субота, 20. април 2013.

Zapadni Balkan i Evropska Unija Objavljen: 20. februar, 2012. | Autor: Smiljana Gavrančić

Zapadni Balkan i Evropska Unija




U nastavku putovanja kroz Evropsku Uniju, pozabavićemo se zemljama Balkana, i to, pre svega bivšim jugoslovenskim republikama.

Iako je samo jedna bivša jugoslovenska republika, Slovenija, za sada, punopravna članica EU, dok je Hrvatska na dobrom putu da to postane u narednoj, 2013. godini, sve države Balkana, kao i između ostalog sve države sveta, mi možemo mapirati u samom horoskopu EU, tako što ćemo se primarno „držati“ osnovne signifikacije za datu zemlju. Odstupanja su, naravno, moguća, ali i tada moramo voditi računa da je to prirodno uklopljeno sa osnovnom signifikacijom za datu državu...

Ako znamo osnovnu signifiakciju, onda sledi određivanje opšteg astrološkog simbola, jer upravo preko tog simbola moguće je dobiti prve uvide u generalni tok dešavanja u posmatranoj zemlji... Naravno, nikako, ni kada je reč o bivšim jugoslovenskim republikama ne smemo zaboraviti da je primarno kretanje svega od sedišta ka egzaltaciji, tj. od 1 ka 10 – prirodni vladar 1, Mars, egzaltira u znaku Jarca, u 10. znaku, pa tako, u svom razvoju svaka zemlja (kao i svaki pojedinac) odrasta i teži da proširi svoj uticaj na svet. Stoga, možemo očekivati da je primarni tok evolucije i simbola jedne zemlje definisan upravo ovim putem, od esencijalnog sedišta do egzaltacije... Tako se i od bivših jugoslovenskih republika se očekuje da u vremenu evoluiraju, baš kao što je i Velika Britanija imala put od Ovna ka Jarcu (Mars, vladar Ovna, egzaltira u Jarcu).

Kada je reč o bivšim jugoslovenskim republikama, poćićemo od osnovne signifikacije koja će nam svakako pomoći pri određivanju opšteg simobla za svaku od zemalja.

Slovenija je vezana za znak Vodolije, Hrvatska za Devicu (pogotovo deo oko Zagreba), dok bismo samu Istru vezali za Ribe, Dalmaciju za Lava, Slavoniju za Škropiona, Liku za Jarca. Srbija je primarno vezana za telo Jarca, ali ima duh Vodolije, pa otuda i kontradiktorna priroda– večno zarobljeni vodolijski (slobodni) duh u telu konzervativnog Jarca... Crna Gora je Lav, Bosna se vezuje za Škorpiona, dok Hercegovina za Vodoliju, Makedonija za znak Riba...

SLOVENIJA

Ona je u arhetipskom smislu Vodolija, jer je uvek bila naprednija od ostalih zemalja u bivšoj SFRJ, prva je doživela i nezavisnost (Uran)! Kako je Slovenija izlazak iz bivše zajednice jugoslovenskih država rešila veoma lepim, diplomatskim, demokratskim, institucionalim putem – nije li upravo ova zemlja u karti EU - Saturn (demokratija) u Vodoliji (sloboda) u blizini stepena egzaltacije Neptuna (san, ideal) u 7 (diplomatija), u trigonu sa Venerom (diplomatija) u Vagi (diplomatija) – zemlja koja se na uglavnom miran način izborila za svoj san, za slobodu?!
Kako sama Venera jeste na stepenu pada Sunca (19º Vage), samo otcepljenje značilo je ujedno i kraj dotadašnje Jugoslavije, koja je u astrološkom smislu najviše pripadala znaku Vagi, zbog potrebe za ujedinjavanjem i stalnim balansiranjem kako bi se zajedništvo očuvalo, pa 19º Vage ovde predstavlja i mesto kraja zajedničke vladavine (pad Sunca)... Dakle, Sloveniju više vezujemo sa Saturna koji je u trigonu sa Venerom u horoskopu EU – mirnim putem do slobode, nego za Saturna koji je u kvadratu sa Mars/Pluton (rat, sukobi) konjunkciojom u Škorpionu (rat). Ova zemlja nije toliko „opterećena“ ratom, kao što je to npr. slučaj za ostalim bivšim jugoslovenskim republikama...

Da je Slovenija u horoskopu EU Saturn u Vodoliji, u blizini stepena egzaltacije Neptuna (duhovnost), čiji je dispozitor (Uran) u egzaktnoj konjunkciji sa Neptunom ide u prilog i to da je ova zemlja za kardinala (Neptun) imala osobu čije je prezime – Uran! Radi se o Alojz Uranu koji je 2004. imenovan za biskup glavnog grada neke Slovenije. Dodatna zanimljivost je da je ovaj čovek i Vodolija (Uran) u horoskopu – budući da je rođen 22. januara. Ljubljana, glavni grad, je poznata i po kamenim glavama papa, koje se nalaze na crkvi Svetog Nikole. Ime „Nikola“ je vezano za Saturna pa je upravo Saturn u blizini stepena egzaltacije Neptuna (svetac) u karti EU ujedno i slika Svetog Nikole! Simbol glavnog grada je i Tromostovje (tri mosta) – Saturn u Vodoliji (most). Slovenija je u periodu od 2008. do 2009. godine, nekih desetak meseci, blokirala Hrvatsku na njenom putu evrointegracija, pa, kako ćemo uskoro u karti EU Hrvatsku definisati kao Merkura na 19º Škorpiona (jer je Hrvatska primarno vezana za znak Device, čiji vladar je Merkur), slika ove „blokade“ u horoskopu EU je prisutna – Saturn u Vodoliji (Slovenija) u kvadratu sa retrogradnim Merkuruom u Škorpionu (Hrvatska). Granično pitanje (Saturn – granica) je bilo predmet spora! Konačno, Slovenija je i u svom natalnom horoskopu predstavljena vladarom Ascendenta – Saturnom – koji je baš u Vodoliji!

Još jedna zanimljivost koja ide u prilog tome da je Slovenija u simoblici Saturna u horoskopu EU je i to da je na vanrednim parlamentarnim izborima održanim decembra 2011., u Sloveniji pobedila lista „Pozitivna Slovenija“ koju je vodio Zoran Janković, međutim, novi premijer je ipak Janez Janša! Kako je Saturn u međuvremenu u tranzitu kroz znak Vage krenuo retrogradno, nije li ovo upravo slika vraćanja na nekog od pre?!

Ako se osvrnemo još jednom na to da je trenutno Saturn (Slovenija) u Vagi – do oktobra 2012., onda dolazimo do zaključka da je dispozicijom, preko Venere kao vladara Vage, Saturn (Slovenija) trenutno u znaku svoje egzaltacije, dakle u Vagi, gde se lepo oseća, ali na stepenu pada Sunca, pa je dosta vremena ostala bez vlade. Kako je sve ovo u trećoj kući, gde se nalazi i Jupiter, Slovenija može biti usmerena na pregovore i posebnu važnu komunikaciju sa susedima još par narednih meseci, a budući da je Saturn trenutno i retogradan (do 25. juna), moguće da se baš radi o reviziji (retrogradnost) nekih odluka, pregovara, i to pre svega finansijske prirode (Jupiter je i esencijalni signifaktor za veći novac, ali i vladar 8 u karti EU – krediti, pomoći od drugih zemalja) sa susednim zemljama. Zanimljiv momenat će biti kada Saturn oktobra 2012. uđe u znak Škorpiona, gde će dispozicijom, preko Marsa u Škorpionu – i ostati. Da li će onda „evro pitanje“ biti ono što će da okupira ovu zemlju, tokom boravka Saturna u Škorpionu, do kraja 2014., budući da je vladar 2. kuće (valuta, evro) u horoskopu EU, upravo retrogradni Merkur u separacionoj konjunkciji sa Marsom?! U samom horoskopu EU, Saturn (Slovenija) jeste u kvadratu sa vladarem 2 (evro) – retrogradnim Merkurom, ali preko dispozcije, imamo aplikacioni sekstil između Urana sa 18º Jarca i retrogradnog Merkura sa 19º Škorpiona, pa bi ovo i pored manje krize ipak bila slika Slovenije koja je „vezana“ za evro kao valutu i dalje, ali sa nekim promenama na tom planu...

HRVATSKA

Zemlja koja se primarno vezuje za znak Device! Šahovnica na zastavi i grbu (šah – simbol Device), pedantnost, naglašeni katolicizam (Devica je primarno znak vezan za Katoličku veru, u kojoj je uloga Device Marije mnogo više izražena nego u Istočnom Hrišćanstvu). Dakle, mogli bismo da posumnjamo da je u horoskopu EU Hrvatska predstavljena upravo Merkurom (Merkur vladar Device i po sedištu i po egzaltaciji). Miroslav Krleža, po mnogima najveći hrvatski pisac XX veka, i njegova čuvena drama „Gospoda Glembajevi“ u III čina koja se završava upravo ubistvom – nije li ovo slika retrogradnog Merkura (pisac) koji aplicira u konjunkciju sa Suncem (život) na 8º (smrt) Škorpiona (smrt) u karti EU?! Zatim, Nikola Tesla, Srbin poreklom ali rođen u mestu Smiljane u okolini Gospića, naučnik, istraživač koji je otišao u Sjedinjene Države gde ostaje do kraja života – retro Merkur (istraživanje) u aplikacionoj konjunkciji sa Suncem na 8º Škorpiona u karti EU – što je ujedno i sam Asc Sjedinjenih Država?!

Hrvatska nam je dala još jedno poznato ime, ovaj put iz sveta muzike - radi se o Darku Rundeku, osnivaču grupe Haustor. Darko je hrvatski muzičar, pesnik, reditelj i glumac koji se 1991. god. odselio u Pariz (Francuska) gde i danas živi i radi – nije li ovo upravo retrogradni Mekur koji aplicira ka Suncu na 8º Škorpiona, budući da sam u svom članku „Ko je ko u Evropskoj Uniji“ upravo Francusku definisala kao Sunce na 8º Škorpiona. Ovo je slika pesnika koji ide ka gradu svetlosti (Sunce), ka Parizu! Inače, jedan njegov album nosi i naslov „Ruke“ što je isto ovaj Merkur iz horoskopa EU (Merkur – ruke)!

Hrvatska je i članica NATO-a, što bi isto bila slika aplikacione konjunkcije retrogradnog Merkura i Sunca na 8º Škorpiona – Hrvatska je nekako po prirodi stvari išla ka (retrogradni Merkur) Vašingtonu (Sunce na 8º Škorpiona – Asc Sjedinjenih Država, a Asc uvek opisuje i glavni grad, tako da se na 8º Škorpiona i nalazi sam Vašington gde je NATO i osnovan, 1949. god.). Danas, NATO ima sedište u Briselu, što je isto Sunce na 8º Škorpiona u horoskopu EU, a budući da je Sunce vladar Asc EU i predstavlja glavni grad, tj. sam Brisel, ovo je slika spajanja Hrvatske i Brisela u vremenu!

Prvog jula 2013. godine Hrvatska postaje deo EU, i upravo će 2013. sekundarni Merkur (Hrvatska) koji se kreće oko 1º za 1 godinu, doći na 8º Škorpiona (Brisel). Za razliku od Slovenije, što se tiče pitanja ratnih zločina počinjenih u ovom zadnjem ratu koji je doneo raspad SFRJ, Hrvatska je kao zemlja imala dodira sa međunarodnim sudom pravde, mada ova zemlja to ostavlja iza sebe (retrogradno se odvaja od konjunkcije Marsa i Plutona) i korača ka Suncu (Brisel). Slika hrvatskog vojnog generala, Ante Gotovine, isto se vidi u slici retrogradnog Merkura u horoskopu EU koji aplicira (ide) ka Suncu na 8 Škorpiona (Francuska), pošto je poznato to da je Gotovina bio član i Legije stranaca – elitna, profesionalna borbena jedinica koja je sastavni deo Francuske vojske, a jedinicu čine dobrovoljci svih rasa, narodnosti i veroispovesti. Retrogradnost je upravo slika njegovog skrivanja dok nije bio uhapšen na Kanarskim ostrvima (kao i sam sekstil retro Merkura sa Neptunom) na vrhu 6 –vojska, i na stepenu 18 koji se isto vezuje za vojsku...). Zanimljivo je i to kako ista žena (Mesec na Algolu u opoziciji sa Merkurom) „muči“ Hrvatsku, ali i još neke bivše jugoslovenske republike (pre svega Srbiju i BiH) i kako se to lepo vidi u samom horoskopu EU. Radi se o glavnom tužiocu Međunarodnog suda za ratne zločine počinje na teritoriji bivše Jugoslavije, Karli del Ponte! Dispozitor retogradnog Mekrura (Hrvatska) je upravo Mars u Škorpionu, u konjunkciji sa Plutonom (ubistva) u kvadratu sa Saturnom (pravda) u 7 – međunarodni sud, sudije, i u opoziciji sa Mesecom na Algolu – žena koja traži haške begunce, „glave“ (Algol). Kako u Mesecu „živi“ i Venera na stepenu pada Sunca, glavne, vodeće figure će biti osuđene i doživeti svoj kraj...

SRBIJA

U astrološkom smislu, Srbija je Jarac. Međutim, Srbi, ipak, kao Sloveni koji su došli iz ruskih stepa, primarno su vezani za znak Vodolije – pa je čitava sudbina ljudi na ovom prostoru vezana za telo (teritoriju) Jarca, što je znak ropstva, sudbine i otplate starih dugova – i duh Vodolije koji se bori za slobodu, potiče revolucije i ide suprotno od ostalih. Ova posebna kombinacija srpskog bića ukazuje na kontradiktornu prirodu koja je telom zarobljena a duhom slobodna, koja živi na granici novog (Vodolija, Uran) i starog (Jarac, Saturn) – što stvara svest ljudi koji se bore za slobodu (Vodolija) često ne prihvatajući odgovornosti i dugove prošlosti (Jarac)... Upravo zbog kontradiktorne i teške prirode ova dva znaka, kolektivna sudbina Srbije je propraćena sa ropstvom, borbama za slobodu, ali i prezirom prema svakoj vlasti, pa i svojoj sopstvenoj. Teritorija oblikuje sudbinu, pa tako i karakter ljudi... Dakle, Srbija je Jarac!

U okviru Srbije, Vojvodinu vezujemo za znak Bika – ravnice, blagi, lalinski temperament, usporenost, masna hrana, uživanje u jelu i piću... Kosovo vezujemo za ratnički znak Škorpiona u kojem je između ostalog i sam Uran (sloboda, nezavisnost) egzaltiran (za razliku od znaka Bika – Vojvodina – gde je Uran u padu) što je slika otcepljenja i samostalnosti ove južne srpske pokrajine... U samom horoskopu EU, kako bismo definisali Srbiju? Srbija je primarno (budući da nije članica EU) vezana za EU preko posla i radnih mesta. Državljani Srbije još uvek često odlaze u zemlje EU primarno da bi tamo bili radna snaga. Rekli smo da je Srbija kombinacija Jarca i Vodolije. Nije li onda upravo Uran (vladar Vodolije) na vrhu 6 – posao, radna snaga, u Jarcu – slika Srbije u karti EU?! I sam stepen na kojem se nalazi Uran (Srbija) ukazuje na služenje, posao, radnu snagu – 18º! Znak Jarca nam daje okrenutost istoriji, prošlosti, sklonost konzervatizmu, a sam Uran je buntovnički duh koji je „zarobljen“ u telu Jarca... Zanimljivo je i to da je Uran izvan granica Saturna, odnosno vidljivih planeta, pa je i to u prilog činjenici da je Srbija kao zemlja ipak udaljena od EU (van granica EU). Sam Brisel je u horoskopu EU predstavljen Suncem, dok je Srbija predstavljena Uranom, pa su ovo dva prirodna antipoda, koje ovde treba spojiti...

Ako pogledamo dispoziciju ovog Urana, vidimo da on dolazi u vidljivu sferu preko Saturna u 7. kuću, pa je ulazak Srbije u EU izvestan svakako preko isunjenja uslova pre svega međunarodnog suda pravde (Saturn je u 7 – sud), a taj Saturn ima i kvadrat sa Mars-Pluton konjunkcijom, kao i sa Mesecom na Algolu. Ova dva tereta koja stoje pred Saturnom predstavljaju sliku posledica rata (Mars-Pluton u Škorpionu), kao i probleme sa Kosovom (Mars-Pluton u Škorpionu). Isto tako je i slika Meseca koji kvadrira Saturna opet slika neke žene kod koje ulaz Srbije u EU zavisi...

Zanimljivo je primetiti da je i Slovenija u primarnoj simbolici Saturna u horoskopu EU, ali budući da ona nema teret ratova za sobom, mogo lakše uspostavlja kontakt sa Venerom koja u Vagi egzaltira Saturna, pozivajući ga da se ujedini u EU, dok je kod Srbije ovaj „zov“ bitno teže čuti zbog velike snage kojom se Saturn (prošlost) vezuje za događaje simbolizovane Mars-Pluton konjunkcijom.

Da je Srbija primarno predstavljena Uranom u Jarcu u horoskopu EU (koji dispozitira u Saturna u Vodoliji) govori i sama stara himna Srbije „Bože pravde...“ Naime, Uran u Jarcu (Srbija) u konjunkciji sa Neptunom („Bože...“) dispozitira u sedmu kuću („...pravde“). Kako se Uran/Neptun konjunkcija nalazi u tradicionalnom Jarcu, mi smo se ovoj himini iznenada (Uran) vratili (Jarac – vraćanje na staro...), jer poznato je da je ova himna još iz doba Kraljevine Srbije.

Ipak, jednu značajnu ličnost za Srbiju, čoveka koji je definisao pismo u Srbiji, Vuka Stefanovića Karadžića, možemo definisati kao Saturna iz Vodolije u kojem „živi“ Uran iz Jarca (reformator srpskog jezika) u trigonu sa Venerom u 3 (pismo, ali i susedna zemlja) na 19º Vage (Beč, Austrija), gde je Vuk Karadžić dugo živeo i na kraju umro. Svakako da je sam Saturn u blizini stepena egzaltacije Neptuna (muzika) ujedno i slika Vuka Karadžića i gusala uz pomoć kojih izvodi srpke pesme, budući da u ovom Saturnu „živi“ Uran/Neptun konjunkcija iz Jarca. Upravo se u Vuku vidi taj slobodan duh, duh okrenut reformama, ali to znak Jarca, kao telo, tj. teritorija, zna da nekako „zarobi“, pa zato Vuk i odlazi u Austriju, Beč, znak egzaltacije Saturna, gde mu Saturn u vremenu donosi stabilnost, ali ne i ograničenja... Isto tako bi i sama Srbija na svom putu evolucije trebala da od znaka Jarca stigne baš do znaka Vage, a to pre svega bi mogla preko diplomatije, finoćom... (Vaga je znak sedišta Venere).

I kako nam je Uran trenutno u Ovnu, što ga dipsozicijom vodi u Škorpiona (Mars) i u konjunkciju sa Plutonom, pa samim tim i u kvadrat sa Saturnom u 7, za očekivati je da će se Srbija još u narednih oko 6 godina (dok Uran je u Ovnu) suočavati sa problemima oko Kosova (Škorpion) i to pred međunarodnim institucijama. Naravno, tu će biti prisutna i neka žena sa vlasti u nekoj od država članica (opozicija sa Mesecom na Algolu) koja će nas nekako i dalje pritiskati pred međunarodnim institucijama u vezi sa ispunjavanjem obaveza naših pred istim (kvadrat sa Saturnom u 7). I sam haški tribunal bi i dalje nekako mogao biti tu... Tek sa ulaskom Urana u znak Bika, od 2018., Srbija bi mogla da uđe u mirnije vode, jer tada dispozicijom, preko Venere, dolazi u Vagu i u trigon sa Saturom u 7, što je slika harmoničnih odnosa sa međunarodnom zajednicom, no kako je stepen na koji Uran dolazi – 19º Vage (stepen pada Sunca) da bi se to dogodilo, neka značajna figura će izgubiti ugled i dostojanstvo (pad Sunca je pad ugleda, dostojanstva), ali to nam donosi stabilizaciju odnosa sa međunardnom zajednicom, budući da Uran (Srbija) dolazi u znak Saturnove egzaltacije, a Saturn je u znaku Uranovog sedišta.

CRNA GORA
Ponos, čast, snažan egoizam, svest o ja, uz koju ponekad ide i lenjost – je ono što primarno obeležava ovu zemlju kao zemlju u prirodi znaka Lava, odnosno Sunca. Da li bi Crna Gora mogla da bude Sunce na 8º Škorpiona u horoskopu EU? Znamo da je ova zemlja poznata po tome da je muški princip jako bitan, što je opisuje Suncem u Škorpionu, koje ima dominantnu ulogu nad ženama (jer je u Šrkorpionu Mesec u padu). Nadalje, slika dispozicije ovog Sunca odlazi u Mars/Pluton konjunkciju u Škorpionu u opoziciju sa Mesecom na Algolu, pa je ovo i slika krvnih osveta po čemu je Crna Gora i poznata u svojoj istoriji (princip krvne osvete koji je egzistirao u crngogorskim plemenima i porodicama...).

 Krvna osveta je naziv za zavadu između dve porodice, dva plemena... Crna Gora kao valutu koristi evro, što bi isto bila slika Sunca u Škorpionu (Crna Gora) u aplikacionoj konjunkciji sa retro Merkurom (vladar 2. kuće horoskopa EU – evro). Crnogorska himna je „Oj svijetla majska zoro“, što bi isto bila slika Sunca (Svetlo) u horoskopu EU. Pred međunarodnim institucijama, Crna Gora bi mogla da rešava problem oko granica, graničnih prelaza – Mars/Pluton konjunkcija, kao dispozitor Sunca (Crna Gora) u kvadratu sa Saturnom (granice) u 7, u Vodoliji – međunarodni sud. Upravo je ovo slika problema „Prevlake“ koji Hrvatska i Crna Gora rešavaju pred međunarodnim sudom pravde u Hagu!

MAKEDONIJA

Ovo je zemlja čiji je oficijelni naziv Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija, pa je i zbog naziva „bivša“ simbolika znaka Riba ovde potpuno prikladna... Makedoniju na putu evrointegracija i dalje blokira Grčka, zbog poznatog spora oko njenog imena, pošto u nazivu „Makedonija“ u Atini vide teritorijalne pretenzije Skoplja prema istoimenoj provinciji na severu Grčke. Kada gledamo horoskop EU, upravo u Neptunu (nejasnoća) možemo da vidimo sliku Makedonije. Neptun je u Jarcu, pa je i ova zemlja nekako „zakočena“, a tu je odmah pored i Uran (Grčku sam u svom članku „Ko je ko u Evropskoj Uniji“ definisala kao Urana). I ovaj problem oko imena se upravo može rešiti pred nekim međunarodnim institucijama, ili uz međunarodnu arbitražu, budući da Neptun (Makedonijia) iz Jarca odlazi u 7 (međuarodna arbitraža), u znak svoje egzaltacije i u trigon sa Venerom na stepenu pada Sunca u 3. kući (ime). Zbog ovog problema oko imena, svakako da se Makedonija oseća loše (19º Vage – stepen pada Sunca, a na zastavi ima i sliku Sunca koja je takođe sporan simbol za Grčku). Grčka negira postojanje ove bivše jugoslovenske republike i otuda je prava slika ove držve u horoskopu EU zaista Neptun – nevidljivost.
Makedonija je poznata po Ohridskom jezeru koje je smešteno u dubokoj i zatvorenoj kotlini, a sa svih strana okružuju ga visoke planinte (Neptun u Jarcu). Ova zemlja nema snažno ratno sećanje nakon raspada SFRJ, ali su tokom 2001. godine vođeni sukobi između makedonske vojske i policije i albanskih separatista na severu i zapadu države. Slika ovog događaja se u horoskopu EU vidi preko dispozitora Neptuna – Saturna u 7 u kvadratu sa Mars/Pluton konjunkcijom u Škorpionu (rat, sukobi, Albanci).

Ulaskom tranzitnog Neptuna u Ribe, što ga preko dispozicije (Jupitera) vodi u 3. polje (ime) horoskopa EU, i u trigon sa Saturnom u 7 – odluke pred međunarodnim institucijama, za očekivati je da u ovom ciklusu Neptuna u Ribama (do 2025.) i pitanje spora oko imena Makedonija reši, tj. ovo bi mogla biti slika postizanja nekog sporazuma pred međunarodnom zajednicom u vezi sa ovim problemom...

BOSNA I HERCEGOVINA

Bosna se primarno vezuje za znak Škropiona, a Hercegovina za znak Vodolije. Bosnu vezujemo za ratove (ne samo kao zemlju u kojoj je oficijelno uzrokovan prvi svetski rat, već i kao zemlju u kojoj su bili snažni sukobi tokom nastanka Evropske Unije), pa je odmah prva asocijacija u karti EU upravo Mars/Pluton konjunkcija u Škropionu u opoziciji sa Mesecom na Algolu! U Bosni je vođen rat po raspadu Jugoslavije, i ova zemlja zbog toga ima dodira sa međunarodnim sudom pravde - Saturn (pravda) u 7 (međunarodni sud) kvadrira pomenutu opoziciju... Bosna je poznata i po džamijama, koje su tokom rata bile uništene – Mesec (polumesec – simbol Islama – džamija) u opoziciji sa Mars/Plutonom (rat, sukobi) u Škorpionu – gde je Mesec (džamija) u padu... Bosna najviše zaostaje za evrointegracijama, i budući da je predstavljena Mars/Pluton konjunkcijom u Škorpionu u kvadratu sa Saturnom u 7 i opoziciji sa Mesecom u Algolu, ova zemlja ima dosta toga da obavi sa međunardonom zajednicom, a pre svega će se od nje tražiti odgovornost i prihvatanje krivice pred međunarodnim sudom pravde... 

Bosna je poznata po Dejtonskom mirovnom sporazumu, koji je postignut u američkoj državi Ohajo, ali je zvanično potpisan u Parizu (Francuska). Kako u Mars/Pluton (rat) konjunkciji u Škorpionu živi retrogradni Merkur (pregovori koji su trajali 20 dana) koji ide ka Suncu na 8º Škorpiona što je Asc Sjedinjenih Država ali i Francuske u horoskopu EU, ovo je upravo slika potpisivanja Dejtonskog sporazuma! Kako je Merkur (sporazum) retrogradan, ovo bi moglo da znači da sam sporazum može u vremenu doživeti i svoju reviziju.

Cilj ovog istraživanja, je bilo mapiranje zemalja Balkana u horoskopu EU, polazeći od primarne signifikacije za svaku zemlju, od kojih veći deo nije u punopravnom članstvu EU. Sada, kada znamo ko je ko od bivših jugoslovenskih republika u samom horoskopu EU, možemo dalje da pratimo sudbine ovih zemalja u vremenu. Interesantno je pomenuti i to da većina ovih zemalja koje još nisu članice EU su primarno predstavljene transcendentnim planetama (Uran, Neptun i Pluton), što ukazuje da su u pitanju zemlje koje su izvan granice, ali je kroz njihovu dispoziciju opisana i mogućnost, odnosno cena ulaska u Uniju.

Naravno, i ovo moje istraživanje treba shvatiti kao nešto što će u vremenu ispred nas biti podložno promenama, jer se i mi kao deo sveta, menjamo..., ali , ovo može svakako biti nešto što će pomoći svakom budućem, daljem istraživanju...

Нема коментара:

Постави коментар

Pun Mesec u Škorpionu, Merkur kreće direktno i nije 'spaljen' od Sunca, Istina Je Tu – 24-25. April 2024 Pečurka kao simbol ’eksplozije’ ali i iscelenja.. Objavljeno: 21.aprila 2024 I Autor: Smiljana Gavrančić ISAR CAP

  Pun Mesec u Škorpionu, Merkur kreće direktno, i nije 'spaljen' od Sunce, Istina Je Tu – 24-25. April 2024 Pečurka kao simbol ’...