субота, 10. август 2024.

Cerska Bitka,Borba Za Jadar: Avgust 1914 – Avgust 2024 Istine I Zablude... Objavljeno: 10.avgusta 2024 I Autor: Smiljana Gavrančić, Profesionalni Astrolog ISAR CAP

Cerska Bitka,Borba Za Jadar: Avgust 1914 – Avgust 2024

Istine I Zablude...

Objavljeno: 10.avgusta 2024 I Autor: Smiljana Gavrančić, Profesionalni Astrolog ISAR CAP

 

 Za subotu, 10.avgust 2024, u 19h, na Terazijama (Beograd, Srbija) zakazan je masovni protest protiv rudarenja u Srbiji. Ovo je vreme retrogradnog Merkura, pa je pravo pitanje zapravo – da li mi vidimo ovde stvari realno?

Pozicija Meseca (narod, mase) iz horskopa početka protesta govori sve. Isti se nalazi na 27 Vage 15’, VOC je, a to znači u praznom je hodu, što je najprostije rečeno slika naroda koja ’tapka u mestu’. Odmah možemo reći da se ovim protestvom apsolutno ništa neće postići, narod je ’zaglavljen’. Dispozitor Meseca, Venera sa 6 Device, prvi aspekt će napraviti sa Jupiterom u izgonu, u Blizancima, nakon 14.avgusta 2024, i to kvadrat, što u prevodu znači da će narod biti razočaran ovde, da je narod zaveden (Jupiter je uvek slika Zevsa sa maskom), zloupotrebljen. Ovde je narod neko slagao, vezano za proteste.

 

Mesec je na zvezdi IZAR, iz konstelacije Bootes (Pastir, Čuvar Stada) koja u prevodu znači – VIKATI, PRAVITI BUKU, ONAJ KOJI ’LAJE’... Da, za očekivati je da će narodne mase vikati, da će praviti buku, prosto, to je u prirodi svakog protesta, bunta.

Postoje dve verzije mita vezano za konstelaciju Bootes. Inače, sam Bootes nosi priču o NESPORAZUMU.

 Po prvoj verziji mita, malo je nedostajalo da iz svog NEPREPOZNAVANJA Arkad (pastir, sin Kaliste i Zevsa) ubije svoju majku ’medvedicu’.Dakle, ovde imamo sliku da osoba može napraviti veliku grešku bivajući neprijatelj prema nekome ko joj je najbliži. U prevodu-da narod ’skoči’ na narod, usled neprepoznavanja da jedni od drugih potičem. Nekadašnji idol naroda može sada postati protivnik naroda.

Po drugoj verziji mita, Pastir (Bootes) strada, jer su prosti seljaci pogrešno protumačili Ikarijusove namere. Naime, Bootes je viđen kao Ikarius, uzgajivač grožđa u Atiki. Ikaris je bio veoma srdačan i voleo da se druži, i tako je nesvesno dao Dionisu (bogu vina i ekstaze ) slobodu da pregleda njegove vinograde i lepo ga ugostio. Dionis, oduševljen, odlučio da Ikarijusu otkrije kako se od grožđa pravi vino. Zatim je Ikarius pozvao sve ostale pastire i prijatelje iz susedstva na svečanost kako bi i sami probali nebeski napitak. Zabaa je bila veoma uspešna, ali su neki previše popili, i, pod dejstvom vina, zaspali. Ostali pastiri su se uplašili i zaključili da Ikarius sigurno planira da ih OTRUJE I PREOTME SVE NJIHOVE OVCE. Stoga, rešili su da ubiju Ikariusa, i to na spavanju, sasvim nedužnog, i njegovo telo bacili u jamu

Ovde se traži POVIŠENO STANJE SVESTI, jer, USLED NEZNANJA – POGREŠNO PROTUMAČIMO POSTUPKE, NAMERE, DRUGIH.

Ja verujem, da mnogi koji ovo budu čitali –i dalje će ostati neosvešćeni, ali zaista, ljudi koji danas budu bili na ovom protestu – su totalno u neznanju. Bilo bi jako dobro da se ovde svest podigne na novi nivo. No, osvešćivanje će ubrzo doći, jer, pored toga što je Mesec (narod, mase) VOC (prazan hod), dispozitor istog (što opisuje konačno stanje stvari) je u kvadratu sa lošim Jupiterom u izgonu, te će uskoro maske pasti, i narod koji učestvuje na protestu će doživeti razočarenje.

Nadalje, ako horoskop početka protesta pretvorimo u drakonski (sećanje na ovaj događaj iz prošlog života), onda dobijemo poziciju Meseca na 19 Vage-što je stepen pada Sunca, pa će narod nakon ovog protesta spoznati da je izgubio svoje dostojanstvo, svoje Ja. No, nadajmo se da neće neko i život izgubiti, jer, na 19 Vage život pada.

 

Dakle, sve vezano sa ovim protestvom danas je čist prazan hod naroda, i zaista ne treba se tu mnogo ’uzbuđivati’, jer narod je u neznanju i bez svesti. Pozadina svega je da je ovde ubačen neki arhetip mitološkog Zevsa (onaj koji je glavni u okviru organizacije protesta), a Zevs uvek laže, ima masku, i zavodi, da bi došao do cilja.

Hajde sada da se vratimo u 1914, i to baš na avgust, kada se dogodila čuvena Cerska bitka, poznatija kao Bitka za Jadar. Cerska bitka bila je vojni sukob vođen između Austrougarske i Srbije oko planine Cer i nekoliko sela u njenoj neposrednoj okolini, kao i Šapca, tokom rane faze Srpske kampanje u Prvom svetskom ratu. Ista je počela u noći 15.avgusta 1914, moral austrougarskih trupa je 19. avgusta opao i hiljade vojnika su se povukli u Austrougarsku, a mnogi su se podavili u Drini bežeći u panici. Srbi su 24. avgusta opet ušli u Šabac, čime se bitka zvanično završila.

Istorija se uvek ponavlja, i iz iste trebamo da učimo u smislu da će nam se slični obrasci uvek pojavljivati ispred nas – kao izazovi. Stoga, u startu možemo posumnjati da ako smo ih tada proterali iz Srbije – uvek ćemo!

Evo i astroloških pokazatelja...

Tog 15.avgusta 1914 – Sunce je bilo na 21 Lava, na stepenu pada Neptuna.

 

U Solarnom Povratku predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, za period 5.mart 2024-5.mart 2025, Asc (podznak) je na 21 Lava. Zanimljivo, u njegovom solarnom povratku za 5.mart 2023-5.mart 2024, Mesec (narod) se nalazio na 21 Lava.

 

 

 

Kompanija Rio Tinto je osnovana sa Rx Jupiterom na 22 Lava, 29. Marta 1873.

Solar Arc direktivna Fortuna kralja Aleksandra I Karađorđevića (najličnija tačka svačijeg horoskopa, jer predstavlja odnos Asc-Sunce-Mesec) se trenutno, 2024, nalazila na 21 Lava.


 

Solar Arc Neptun kralja Petra I Karađorđevića (oca kralja Aleksandra I) je trenutno, 2024, na 21 Lava. Inače, Neptun je u horoskopu Petra I bio vladar njegove 8 (ratovi, sukobi).

 

Takođe, ako se još zadržimo na Solar Arc direkcije kralja Petra I, onda uočavamo i da mu je te 1914 osa mesečevih čvorova išla preko 21 Lava (Južni čvor)/21 Vodolije (Severni čvor).

 

Ponavljam, ako ih je vojska Kraljevine Srbije na čelu sa Aleksandrom I Karađorđevićem te 1914 isterala iz Srbije – i sada će. Evo još pokazatelja. Kralj Aleksandar I Karađorđević je rođen sa Suncem na Centru Galaksije, na 26 Strelca. E vidite, baš u solarnom povratku od 5.marta 2024 do 5. Marta 2025 Aleksandar Vučić ima Mesec (narod). Na Centru Galaksije je i kralj Petar I Karađorđević imao svoj sekundarni Mesec (narod) avgusta 1914, u vreme Cerske bitke. Sadašnji premijer Srbije, Miloš Vučević, ima Veneru (bunt, protest, revolucija) na 26 Strelca, na Centru Galaksije!

 

 

Vratimo se sada i na horoskop pokojnog premijera Dr Zorana Đinđića, u vreme čijeg mandata su zapravo otvorena vrata za kompaniju Rio Tinto. I sam Đinđić je rođen sa Plutonom (rudarenje) i Južnog čvora (kopanje) na 21 Lava.Što znači da je njegova osa čvorova identična sa osom čvorova u Solar Arc direkcijama kralja Petra I Karađorđevića. Tokom avgusta na septembar 2024 sekundarno progresivni Mesec Zorana Đinđića ide preko 7 Lava, preko Rx Venere (revolucija, bunt) kralja Petra I Karađorđevića, a na 7 Lava se te 1914 nalazio i Solar Arc Mesec (narod) kralja Petra I. Progresivno Sunce Zorana Đinđića je 2024 na 19 Vage, na stepenu pada Sunca, koji pominjem gore u tekstu kao mesto drakonskog Meseca u momentu početka protesta protiv rudarenja 10.avgusta 2024. Inače, na 19 Vage je i natalni Asc i Neptun Đinđića, a znamo da je on izgubio svoj život, glavu, što jeste simbolika 19 Vage –pad života, stoga ponavljam, nadajmo se da neko sa tog protesta neće i glavu izgubiti. Pogotovo što je ovo godina solarne eklipse sa 19 Ovna (stepen egzaltacije Sunca) od 8.aprila 2024. 

 

 Simbolika 21 Lava

Hajde sada da Vam približim simboliku 21 Lava, stepena pada Neptuna, da biste bolje razumeli šta se krije zapravo iza čitave priče oko Rio Tinta, rudarenja, borbe za Jadar...

Na 21 Lava imamo sliku onog koji ne veruje, koji je nevernik, koji je protestant, zapravo, ovo je slika i same Velike Britanije (moj tekst na tu temu možete pročitati ovde), pa i njihove tajne službe, jer, sve u vezi sa Neptunom ima veze sa službama. Zanimljivo, preko puta, na 21 Vodolije, gde Neptun egzaltira, ja sam u svom mundanom radu mapirala Francusku (tekst na tu temu - ovde). Sada već može sve da Vam bude jasnije, dakle, reč je sigurno i o prisustvu stranog uticaja, preko službi pomenute dve zemlje.

 Nadalje, na 21 Lava imamo i sliku čuvenog agenta James Bonda 007, kao i čuvenog magičara John Dee-a, pa bih ja posumnjala da je čitava ova priča oko Jadra, kao interesne zone stranih obaveštajnih službi zapravo vezana za neke nevidljive (Neptun) sile koje se nalaze u ovom delu Srbije, a da i mi sami nismo svesni da postoje. Budite uvereni da smo generalno kao narod bukvalno ’slepi’ vezano za to šta se krije u dolini Jadra. Reč je o nekim specijalnim silama, energijama.

E sad, moramo da se vratimo na 13.avgust 2023, kada se na ovom stepenu desila donja konjunkcija Rx Venere i Sunca, što je upravo silazak Persefone dole, kod Hada, a Had može biti slika podzemnog rudnika, jer sve što je ispod zemlje, pa i rudnik, jesu simbolika svake ’donje konjunkcije’ Rx Venere i Sunca. Tu zaista postoji neka tajna, vezano za to šta se krije ispod zemlje u dolini Jadra...

Ove godine, ubrzo, 29.avgusta 2024, Merkur (Hermes, informacija) će krenuti direktno sa 21 Lava-i kraj avgusta nam donosi neku vest ili dokument, vezano za  rudaranje, Jadar...

Tek za dve godine, 12.avgusta 2026, imamo pomračenje Sunca (solarnu eklipsu) na 21 Lava, kada sve vezano za Jadar i rudarenje  može da se otvori poput pandorine kutije, jer svaka eklipsa znači da se bukvalno zemlja otvorila i da prisustvujemo izlivanju lave. Ovaj put, ta lava je pad laži, i čista gola istina će izaći na površinu, jer na 21 Lava imamo sliku laži koje su pale, ovde svaka tajna mora pasti.

Ako su naši vladari kroz istoriju sa 21 Lava isterali Austrougare-znači da će i svaki budući vladar uraditi isto. Stoga, nemojte se začuditi da baš onaj koji je predmet napada ovih protesta oko rudarenja, Aleksandar Vučić, pretvori se u nacionalnog junaka, heroja i onog koji će biti taj koji Rio Tinto isteruje iz zemlje sa parolom ’’Žuti su ih doveli-evo ja ih isterujem iz Srbije...’’

Verujte mi, radi se o čistom neznanju ovde, a svako neznanje vodi ka pogrešnim akcijama. Stoga, jedino što bismo kao narod trebali da uradimo je DIZANJE SVESTI. Ja Vas pri tom ne pozivam da prihvatite rudarenje u Srbiji, naprotiv, ja Vas pozivam da podignete svest vezano za to šta se zapravo krije iza čitave priče...Pozivam Vas da dete ne podigne ruku na roditelja, baš kao što je to Arkad učinio kada je ne znajući da je medvedica ispred njega zapravo njegova majka, Kalista.

Evo još zanimljivosti. Prošle godine, u susret donje konjunkcije Rx Venere i Sunca, pisala sam puno kako je ovo slika i pada svakog manastira, svake srpske svetinje na Jugu. Zašto manastira i zašto Jug? Zato što je Neptun manastir, a svaka donja konjunkcija Rx Venere i Sunca se vezuje u geografskom smislu za Jug. Uz malo dubljeg astrološkog istraživanja (kojem uvek pristupam sa puno strasti) spoznala sam da je ovo slika i same Pećke Patrijaršije, simbola naše crkve na Kosovu i Metohiji. Moj tekst o tome možete pročitati ovde

 Sećate se šta se desilo 24.septembra 2023? Slučaj Banjska, sve se dešavao u jednom manastiru... Kao što vidite, 21 Lava, stepen pada Neptuna, je za našu zemlju, Srbiju, važan iz ugla Cerske bitke, ali i svih svetinja sa Kosova. Zašto baš taj manastir, i zašto baš planina Cer? Verujete mi, tamo se nalazi neka tajna, kad kažem tajna-onda mislim na tajne, nevidljive sile, koje su meta onih osvajača koji tajnu znaju. 

Dva pomračenja Meseca preko ose 25 Riba/25 Device, septembar 2024 i mart 2025 - kao veliki izazovi za Srbiju, i moguće nemile događaje 

Pozbavimo se sada na kratko, i horoskopom ministarke energetike, Dubravke Đedović. Nemamo vreme rođenja, ali imamo poziciju planeta i čvorova. Prvo uočljivo je sledeće: Njena osa čvorova ide preko ose predstojeće eklipse od 18.septembra 2024 na 25 Riba (Južni čvor joj je na 25 Riba, Severni na 25 Device – tu će biti lunarna eklipsa 14.marta 2025). Ako dodamo da je Venera (protest, bunt) Aleksandra Vučića na 24-25 Riba (vladar mu je 4-koreni, domovina), onda možemo reći da će Univerzum tražiti od ministarke Đedović da nešto pusti od sebe kao ideju, prihvati lekciju, i produži dalje, jer mesto našeg Južnog čvora  (u ovom slučaju njenog koje se otvara sa eklipsama je mesto gde mi moramo da prihvatimo gubitak, poraz, da prihvatimo lekciju). Ujedno, ona sa tim Južnim čvorom ’melje’ Veneru predsednika Srbije, i zapravo ona kao ministarka energetike nije dobra za njega, jer mu na neki način iz ugla Univerzuma donosi problem, nesvesno naravno, ali ako su oboje svesna bića – ovde ima materijala za obostrani rast, uzdizanje. Zanimljivo je da je i osa čvorova u horoskopu Srbije iz 2006 baš  preko ove ose predstojeće dve eklipse, i preko 2/8-ekonomija zemlje, rudarenja, ujedno deo Velikog Promenljivog Krsta sa Mesecom na 27 Blizanaca i Plutonom sa 27 Strelca –sasvim je moguće da će ovde biti i nasilja na ulicama (Mesec u Blizancima – narod na ulicama). 

Pogledajte samo fotografiju, nije li taj rudarski šlem sa lampom zapravo slika Persefone koja u trenutku donje konjunkcije, tokom retro putovanja, se sreće sa Suncem (Svetlo) tokom boravka u carstvu boga ruda i minerala - Hada?! Astrološki jezik je jako slikovit, samo ga treba dešifrovati. Vrlo je verovatno da i sama ministarka ne zna šta se krije dole, i da joj je upravo ovo istkustvo dato da i sama dotakne Svetlo u Tami, spozna nešto bitno o samoj sebi-nakon izlaska iz Hadovog carstva - Persefona u njoj je transformisana, i devojčica je postala žena, baš kao u mitu. Ovde se radi o nekoj lekciji koju i sama ministarka sasvim sigurno treba da spozna. Biće zanimljiva njena odluka od 29. avgusta 2024 pa na dalje...

Inače, stepen predstojećih eklipsi (septembra 2024 i marta 2025) kroz našu istoriju nije nam donosio ništa dobro, neki od događaja vezani za 24-25 Riba /Device su: ubistvo kralja Alekandra I Karađorđevića u Marseju oktobra 1934 (onog koji je u Cerskoj bici proterao Austrougare sa Jadra), Srebrenica jula 1995

Kako je ispred nas Mars/Jupiter konjunkcija, 14.avgusta 2024, na zvezdi Rigel (gde je 6.juna 2024 bio Mlad Mesec) iz Oriona (Veliki Lovac), za očekivati je da su mogući atentati, ubistva lidera. Naime, sve vezano za Rigel je priča o visokom muškarcu, koji gleda u predelu Istoka, i koji strada od jako preciznog strelca (obično je izvršilac atentata žena, mitološka Artemida), koji  pogrešnu ’navigaciju’ dobija od boga Sunca, Apolona. Kad god je bog Sunca uključen, znajte da Vam neko ’baca’ u oči previše sunčevih snopova, pa otuda ne vidite istinu. Dakle, neko navodi pogrešno nekog, zaslepljuje ga, da isti puca na nekog i usmrti. Ova zvezda je bila aktivna i u horoskopu JFK, i kod Donalda Trumpa je aktivna, i kod turskog predsednika Erdogana, i kod izraeleskog premijera je aktivna jer mu je preko puta, na 17 Strelca – Hiron (rana, povreda). No, ako uradimo drakonski horoskop solarnog povratka za ovu godinu predsednika zemlje, dobijamo onaj Mesec sa 26 Strelca-sa Centra Galaksije-na 16 Blizanaca, na zvezdi Rigel! Da, na žalost, on zaista jeste ugrožen, budući da mu u susret ide i pomenuta eklipsa – potreban je veliki oprez! Kada je kralj Aleksandar I Karađorđević ubijen u Marseju, njegov Solar Arc Moon je bio na 7 Lava-na tom stepenu je njegov otac imao Rx Veneru (vladar 10-porodicu koju je napravio sa svojom suprugom), na tom stepenu je bio Solar Arc Mesec Kralja Petra I u vreme Cerske bitke, a budući da se ovom stepenu približava progresivni Mesec Zorana Đinđića (kroz čije progresije mi pratimo sudbinu zemlje u vremenu) tokom avgusta i septembra 2024-možemo naslutiti zaista da ovde stvari ne mirišu na dobro, i nadajemo se da se istorija neće ponoviti u njenom najtužnijem obliku. Inače, kad je ubijen, kralj Aleksandar I Karađorđević-tranzitni Južni čvor (gubitak) bio je ni mane ni više nego na 7 Lava!!! Još jedan pokazatelj da kroz progresije pokojnog premijera Đinđića mi zapravo vidimo da ulazimo u turbulentan avgust i septembar, i da se krv neka može proliti.

Inače, u trenutku Mars-Jupiter konjunkcije, Mesec će biti na 15 Strelca, na istom mestu je bio Asc onomad, kada je pucano na Trumpa! Dakle, i što se Sjedinjenih država tiče-tamo je i dalje nestabilno i to baš sada oko 14-19.avgusta 2024

Stoga, neki zaključak na ovaj tekst (mada verujem da će isti bidi u vremenu ispred i doživeti nekoliko dopuna, shodno kako događaji budu menjali svoj tok) bi bio:

-          Ako smo te 1914 proterali Austro Ugarsku sa Jadra – opet ćemo, uvek ćemo!!! Ja znam da mnogi ne mogu da veruju da je to moguće-ali astrološki pokazatelji kažu da onaj ko može da ih protera je upravo onaj koji se napada na protestima, predsednik Srbije, jer njegova povezanost sa horoskopom kralja Aleksandra I Karađorđevića postoji u više navrata. I sama pozicija drakonskog Meseca kralja na 29 Vodolije, na Merkuru Aleksandra Vučića priča puno u prilog tome.

-          Protest zakazan za 10.avgust 2024 u Beogradu – narod tapka u mestu, u praznom je hodu, u velikom neznanju, bez svesti, skače na onog od kojeg je nastao, zaveden, zloupotrebljen, a kad se osvesti, a hoće – biće i jako razočaran. Radi se o tome da se opet troši energija naroda koji je u neznanju –setite se priče o Bootesu (Čuvar stada, pastir), poznatijoj onaj koji viče ,laje. E, pa narode – zaista ’lajete’ na pogrešnje.

 

J


 Želim nam svima puno SVESTI, UZEMLJENJA,  a nadasve tišine, jer samo kroz tišinu, mir, možemo spoznati tajnu, a tajna pada na 21 Lava-dakle, moguće je istu i otkriti. Potrebno je samo da budemo maksimalno tihi.

 

 

~ Konstultacije sa mnom možete zakazati kontaktirajući me na mejl: smiljana.gavrancic@gmail.com

Iste su moguće na srpskom i engleskom jeziku

 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Jupiter turns retro on 9th October 2024 & Donald Trump Assassination Attempt #No3? Published: 17th September 2024 I Author: Smiljana Gavrančić

Jupiter turns retro on 9th October 2024 & Donald Trump Assassination Attempt #No3? Published: 17th September 2024 I Author: Smiljana...