петак, 22. јун 2018.

„Pesma Nad Pesmama“ Objavljeno: 22. Jun, 2018 I Autor: Smiljana Gavrančić


„Pesma Nad Pesmama“
Izvangranična Venera i četiri pobede Izraela na Evroviziji
Objavljeno: 22. Jun, 2018 I Autor: Smiljana Gavrančić


 U japanskim kimonu, sa frizurom u stilu gejše, 25-godišnja pevačica Neta Barzilai pobedila je na 63. takmičenju za pesmu Evrovizije  12. Maja, 2018 (u Lisabonu, Portugalija) sa pesmom „Toy“ (igračka) i tako donela svojoj zemlji, Izraelu, četvrti put pobedu

Venera (muzika, umetnos) je bila izvangranična (out-of-bounds) i pri tom još u Blizancima, dok je Uran prelazio preko 29° Ovna i spremao se da dodirne za koji dan (15. Maja, 2018) 0° Bika. Dok sam gledala finalno veče Evrovizije, odmah mi je pao na pamet horoskop Izraela zato što upravo ova zemlja ima osu Asc/Desc preko 29° Vage/29° Ovna, ali i Veneru out-of-bounds. Izvangranična Venera znači da sve u simbolici Venere u zemlji Izrael može da bude nekako više nego talentovano, posebno, ali isto tako i veoma smelo, drugačije,  i "ludo". Vladar Venere u Raku je Mesec u Lavu koji je isto out-of-bounds, pa je izraelski narod zaista talentovan kada je reč o kulturi.  U sve ovo se uklapala neobična Neta kao i njena vrlo neobična pesma „Toy“. Naravno, mi moramo da pomenemo da je progresivno Sunce Izraela tokom 2018.godine na 0°. Lava što isto aktivira ovaj prelaz sa 29° kardinalnih znakova ka 0° fiksnih. Neta je rođena 22. Januara 1993 u Hod HaSharon (vreme rođenja nije poznato). Ako pogledamo njen chart za podne, mi vidimo upravo Mesec na 28° Jarca, tj. veoma blizu 29° Jarca, što opet aktivira Veliki Kardinalni Krst preko 29°. 

Svaki 29° je "egzotičan", nosi veliku mudrost, predstavlja sintezu svih prethodnih stepenova jednog znaka, tj. jedno veliko znanje...






 No, kako sve ima svoj izvor, tj. početak, ja sam pogledala horoskop za trenutak kada je Prva Evrovizija održana. To je bilo davne 1956. godine, u Švajcarskoj (24. Maja). Tada je Uran bio na kraju Raka,  na 29° Raka, baš kao što je u trenutku 63. Evrovizije – Uran na kraju jednog znaka, na 29° Ovna. Taj horoskop možemo progresirati kroz vreme i kroz njega dobijati bitne informacije o ovom takmičenju. Zanimljiv je i Saturn (granice) na kraju jednog fiksnog znaka, na 29° Škorpiona (što proziva inkonjunkcijom 29° Ovna).Međutim, ono što je još važnije, Venera je tog 24. Maja 1956 bila out-of-bounds i u startu označila da prednost mogu dobiti upravo zemlje sa Venerom out-of-bounds!





 Izrael je prvi put pobedio na takmičenju za pesmu Everovizije 22. Aprila, 1978 u Parizu (Francuska) sa pesmom „A-Ba-Ni-Bi“ (što znači kada se prevede sa hebrejskog: "I Love You"-Volim Te), a ovu zemlju je predstavljao Izhar Cohen and the Alphabete. Solar Arc Venera (muzika) horoskopa Prve Evrovizije iz 1956 – došla je na 29° Raka, tj. bila je u konjunkciji sa Uranom iz horoskopa Prve Evrovizije. Zanimljivo da je i tranzitni Mesec prelazio Ascendent Izraela (29° Vage). 






Drugu pobedu Izrael je odneo ponovo već naredne godine, 31. Marta, 1979 (kada je bio ujedno i domaćin). Pobednička pesma je bila Hallelujah“ a izvođač je bio Gali Atari and Milk & Honey. Meni je zanimljivo da je tranzitni Jupiter bio na 29° Raka, tj da je opet aktivirao Uran iz horoskopa Prve Evrovizije iz 1956. No, Mesec je ovog puta bio na Algolu, i aktivirao je inkonjunkcijom opet Asc Izraela. 








 Treća pobeda Izarela se dogodila  9. Maja, 1998. Takmičenje se održalo u Birmingemu (Ujedinjeno Kraljevstvo) a pobednička pesma se zvala " Diva“, a izvođač Dana Internacional. Tranzitni Mesec je opet prelazio Ascendent Izraela (29° Vage). 

Izgleda da Veliki Kardinalni Krst preko 29° označava „Pesmu Nad Pesmama“ („The Song Of Songs“). Bolje rečano, prelaz sa 29° kardinalnih ka 0° fiksnih znakova je mesto u Zodijaku gde živi i „The Song Of Solomon“, pesma koja priča o čežnji između žene i muškarca, pesma koja slavi ljubav između mušarca i žene,  koja mi je i poslužila kao inspiracija za naslov ovog poslednjeg, besplatnog, izdanja Infinity Astrological Magazine-a (IAM). Već od Septembra 2018 IAM ćete moži da držite u rukama, jer krećemo sa štampanjem. Ovo mi se najviše uklapa u 0° Bika, jer u okviru fiksnih znakova Bik je taj koji stvari čini opipljivim, koji materijalizuje, koji stvara... Konačno i IAM ima Merkura na 0° Vodolije, pa možemo reči da nas Uran sa 0° Bika i te kako „budi“, i „viče“ – „hajde, vreme je...“, neke tamo ruke (Merkur) žele da te dodirnu...".

Počeci fiksnih znakova – 0° Bika, 0° Lava, 0° Škorpiona, 0° Vodolije – su počeci nečega na šta se čekalo dugo vremena, jer su fiksnih znaci najsporiji. 

„The Song Of Songs“ je sačuvana u Hebrejskoj Bibliji i Starom Zavetu i stavlja se među Spise.Čitala se za vreme Pashe  (jevrejski praznik kojim se slavio izlazak Jevreja iz egipatskog ropstva. Sada moram da dodam da je upravo osa Asc/Desc Egipta 29° Ovna/29° Vage!

U hrišćanstvu „The Song Of Songs“ označava spoj i mistično venčanje Isusa Hrista sa Crkvom.

U hebrjeskoj kulturi „The Song Of Songs“ ona opisuje ljubav ili zavet između Boga i izabranog naroda Izraela, pri čemu se Izrael predstavlja kao božanska nevesta. Postoji i tumačenje da je ova pesma simbol idealne ljubavi Kralja Solomona sa Mudrušću.

Sa 29° Ovna mi prvo dodirujemo 0° Bika, prvi zemljani (životinjski) znak, znak gde uzimamo hranu, gde materija živi, znak gde je žena egzaltirana (Mesec je u Biku ushićen),  znak gde ljubavi pristupamo ozbiljno pre svega tražeći sigurnost kroz odnos (Venera je u Biku u sedištu), znak gde je požuda tako jaka, da zbog iste „padamo“ (Mars je u Biku u padu), ali i znak gde se bojimo duboke transformacije (Pluton je u Biku u padu) kao i slobode (Uran je u isto u padu u Biku).

Sa 29° Raka mi dodirujemo 0° Lava, dodirujemo „vatru“, otvaraju nam se vrata sopstvene kreacije, vrata „vrele ljubavi“, ovde Sunce konačno sija. Pazite da Vam ego ne zamuti Um, jer nekad od jakog Sunca mi ne vidimo dobro... Ovde treba promeniti unutrašnja uverenja, jer je ovo mesto našeg Trećeg Oka. No, i dalje se bojimo promena/slobode (Uran je i izgonu u Lavu), ali smo ujedno i nestrpljivi (Saturn je u izgonu u Lavu). Konačno, ovde imamo problem is sa ličnom verom, jer Neptun „pada“ u Lavu, pa otuda Velika Britanija i živi na 21° Lava (stepen pada Neptuna), zemlja koje se odrekla vere i izabrala da njihovo versko opredeljenje bude – Britanci su  protestanti.


Sa 29° Vage mi dodirujemo 0° Škorpiona, ovo je predeo „Spaljenog Puta“ i mesto gde živi ogrmona energija, ogromno bogatstvo ali i sve one ljubavi koje zovemo fatalnim, koje traju do smrti, ali i posle smrti, jer, konačno, smrt ne postoji. Ovde treba da smo emotivno laki, jer ovde i Venera i Mesec su u oslabljenom dostojanstvu, ali ovde smo ujedno i najluđi, najhrabriji (Uran egzaltira u Škorpionu), i ovde smo poput feniksa, ovde se ponovo rađamo (Pluton je egzaltiran u Škorpionu).

Sa 29° Jarca mi dodurujemo 0° Vodolije, tj. konačno se penjemo na Nebo, izlazimo iz sfere Saturna, i ovde smo totalno izgubili ego (Sunce je u Vodoliji u izgonu). Ovde smo Uran – „probuđeni čovek“, a to možete biti samo ako niste deo onoga što društvo (država) propisuje – ako niste deo sistema, tj. deo „ušuškane sigurnosti“. Uran je ovde jak, u sedištu, i ovde Vi imate svoje Ja, ovde ste samostalni, ovde niste deo nikakvih struktura, ovde ste sami  ali slobodni. Konačno, ovde je i Neptun egzaltiran (21°Vodolije), pa je ovde lična vera veoma jaka. 

I na kraju, "The Song of Solomon" ("The Song of Songs") je bila centralna tema tokom venčanja Princa Harrya i Meghan Markle 19 Maja, 2018. Da li treba da pominjem da je Uran bio na 0° Bika, Sunce je bilo na Algolu, a Mesec je, kasnije tog dana, prelazio preko 29° Raka...


Ovde možete poslušati "Pesmu nad Pesmama" u izvođenju Divne Ljubojević.

Нема коментара:

Постави коментар

Pun Mesec u Škorpionu, Merkur kreće direktno i nije 'spaljen' od Sunca, Istina Je Tu – 24-25. April 2024 Pečurka kao simbol ’eksplozije’ ali i iscelenja.. Objavljeno: 21.aprila 2024 I Autor: Smiljana Gavrančić ISAR CAP

  Pun Mesec u Škorpionu, Merkur kreće direktno, i nije 'spaljen' od Sunce, Istina Je Tu – 24-25. April 2024 Pečurka kao simbol ’...