уторак, 28. мај 2024.

Buđenje zvezde RIGEL (Veliki lovac, Div) 6. Juna 2024 i Mlad Mesec Objavljeno 28.maja,2024 I Autor: Smiljana Gavrančić ISAR CAP

 

Buđenje zvezde RIGEL (Veliki lovac, Div) 6. Juna 2024 i Mlad Mesec

Objavljeno 28.maja,2024 I Autor: Smiljana Gavrančić ISAR CAP

 Mlad Mesec, 6.juna 2024, na 16 Blizanaca 18’ (14:37:29, Beograd, Srbija), se dešava tik pored Venere na 16 Blizanaca 48’. Upravo na 16 Blizanaca nalazi se zvezda Rigel, iz sazveđža Orion (Veliki lovac, Div), koja se uvek vezuj za lepuškastog, visokog, snažnog muškarca, sa naglašenim ramenima, koji ima problem sa ženama (baš kao i mitološki Orion). Na 16 Blizanaca je i sam John F Kennedy imao svoju Veneru (vladara Asc sa 20 Vage 00’), i to u 8.kući (smrt, opasnost).

Čitavo sazvežđe Orion se prostire od 9 Blizanaca 05’ do 6 Raka 29’. Upravo tamo gde vibrira kraljevska zvezda Adlebaran (’Čuvar Istoka’, Arhangel Mihajlo), sa 9 Blizanaca – počinje sazvežđe (ili ti konstelacija) Orion. Ista se završava kao što sam rekla na 6 Raka 29’, što je i mesto Asc Turske (7 Raka). Zvezda Aldebaran naravno da predstavlja sve moćne zemlje sa Istoka, nadasve Rusiju, ali i Ujedinjene Arapske Emirate, kao i sam Egipat, možda jednu od najvažnijih i najvećih civilizacija na putu između istoka i zapada.

 

Veliki lovac, ili Div je džinovske veličine, ima oklop od zlata, u jednoj ruci palicu, u drugoj trofej iz lova, sija na neboskom ekvatoru, pojas mu je niska bisera. Vezuje se upravo za Sjedinjene države, zemlju ragbija, jer ragbisti i sami imaju naglašena ramena zbog sportske uniforme koju nose. U Sjedinjenim državama je sve veliko i oni jesu taj džin (div) svetski. Orion u mitu hoda preko mora i okeana, stoga se neretko dovodi i u vezu sa vodenim sportovima, poput vaterpola npr (kandidat za gradonačelnika Beograda je bivši vateropolista, Aleksandar Šapić i izbori se dešavaju dan nakon njegovog rođendana, a biračka meste kada se zatvore, Desc će da bude na Šapićevom natalnom Suncu, stoga on može i te kako da zasija opet, no i on je ta slika mitološkog Oriona). Zvezda Rigel je zapravo najveća zvezda iz Oriona, prirode Jupiter-Mars. U mitu, Orion dođivljava svoje najveće buđenje onog jutra kada pogleda u pravcu istoka, gde se Sunce rađa, što predstavlja ključnu prekretnicu, budući da se otvara za istočnu filozofiju, istočnu mudrost. 

 

 

 JFK je rođen sa Mars Jupiter konjunkcijom u Biku, sa Venerom (dispozitorom ove konjunkcije) upravo na pomenutom Rigelu, i sa Suncem na 7 Blizanaca, gotovo na početku sazvežđa Orion (9 Blizanaca). Znamo kakvu je sudbinu imao. Sve to je u kvadratu sa njegovim Mesecom sa 17 Device, a preko puta, danas se nalazi tranzitni Saturn, koji će upravo sa 18 Riba da kvadrira Mlad Mesec i Veneru tog 6.juna 2024. Za očekivati je da će jedan jako veliki lider, onaj koji je zagledan ka Istoku, da bude meta nekog jako dobro pripremljenog, istreniranog strelca (poput Artemide iz mita koja ubija greškom Oriona jer joj je brat blizanac, bog Sunca, Apolon, poslao previše sunčeve svetlosti u oči, te ona nije mogla prepoznati da je meta zapravo njena ljubav Orion). Ako idemo i dublje u mitologiju, onog trena kada Artemida spoznaje da je ranila svoju ljubav, ona pokušava da ga spase, traži pomoć od Asklepija (što je slika najboljeg lekara u realnom životu, boga medicine) da joj pomogne, međutim njemu je u mitu zabranjeno da pomogne Orionu. Tako je bilo i sa ranjavanjem pokojnog premijera Zorana Đinđića, lekari nisu uspeli da pomognu, strelac je imao u sebi arhetip Artemide, a naručilac ubistva je bio sam bog Apolon, bog Sunca. Kako je zapravo došlo do toga da Apolon poželi da likvidira Oriona? Kada se Artemida zaljubila u Oriona, ona je počela da zapostavlja svoje dužnosti, a dužnost joj je između ostalog bila i ta da svako veče na nebu postavi Mesec da sija. Kada je Orion primetio da Mesec ne izlazi više noću, opomenuo je svoju sestru bliznakinju, no ona se oglušila o to i nastavila i dalje da bude neposlušna. I onda je Apolon doneo odluku da likvidira Oriona. Mrtvog Oriona je Artemida stavila u svoje srebrne kočije i postavila ga gore na nebo, da sija kao sazvežđe. Zato, aktiviranje zvezde Rigel nosi sobom realnu mogućnost da se spremamo za jako veliku sahranu, jako velikog vladara, koji je zagledan u pravcu Istoka, koji je otvoren za Istok. On može biti upravo prava slika i prilika mitološkog Oriona – lepuškast, šarmantan, okružen ženama (od kojih mu i dolaze svi problemi, pa i slepilo –Sida je bila ta žena Oriona koja mu je u oči bacila otrov pa je on oslepio), visok, naglašenih ramena, specifičnog hoda, talasaste kose. Donald Trump se savšeno uklapa u sliku Oriona.

Atentat na Fica -znak pored puta
 

Na 9 Blizanaca, Donald Trump ima svoju drakonski Asc, a Viktor Orban (premijer Mađarske, koji je pre neki dan izjavio da je u Briselu u toku priprema za ulazak Evrope u rat) ima svoje Sunce. Preko puta, na 9 Strelca, se tokom 2024 nalazi progresivno Sunce EU, i eto slike sukoba EU s’ jedne strane  i Orbana i Trumpa sa druge strane po pitanju u kom pravcu Evropa treba dalje da ide, a vezano za veliki globalni sukob koji se očigledno priprema.  Iran ima svoj Mesec isto u blizini početka sazvežđa Orion, na 6-7 Blizanaca, i znamo šta se nedavno dogodilo sa predsednikom Irana i čitavom posadom u helikopteru (na Sunce/Jupiter konjunkciju na Algolu 18-19.maja 2024)

 

Imajte na umu da se EU nalazi na pragu izbora za Evropski parlament, koji se dešavaju od 6.do 9.juna 2024, i upravo ovi izbori su početak nekog mogućeg atentata na nekog lidera koji želi da se okrene i ka Istoku, koji je već možda okrenut ka Istoku, koji želi da promoviše bipolaran svet. Saturn sa 18 Riba (malefik) koji će kvadrirati Mlad Mesec i Veneru sa Rigela, je na zvezdi iz Eridanus (podzemna reka) sazvežđa, a granice Eridanus sazvežđa su upravo od 12 Riba 38’ do 16 Blizanaca 41’. Kao što vidite, tu gde se dešava Mlad Mesec – kraj je konstelacije Eridanus, što je slika i konačnog pada Fajtona u tu podezemnu reku i njegova propast. Dakle, još jedna potvrda pada nekog velikog lidera je ispred nas. Izbori za EU Parlament biće obojeni pobedom upravo takvih koji žele saradnj sa Istokom, koji će biti budni za Istok, no to ujedno sobom nosi i taj atentat na nekog ko to promoviše. Setite se samo nedavno i pokušaja ubistva slovačkog premijera Roberta Fica, koji je po meni, iz ugla astrologije, još ugrožen, jer se to sve desilo uoči Sunce/Jupiter konjunkcije na Algolu što jeste slika smrti nekog vladara. No, ubrzo nakon Fica, desila se smrt Ebrahima Raisia, ali sa Jupiterom, uvek je više od dva, reč  je o gomili, o širenju lošeg. Inače, moram Vam istaći da se energija Algola neretko vezuje i za islamski svet, pa treba biti budan i vezano za to da je ekspanzija islamističkih terorističkih napada širom sveta isto moguća.

 

 Stubovi EU uzdrmani - Izbori za EU parlament od 6. do 9.juna 2024

 

Kada EU bude birala novi Parlament, tranzitni Uran će biti tačno na Mesecu EU, na 24 Bika, što pokreće fiksni T kvadrat sa Mars/Pluton konjunkcijom sa 24 Škorpiona i Saturna sa 23 Vodolije iz 7.polja EU (otvoreni neprijatelji – Rusija). Dakle, ovi izbori će pokrenuti najteži aspekt iz horoskopa EU, i mogu doneti sledeće: glava Gorgone Meduze (neka besna žena na čelu EU) će biti naglo ’prerezana’. Ujedno, ovo urušava stubove i same EU, budući da ceo taj fiksni T kvadrat ide preko ugaonih kuća (10-4-7), što su stubovi sudbine unutar svakog od nas. Poslednja eklipsa, sa 19 Ovna (stepen egzaltacije Sunca) je bila tačno preko puta Venere EU sa 19 Vage (pad Sunca-pad glave), koja je gle vladar onog Meseca sa 24 Bika iz 10.polja, a ujedno i u kvadratu sa Uranom iz 6.polja (malefična kuća, kuća koja priča i o zdravlju same EU).

 

Pogledajmo sada poziciju drakonskog Mladog Meseca od 6.juna 2024, da vidimo kakvu nam poruku prošlost šalje o ovom, već proživljenom, događaju, jer, sve je samo sećanje. Nećete verovati, ali u drakonskom se ova lunacija dešava na 2 Blizanaca 35’, na Južnom čvoru (gubitak, lekcija) Evropske Unije (što je tokom 2024 i mesto sekundarno progresivnog MC-a EU-dakle, oni neminovno moraju proći kroz gubitke, lekcije), na Desc-u Joe Bidena,  što je ujedno i mesto Meseca Vladimira Putina, ali i bivšeg SAD predsednika Baraka Obame, koji po meni, iz astrološkog ugla sprema se da Novembra 2024 preuzme američku administraciju kroz svoj kabinet iz senke. Zašto? Zato što je sekundarno progresivno Sunce njegove supruge, Michelle Obame, ni manje ni više nego na 27 Riba, gde će biti progresivni Mesec Sjedinjenih država novembra 2024, kada bi amerikanci trebalo da glasaju. Stepen kao stepen mnogi će reći, pa šta? Radi se o tome da na 27 Riba je bio Asc kada je aprila 1862 počeo građanski rat u Americi, radi se o tome da je ovo stepen egzaltacije Venere, a Venera je rođena iz krvi Urana, boga revolucije, i sama predstavja krv, taj bunt, protest, rat, ali mnogo više građanski rat na ulicama, jer potiče iz Uranove krvi. Takođe, radi se i o stepenu sa kojeg je otkriven asterio Helena (trojanska), pa je za mene sve ovo zapravo jasna slika ’pobede’ Baraka Obame kroz sekundarno progresivno Sunce Michelle koja je ovde neki vid trojanca. Da Vas podsetim, kada je Biden pobedio krajem 2020, to je bilo pred veliku Jupiter/Saturn konjnkciju na 0 Vodolije – početak vladavine tehnokratije (vladavina bogatih), koja je imala tranzitni Mesec na 27 Riba – sećate se 6.januara 2021, Trumpovih pristalica, napada na Capitor u Washington D.C.?! Na 27 Riba Donald Trump ima svoj drako Uran (koji mu je natalno inače na Rigel zvezdi), a Uran je uvek slika građanskog rata. Dakle, vrlo lako sličan scenario može biti ispred nas, rezultate izbora svaka od učesnika može dovesti u pitanje, nemiri na ulicama su opet mogući, ali pitanje je da li  će i sam Trump dočekati novembar 2024 budući da mu je život već sada ugrožen. Njegova vezanost za pokojnog JFK je ogromna budući da je drakonsko Sunce JFK na 26 Lava, na Marsu i Asc Trumpa, dok je drakonski Asc Trumpa na Suncu JFK.

 Problem sa telohraniteljima, alarmima, sitemom zaštite...

 

 Ako pogledamo i Antiscia chart za ovaj nadolazeći Mlad Mesec na Rigelu, 6.juna 2024, mi vidimo da će u tom chartu isti biti na 13 Raka, na najsjajnijoj zvezdi na nebu, na Sirisu (Čuvar Evrope-što je bukvalno država produžena ruka Sjedinjenih država na tlu Evrope). Upravo 4.jula tu ćemo imati novi Mladi Mesec, ali i izbore u Velikoj Britaniji. Gle, i tranzitni Mesec tog dana u 7h ujutru će biti na 21 Blizanaca, na Marsu Sjedinjenih država. Izgleda da se Ujedinjeno Kraljevstvo sa predstojećim izborima sprema da postane ’produžena ruka’ SAD-a u Evropi. Inače, do sada je to svakako i Turska, po brojnosti vojnika unutar NATO alijanse, Tuska je druga, odmah nakon SAD, a za Sirius je poznato i ovo – onaj koji stoji kao prvi do prvog, telohranitelj, sistemi zaštite, alarmi.

Kako je u Antiscia chartu Mlad Mesec 6.juna na Siriusu, inače tu je bio i Južni čvor (tačka gubitka, lekcije) pokojnog JFK-a, ja moram da naglasim da je baš ove godine na tom mestu Solar Arc Vener (krv) Viktora Orbana, koji je isto Vaga na Asc, što znači da ta Venera u Solar Arc direkcijama opisuje bukvalno njega, njegovo telo, a pozicija na tom stepenu nam jasno govori da on iza leđa (kao telohranitelja, ali i čitav sistem bezbednosti) verovatno ima ’lojalnog psa’ (jer je Sirus zvezda u ustima Velikog psa) koji jako lako može da ’ujede’ svog gospodara. U prevodu, i te kako je ugrožen. Sekundarni Mesec mu je tek što je prešao 9 Strelca (preko puta njegovog Sunca sa 9 Blizanaca – početak Orion konstelacije)i mnogo toga je u vazduhu. Sekundarna Venera (on) mu je na 29 Raka, a 21.jula 2024 imamo Pun Mesec na 29 Jarca, preko puta 29 Raka.

Rigel i Hirošima 1945

Da je ispred nas neka globalna nestabilnost  i potencijalni haos govori u prilog i sledeće – vratimo se na 6.avgust 1945, kada su bombe pale na Hirošimu, nećete verovati, ali tada su i MC i Uran bili na 16 Blizanaca, na samom Rigelu!!! Moram da dodam da Donald Trump ima Urana na Rigelu isto, što opet ide u prilog tome da je ovaj čovek i te kako ugrožen i da može biti meta nekog dobrog strelca, dobrog snajperiste (Uran). U horoskopu Hirošime možete videti i poziciju Marsa (malefik) na 9 Blizanaca – što je mesto drakonskog Asc Trumpa, mesto natalnog Sunca JFK-a i Viktor Orbana, ali i mesto početka konstelacije Oriona – onog koji može lako biti meta jako dobrog strelca koji u sebi nosi arhetip boginje Artemide. Ovaj Mlad Mesec od 6.juna 2024 treba povezati sa 15.avgustom 2024 kada se Mars i Jupiter (a Rigel je prirode Jupiter-Mars) sretnu upravo na 16 Blizanaca i ’zacementiraju’ neko potencijalno ubistvo velikog lidera. Čitav leto ispred nas je puno izazova, taj isti avgust donosi i Pun Mesec oko 19.avgusta na 27 Vodolije, što je tačno preko puta Trumpovog Asc i Marsa, ali i preko puta Orbanovog Marsa sa kraja Lava. 

 

Hajde da sada pogledamo i drakonski horoskop napada na Hirošimu. Nećete verovati, ali drakonsko Sunce je ovde na 9 Blizanaca, na Orbanovom natalnom Suncu, na drako Asc Trumpa, na natalnom Suncu JFK. 

 Antiscia chart Hirošime pokazuje osu mesečevih čvorova preko 21 Blizanaca (severni čvor)/21 Strelca (južni čvor), što je osa eklipse iz horoskopa Donalda Trumpa (Sunce 22 Blizanaca-Mesec 21 Strelca), dok je MC u Antisca chartu na 13 Raka, na Siriusu, na Suncu SAD-a, na Južnom čvoru (prošlost, gubitak) JFK-a, na Solar Arc Veneri Orbana. Inače, sam napad na Hirošimu je imao osu Asc/Desc preko 17 Device (mesto Meseca JFK-a) / 17 Riba (mesto tranzitnog Saturna 6.juna 2024).

Zvezda Rigel opisuje levo, zapadno, stopalo Oriona. Kada vidimo reč levo, onda treba da znamo da se radi o posledici koja će sama po sebi doći kao neki vid sudbine. Kada vidimo reč stopalo, ona predstavja gospodara svih društvenih odnosa, dakle reč je o jako važnoj ličnosti u geopolitičkom smislu, ali često samo stopalo ukazuje na ishod događaja.I konačno zapad kao orijetncija takođe priča o posledici. Dakle, ovde se radi o jednoj velikoj neminovnosti koja ide sama po sebi, kao neki vid sudbine, gde mi mnogo ne možemo uticati, pogotovo ako nismo svesni (budni), pa da bar malo ublažimo posledice neminovnosti.

Turski predsednik Erdogan, ima Jupitera na Rigelu, na 16 Blizanaca, u kvadratu sa Sunce-Merkur-Venera stelijumom iz Riba. Ujedno, tu je i njegova konjunkcija Meseca i Marsa sa 8-9 Strelca (Čuvar Zapada, Antares) koja je u opoziciji sa 9 Blizanaca (Sunce Orbana, draco Asc Trumpa, Sunce JFK-a) tj. sa početkom konstelacije Orion.

Inače, sam Mlad Mesec 6.juna 2024, je ’spaljen’ od Sunca, kao i Venera koja je tu tik pored. U prevodu-neki obučeni, jako dobar strelac (snajperista) vreba tu iza ugla, a tamo neki koji stoji kao prvi do prvog (telhoranitelj, sistemi zaštite, alarmi) – može da zakaže, i eto opasnosti. Da Vas podsetim da je drako pozicija Mladog Meseca sa 2 Blizanaca (na južnom čvoru EU, kao i na progresivnom MC-u EU) preko puta nedavnog Punog Meseca sa 2-3 Strelca koji je bio oko zvezda iz sazvežđa Škorpion i Zmijonoša koje jasno ukazuju na izdaju, prevaru, ubistva. Inače, na  2 Blizanaca imamo zvezdu MIRFAK, prirode Jupiter-Saturn, koja se nazali u desnoj strani tela Perseja (Heroj), a Persej je taj koji je počinio ubistvo, koji je odscekao glavu Gorgoni Meduzi, a ta Gorgona Meduza je oslikana kroz poziciju Meseca (žena) na zvezdi Algol, na 24 Bika, u horoskopu Evropske Unije.

Napadač jako lako može doći i iz pravca islama, zašto, zato što, kao što sam već i rekla, Algol se često vezuje za energiju Islama. 

Levo rame i pojas Donalda Trumpa - kao 'slabe' tačke
 

I na kraju, par reči o Donaldu Trumpu, i njegovoj osi eklipse iz horoskopa, Mesec na 21 Strelca/Sunce 22 Blizanaca. Oko njegovog Sunca naaze se dve zvezde takođe iz Oriona, reč je o BELATRIKS-U sa 21 Blizanaca (tu će Jupiter da uspori i da krene retro 9.oktobra 2024) i MINTAKA sa 22 Blizanaca. Belatriks se vezuje za levo rame Oriona, dok se Mintaka vezujeza zapadni deo oko pojasa Oriona. Dakle, Trump kao meta može biti meta u predelu – levo rame, oko struka, u predelu stomaka dakle. Pored toga što Orion predstavlja sve ono što sam rekla, zgodan, šarmantan, visok, naglašenih ramena, u problemu sa ženama, talasaste kose i td., Orion je često i slika budalaste osobe, nepobožne (Viktor Orban za sebe kaže da je protestant, ali ima dobar odnos sa vođama većih religija u Mađarskoj), nadmene, nestalne osobe (ovo primarno zbog oluja koje se vezuju za Oriona).

Progresivno Sunce Orbana je ove godine na 7 Lava, što je mesto natalne Venere (krv, građanski rat) Roberta Fica, ali i mesto drakonskog Marsa pokojnog JFK-a. U decembru 2024, sa ovog mesta, Mars kreće svoje retro putovanje. Dakle, materijal za atentate postoji, kako ne, a predstojeći Mlad Mesec na 16 Blizanaca, 6.juna 2024 je pun izazova, i ni malo lep ni lak.

Jako je bitno da mi kao pojedinci ne dozvolimo da nas ’lažno svetlo’ navede na pogrešan potez, jer, ako zavedeni ’sjajem koje sija’ stupimou akciju – povredićemo onog koga volimo najviše, baš kao što je i Artmedia ranila svoju najveću ljubav, Oriona. 

Konačno, i same Sjedinjene Države, imaju Urana gotovo na 9 Blizanaca, na početku konstelacije Oriona, osu čvorova preko 6 Lava (severni) /6 Vodolije (južni)-mesto početka retro hoda Marsa decembra 2024. To je i mesto drakonskog Sunca JFK-a, progresivnog Sunca Orbana, i natalne Venere Roberta Fica. Sekundarno progresivna osa Asc/Desc SAD-a ide preko 6 Lava-6 Vodolije, dakle, preko njihove ose čvorova, što je samo znak da će ova zemlja se suočiti krajem godine sa svojom karmom. Trebalo bi da se suoče sa svojom istinom, i da stvari puste od sebe, tj da odustanu od nečega što pošto poto 'drže'.

Moj tekst o predstojećim izborima u Srbiji, možete pročitati klikom -  ovde

Konsultacije sa mnom možete zakazati kontaktirajući me na mejl smiljana.gavrancic@gmail.com

Iste su moguće na srpskom i engleskom jeziku

Нема коментара:

Постави коментар

Pun Mesec na 1 Jarca 07’, 22 . Jun 2024 i Vrh ’NOŽA’ Objavljeno: 22. Juna 2024 I Autor: Smiljana Gavrančić ISAR CAP

Pun Mesec na 1 Jarca 07’, 22 . Jun 2024 i Vrh ’NOŽA’ Objavljeno: 22. Juna 2024 I Autor: Smiljana Gavrančić ISAR CAP   Rano jutros, u 3...