субота, 20. април 2013.

Columba Noe nosi Veneru

Sedmica pred nama je veoma posebna i to iz razloga što Venera, planeta ljubavi i zadovoljstva, u utorak, 15. maja, 2012, započinje svoje retrogradno kretanje i to sa 24 º Blizanaca 00’ – sa stepena koji se vezuje za znak Riba, Neptuna i seriju 12. Ovo je na neki način i njen prirodni stepen, s’ obzirom da znamo da je mitološka Venera završila u morskoj peni, da je satkana od Neptuna, da je egzaltirana u znaku Riba, da je sretna u 12. polju, da voli „tajnu“, čaroliju... Kako se na 26º Blizanaca 35’ trenutno nalazi zvezda VEZN (WAZN), iz konstelacije Columba Noe (Noeva Golubica), a na 22º Blizanaca 25' zvezda FAKT (PHACT) iz istog ovog sazvežđa – Venera pravi svoj zaokret baš između ove dve zvezde ili tačnije – na njihovom srednjem rastojanju. Kako su obe ove zvezde prirode Venera–Merkur, koje govori o dobrim vestima, pomirenju suprostavaljenih, spajanju pokidanih kontakata, za očekivati je da će trenutak kad nam Venera krene retrogradno probuditi neka lepa dešavanja na polju odnosa, te da će se sve dešavati samo od sebe i sa lakoćom, lakim prevazilaženjem prepreka, budući da se radi o zvezdama u korenu levog i desnog (ženski i muški principi) krila (lakoća) Golubice.
Posmatrano iz ovih krajeva, ali i za sve zapadnije longitude (Hrvatsku i Sloveniju), Ascendent tog trenutka će biti u znaku odnosa, znaku čiji je vladar upravo Venera – Vage. Posebno je zanimljiv stepen na kojem će se naći Asc – u pitanju je 17 º (ljubav) znaka Vage (odnosi, veze), što u direktnu vezu sad već dovodi seriju 5 i 7, po čemu je retrogradnost Venere i specifična, budući da se u svom retro hodu uvek dvadeset i prvog dana od početka retrogradnosti, Venera (predstavnik serije 7) „dodiruje“ sa Svetlom, sa Suncem, sa prirodnim predstavnikom serije 5!
No, u ovom članku nećemo se baviti najvažnijim događajem za vreme retrogradnog hoda Venere (od 15.5. do 27.6.) – susretom dvoje ljubavnika, retrogradne Venere i Sunca, koji će se dogoditi 6. juna. 2012, nego ćemo razmotriti sam horoskop trenutka kad Venera kreće retrogradno, jer taj trenutak sasvim sigurno generalno opisuje čitav ovaj period, tj. daje nam jednu širu sliku dešavanja na polju odnosa.
Retrogradnost Venere je jedan od najređih fenomena, ona je retrogradna na svakih godinu i oko 9 meseci, tako da horoskop samog započinjanja retrogradnog hoda Venere jeste nešto na šta, kao astrolozi, treba da obratimo posebnu pažnju, jer taj horoskop „priča“ priču...
Poruka Venere iz Columbe Noe
Nakon potopa, Noe je u potragu za kopnom prvo poslao gavrana, a zatim orla, ali se oni nisu vratili na barku. Kada je pustio golubicu, ona se vratila, i to sa maslinovom grančicom u kljunu, što je bio i jasan znak da negde u blizini postoji kopno. Tako je Noe uz pomoć golubice pronašao novi svet.
Simbolika ovog sazvežđa ukazuje na potrebu za uspostavljanjem novih veza, kao i za spajanjem pokidanih kontakata u svakom smislu. Ovo sazvežđe je sazvežđe pomirenja i izražavanja zahvalnosti na svaki način. U svakoj simbolici ono, u smislu iznalaženja rešenja, primarno dovodi do povoljnog rešenja.
 
Kada u utorak, 15. maja, Venera krene retrogradno, ne smemo da „zažmurimo“ na činjenicu da pre toga ona samo što nije napravila trigon sa retrogradnim Saturnom, vladarem 5 (ljubav) u ovoj karti. To nam govori o tome da će se ova Venera (devojka) u poslednjem trenutku predomisliti, okrenuti leđa nekoj sigurnoj vezi, nekom muškarcu koji je voli (Saturn u Vagi voli Veneru, budući da je Venera u Vagi u sedištu) i koji joj nudi i brak, koji je možda prosi bar dva puta (retrogradnost, ponavljanje). No, kako je ova Venera u promenljivom znaku Blizanaca i na zvezdi koja „nosi“ priču o obnavljanju prekinutih kontakata, ona se ipak odlučuje da se vrati na nešto od pre (što i jeste osnovna simbolika retrogradnosti – vraćanje na nešto od pre), da obnovi možda neke „pokidane“ kontakte, da se ponovo spoji sa nekim od pre, jer je to njena nesvesna, unutrašnja potreba. Pozicija Venere u 9. polju i na stepenu koji se vezuje za znak Riba (24º) može biti i slika neke afere, tajne paralelne (Blizanci) veze u koju se ova devojka (Venera) vraća. Kako u Veneri „živi“ Sunce/Jupiter konjunkcija iz Bika, u separacionom sekstilu sa Mesecom, sasvim je izvesno da muškarac (Sunce) kojem se ova Venera vraća u vreme retrogradnog hoda, ima neku titulu, novac (Jupiter), ali i porodicu, odnosno ženu (Bik, Mesec). Ipak, budući da je Sunce u separacionom aspektu i sa Jupiterom (titula, zvanje,novac) i sa Mesecom (žena), sve to ovaj muškarac nekako ostavlja iza sebe, u vremenu... Dakle, Jupiter u sebi „nosi“ i Neptuna iz Riba, pa ovo svakako jeste slika tajne veze sa muškarcem koji je već u braku. Naglašenost serije 12 je uočljiva i u samom vrhu 5. polja (ljubav) na 24º (tajna, čarolija) Vodolije, a i u samom retrogradnom (serija 12) Saturnu (kao vladaru 5 – ljubav) na 24º Vage, pa je i veza sa tim nekim koji je Veneri nudio ljubav, sigurnost i brak – lako moguće isto bila tajna! Dakle, Venera (devojka) se u poslednjem trenutku odlučila da se vrati na nekog od pre, da obnovi neki kontakt od pre, da se izmiri sa nekim od pre, iako je vrlo verovatno to neka paralelna, tajna veza, afera...
Zanimljivo je i to da je poslednji aspekt pre nego što je krenula retrogradno, Venera upravo napravila sa drugim ženskim principom, Mesecom, koji je gotovo na stepenu egzaltacije Venere, na 26º Riba. Kako je u pitanju kvadrat, vidimo da ova devojka ostavlja iza sebe i neki problem, moguće sukob (kvadrat) baš sa majkom (Mesec) koja je uprkos sukobu - voli (Mesec u Ribama egzaltira Veneru) i verovatno joj želi haljinu, venčanicu, brak iz snova (Mesec – majka – u blizini stepena egzaltacija Venere – najlepša haljina, haljina iz snova). Međutim, ovoj devojci nije bitno ni to što je priču sa majkom ostavila nezavršenu na pola (kvadrat), pa ona ide ka tom nekom od pre, jer želi sa njim da obnovi „pokidani“ kontakt i želi ponovo vezu i pomirenje. Prvi aplikacioni aspekt koji će retrogradna Venera napraviti je upravo sekstil sa Mesecom (majka), pa će se majka i ćerka, ubrzo, još u vreme retro hoda Venere – izmiriti, ali kako je Mesec i esencijalni signifiaktor za bliskost, emocije, i kako će biti u Ovnu, kad bude pravio harmoničan aspekt sa retrogradnom Venerom, onda u ovome imamo i sliku ljubavi, emocija obojenih strastima. Upravo će takva da bude ljubavna priča u vreme retro hoda Venere... Ova devojka će da privlači, zavodi rečima (Venera u Blizancima), i to će sve da potpali vatru i strasti (Mesec u Ovnu).
Dispozicija će nam reći kakav je ishod ljubavne priče u vreme retrogradne Venere 2012. godine. Venera preko dispozicije (Merkura u Biku) odlazi na svoj teren, u znak svog sedišta, tako da ova veza postaje stabilnija, sigurnija, puna bliskosti i emocija, te jako lako može za rezultat imati porodicu (Bik je znak Mesečeve egzaltacije). Dakle, iz jedne u početku paralalne veze sa zauzetim muškarcem, može se na kraju izroditi jedna stabilna i sigurna veza koja i ovoj Veneri (devojci) može doneti porodicu sa tim istim muškarcem. Dalje, Venera preko dispozicije dolazi na sam vrh 8. kuće, što ukazuje na jako duboke emocije, strast, požudu, duboko predavanje u ovom odnosu i pravi konjunkciju sa Mesecom u Biku, što je sad već sasvim sigurno slika jako velike, duboke ljubavi (Venera i Mesec se spajaju u znaku gde je Venera u sedištu a Mesec egzaltiran, i u 8. polju), koja akterima ove priče jako lako može doneti i njihovu, novu porodicu. Sve će se ovde dešavati sa lakoćom (krilo), uz lako prevazilaženje prepreka...
Na kraju, ipak ćemo se na kratko osvrnuti i na najvažniji događaj tokom retrogradnog hoda Venere, na konjunkciju retrogradne Venere i Sunca, 6. juna. 2012, na 15º Blizanaca. Susret ovo dvoje ljubavnika dešava se na zvezdi Rigel iz konstelacije Orion koja, kada su emocije u pitanju, govori o problemima sa ženama, tj. ukazuje na više brakova i paralelne veze. Ovo je samo potvrda da nam horoskop trenutka započinjanja retrogradnog hoda Venere u samom startu šalje nagoveštaj najbitnijeg događaja koji će se odigrati 21. dana nakon početka njenog retro hoda.
Stanje retrogradne Venere na nebu je uvek jedan poseban praznik, i to treba posebno poštovati. To je vreme kada se događa nešto veoma specijalno. To je vreme kada treba, pre svega, da budemo bliski sa samim sobom...

Нема коментара:

Постави коментар

Healing Old Wounds and Trauma (Uranus, Chiron and Prometheus) Webinar with: SMILJANA GAVRANČIĆ (Professional Astrologer ISAR CAP) RANKA BOSNIĆ (Lic I.S.H. Homeopath) Date:04. June.2022 (8pm -10.30pm GMT)

                                                     Healing Old Wounds and Trauma                                        (Uranus, Chiro...