolite se u sebi, komunicirajte sa anđelima, verujte u čuda i čuda se mogu dogoditi. Lunacija se dešava u Venerinom dekanatu (od 0° - 10°Raka), i Mesec pentadi (od 0° - 5° Raka), pa se ovo može odnositi i na emotivan deo života, pogotovo što Mesec aplicira ka asteroidu Juno, koji je zadužen za odnose, brakove, veze. Veneru u trenutku lunacije nalazimo u Škorpionu (osmom znaku Zodijaka) i u 8. polju (transformacija, a po tradicionalnoj astrologiji, ovo je polje Saturna). Mesec i Venera idu u širi aplikacioni aspekt, te Pun Mesec donosi i emotivna ispunjenja, nakon što su veze prošle kroz duboku transformaciju, nakon što smo "sahranili" nešto (8.polje-polje Saturna). Saturn je inače u Strelcu i u 9.polju, polju religije (kolektivne) i Mesec će praviti i aspekt inkonjunkcije (unutrašnje prilagođavanje) sa tim istim Saturnom-potrebno je iz Srca otpustiti neko kolektivno uverenje, ići će to teže ovde, ali samo tako ćemo biti potpuno transformisani i spremni za emotivno ispunjenje (trigon sa Venerom u Škorpionu).Mnogi će usled straha odbijati da se oslobode nekog sećanja i nastaviti da žive u prošlosti,jer znak Raka-pamti...Zanimljivo da je Saturn vladar i druge pentade (od 5° - 10° Raka) u okviru ovog Venerinog dekanata (od 0°- 10° Raka).




Sabijski simbol za ovu lunaciju (3° Raka) glasi: "Mačka se raspravja sa mišem." - dijalog, uklanjanje nepotrebnog. Stepen naspram,govori o konačnom stanju.Radi se o 3° Jarca, a simbol glasi: "Društvo ulazi u veliki kanu".-usalgašenst, zajedništvo. 

Dakle, i Sabijski simboli nas pozivaju da u ovoj lunaciji spoznnamo priliku za emotivnom transformacijom, porazgovarajte sa partnerom, recite šta imate da kažete jedno drugom, transformišite Vaš odnos, pustite od sebe stara uverenja koja su nametnuta od kolektiva, i samo tako možete nastaviti dalje zajedno, vibrirajući totalno na novim osnovama-potpuno usaglašeni.

Ovaj Pun Mesec uticaće na: Ovnove, Rakove, Vage, Jarčeve, Vodolije i Strelčeve-i to ako imate nešto oko 3° pomenutih stepenova, sa dozovoljenim orbisom + - 3° . Ako pogledamo Antisciju ("senku", ogledalo) ovog Punog Meseca, onda nalazimo Asc na 19° Vage-stepen pada Sunca, pa je ova lunacija i poziv da ne zaboravite na to ko ste, šta ste, da ne izgubite svoju autentičnost zbog balansiranja u odnosima, zarad tzv. "mira u kući".Vi ste kreativno biće, i sva suština je u tome, da kreiramo, tako će i naš treći energetski centar (solarni pleksus, 3. čakra) biti u balansu.  Inače, "ogledalo" lunacije je zapravo na 26° Blizanaca, pa će ova Lunacija imati "skriveni"uticaj i na pripadnike sledećih znakova: Blizanci, Device, Strelčevi, Ribe,Jarčeve i Škorpione, i to ukoliko imate nešto u svom horoskopu na 26°pomenutih stepenova, sa dozvoljenim orbisom + - 3° .  Mesec je u Antisciji u praznom hodu, što poziva i na stanje mirovanja. U svakom slučaju, prazan hod Meseca pogoduje baš molitvi. 




Sabijski simbol za 26° Blizanaca - "Ciganka izlazi iz šume" - samostalnost, individualnost, oslobađanje od ogranićenja. SAbijski simoboz za 26° Strelca - "Kipar radi u svom ateljeu". Pod njegovim vještim rukama polako ali sigurno se pojavljuje lijepi oblik." - konkretizacija vizije.

Kao što vidimo, vreme je zaista da izađemo iz samih sebe, jer će nam to doneti materijalizaciju, formu.

Zapamitite, molitva je ovde ključna, jaka lična vera, i dogodiće se čarolija, i to upravo na Božić, koji i jeste simbol Novog početka.

S' Ljubavlju,
Smiljana.

Нема коментара:

Постави коментар

Pun Mesec u Škorpionu, Merkur kreće direktno i nije 'spaljen' od Sunca, Istina Je Tu – 24-25. April 2024 Pečurka kao simbol ’eksplozije’ ali i iscelenja.. Objavljeno: 21.aprila 2024 I Autor: Smiljana Gavrančić ISAR CAP

  Pun Mesec u Škorpionu, Merkur kreće direktno, i nije 'spaljen' od Sunce, Istina Je Tu – 24-25. April 2024 Pečurka kao simbol ’...