недеља, 26. мај 2013.

Američki dolar i 15º Raka Objavljen: 27. maj, 2013. | Autor: Smiljana Gavrančić

Američki dolar i 15º Raka



Najveći benefik, Jupiter, uskoro ulazi u znak svoje egzaltacije, znak Raka, a američka nacija (pa i ostatak sveta) se opravdano može radovati trenutku kada će u tranzitu kroz ovaj znak Jupiter doći i na 15º Raka, na sam stepen svoje egzaltacije, iz razloga što se baš na ovom mestu (15º Raka 05’) nalazi tačka srednjeg rastojanja između Jupitera (esencijalnog signifikatora za veći novac, ali ovde i vladara 2 – valuta, bankarski sistem zemlje) i Merkura (vladara 8 – krediti, pozajmice...) u karti Sjedinjenih Država!

Svemu ovome će se pridružiti direktivni Saturn (stabilnost) predsednika Obame sa 15º Riba, kao i natalni Saturn (stabilnost) Jack Lewa (novi ministar finansija u Obaminoj administraciji) sa 15º Škorpiona, praveći veliki vodeni trigon preko 15º, te je 2013. godina zaista godina sjajnih prilika kada je reč o stabilnosti američke valute. Ovo nije godina kraja ekonomoske krize, ali svakako jeste godina u kojoj se mogu dogoditi izvesni pozitivni pomaci. Međutim, kao i svaka priča, i ova priča ima svoj početak...

Šesti jul 1785. i 15º Raka

Američki dolar je postao zvanična valuta SAD-a 6. jula 1785. godine. Baš tog dana tranzitno Sunce (ugled nacije) je bilo na 14º Raka 58’ (gotovo na 15º Raka), dok je direktivni Jupiter (vladar 2 – valuta, kreće se oko 1º za 1 godinu) Sjedinjenih Država bio na 14º Raka 30’ (što je u dozvoljenom orbisu + - 30’) tj. takođe gotovo na 15º Raka.

Stoga, iako na prvi pogled u karti Sjedinjenih Država ne vidimo ništa na 15º Raka, ne smemo zanemariti gore pomenutu tačku srednjeg rastojanja (15º Raka 05’) koja je bila dodirunuta u trenutku kada je dolar postao zvanična valuta zemlje koja je danas prva ekonomija sveta. Nije iznenađujuće što se ova zemlja uspela razviti u vodeću ekonomiju na svetu, jer opšte je poznato da 15º Raka (pored svoje edukativne i spiritualne vrednosti) predstavlja i mesto na kome živi veliki novac!

Velika depresija

Sjedinjene Države kao zemlja jesu „osetljive“ na 15º Raka kada je reč o finansijskom sistemu. Naime, ako se vratimo unazad, tj. na dan koji je u istoriji poznat kao „Crni utorak“ (29. oktobar, 1929.), na dan kada je padom berze počela Velika depresija upravo u Sjedinjenim Državama, onda u dnevnom horoskopu (diurnal) ove zemlje nalazimo osu 2/8 (osa koja se vezuje za finansije) preko 15º Ovna – 15º Vage.

Kako 15º Raka predstavlja vrh kardinalnog T-kvadrata i njegovo glavno težište, zaključujemo da 15º Raka jeste mesto koje i te kako možemo vezati za američku valutu. Svemu ovome dodajem i činjenicu da se i Saturn (dugovi, zaduživanja...) u karti ove zemlje nalazi na 14º Vage 48’ (gotovo na 15º Vage), praveći takođe kvadrat (problem) na 15º Raka (američki dolar).

No, bilo kako bilo, ali i te 1929. godine Uran (promene) je bio u Ovnu, baš kao i danas (od 2011. do 2018.), dok je Pluton (duboka transformacija) bio u Raku (a sada je u suprotnom znaku – Jarcu). Tačnije, to je bilo vreme Uran-Pluton kvadrata, baš kao što i trenutno živimo u vremenu sedam istorijskih Uran-Pluton kvadrata (od 24. juna 2012. do 17. marta 2015).

Petnaesti septembar 2008.

Kako je svetska ekonomska kriza i danas naša realnost, onda je ovde zanimljivo pogledati direkcije Sjedinjenih Država za dan kada je kriza počela. Kao datum se uzima 15. septembar, 2008. (više o ovome možete čitati u članku „Prognoziranje Finansijske krize 2008“, autor - Raymond Merriman).

Naime, u direkcijama (Naibodov luk) nalazimo da je Mesec (američki narod, nacija) tog dana bio na 14º Vage 20’, dakle egzaktno na stepenu natalnog Saturna, koji već kvadrira pomenuti stepen (15º Raka)... Ovo je samo po sebi več slika “depresije”, baš slične onoj koja je 1929. nazvana “velikom depresiojom”.

Veliki Vodeni Trigon preko 15º

Međutim, Nova, 2013. godina, započela je 21.12.2012. (zimskim solsticijem), i u tom trenutku smo na nebu imali čuvenu „Bumerang“ konfiguraciju na 8º Strelca koja je najavila mogućnost razrešenja napetosti tokom 2013. godine, i to baš na polju finansijske situacije, s’ obzirom da je vrh „Yoda“ bio na natalnom Uranu iz 8. polja (polje finansija).

Da postoji prilika da se stvari na polju finansija stabilizuju, konsoliduju, tokom 2013., govori i činjenica da baš ove godine predsednik Obama u direkcijama ima Saturna (stabilizacija) na 15º Riba koji pravi egzaktan trigon sa 15º Raka (američka valuta). Saturn, pored toga što je esencijalni signifikator za stabilnost, u karti Obame jeste i u znaku svog sedišta (u Jarcu), što ga dodatno osnažuje, ali je i planeta koja „boji“ retrogradnog Jupitera (vladara 2 – valuta, od 10 – on kao predsednik).

I na kraju, novi ministar finansija u Obaminoj administraciji, Jack Lew (29. avgust, 1955., New York, New York) u svojoj natalnoj karti ima Saturna (stabilizacija) na 15º Škorpiona, što je sada već veliki vodeni trigon preko 15º. Veliki trigon jeste uvek neka vrsta dara, talenta, i budući da se ovde radi o vodenom trigonu – potrebno je da se ne bude inertan i lenj, jer ako se ne prepustimo inerciji – ovde rezultati mogu biti veoma zapaženi. Ovde je potrebno iskoristiti talenat koji nam je dat...

Zmaj konfiguracija
Međutim, rekla bih da je u ovoj priči 15º Škorpiona (mesto gde Jack Lew ima Saturna) nešto na šta treba da obratimo pažnju budući da će se na tom istom mestu naći Mesec 17. jula, 2013., u trenutku kada se na nebu bude formirala „Zmaj“ konfiguracija! Taj Mesec sa 15º Škorpiona će u sebi nositi čak četiri planete iz Raka koje će praktično dodirnuti četiri planete iz karte Sjedinjenih Država,  te je postavka Jack Lewa za novog ministra finansija (krajem januara 2013.) bio odličan Obamin potez...

Jupiter u Raku (26. jun 2013. do 17. jula 2014.)

U trenutku kad Jupiter uđe u znak Raka (posmatrano za Washingotn D.C.) osa 4-10 (opozicija-vlast, tj. republikanci-demokrate) će ići baš preko 14º Bika 45’-14º Škorpiona 45’ što će biti u sekstil-trigonu sa 15º Raka (američka valuta), te možemo zaključiti da će stabilnost američke valute biti ono što „miri“ ovu opoziciju, tj. demokrate i republikance, tokom boravka Jupitera u znaku svoje egzaltacije. Svemu dodajem još i to da će i osa čvorova takođe da podrži 15º Raka, što je isto obećavajuće.

Svoj prvi dolazak na 15º Raka Jupiter će imati već početkom septembra 2013. Još dva puta će tokom svog boravka u Raku preći preko 15º – u svom retrogradnom hodu početkom januara 2014., i poslednji put početkom maja 2014, u direktnom hodu (ali i dalje u svojoj senci...).

Lunarna eklipsa na 15º Ovna

Dok nam 2013. godina (kao i dobar deo 2014.) donosi mogućnost stabilizacije i konsolidacije, već sam kraj 2014. godine može Sjedinjene Države opet staviti pred neku vrstu izazova. Naime, lunarna eklipsa (Pomračenje Meseca) od 8. oktobra 2014. može biti nešto što će dovesti stabilnost američke valute u pitanje, budući da će se dešavati na 15º Ovna što će automatski kvadratom zakačiti 15º Raka (američka valuta), ali i Saturna (dugovi) sa 14º Vage 48’ iz karte Sjedinjenih Država, te ovo može biti ponovni početak izazovnog perioda za prvu ekonomiju sveta. Dakle, ovde je opet glavno težište na 15º Raka (američka valuta) kao planeti koja je vrh kardinalnog T-kvadrata!

 Inače, na 15º Ovna 15’ se u karti Sjedinjenih Država nalazi tačka srednjeg rastojanja Venere i Plutona, prirodnih vladara ose 2/8 (ose finansija), te eklipsa na 15º Ovna svakako aktvira ovu tačku. 

Sedmi Uran-Pluton kvadrat

Rekla bih da će pomenuta eklipsa biti samo uvertira pred sedmi (poslednji) kvadrat Urana i Plutona (17. mart, 2015.) koji će se upravo dešavati preko 15º Ovna – 15º Jarca, što će opet uključiti 15º Raka (američka valuta), kao i Saturna (dugovi) sa 14º Vage 48’.

Lunarna eklipsa na 14º Vage

Zanimljivo je da će ovaj kvadrat biti propraćen i prvim Pomračenjem Meseca (lunarna eklipsa) u 2015. godini (4. aprila), ovaj put na 14º Vage 24’, tačno na natalnom Saturnu (dugovi) u karti Amerike, tj. preko puta poslednjeg pomračenja sa 15º Ovna (8. oktobra, 2014.). Tačnije, sedmi kvadrat Urana i Plutona će se praktično dogoditi između dve lunarne eklipse koje idu preko 15º Ovna – 15º Vage!
9º Ovna

No, izlaz iz napete situacije će postojati. U karti sedmog kvadrata Urana i Plutona upravo Mesec sa 9º Vodolije 28’ (inače i dispozitor 15º Raka – američka valuta) će ići u aplikacioni egzaktan sekstil sa direktivnim Ascendentom predsednika Obame (tada na 9º Ovna 58’), te je i ključ za razrešenje ove napete situacije (kardinalni veliki krst) po svemu sudeći u rukama prvog čoveka Amerike!
Da je 9º Ovna bitno mesto u karti ove zemlje govori i činjenica što se baš na tom stepenu nalazi tačka srednjeg rastojanja Marsa i Plutona (9º Ovna 25’), a kako su i Mars i Pluton vladari Ascendenta (prilike u zemlji, glavni grad...) Sjedinjenih Država, onda ovo jeste upravo i slika samog Washingtona D.C. Mars i Pluton su i prirodni vladari serije 8 (finansije), te ovu tačku možemo posmatrati i iz ugla serije 8! S’ druge strane, znak Vodolije (gde će se naći dispozitor 15º Raka) svakako da nudi priliku da se stvari menjaju, jer to je znak koji priča o slobodnoj volji, o pravu na izbor, te će predsednik Obama zaista imati priliku da napravi preokret... Alternativa će postojati, i to je ono što je ovde obećavajuće...


понедељак, 13. мај 2013.

Alain Delon i Romy Schneider Objavljen: 13. maj, 2013. | Autor:Smiljana Gavrančić

Alain Delon i Romy Schneider

 


I evo nas opet u maju mesecu, mesecu u kojem je svake godine Kan centar sveta kada je reč o filmu. Dok je prošlogodišnji festival bio u znaku Marilyn Monroe (o tome više možete čitati u mom članku „Marilyn Monroe, Cannes i retrogradna Venera“), Kan 2013 će biti u znaku najpoznatijeg francuskog glumca – Alen Delona, koji će pretposlednjeg dana festivala dobiti nagradu za celokupno životno delo. Jedan od najpoželjenijih glumaca, poznat po svojoj „burnoj“ ljubavnoj vezi sa Romi Šnajder, danas kaže da je usamljen (vladar Ascendenta u Vagi je Venera u 12 – samoća, gotovo na stepenu svog pada, na 28º Device), ali da i dalje veruje (12 – lična vera) da će pronaći inteligentnu ženu (Devica) koja će ga razumeti i usrećiti. Inače, glumac će novembra ove godine napuniti 78 godina.
Cannes 2013


Bilo kako bilo, ipak u ovom članku neće biti reči o samom festivalu, tj. filmovima koji se bore za Zlatnu palmu. Karta za početak ovogodišnjeg festivala mi je privukla pažnju jer sam u samom Ascendentu na 16º Škorpiona prepoznala mesto dodira Sunca Alen Delona i Venere Romi Šnajder... Kako je na samom Ascendentu i Severni Čvor (budućnost) rekla bih da bi ovo lako mogla biti slika ove ljubavi u budućnosti...
No, ovde je zanimljiva i pozicija Meseca (sećanje) u 9 (budući život) na 27º Raka, jer na tom istom mestu Alen Delon u svojoj karti ima Plutona, inače vladara 2. polja (budući život). Pluton je njemu i druga konjunkcija Meseca, a druga konjunkcija Meseca (iz ugla karmičke astrologije) opisuje upravo budući život... Stoga su sve ovo „znakovi pored puta“, da Kan 2013 u sebi nosi skrivenu poruku o velikoj ljubavi između Alen Delona i Romi Šnajder, koja svoj nastavak, po svemu sudeći, ima negde u budućnosti... Pored svega navedenog, Pluton je i vrh T-kvadrata u karti francuskog glumca, te svakako nešto na čemu on u ovom životu i te kako radi...

Film „Christine“ 1958.

Alen Delon i Romi Šnajder sreli su se na snimanju filma „Christine“, 1958. godine, i ljubav se odmah rodila. Bio je to sudbonsoni susret. Partneri na filmu postali su ubrzo par i u životu. O tome nam svedoči i jaka konjunkcija Alenovog Sunca (predstavnik serije 5 – ljubav) sa 14º Škorpiona 48’ i Venere (serija 7, esencijalni signifikator za ljubav) Romi Šnajder sa 15º Škorpiona 41’, što je sve veoma bliska konjunkcija sa Ascendentom i Severni Čvorom (16º Škorpiona) za početak ovogodišnjeg festivala u Kanu!
Konjunkcija Sunca i Venere u Škorpionu svakako jeste slika jake fizičke privlačnosti i ljubavi, a kako se sve dešava u 5. polju (ljubav) Romi Šnajder – možemo i zaključiti koliko je ova ljubavna veza, nemačkoj glumici bila i veoma važna...

Takođe, u prilog zaljubljivanju je i to što su i Sunce (serija 5, ljubav) i Mesec (serija 4, emocije) Romi Šnajder sa 0º Vage u konjunkciji sa Alenovom Venerom (serija 7) sa 28º Device, koja je usput i vladar njegovog Ascendenta, dakle, opisuje njega samog, ali koja je i dispozitor Urana (njegove prve Mesečeve konjunkcije – ono ka čemu ide u ovom životu), baš kao što je u karti Romi Šnajder Mesec i vladar njenog Ascendenta (ona). Stavivši svoje Sunce (0º Vage) gotovo na njegov Asc (7º Vage), sigurno je doprinelo da se Alen Delon osetio probuđenim u prisustvu Romi Šnajder, baš kao što je i konjunkcija njenog Meseca sa vrhom njegovog Ascendenta probudila kod Romi osećanje bliskosti sa Delonom. Dakle, sve ovo je bilo sasvim dovoljno da se ljubav dogodi. Par je ubrzo (20. marta,1959.) ozvaničio ljubav veridbom.

Međutim, veza sa Delonom završena je neslavno. Lepa Nemica tokom pet godina zabavljanja tolerisala je brojne Delonove „nestašluke“, a on joj je uzvratio tako što je 1963. raskinuo veridbu. Na ogledalu joj je ostavio kratku poruku: „Otišao sam u Meksiko sa Natali. Ne vraćam se“. Romi je prerezala vene. Srećom, spasli su je na vreme. Nakon raskida sa Alenom, patila je javno, nije krila koliko joj je teško... No, uprkos svemu ostali su bliski prijatelji do kraja njenog života...

27º Ovna

Ako sada pogledamo Davison relationship chart (zajednički horoskop) ovo dvoje ljudi, nalazimo Ascendent na 21º Lava, što je sam stepen pada Neptuna, te je ovaj odnos u samom startu zahtevao puno vere i puno tišine, uz realnu mogućnost neverstva... Sunce, vladar Ascendenta (stariji u odnosu, Delon), je na 26º Ovna u aplikacionoj konjunkciji sa retrogradnom Venerom na 28º Ovna, u 9 (afere, ali i polje bitno iz ugla budućeg života). Kako Venera jeste dispozitor Urana iz Bika (vladara 7 – mlađi u odnosu, dakle, Romi) onda ovde imamo susret ovo dvoje ljudi, i to na 27º Ovna, što je tačka srednjeg rastojanja ove dve planete. Kao što vidimo, njihov odnos zaista jeste poseban, jer u Davisonu imaju konjunkciju Sunca i retrogradne Venere, tzv. donju konjunkciju Venere. Da je ovde baš akcenat na ovoj konjunkciji govori i to što je upravo ona vrh kardinalnog T-kvadarata sa Jupiterom u Jarcu (afere) i Plutonom iz Raka (emocije obojene strašću), te je svakako glavno težište baš na 27º Ovna! Sasvim sigurno im nije bilo lako, a kako se na 27º Ovna nalazi Vertex (zvezdana maglina) iz konstelacije Andromeda (okovana devojka), koja zna da ukaže i na nasilnu smrt, onda nam je sasvim jasno zašto je Romi pokušala sebi i da oduzme život nakon raskida sa Delonom. Konačno, njen život se kasnije zaista i okončao veoma tragično, kada je pronađena mrtva, u svojoj 43. godini. Veruje se da je počinila samoubistvo smrtonosnim koktelom alkohola i tableta za spavanje. Ono sa čim nije umela da se nosi, bila je prerana smrt njenog sina Davida nakon čega utehu i pronalazi u alkoholu... Na sam dan njene smrti (29. maja 1982.) Venera (ljubav) je takođe prelazila preko 27º Ovna...

Da je 27º Ovna veoma bitan stepen u ovoj priči vidimo i kroz horoskop prošlog života Alen Delona. Upravo se Sunce (predstavnik serije 5 – ljubav) u ovoj karti nalazi na vrhu 5. polja (ljubav) i na 27º Ovna, te je ljubav sa Romi Šnajder nešto što je Delonu bilo blisko i poznato još iz prošlog života.
Film „Bazen“ 1969.

Delonov brak sa Natali se okončao baš u godini kada se na filmskom platnu opet spojio sa Romi Šnajder, šest godina nakon raskida. Naime, sam joj je predložio da mu bude partnerka u čuvenom filmu „La Piscine“ („Bazen“). Romi je to prihvatila, a publika je i te kako osetila da hemija između ovo dvoje ljudi i dalje postoji...

Baš u mesecu kada je ovaj film, koji ih opet „spaja“ (ali samo na platnu), imao premijeru (31. januar, 1969.) sekundarni Mesec (emocije) Alen Delona prelazio je preko 3º Raka (što je i sam Ascendent Romi Šnajder), i bio u egzaktnom trigonu sa njegovom sekundarnom Venerom (ljubav) na 3º Škorpiona 06’ (a koja je između ostalog pravila i konjunkciju sa vrhom Delonove 2 (budući život) na 2º Škorpiona 29’), te je već sve ovo bio nagoveštaj da je njegova ljubav sa Romi nešto što ga čeka i u budućem životu. Pri tom, sam 3º Škorpiona (egzaltacija Plutona) potvrđuje koliko je njihov ljubav nešto što živi i nakon smrti...

Lotos konfiguracija

Venera je, inače, u karti Delona smeštena u 12 (bazen, film), dispozitor je Urana iz Bika (prve konjunkcije Meseca – ono ka čemu ide u ovom životu), i predstavlja vrh lotos konfiguracije, tj. sekstilom spaja trigon između Plutona na 27º Raka (druga konjunkcija Meseca – budući život) i Jupitera sa 29º Škorpiona kao dispozitora Saturna iz Riba kao njegove poslednje Mesečeve konjunkcije (sećanje iz prošlog života), te je i te kako film „Bazen“ Delonu omogućio da spoji tri života u jedan, što i jeste zadatak svih nas. Konačno, Venera sa 28º Device rešava i T-kvadrat kod Delona, praveći sekstil sa Plutonom na 27º Raka (vrh T-kvadrata)!

 „Moja prva ljubav“

Povodom objavljivanja knjige „Oni su se toliko voleli“ o ljubavi Alen Delona sa Romi Šnajder (za koju je sam Delon napisao predgovor) – francuski glumac je 2009. godine otvorio svoje srce i priznao da je ona bila njegova prva ljubav.
„Do sada nikada nisam želeo da govorim o temi koja je i dalje bolna i veoma lična. Međutim, ovog puta smatram da je ideja na mestu i realizovana na dobar način“, kazao je Delon. Romi je opisao kao temperamentnu, jaku kao ličnost, strastvenu i osetljivu. „Ponekad je bila nasilna, ali to je zato što je bila potpuna ličnost“, rekao je Delon. Dodao je da ne bi mogao da je zamisli ostarelu, niti bi voleo da je vidi kao ženu od 70 godina. „Više volim što je tako otišla i tako je dobro. Napustila nas je u punoj lepoti. Ona je mit, legenda i to će ostati“, istakao je glumac. Delon je priznao da žali što se nije oženio njome, te otkrio da su imali divnu starinsku veridbu. Takođe, priznao je da je Romi Šnajder uvek sa njim... „Polaroidom sam na dan njene sahrane snimio tri fotografije koje čuvam u novčaniku, blizu srca. Te fotografije niko nikada nije video“, priznao je glumac. Venera (fotografija) se upravo nalazi u 12 (tajna, skrivanje, nevidljivost) u karti Alen Delona, vrh je lotos konfiguracije, i pomaže mu da u tišini (12) spoji prošlost i budućnost...

U horoskopu budućeg života (što je inače horoskop dvanaestog harmonika), Alen Delon će imati Sunce (ljubav) upravo na svojoj natalnoj Veneri (Romi Šnajder), što je samo još jedna potvrda značaja ove lotos konfiguracije u karti francuskog glumca!
Delonovo pismo

Kako Saturn ne deluje odmah na početku veze, nego je potrebno vreme, tako je tek kasnije i konjunkcija Delonovog Meseca sa 10º Ovna i Saturna Romi Šnajder sa 15º Ovna (orbisa 5º – ljubav) dobila na značaju. Naime, uvek osoba vlasnik Saturna (ovde, dakle, Romi) je ta koja ostavlja prazninu u Duši vlasniku Meseca (ovde je to Delon). Iako ona nije bila ta koja je vezu sa njim prva napustila, tj. nije bila ta koja ga je ostavila, izgleda da je tek njen konačan odlazak, tj. njena smrt bila ta koja je ovom čoveku ostavila kamen (Saturn) na Duši...

Na dan sahrane, Alen je napisao pismo i Romi Šnajder je sahranjena zajedno sa pismom njene najveće ljubavi. „Nikada nisi bila lepša. Vidiš, naučio sam nekoliko nemačkih reči zbog tebe... Volim te, ljubavi moja...“. Na njegovu inicijativu, nekoliko godina kasnije u grob Romi Šnajder spušteni su i posmrtni ostaci njenog sina Davida.

Šesti jun 2012.

Kiron (rana, bol) se kod Delona nalazi u znaku Blizanaca (pismo), u 9. polju (budući život), i to baš na 15º Blizanaca, gde je bila i njegova tercijarna Venera (ljubav) na dan smrti Romi Šnajder. Na tom istom mestu se 6. juna 2012. dogodio jedinstven prelaz Venere preko diska Sunca, tj. susret dvoje ljubavnika. Nije li ovaj događaj otvorio vrata za ponovni susret negde u budućnosti?! Rekla bih da je odgovor – da... , jer, na dan njihove veridbe (20. marta, 1959.) sekundarni Mesec (emocije) Delona sa 14º Vodolije 57’ pravio je trigon na 15º Blizanaca, na osnovu čega zaista možemo zaključiti da su vrata za ponovni susret negde u budućnosti, počev od 6. juna 2012. – i otvorena... I konačno, svemu se pridružuje i sekundarni Mesec (vladar Asc) Romi Šnajder, koji će baš na dan otvaranja ovogodišnjeg festivala u Kanu (15. maja, 2013, što je inače bio i dan početka retrogradnog hoda Venere u 2012.) doći upravo na 16º Blizanaca 00’, što će reći tek što je završio prelaz preko 15º Blizanaca...

Are We Safe? ’ART’ as part of A_I Spring 2024 Eclipses Published: 24th March, 2024 I Author: Smiljana Gavrančić ISAR CAP

  Are We Safe? ’ART’ as part of A_I Spring 2024 Eclipses Published: 24th March, 2024 I Author: Smiljana Gavrančić ISAR CAP   When Rish...