субота, 22. јун 2024.

Pun Mesec na 1 Jarca 07’, 22 . Jun 2024 i Vrh ’NOŽA’ Objavljeno: 22. Juna 2024 I Autor: Smiljana Gavrančić ISAR CAP

Pun Mesec na 1 Jarca 07’, 22 . Jun 2024 i Vrh ’NOŽA’

Objavljeno: 22. Juna 2024 I Autor: Smiljana Gavrančić ISAR CAP

 

Rano jutros, u 3:07:39 (posmatrano za Beograd, Srbija, i ostatak regiona), na 1 Jarca 07’ imali smo Pun Mesec. Isti je bio OOB (izvangraničan), i još uz to u znaku svog izgona-dakle, negativnije strane Meseca u Jarcu dolaze do izražaja. Mesec je još i pozicioniran u 8.kući, što naglašava ’emotivnu težinu’ koja će eskalirati sa ovom lunacijom. Tu oko 1 Jarca, imamo čak dve zvezde iz konstelacije Strelca, radi se bolje rečeno o čak dve magline (roj zvezda): SPIKULUM i ALNASI. Obe su prirode: Mars-Mesec. Kada vidite kombinaciju Mesec-Mars, znajte da je ovde neki narod na udaru, ovo je slika povređivanja naroda, ali na ličnom nivou, za izazovan aspekt Meseca i Marsa ja često koristim termin – ’emotivna osakaćenost’, ovde ljubav dete nije primilo od svoje majke u najranijoj fazi svog života (Mesec opisuje prve 4 god svačijeg života). Dakle, ovde je pre svega fokus na odnos sa majkom. Sam arhetip majke možemo posmatrati i šire, na ličnom nivou majka je –naša biološka majka, ali na mundanom nivou, majka je upravo naša – domovina, koreni, država. 


I SPIKULUM i ALNASI, se nalazi na samom vrhu strele Strelca, tj radi se o maglinama koje predstavalju bukvalno NOŽ. Oči su nam osetljive ovde, jer kad god imate magline-znajte da su oči na udaru. Obe ove magline daju morbidan pogled na svet, život u filozofskom i religioznom smislu. Kako se radi o NOŽU u sazvežđu Strelca, znajte da ovde imamo veoma oštre, radikalne poteze na delu. Ovde lako može da se sklizne u religiozni fanatizam i ekstremizam. Ovde imamo i negativno osećanje straha od Boga, umesto pozitivnog osećaja udobnosti Božjeg prisustva. Odatle proizilazi i potreba za ratom (vrh strele.., vrh noža...) u ime Boga (Strelac, Jupiter – Bog).Vrh strele može biti i vrh rakete, zolje sa ramena fanatika, snajperiste i sl.

E, sad, ako su Mesec i Mars u dobrom aspektu, kao što je trenutno slučaj, onda na delu imamo sliku jakog religioznog, duhovnog lidera, istinski nadahnutog učitelja koji može da povede masu. No, imamo ovde izazov, jer isti Mesec je u izgonu, u 8, i OOB je. Oprez od vrha nečijeg NOŽA je ovde više nego potreban. Ovde se sve dešava brzo, pa stoga, ŠOK kao reakcija je prisutan.

Preslikano na Bahove cvetne esencije, za stanje šoka bih savetovala Rock Rose.

Dispozitor Punog Meseca je Saturn na 19 Riba, koji je već stacioniran, i kreće retro 30.juna 2024 baš sa 19 Riba. Biće retro sve do sredine Novembra, kada će krenuti direktno sa 12-13 Riba, sa stepena pada Merkura (ovo je stepen u Zodijaku gde je čovek najgluplji). S’druge strane, sa 13 Riba su mogući sjajni uvidi, velika znanja, ako je osoba tiha i povezana sa sobom (tj Tvorcem u sebi). Stoga, budući da je Saturn (vladar Punog Meseca) stao pred zaokret u retro, moguće da u naredne dve sedmice svi osetimo da je energija kolektivna nekako ’zablindirana’, i da svi čekamo da se nešto pomeri. Kuda krenuti, u kom pravcu?

Bahova cvetna esencija Wild Oat za unutrašnje vođstvo je ovde lepo rešenje.

Moramo da posmatramo i planetu Mars, jer su ove dve magline prirode Mars-Mesec. Mars je na 9 Bika, na zvezdi KAFALDŽIDMA, iz konstelacije Cetus (Morsko čudovište, Kit). Radi se o zvezdi koja se nalazi ispod levog oka kita, a simbol za nju je odsečena ruka koja dolazi iz Plejada (zvezdane magline takođe).

Interesantno je da Cetus konstelacija počinje baš na 18-19 Riba, sa mesta gde je Saturn (vladar ovog Punog Meseca) upravo stao i sprema se da krene retro 30.juna 2024. Stacionirana planeta kao da je u nekom vidu rascepa, ni tamo ni vamo, stoga Scleranthus Bahova esencija za neodlučnost može biti ovde od pomoći.

 Dakle, suma sumarum, ako sada povežemo sve što smo rekli, nekom carstvu preti da bude ’progutano’ od morskog čudovišta, aa tu je i onaj veliki lider koji u ime Boga može da povede mase. No, treba imati na umu da je uključena 8.kuća, da je Mesec u znaku gde se ne oseća dobro, i da je OOB-teško da se ovde negativne emocije mogu iskontrolisati. Mars na zvezdi iz Kita je slika nasilja, egzekutora, uterivača dugova, jaka muška energija, gubitak članova porodice usled rata, bombardovanja, genocida, proterivanja, paravojnih formacija. Ovde su na udaru žene ili devojke (što se uklapa u Mesec-Mars kombinaciju)

Oči su simbol svesti i spoznaje, levo oko je slika PRIKRIVENOG POSMATRANJA, i nepoznatog izvora moći, ženski princip, a isti je više intuitivan. Mi ovde moramo videti stvari jasno, da bismo transformisali ovako teške energije, stoga Mustard kao Bahova cvetna esencija bi bila ’lek’.

Strela (ili nož) je simbol prodirana i otvaranja, strela čoveka povezuje sa nebom, često slika herojskog odlaska čoveka sa ovog sveta. Nosi u sebi iznenađenje, kao munja, ukazuje na neočekivano brze stvari, strela leti, zar ne, i donosi šok

I konačno, kako je Pun Mesec u Jarcu, znaku svega starog, i u 8 (potreba za transformacijom), potrebno je da stvari ovde pustimo od sebe i da ih zakopamo u prošlost i da nismo ljuti-Honeysuckle i Holly Bahove cvetne esencije.

Pored Meseca, još dve planete su OOB, Merkur i Venera, i obe su deo ovog Punog Meseca u Jarcu, budući da isti pravi opoziciju sa pomenute dve. Definitivno ćemo ovde osetiti emotivno nezadovoljstvo, dva ženska principa su ovde posvađana,ovde imamo i nesklad između duše i Uma, a Merkur i Venera su još i ’spaljeni’ od Sunca (ego). Mustard koji sam već pomenula će pomoći i za ovaj nesklad između duše i Uma, a ovaj rascpe duše i Uma  na osi Jarac /Rak (naša primarna porodica) moguće da nas čini zatočenicima svojih najmilijih, stoga, potrebno je prestati brinuti ’too much’ (previše) o drugima oko sebe. Okrenite se sebi, ne dugujet Vi ništa nikom, osim Sebi! Ovde će pomoći Red Chesnut Bahova cvetna esencija.

Dakle:

-          Rock Rose – za stanje iznenandog šoka

-          Wild Oat – za unutrašnje vođstvo

-          Scleranthus – za neodlučnost, za prelazak iz jednog sveta u drugi svet

-          Mustard – za jasne uvide,za jasnoću misli

-          Honeysuckle – za puštanje prošlosti od sebe

-          Holly – za osećaj ljubavi u sebi/eleminisanje besa, ljutnje

-          Red Chesnut – da prestanete da previše brinete o svojim najmilijima (ovo često stvara osećaj krivice, pa je možda dobro ovde dodati i Pine da bi se osećaj krivice sklonio)

NNo, kako je i zvezda iz Kita aktivna, preko Marsa koji je proziva, a Mars u Biku jeste slika noža u kuhinji, jer je Mars u Biku slab, ja bih akcenat stavila i na stomaku, pored očiju. Oči su naš unutrašnji vodič, i treba ih posmatrati iz ugla Pineal gland (Treće oko), a stomak je  naš drugi mozak, bez zdravlja  stomaka nema zdravlja. Ako osetite oštar bol (Mars u Biku) u predelu abdomena u prisustvu nekoga ili vezano za nešto što Vam je kao tema na stolu, znajte da Vas Vaša inuticija opominje da nešto nije u redu . Stomak, baš kao i oči, uvek šalje jasnu poruku.

 

 

~ I na kraju, samo da Vas podsetim, kada su se 6.februara 2024, u Moskvi, sreli Vladimir Putin i čuveni američki novinar Tucker Carlson, Mesec je bio na istoj poziciji kao i danas Pun Mesec, stoga, taj intervju vredi pogledati sada opet, jer, tu je neka skrivena poruka za vreme ispred nas.


Konsultacije sa mnom možete zakazati kontaktirajući me na mejl: smiljana.gavrancic@gmail.com

Iste su moguće na sprskom i engleskom jeziku.

 

Pun Mesec na 1 Jarca 07’, 22 . Jun 2024 i Vrh ’NOŽA’ Objavljeno: 22. Juna 2024 I Autor: Smiljana Gavrančić ISAR CAP

Pun Mesec na 1 Jarca 07’, 22 . Jun 2024 i Vrh ’NOŽA’ Objavljeno: 22. Juna 2024 I Autor: Smiljana Gavrančić ISAR CAP   Rano jutros, u 3...