субота, 20. април 2013.

Srpski ministar na čelu UN-a

U mundanoj astrologiji 7. polje, znak Vage, Venera – predstavljaju međunarodne odnose, kao i diplomatiju jedne zemlje. Venera govori o tome koliko je zemlja omiljena u svetskoj javnosti, koliko je sposobna za saradnju, koliko neguje dobre odnose sa ostalim državama... Da vreme retrogradne Venere može biti od značaja i na mundanom nivou za neku državu, govori i trijumf srpske diplomatije u UN, u petak (danu Venere) 8. 6. 2012.
U horoskopu Srbije, iako se u 7. kući nalazi Pluton na Algolu – što ne govori uvek u prilog naročito «veštoj diplomatskoj aktivnosti», Venera je ipak veoma lepo postavljena: vladar je 7, još uvek je ipak u 7. kući, u Blizancima je i sekstilu sa Marsom, kao i trigon/sekstilu sa osom čvorova, što svakako nudi određeni potencijal za polularnost, pa i diplomatski uspeh tokom vremena... No, ono što je posebno u ovom trenutku važno je sam stepen na kojem se nalazi Venera. Radi se o 15º Blizanaca! Kako se 6. juna 2012. na ovom stepenu dogodio prelazak Venere preko Sunčevog diska, a samo dva dana kasnije, 8.6.2012., Srbija dobila mesto predsedavajućeg 67. Generalne skupštine UN izborom Vuka Jeremića, ministra inostranih poslova Srbije – sasvim je izvesno da je Venera (diplomatija) iz karte Srbije „pokrenuta“ i da od septembra 2012. do septembra 2013. (koliko traje mandat Jeremića u UN), možemo očekivati neka lepa dešavanja kada je reč o srpskoj diplomatiji. I sam Jeremić je izjavio da je presrećan, jer će se od septembra ove godine nalaziti na „najdivnijem mestu u sistemu UN“.
Venera (diplomatija) se u karti Srbije nalazi u blizini najveće zvezde iz konstelacije Orion (Rigel) koju upravo vezujemo za Sjedinjene države, pa ovo jeste slika srpske diplomatije u Americi, u zgradi UN u New York-u! Vuk Jeremić je još kao student boravio u Americi, jer je magistarske studije iz oblasti državne administracije završio na Univerzitetu Harvard u SAD (Orion), što jeste slika Venere (diplomata) na kraljevskom stepenu (15º) Blizanaca (Amerika)! Govori dva jezika – nemački i engleski (Venera – kultura, u Blizancima – dva) i oženjen je poznatom novinarkom (Venera u Blizancima, na kraljevskom stepenu – vodeći, glavni), voditeljkom dnevnika na nacionalnoj televiziji, Natašom Lekić Jeremić.
Kandidatura Jeremića
Ono što je posebno zanimljivo u sunčevom horoskopu (horoskop u kojem je Sunce tačno na Asc) za dan (24.1.2012.) kada je Srbija podnela kandidaturu za Vuka Jeremića na mesto predsedavajućeg 67.Generlanom skupštinom UN – je pozicija samog Sunca (pa samim tim i Asc). Radi se o 3º Vodolije! Na tom istom stepenu nalazi se Asc (stanje u naciji, glavni grad, sedište Vlade Republike Srbije) horoskopa koji vezujemo za ovu novu, sadašnju Srbiju, tj. za dan proglašenja Ustava iz 2006. godine, ali i Jupiter (državnik, ministar) u glavnoj karti Srbije. No, ono što je još ovde uočljivo je sledeće – Mesec (narod) je na 15º Vodolije, a tu se baš našla i Fortuna (mesto karmičke nagrade, sreća). Baš na 15º Vodolije se nalazi i Venera (diplomatija) tadašnjeg predsednika Srbije, Borisa Tadića. Venera predstavlja i njega samog, budući da mu je vladar 10 (on kao predsednik) u karti, ali, kako je Vuk Jeremić upravo „njegov“ ministar inostranih poslova, „njegov“ diplomata, „njegova“ Venera - onda i samog Jeremića! Zanimljivo je da je Tadićeva Venera retrogradna, a Jeremić je upravo izabran na funkciju predsedavajućeg Generalnom skupštinom UN - u vreme retrogradne Venere!
Kao što znamo, na 15 º Vodolije se nalazi zvezda Rotanev, iz konstelacije Delfin koju vezujemo za daleki zapad (obično Sjedinjene Države) i za spašavanje iz svake nevolje pre svega kroz finoću i ljubaznu prirodu. Diplomatija to zapravo i jeste, a sama zgrada UN je pravo mesto za mirno, fino rešavanje sporova...
Ako svemu ovome dodamo i činjenicu da je na dan kad je Vuk Jeremić prvi put stupio na dužnost ministra inostranih poslova (15.5.2007.) sekundarna Fortuna iz karte Srbije bila upravo na 15º Vodolije, onda nam je 6.6.2012. godine, „dodirnuvši“ Veneru (diplomatija) iz karte Srbije, na 15º Blizanaca, samo čitavu priču zaokružio... U Veneri (diplomatija) iz karte Srbije „živi“ i Fortuna iz Bika, tako da je praćenje ove lične tačke u progresijama nešto što može biti bitan pokazatelj, kao što se i pokazalo u ovom slučaju.
Jeremić pobedio u UN
Prvi put od 1991. godine Generalna skupština UN morala je da pribegne tajnom glasanju (izbor se upravo odvijao u vreme retrogradne (tajna) Venere (diplomatija) ) oko izbora predsedavajućeg, pošto nije bilo konsenzusa o jednom kandidatu. Nakon tajnog glasanja, pobedu je odneo kandidat Srbije, Vuk Jeremić, a protivkandidat mu je bio kolega iz Litvanije.
Da je Vuk Jeremić doneo sreću Srbiji, i narodu svoje zemlje, govori i sama pozicija sekundarnog Meseca – narod (na dan glasanja, 8.6.2012.) na 3º Strelca u egzaktnom sekstilu sa Jupiterom (sreća, državnik, ministar) na 3º Vodolije u karti Srbije, pa ovo jeste slika srećnog naroda! Zanimljivo je i da Boris Tadić, upravo sada ima sekundarni Mesec (kreće se 1 stepen za 1 mesec) na 3º Strelca.
Setimo se sad i dana kada je podneta kandidatura, 24.1.2012., Sunce (ugled) je upravo bilo na 3º Vodolije, a Sunce u karti Ustava iz 2006., predstavlja diplomatiju, budući da je Lav na vrhu 7 (odnosi sa inostranstvom, diplomatija) u toj karti.
Dakle, kroz horoskope najbitnijih ličnosti sa srpske političke scene, njihove progresije, kao i kroz same horoskope Srbije i horoskopa Ustava iz 2006. dolazimo do slike naroda (Mesec) koji je srećan (Jupiter), i to zbog nekog svog državnika, ministra (Jupiter).
Početak tajnog glasanja
I na kraju, pogledajmo i horoskop samog trenutka kad je počelo tajno glasanje u New York-u. Prvo što vidimo, a na šta ne smemo da zažmurimo je upravo vrh 7 (diplomatija, odnosi sa inostranstvom) na 15º Vodolije, na retrogradnoj Veneri (diplomatija) iz karte Borisa Tadića, na Mesecu (narod) i Fortuni (sreća) na dan kad je Srbija podnela kandidaturu za Jeremića, 24.1.2012., kao i na sekundarnoj Fortuni iz karte Srbije na dan kad je Vuk Jeremić stupio na dužnost ministra inostranih poslova, 15.5.2007. (zanimljivo je to da je baš na ovaj dan, 15. maja, ove, 2012., Venera (diplomatija) krenula retrogradno). Naravno, još važnije je to da je i Venera (diplomatija) iz karte Srbije ovim „pokrenuta“, i to egzaktnim trigonom, budući da se nalazi na 15º Blizanaca u 7 (diplomatija). Takođe, zanimljivo je i to da se vrh 3 (glasovi) u horoskopu početka tajnog glasanja nalazi na 3º Vage, što isto govori o glasovima koji idu u korist kandidata koji predstavlja narod Srbije, budući da se, kao što sam malo pre rekla, sekundarni Mesec (narod) karte Srbije i Borisa Tadića nalaze na 3º Strelca, tako da ovde imamo sekstil koji govori o tome da glasovi sa lakoćom (sekstil) idu predstavniku Srbije. Naravno, i sam Asc karte Ustava Srbije iz 2006. pravi egzaktan trigon na vrh 3 (glasovi) iz karte početka tajnog glasanja, tako da je i ovo slika glasova koji idu upravo kandidatu iz Srbije.
Očigledno da je 6. jun. 2012. godine otvorio neka nova, lepša vrata kada je reč o srpskoj diplomatiji. Izbor Vuka Jeremića na mesto predsedavajućeg 67. Generalne skupštine UN u vreme retrogradnog hoda Venere (diplomatija) nije slučajnost, budući da je i sama Venera (diplomatija, diplomata) u karti Borisa Tadića – retrogradna...

Нема коментара:

Постави коментар

Pun Mesec u Škorpionu, Merkur kreće direktno i nije 'spaljen' od Sunca, Istina Je Tu – 24-25. April 2024 Pečurka kao simbol ’eksplozije’ ali i iscelenja.. Objavljeno: 21.aprila 2024 I Autor: Smiljana Gavrančić ISAR CAP

  Pun Mesec u Škorpionu, Merkur kreće direktno, i nije 'spaljen' od Sunce, Istina Je Tu – 24-25. April 2024 Pečurka kao simbol ’...