недеља, 23. фебруар 2014.

Barbra Streisand - Love Is the Answer Objavljen: 23. februar, 2014. | Autor: Smiljana Gavrančić
Barbra Streisand – Love Is the AnswerPlaneta koja je u konjunkciji sa Južnim Mesečevim čvorom opisuje iskustva koja je osoba imala u drugom životu pre ovog, odnosno pretprošlom životu. Južni čvor se često doživljava kao mesto gubitka, iako je to samo normalan tok stvari, odnosno oslobađanje, budući da je simbolika Južnog čvora analogna simbolici 11. polja koje opisuje oslobađanje ali i pretprošli život. Da bismo mogli primiti nova iskustva, pre toga nužno je oslobađanje, te stoga svaka planeta koja se nađe na Južnom čvoru jeste planeta koje se čovek mora osloboditi. Koliko je planeta dobro aspektovana, toliko će lakše biti odvajanje, odnosno osoba će biti spremnija da se dobrovoljno odrekne. Loši aspekti ukazuju na gubitak i bol. 

Venera na Južnom čvoru

Kada je Venera u konjunkciji sa Južnim čvorom onda je reč o veoma dalekoj ljubavnoj priči za koju je osoba vrlo vezana. Samo dovoljno uranizovana Venera, tj. ljubav koja nije obavezna i u kojoj nema straha, ovde može uspeti. Znamo da je Venera sačinjena od Urana i Neptuna, to su joj roditelji, tako da ona teži slobodi i iskrenosti (što su karakteristika Urana), ali i čaroliji, tišini, bezuslovnoj veri (što su karakteristike Neptuna). Samo tako se i može prevazići Saturn (strah, sumnja)... No, da nije bilo Saturna, ne bi bilo ni Venere (mitološki Saturn je kastrirao Urana, a iz krvi koja je potekla iz Uranovih genitalija rodila se upravo Venera koja je završila u morskoj peni, u 12. znaku, znaku Riba, gde je i mesto njene egzaltacije)... Često se dešava da osobe sa pozicijom Venere na Južnom čvoru pronalaze partnera samo da bi ga izgubili, odnosno prošli kroz iskustvo odvajanja i oslobađanja. Što je konjunkcija egzaktnija – jači je osećaj gubitka i bola. Znatno poboljšava situaciju harmoničan aspekt Venere i Urana, jer je neophodno da Venera bude oslobođena i čista.

Barbra Streisand

Poznata američka glumica i pevačica, Barbra Streisand, žena koja peva „Woman In Love“, je ascendentalni Ovan, dok joj je vladar 7. polja (odnosi) upravo Venera (inače i esencijalni signifikator za odnose), koja je kod nje smeštena u 12. polju (prošli život), uklještena (problem, ovde je potrebno vreme da se izađe iz problema..., iz stanja „zakočenosti“...) u blizini veoma duhovne zvezde Ahernar iz sazvežđa Eridanus (koja govori o dugom putovanju kroz podzemnu reku, na neki vid „čistilišta“ kroz koji osoba mora proći pre nego što doživi svetlo na kraju tunela), ali koja je i u konjunkciji orbisa 5º (ljubav) upravo sa Južnim čvorom (gubitak, ali i oslobađanje). Dakle, možemo zaključiti da je Barbra i u ovom životu (Venera vladar 7 –odnosi) vrlo vezana za neku ljubavnu priču koja vuče svoje korene kako iz prošlog života (uklještena Venera u 12 – prošli život), tako i iz pretprošlog (Venera na Južnom čvoru). Ovde je potrebno puno unutrašnjeg rada, rada na sebi, kako bi se osoba oslobodila sumnji, strahova, i kako bi strah transformisala u ljubav i konačno ugledala svetlo, jer svetlo ulazi u ljudsko biće samo ako su vrata ljubavi otvorena...

Venera je u karti ove žene upravo u aplikacionom kvadratu sa Jupiterom, njenim dispozitorom (a i sama zvezda Ahernar je prirode Jupiter), kao i u široj aplikacionoj opoziciji sa drugim dispozitorom, Neptunom, te je više nego sigurno da je na polju odnosa mogla prolaziti kroz razočarenja, odvajanja od partnera koja su je ipak vodila ka oslobađanju i do njenog sadašnjeg supruga, glumca James Brolin-a (kojem je ona treća po redu žena, što odgovara upravo simobolici 11. polja – treći brak, ali i polje oslobađanja), do njene prave prirode...

Elliott Gould

Prvi brak joj se dogodio 1963. godine, kada je imala 21 godinu, na samom kraju svog Venerinog perioda (od 14. do 22. god.). Izabranik njenog srca bio je glumac Elliot Gould sa kojim ima i sina Jason Goulda. Brak se okončao nakon 8 godina, 1971. godine. Očigledno da je moralo doći do odvajanja, a samim tim i oslobađanja, ako je sudeći po njenoj Veneri, vladaru 7 (prvi brak). „Bila sam mlada, puna strahova, nepoverenja, i nisam se znala nositi sa situacijom. Razvod i odvajanje je bilo najbolje rešenje, za oboje...“

James Brolin

Usledile su mnogobrojne veze sa poznatim i manje poznatim muškarcima, ali jedini koji je uspeo da njeno srce ispuni mirom, verom, da odagna sve sumnje i strahove je njen sadašnji suprug, takođe glumac, James Brolin, kojeg upoznaje preko prijatelja (simbolika 11. polja – prijatelji, pretprošli život, polje oslobađanja) 1996. godine, a za kojeg se udaje 01. Jula, 1998., u svojoj 56. godini života. „Prvi put da nisam osetila strah u ljubavi. Jednostavno je, mirna sam i tiha i što je najvažnije verujem u ljubav... Ah, bilo je ovo dugo putovanje, u 56. godini se udajem po drugi put, ali se ne plašim, znam da je to – to... Isceljena sam i spremna za ljubav, nekako sam očišćena...“ – izjavila je Barbra Streisand.

James Brolin je iza sebe imao dva braka i troje dece (dvoje iz prvog, i jedno iz drugog). Ako sada pogledamo Veneru Barbre Streisand onda vidimo da ona sobom nosi Sunce (muškarac) sa 3º Bika (što je sam stepen egzaltacije Meseca) koje je u separacionoj konjunkciji sa Merkurom (deca) na 8º Bika, te ovo jeste slika muškarca u njenoj karti koji iza sebe(separacioni aspekt– prošlost) ima ženu/e, kao i decu, veliku porodicu... Kako u ovom Suncu (muškarac) živi sve što se nalazi u znaku Lava, onda primećujemo da ono sobom nosi Mesec (emocije, ali ovde i vladara njene 4 – bliskost i 5 – ljubav) koji je prešao kako preko Plutona (duboka transformacija), tako i preko Hirona (iscelenje), te nije čudno što je Barbra izjavila da je transformisana, isceljena i spremna za ljubav sa James Brolinom. Ovo je i slika muškarca u njenom horoskopu koji može da joj isceli sve ljubavne rane iz prošlosti...

Takođe, njena Venera sobom nosi i jaku konjunkciju Saturna i Urana sa 28º Bika, a i Saturn i Uran su joj vladari 11. polja, polja koje priča o pretprošlom životu, o oslobađanju, ali i o trećem braku (jer, ona je Brolinova treća supruga, iako je on njoj drugi suprug, te stoga treba analizirati i njeno 11. polje). Venera joj takođe gradi širi, ali aplikacioni trigon sa Uranom i Saturnom te joj ovo može olakšati okolnosti u vremenu i kroz vreme ona zaista može doživeti ljubav u pravom smislu reči.
Baš te, 1998. godine, tačnije 01. jula, na dan venčanja, direktivna Venera (kreće se 1º za jednu godinu) joj je bila na 11º Bika 39’ i gradila je trigon-sekstil sa natalnom osom čvorova koja ide preko 12º Device 01’ (Severni čvor)-12º Riba 01’(Južni čvor), što je isto slika aktiviranja partnerstva (sa lakoćom) o kojem priča osa čvorova...

Prvi Hironov povratak – 1991. godine

No,kako se upravo asteroid Hiron nalazi između Saturna (staro) i Urana (novo), i predstavlja neki vid mosta, onda je zanimljivo pogledati kartu prvog Hironovog povratka Barbre Streisand koji se desio 1991. godine, pet godina pred ulazak u njen život Jamesa Brolina, 1996. godine. Prvi Hironov povratak se dešava oko 50. godine života i ta karta često u sebi može nositi bitnu poruku za svakog od nas.
Kao što vidimo, Bik je na Ascendentu, dok je vladar Ascendenta, Venera, smeštena u 5. polju (ljubav) i u jakoj konjunkciji sa Jupiterom (sreća). Ova konjunkcija gradi lep trigon na sam Ascendent, ali i deo je trigona sa Mesecom, Uranom i Neptunom u Jarcu što sve naglašava mogućnost da sa lakoćom ova žena dođe do ostvarenja na polju ljubavi, da ostvari svoje snove..., da priču materijalizuje (naglašenost zemljanog elementa u karti). Naravno, posebno je bitna činjenica da je Venera ovaj put i u harmoničnom aspektu sa osom čvorova, kao i sama pozicija Meseca (vladara njene natalne 4 – bliskost, i 5 – ljubav) na 12º Jarca u egzaktnom trigon-sekstilu sa njenom natalnom osom čvorova koja ide preko 12º Device-12 º Riba.

Na kraju, pogledajmo i diurnal (dnevni horoskop) Barbre Streisand za sam dan venčanja sa James Brolinom – 01. jul, 1998. godine.
Upravo ovde uviđamo poziciju tranzitnog Hirona (iscelenje) na 12º Škorpiona što isto podržava njenu natalnu osu čvorova (čime ono primarno partnerstvo u njoj, predstavljeno osom čvorova, a koje je i mnogo važnije od onog koje je predstavljeno osom Ascendent-Descendent - dobija priliku za iscelenje), ali i sam Mesec (emocije) iz karte prvog Hironovog povratka (sekstilom) na 12º Jarca.

„Love Is the Answer“Dvadeset devetog septembra 2009. godine izlazi album pod nazivom „Love Is the Answer“ („Ljubav je odgovor“) čime Barbra Streisand šalje snažnu poruku Univerzumu... Ovim albumom Barbra i James su obeležili 11 (simbolika Južnog čvora, oslobađanja, serije 11) godina bračnog života.Нема коментара:

Постави коментар

Healing Old Wounds and Trauma (Uranus, Chiron and Prometheus) Webinar with: SMILJANA GAVRANČIĆ (Professional Astrologer ISAR CAP) RANKA BOSNIĆ (Lic I.S.H. Homeopath) Date:04. June.2022 (8pm -10.30pm GMT)

                                                     Healing Old Wounds and Trauma                                        (Uranus, Chiro...